500 de milioane de euro intentioneaza sa investeasca Vodafone in Romania in urmatorii cinci ani, cea mai mare parte a investitiilor urmand sa fie directionate in dezvoltarea retelei si calitatea serviciilor, a declarat joi Inaki Berroeta, noul director executiv al Vodafone Romania. "In prezent avem de departe cea mai rapida retea din tara. Viteza reala de descarcare a datelor este mai mult decat de doua ori mai mare decat cea a celui mai apropiat concurent", a spus Inaki Berroeta, mentionand masuratori efectuate de P3, un important furnizor de servicii de testare a retelelor de telefonie mobila in Europa si care vor fi facute publice in perioada urmatoare.

Inaki Berroeta, noul sef Vodafone RomaniaFoto: Hotnews

"Potrivit testelor P3, nu numai ca avem cea mai buna retea in Romania dar si una din cele mai bune din Europa. Acesta este rezultatul echipei si al investitiilor continue din ultimii ani. Va vom da mai multe informatii privind aceste rezultate, precum viteza de descarcare a datelor in retea, calitatea apelurilor etc..in perioada urmatoare. Avem cea mai buna retea aici, trebuie sa fim siguri ca si serviciile catre clienti sunt la acelasi nivel si daca facem asa va veni si cresterea numarului de clienti", a spus joi Inaki Berroeta, noul director executiv al Vodafone Romania in cadrul unei intalniri de presa.

In afara de investitiile in retea, Berroeta a mai precizat ca se vor face investitii si pe segmentul de relatii cu clientii, call centere si reteaua de magazine, lucru care va putea fi observat in urmatoarele luni.

La sfarsitul anului trecut, Vodafone Romania avea peste 9,80 milioane de utilizatori (n.r numar SIM-uri active), in scadere cu circa 35.000 de utilizatori fata de trimestrul anterior din 2010, insa in crestere cu circa 141.000 de clienti fata de aceeasi perioada din 2009.

Inaki Berroeta, spaniol de origine, a preluat conducerea Vodafone Romania in luna decembrie a anului trecut, inlocuind-o pe Liliana Solomon care a fost avansata la functia de Director of Operations, Europe Region, in cadrul Vodafone. Anterior acestei functii, Inaki Berroeta a condus filiala din Malta a Vodafone.