SNR, compania care difuzeaza programele publice nationale de radio, a alocat peste 2,7 milioane euro pentru a-si extinde reteaua de emitatoare FM

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 24 iunie 2013, 13:08 Economie | Telecom

 documente
(24 Iun 2013) PDF, 27KB
Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), care difuzeaza programele publice nationale de radio ale Societatii Romane de Radiodifuziune, a demarat o licitatie deschisa pentru extinderea de emitatoare FM, valoarea estimata a contractului fiind de 2,7 milioane euro (fara TVA), conform unui anunt publicat sambata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

In fisa de date a licitatiei (vezi documentul atasat) se mentioneaza ca se doerste achizitia a:

Lotul 1:
- 12 Emitatoare FM si echipamente conexe
- 4 Emitatoare de rezerva
- 2 Echipamente pentru transport modulatie
- 13 seturi Aparate de masura si control
- Servicii si lucrari conexe

Lotul 2:
- 3 grupuri electrogene
- 4 furnituri electroalimentare
- Servicii conexe
   
Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 2,7 milioane euro. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 29 iulie 2013. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 august 2013. In aceasi zi vor fi deschise si ofertele.

In privinta conditiilor de eligibilitate pentru a participa la aceasta licitatie, se solicita ca cifra medie de afaceri in domeniul de activitate aferent contractului pentru lotul 1, in ultimii 3 ani, sa fie cel putin egala cu 3.500.000 euro. Cifra medie de afaceri in domeniul de activitate aferent domeniului contractului pentru lotul 2, in ultimii 3 ani, trebuie sa fie cel putin egala cu 580.000 euro.

SNR (care opereaza sub brandul RADIOCOM) realizeaza difuzarea si transportul programelor publice nationale de radio ale Societatii Romane de Radiodifuziune, prin intermediul celei mai mari retele de emitatoare de radiodifuziune.

Conform datelor de pe site-ul propriu, emitatoarele de radiodifuziune apartinand RADIOCOM sunt distribuite pe programe dupa cum urmeaza:

- Pentru transmiterea programului "Romania Actualitati" se utilizeaza o retea de 23 emitatoare AM si o retea de 59 emitatoare FM impreuna asigurand o acoperire a populatiei Romaniei de circa 99,9%.
- Pentru transmiterea programului "Romania Cultural" se utilizeaza o retea formata din 41 de emitatoare FM care asigura o acoperire a populatiei Romaniei de circa 97%.
- Pentru transmiterea programelor regionale, teritoriale si locale se utilizeaza retele de emitatoare:
        - AM (Antena Satelor),
        - FM (Romania Muzical, Radio Pipera, Radio Bucuresti, Studioul Resita, Antena Sibiului),
        - Mixte AM si FM (Studioul Timisoara, Studioul Constanta, Studioul Iasi, Studioul Craiova, Studioul Targu - Mures, Studioul Cluj).
- Pentru transmiterea programelor de radiodifuziune externa se utilizeaza o retea formata din 6 emitatoare de unde scurte instalate in cele trei centre de emisie de la Tiganesti (3), Galbeni (2) si Saftica (1).

Broadcasting Radio digital (T-DAB):

Serviciul T-DAB (Terrestrial Digital Audio Broadcasting): transmitere digitala a programelor de radio; serviciul este oferit prin intermediul unui proiect pilot in Bucuresti catre Societatea Romana de Radiodifuziune (Romania Actualitati, Romania Muzical, Radio Bucuresti si Radio 3Net).


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

800 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Romania Muzical (Luni, 24 iunie 2013, 14:18)

    Matrox [utilizator]

    Un post excelent care nu emite in judetul Bihor!
    Stie cineva daca aceasta extindere are in vedere si emisia acestui post in Bihor?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version