​Apple a obtinut o victorie importanta in "razboiul brevetelor" impotriva Samsung Electronics, dupa ce un tribunal din Germania, a interzis temporar ca firma coreeana sa-si mai vanda tableta Galaxy Tab in tarile din Uniunea Europeana, mai putin in Olanda, informeaza Reuters. Decizia curtii de judecata vine la o saptamana dupa ce Samsung a fost nevoita sa amane lansarea in Australia a ultimei versiuni a tabletei Galaxy ca urmare a unui proces similar. Apple a dat in judecata Samsung in luna aprilie din acest an, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple.

Samsung Galaxy Tab 10.1vFoto: Vodafone

Kristin Huguet, purtatorul de cuvant al Apple a confirmat faptul ca un tribunal din Dusseldorf, Germania, a dat aceasta decizie temporara care priveste comercializarea tabletei Galaxy Tab 10.1. Reuters noteaza ca nu este inca foarte clar de ce decizia judecatoreasca a exclus vanzarea tabletelor PC ale Samsung in Olanda.

In luna aprilie din acest an, Apple a depus plangere impotriva Samsung la un tribunal american, acuzand compania asiatica de plagiat si motivand ca la telefoanele Galaxy si la tableta Galaxy Tab Samsung a copiat solutii tehnice brevetate de Apple. Samsung a respins acuzatiile, motivand ca gama Galaxy a rezultatat in urma propriilor cercetari si a actionat la randul sau in instanta Apple, pe care o acuza de incalcarea a cinci brevete tehnologice.

UPDATE Samsung Electronics spune ca va ataca aceasta decizie in instanta si ca vanzarea produselor deja distribuite pe piata locala nu va suferi nici o restrictie

  • "In data de 9 august, agentia germana de presa Deutsche Presse-Agentur (DPA) a raportat un ordin preliminar al Judecatoriei din Dusseldorf conform caruia distributia tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 este restrictionata in majoritatea tarilor din Europa, cu exceptia Olandei. Samsung va lua masurile necesare pentru a raspunde acestui ordin preliminar in justitie in vederea protejarii drepturilor de proprietate intelectuala si a eliminarii aceastei restrictii", au transmis reprezentantii Samsung Romania.

Compania a mai anuntat ca "vanzarea produselor care au fost deja distribuite pe piata locala nu va suferi nicio restrictie, iar comercializarea acestora va continua în termenii optimi".

Lupta in instanta dintre cele doua companii vine in contextul in care produsele Samsung sunt vazute drept cei mai importanti rivali ai terminalelor iPhone si iPad ale Apple.

Compania americana a vandut 14 milioane de iPad-uri in prima jumatate a acestui an la nivel mondial, in timp ce, de cealalta parte, conform estimarilor analistilor, Samsung ar fi vandut circa 7,5 milioane de tablete Galaxy in acest an, mai noteaza Reuters.