Consiliul Concurentei a autorizat preluarea asiguratorului Asiban de catre Groupama International, in urma analizei rezultand ca prin aceasta operatiune de concentrare economica nu se creeaza sau consolideaza o pozitie dominanta pe piata, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In luna aprilie, Groupama International a anuntat incheierea contractului de preluare integrala a Asiban, pretul tranzactiei, care va fi impartit in mod egal actionarilor BCR, BRD-Societe Generale, CEC si Banca Transilvania, fiind de 350 milioane de euro.

Groupama International face parte din grupul francez Groupama, prezent pe piata romaneasca a asigurarilor, atat in sectorul asigurarilor de viata cat si in cel al asigurarilor generale. Grupul activeaza in Romania prin intermediul BT Asigurari Transilvania si OTP Garancia Asigurari (societate recent achizitionata, care va face parte din grup numai dupa obtinerea aprobarii de la autoritatile de reglementare relevante).

La randul sau, Asiban, este prezenta pe piata nationala de asigurari generale, precum si pe cea de asigurari de viata. Prin aceasta tranzactie, Groupama ar deveni al treilea mare jucator pe piata asigurarilor din Romania, dupa VIG si Allianz, cu o cota de piata de peste 12%.