Grupul de presa Ring, controlat de fratii Negoita si care publica ziarul cu acelasi nume, a lansat televiziunea online ExpresTV.ro, proiect dezvoltat pentru grup de compania Infinit Solutions, potrivit unui comunicat al acestei companii. Alexandru David, redactor-sef al ziarului Ring, a declarat pentru HotNews.ro ca ExpresTV se vrea a fi un prim pas pe care Ring Media Grup il face in vederea realizarii proiectului Ring TV, pentru care CNA a acordat licenta in urma cu mai bine de un an.

"Evident ca situatia de criza profunda ce a lovit Romania in 2009 a afectat si planurile de lansare a Ring TV. Putem vorbi de o amanare a proiectului pentru sfarsitul anului 2010", potrivit lui Alexandru David. Acesta precizeaza ca Ring Media Group a vrut sa marcheze intentiile de extindere pe piata media lansand un nou produs "chiar si in contextul unui an dificil".

  • Alexandru David: "Incercam sa creem pas cu pas nucleul unei echipe de profesionisti. Acestora le-am lansat provocarea un pic neconventionala, ce-i drept, de a se lupta intai cu rigorile unei piete extrem de dinamice, cea on-line, inainte de a face trecerea catre televiziune, asa cum este ea cunoscuta de toata lumea."

Potrivit sursei citate, echipa ExpresTV numara 12 jurnalisti, investitia in echipamente tehnice se ridica la circa 100.000 de euro, iar implementarea platformei si mentenanta sunt asigurate de Infinit Solutions. 80% din materialele existente in momentul de fata sunt productie proprie, afirma David.

  • Vezi comunicatul privind lansarea ExpresTV aici