Banca austriaca Gutmann, specializata in private banking, are 40-50 de clienti in Romania dupa primul an de functionare pe piata locala, a declarat miercuri Ilinca von Derenthall, partener al bancii. Ea mai precizat ca Bank Gutmann este pe cale de a atinge si tinta de 20-25 milioane de euro in ceea ce priveste valoarea activelor administrate pentru clientii romani.

"In Romania nu vrem sa avem foarte multi clienti, pentru ca vrem sa avem clienti foarte buni de care sa ne ocupam foarte intens. Ne-am atins cifra pe care ne-o doream, de 40-50 de clienti, si cam asta este si rata de crestere anuala pe care ne-o dorim", a declarat reprezentantul bancii austriece.

Potrivit Ilincai von Derenthall, pentru a putea beneficia de serviciile oferite de Bank Gutmann clientii romani trebuie sa detina lichiditati de cel putin 500.000 euro, ceea ce inseamna ca valoarea activelor gestionate este de cel putin 20-25 milioane de euro.

"Acesta era targetul pe care ni l-am propus si suntem pe cale de a-l atinge", a spus Ilinca von Derenthall.

Valoarea totala a activelor gestionate de Bank Gutmann la nivel global este de 14,6 miliarde de euro, iar valoarea medie a unui portofoliu este de 2-3 milioane de euro.

Gordian Gudenus, partener in cadrul Bank Gutmann, declara in luna februarie ca majoritatea clientilor de private banking din Romania sunt antreprenori de prima generatie, rareori de a doua generatie.

Bank Gutmann este cea mai mare banca austriaca specializata in private banking si are, incepand din primavara anului trecut, si un birou la Bucuresti, unde are trei angajati. De asemenea, banca are o echipa romaneasca la sediul central din Viena, iar unul dintre partenerii firmei, Ilinca von Derenthall, este nascut in Romania. Banca activeaza pe pietele din Austria, Ungaria, Romania, CSI, Germania, Cehia, Slovacia, Bulgaria si America Latina.

Bank Gutmann a fost fondata in 1922 si este detinuta in proportie de 80% de familia austriaca Kahane, restul actiunilor revenind celor 10 parteneri.