​Microsoft a anuntat ca a finalizat procesul prin care preia compania Perceptive Pixel care produce ecrane tactile de mari dimensiuni care in general sunt montate pe pereti si folosite la prezentari si teleconferinte. Ecranele produse de companie sunt folosite si de televiziuni si costa multe zeci de mii de dolari, cele mai mari avand diagonala de 82 inch.

Ecran produs de Perceptive PixelFoto: Perceptive Pixel

Microsoft anuntase pe 9 iulie ca va prelua compania, iar intregul proces a fost finalizat. Perceptive Pixel este integrata in divizia Office iar fondatorul ei, Jeff Han, va deveni manager general in cadrul Microsoft si va raporta direct sefului diviziei Office: Kurt DelBene

Perceptive Pixel s-a infiintat in 2006 la New York si produce touch-screen-uri de mari dimensiun -27, 55, 82 inch - care sunt montate pe pereti si folosite de companii la diverse prezentari si la teleconferinte.

Microsoft va integra in utilizarea acestor ecrane si perifericul Kinect care permite controlarea jocurilor sau a altor tipuri de aplicatii prin gesturi si voce, fara a fi nevoie de mouse, tastatura sau telecomenzi.

Astfel de ecrane sunt montate si utilizate in studiourile de televiziune si ajung sa coste si 80.000 de dolari. Per aceste display-uri va putea fi utilizata si noua interfata tactila Metro ce va aparea cu Windows 8 in toamna.

Perceptive Pixel are clienti in diverse domenii precum invatamant superior, aparare, autoritati guvernamentale, televziune, inginerie si energie.