iPhone X, cel mai sofisticat, dar si cel mai scump smartphone lansat de Apple, va ajunge la primii clienti pe 3 noiembrie, insa multi il vor vedea mai tarziu, posibil chiar in februarie, din cauza intarzierilor cu unele componente. USA Today, Wall Street Journal dar si alte publicatii scriu ca probelemele ar fi la ecranul OLED si la sistemul de recunoastere faciala.

Apple iPhone XFoto: Apple

iPhoneX costa peste 1.000 de euro dar este unul dintre cele mai asteptate telefoane lansate vreodata de Apple. Oficial poate fi comandat din 27 octombrie si livrarile incep pe 3 noiembrie, pana si aceste date fiind intens criticate ca fiind indepartate de prezentarea oficiala care a fost in prima parte din septembrie.

Acum, se pare ca o buna parte dintre cei care vor comanda vor fi nevoiti sa astepte mai mult, analisti citati de USA Today spunand ca unele telefoane vor fi livrate in februarie. In general Apple vinde peste 75 milioane de iPhone-uri in ultimul trimestru din an, iar estimarile sunt ca pana la final de an vor fi produse 10-12 milioane unitati iPhone X, ceea ce insemna sub cererea estimata pentru acest. Cele mai vandute vor fi modelele din generatiile 7 si 8, acestea alcatuind "grosul" vanzarilor Apple.

Intarziereile apar, spun sursele citate, din cauza ca furnizorii nu pot produce rapid atat de multe componente, fiind aici vorba de ecranele OLED de 5,8 inci si de sistemul de recunoastere faciala.

iPhone X va costa in Romania peste 5.000 de lei.

Noul varf de gama, imbracat integral in sticla, este disponibil in variantele de culori space gray si silver, si vine fara butonul Home. Modelul iPhone X ruleaza tehnologia Face ID, care permite deblocarea telefonului doar prin scanarea fetei. Dispozitivul dispune de un ecran de sticla integral, de tip Super Retina, cu o dimensiune de 5,8 inch in diagonala,

In plus, ceea ce aduce nou seria iPhone 10 este camera foto duala de 12 megapixeli, cu diafragma de f/1.8 pe prima si f/2.4 pe a doua. De asemenea, terminalele sunt rezistente la praf si apa si se incarca wireless.