Startup Cafe
Livrarile de Paste
Foto: Dreamstime.com

Livrările de Paște: Bucureştenii au expediat peste două treimi din totalul coletelor

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Perioada dinaintea Sărbătorilor Pascale este, în mod tradiţional, una aglomerată pentru curieri. Românii aleg să cumpere și din online cadouri pentru cei dragi sau lucruri necesare pregătirii sărbătorilor de Paşte. Expedierile interne au fost predominante dar în comparație cu 2017, volumul trimiterilor în afara ţării au crescut. ​
BT Banking
Foto: BT

Cum poți lua credit 5000 de euro printr-o simplă aplicare online

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Persoanele fizice pot obține până la 5.000 de euro, suma echivalentă în lei, în maxim o zi de la aplicarea online. Aceastea au posibilitatea să-şi creeze un spațiu personalizat în care au la dispoziție simulatorul de credite şi detalii despre statusul aplicației de credit.
Shop on mobile
Foto: pixabay.com

7 sfaturi practice pentru un marketing pe mobil eficient

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Vineri, 13 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Rețelele de socializare și marketingul pe mobil sunt în continuă evoluție. Google a prezis că 2018 va fi anul în care căutarea se va muta de pe desktop pe mobile. Într-o lume în care oamenii își citesc corespondența, socializează și caută diverse informații prin intermediul dispozitivelor mobile, afacerile au nevoie de strategii de marketing pentru a fi prezente. Fie că vând tricouri, calculatoare sau servicii de organizare nunți afacerile trebuie identificate printr-o simplă căutare pe dispozitivele mobile.
PowerUp2018
Foto: StartupCafe.ro

Premiu de 30 000 euro: competiție pentru startup-urile din domeniul energiei

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Miercuri, 11 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Start-up-urile românești care dezvoltă soluții din sectorul energetic și pentru protecția mediului, dar și din domenii precum mobilitatea, securitatea informatică și smart city pot câștigă 30.000 de euro într-o competiție la nivel european sau premiul cel mare oferit de un acclerator. Competiția PowerUp este dedicată start-up-urilor cu soluții din domeniul energiei sau pentru protecția mediului.
Business man
Foto: Hotnews

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) cere Parlamentului şi Guvernului să clarifice situaţia transferului contribuţiilor sociale

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Miercuri, 11 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Investitorii străini atrag atenția că angajatorii nu înțeleg de ce procesul de adoptare prin lege a ordonanței de urgență care reglementează transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat nu este finalizat. FIC solicită explicații prin intermediul unei scrisorii adresate Guvernului și Parlamentului.
Florin Neag
Foto: StartupCafe.ro

Un tânăr a renunțat la job și acum vinde online filtre de apă de 150 000 euro pe an

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Marţi, 10 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
De meserie agent de vânzări, un tânăr din Maramureș s-a hotărât să-și încerce norocul în online. Cu o investiție de 900 de dolari și un site făcut pe genunchi de un amic și-a făcut un magazin online prin care vinde filtre de apă. După trei ani de activitate firma sa a fost la un pas de faliment dar a reușit să se redreseze "descoperind" marketingul digital.
Familiy
Foto: pixabay.com

Obiceiuri de Paște ale românilor. Cum se pregătesc și pe ce cheltuie banii

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Sărbătoarea Paștelui este în continuare abordată într-o manieră tradițională de cei mai mulți români – cumpărături masive, vopsirea ouălor, reunirea întregii familii la masa de duminică, preparate tradiționale etc. Acest lucru se datorează, pe de o parte, specificului spiritual al acestui eveniment, 55% dintre românii din mediul urban considerându-l cea mai importantă sărbătoare religioasă din an.
finantari pentru apicultori
Foto: Pixabay

Bani pentru apicultori: 33,4 milioane lei prin Programul naţional apicol

de RA HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Apicultorii vor primi în acest an un sprijin în cuantum de 33,4 milioane lei prin Programul naţional apicol, aceeaşi sumă urmând a fi virată şi anul viitor, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Agriculturii, citat de News.ro.
  • Vezi proiectul de Hotărâre
Startup Nation
Foto: Dreamstime.com

