TVR sustine, intr-un comunicat transmis miercuri dupa-amiaza, ca interviul cu Traian Basescu realizat de Brandusa Armanca la TVR Timisoara nu a fost cenzurat la TVR 3, asa cum acuza jurnalista, deoarece emisiunea in cadrul careia a fost difuzat interviul nu face parte "nici macar punctual" din grila TVR 3. "Cazul de "cenzura" invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila de programe a unui canal", arata TVR in comunicat. Citeste comunicatul integral la finalul articolului.

  • Brandusa Armanca a scris, marti seara, pe contul sau de Facebook ca un interviu pe care il realizase cu presedintele Traian Basescu si care urma sa fie difuzat marti, de la orele 22, pe TVR 3 si TVR Timisoara, nu a mai fost difuzat de TVR 3. Vezi detalii despre acuzatiile jurnalistei

Interviul fusese anuntat si intr-un promo in care se mentiona ca materialul urma sa fie difuzat atat de TVR Timisoara, post regional, cat si de TVR 3, post cu acoperire nationala.

Cum explica TVR faptul ca interviul nu a mai fost difuzat de TVR 3:

"In legatura cu informatiile privind interviul cu presedintele Traian Basescu, realizat de studioul TVR Timisoara, va transmitem punctul de vedere al Canalului TVR 3:

Emisiunea "Totul la vedere" realizata de dna Brandusa Armanca nu face parte din grila TVR 3, canal cu profil generalist, ci din grila TVR Timisoara, care este o televiziune in sine. Acesta productie nu a figurat niciodata in grila curenta a TVR3, nici macar punctual, ca "Editie speciala".

Interviul cu presedintele Traian Basescu a fost realizat, pe plan local, pentru TVR Timisoara, fiind inregistrat duminica, 11 mai a.c., in cadrul editiei speciale a emisiunii "Totul la vedere", realizator si moderator Brindusa Armanca.

Interviul a avut o durata de 50 de minute si a fost difuzat integral, ca editie speciala a emisiunii "Totul la vedere", pe frecventa regionala a studioului TVR Timisoara in data de 13 mai, de la ora 22.00, precum si pe site-ul www.tvrplus.ro.

Asadar, cazul de "cenzura" invocat nu se poate aplica asupra unei emisiuni care nu figureaza in grila de programe a unui canal."