SAP Romania, subsidiara locala a companiei germane SAP AG, cel mai mare producator mondial de solutii software si tehnologie pentru afaceri, a inaugurat oficial in Timisoara, centrul de consultanta si servicii SAP Nearshore Center (SAP NSC). Noul centru va furniza servicii de consultanta premium pentru clienti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa,

"Acesta este al doilea centru de consultanta pe care compania il deschide pe plan local, dupa cel din Bucuresti. In prezent, la Timisoara lucreaza peste 60 de consultanti SAP, obiectivul nostru fiind ca, pana in 2014, centrele SAP Nearshore Center din Romania sa numere peste 400 de specialisti IT", a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

In 2012, compania SAP AG a inregistrat o cifra de afaceri la nivel global de peste 16,2 miliarde de euro, solutiile si tehnologiile SAP fiind utilizate de peste 232.000 de clienti in 188 de state.

In Romania, SAP a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 23 de milioane de euro, in crestere cu peste 40% fata de rezultatul anterior, pe plan local mai mult de 400 de companii autohtone beneficiind de solutiile si tehnologia SAP.