Orange va permite incepand de marti viteze de transfer de date de pana la 21,6 Mbps atat pentru abonati cat si pentru utilizatorii prepaid de internet mobil in opt localitati din tara, respectiv: Bucuresti, Buftea, Corbeanca, Mioveni, Pitesti, Ploiesti, Otopeni si Voluntari, a anuntat luni operatorul de telefonie mobila. Primul operator mobil local care a introdus astfel de viteze de transfer in propria retea a fost Vodafone, in luna septembrie a anului 2009, urmat de Cosmote, care a introdus aceasta facilitate in luna aprilie a anului trecut, odata cu lansarea serviciilor 3G.

Conexiunea care permite viteze de transfer de pana la 21 Mbps este disponibila pentru toate abonamentele Colibri si optiunile Internet PrePay care ofera acces mobil la internet pentru laptop, tablete PC sau desktop.

Conform informatiilor operatorului, in cazul in care utilizatorii ies din zona de acoperire HSDPA de 21,6 Mbps, trecerea la zone cu acoperire prin tehnologii si viteze diferite, precum HSDPA de 14,4 Mbps, 3G sau EDGE, se va face neintrerupt, modificandu-se doar viteza de transfer.

Orange a mai anuntat ca permite acoperire HSDPA de 21,6 Mbps in 8 localitati, HSDPA de 14,4 Mbps si 7,2 Mbps in 11 localitati, respectiv 900 de localitati si viteza EDGE de pana la 220 kbps in toata tara. Prin aceasta masura, Orange devine al treilea operator de telefonie mobila din tara care sustine ca ofera astfel de viteze detransfer de date, dupa Vodafone si Cosmote. Citeste comunicatul integral, aici.

Numarul total al clientilor Orange in Romania a ajuns la 10,5 milioane utilizatori la sfarsitul lui 2010, in scadere cu 5% fata anul 2009, in principal din cauza evolutiei segmentului Prepay, conform datelor prezentate saptamana trecuta de grupul France Telecom. In ultimul trimestru al anului trecut, veniturile Orange au ajuns la 243 milioane euro, in scadere cu 4,5% fata de aceeasi perioada din anul anterior.