Vodafone vinde de luni in Romania noul telefon cu platforma Android de la Google, HTC Magic, la un pret minim de 269 euro (TVA inclus) impreuna cu un abonament de 32,08 euro/luna pe doi ani sau fara abonament la pretul de 469 euro, dupa incheierea in februarie a unui acord de exclusivitate cu HTC pentru vanzarea acestui telefon in Europa. Anuntul vine dupa ce, saptamana trecuta, Orange, distribuitorul exclusiv al iPhone in Romania, a anuntat lansarea in exclusivitate a unui nou smartphone, Toshiba TG01.

"Pentru a beneficia din plin de facilitatile Internetului mobil, Vodafone pune la dispozitia clientilor o oferta speciala ce include telefonul HTC Magic la preturi incepand cu 269 euro impreuna cu doua abonamente promotionale Vodafone Complet cu Internet mobil nelimitat”, a declarat Liliana Solomon, directorul executiv al Vodafone Romania.

HTC Magic poate fi cumparat la preturi de 269 euro si respectiv 299 euro, impreuna cu abonamente de internet mobil pe doi ani la preturi de 32,08 euro/luna si respectiv 22,08 euro/luna (preturile includ TVA). Fara abonament telefonul costa 469 euro (TVA inclus), iar taxa de decodare este de 10 euro, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Vodafone Romania.

Pe langa iPhone, Orange vinde in exclusivitate Toshiba TG01 in Romania

Saptamana trecuta, Orange, distribuitorul oficial al iPhone in Romania, a anuntat lansarea exclusiva pe piata locala a unui nou telefon de ultima generatie, Toshiba TG01, în urma încheierii primului acord la nivel pan-european dintre grupul Orange şi Toshiba. Preturile telefonului incep de la 399 euro impreuna cu un abonament de 14 euro/luna incheiat pe doi ani. Fara abonament telefonul costa 448,63 euro (preturile includ TVA). TG 01 se lauda printre altele cu un procesor de 1Ghz si un ecran tactil de 4,1 inch.

In luna iulie, Orange a inceput vanzarea celui mai nou model iPhone, iPhone 3GS, la preturi intre 199 euro si 519 euro in functie de abonament, perioada contractuala si modelul ales. Fara abonament, telefonul costa 549 euro (cea mai mica varianta cu memorie de 16 GB, preturile incluzand TVA).

Pe internet, fara abonamente exclusive, HTC Magic e mai ieftin, iPhone 3GS e mai scump

Chiar daca Orange si Vodafone sunt distribuitorii oficiali ai terminalelor de mai sus pe piata din Romania, atat HTC Magic cat si iPhone 3GS, aduse pe canale neoficiale, pot fi cumparate fara abonament de la mai multe magazine de pe internet.

O cautare pe portalul price.ro care prezinta oferta de produse si preturi a mai multor magazine online din Romania, arata ca, fara abonamente, HTC Magic poate fi cumparat in prezent la preturi de la 1.899 lei (plus taxa de livrare de 19 lei, preturile includ TVA), mai putin decat daca ar fi cumparat fara abonament de la Vodafone (19.739 lei, plus inca 10 euro taxa de decodare).

In privinta iPhone 3GS acesta poate fi gasit pe internet la preturi de la 2.998 lei (plus taxa de livrare de 19 lei, inclusiv TVA), mai scump decat daca ar fi cumparat "la liber" de la Orange, unde ar costa 549 euro, respectiv 2.310 lei (potrivit cursului de luni al BNR, plus taxa de decodare de 360 lei - cc 86 euro).