​Nokia asteapta ultimele avize din partea autoritatilor vietnameze pentru constructia primei sale fabrici de productie in Vietnam, demararea lucrarilor urmand a se face in mod oficial pe 23 aprilie, potrivit portalului local de stiri BaoMoi. Centrul de productie, in care se preconizeaza ca se vor investi circa 300 de milioane de dolari, va fi ridicat in Bac Ninh, o provincie din nordul acestei tari. Se estimeaza ca fabrica va deveni operationala la inceputul anului 2013, au precizat oficialii Nokia catre The Next Web (TNW).

Memorandum intre Nokia si autoritatile din VietnamFoto: Nokia

Mai exact, fabrica va fi ridicata in parcul industrial Vietnam - Singapore (VSIP), unde mai exista in prezent si un centru de productie Samsung. Vor fi produse telefoane low-end, iar Nokia se asteapta ca numarul angajatilor sa creasca de la 213 persoane la inceput pana la 10.000 de muncitori pana la sfarsitul anului 2014, moment in care fabrica ar trebui sa livreze circa 45 de milioane de terminale pe trimestru.

Planurile Nokia de a deschide o fabrica de productie in Vietnam au fost anuntate inca din luna martie 2011.

Pe data de 29 septembrie 2011, grupul finlandez Nokia a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, 2.200 de angajati urmand sa-si piarda locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

In luna ianuarie din acest an, Nokia a anuntat semnarea unui acord prin care urmeaza sa vanda fabrica de la Jucu catre producatorul italian de echipamente electrocasnice De'Longhi.