Procedura Start-up Nation 2018, lansată acum în consultare publică: află toate noutăţile în doar 5 minute

de StartupCafe.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Ghidul solicitantului pentru Start-Up Nation 2018 se află deja în consultare publică și aduce informaţii importante pentru antreprenorii interesați de programul prin care pot beneficia de 200.000 lei nerambursabili, cu finanţare 100% (fără contribuţie proprie). Un specialist în finanțări îți explică pe StartupCafe.ro noutăţile aduse de procedură în privința criteriilor de eligibilitate, cheltuielilor eligibile, implementării și decontării proiectelor.
Sectiunea Termeni & Conditii
Foto: pixabay.com

Top 10 reguli de urmat pentru secțiunea Termeni și Condiții din pagina unui magazin online

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Legislația actuală nu este una foarte strictă în ceea ce privește elementele pe care trebuie să le conțină în mod obligatoriu paginile de internet ale furnizorilor ce desfășoară activități de comerț electronic. Excepție face însă secțiunea Termeni și Condiții care este obligatorie și nu trebuie să lipsească de pe site-ul oricărei afaceri. Cu toate acestea mulți dintre comercianții online nu știu ce ar trebui să conțină aceasta.
David Limbasan, fermier din Sibiu
Foto: Hotnews

Video. Un ardelean din Țara Oltului pariază în afaceri pe porcii ”premium”: Mangalița și Bazna

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Luni, 2 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
Un producător agricol din comuna sibiană Racovița procesează de câțiva ani carnea unei rase de porc pe care fermierii români au cam abandonat-o după 1989. David Limbășan vinde preparate din Mangaliță, deocamdată, în piața producătorilor din Sibiu și susține că are deja clienți stabili și mulțumiți de calitatea și gustul produselor sale.
digital marketing
Foto: pixabay.com

Piaţa de publicitate online din România va depăşi 50 milioane euro în 2018. Ce industrii investesc masiv - studiu

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Luni, 2 Apr 2018 Economie | Startup Cafe
În publicitatea online, conținutul video devine tot mai important iar programmaticul câștigă teren în fața metodelor tradiționale de tranzacționare. De asemenea dispozitivele mobile țintesc pragul de 50% în totalul bugetelor de publicitate digitală. În acest context piața de publicitate online va continua să crească în următorii ani și va deveni tot mai sofisticată.
antreprenori
Foto: Pixabay

Cine sunt antreprenorii sociali în România şi cu ce probleme se confruntă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
55% dintre antreprenorii sociali din România sunt limitați de lipsa oportunităților de finanțare, iar o altă problemă pentru aceştie este lipsa unui cadru legislativ favorabil, arată un raport al Ashoka România. Cum arată profilul antreprenorului social din România.
Irina si Tudor fondatorii Catryoshka
Foto: Hotnews

Idee de afacere: De la dragostea pentru pisici, la o afacere online cu produse personalizate pentru iubitorii felinelor

de Luminita Parvu StartupCafe.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Doi tineri din București au renunțat la job-urile permanente și se ocupă acum de propria lor afacere online cu produse destinate iubitorilor de pisici. Cu un credit pentru afaceri mici, luat de la bancă, magazinul și-a triplat, în 2017, cifra de afaceri, profitul și numărul de angajați. Antreprenorii ne-au povestit cum au început, cu ce bani și cum le-a mers în ultimii doi ani.
Harta
Foto: Pixabay

5 orașe din întreaga lume în care merită să lansezi un start-up

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Când vine vorba de începerea unei afaceri în domeniul tehnologiei, Silicon Valley, situat în San Francisco, California, este primul loc pentru care apare în mintea tuturor.
impozit microîntreprinderi
Foto: PxHere

Microîntreprinderile pot alege între impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri. Condiţii: capital social de minim 45.000 lei şi cel puţin 2 angajaţi

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Guvernul a aprobat, joi, prin Ordonanță de Urgenţă o nouă regulă fiscală potrivit căreia microîntreprinderile cu venituri de până la 1 milion de euro pot să opteze pentru plata impozitului pe profit dacă îndeplinesc două condiții: un nivel de capital social minim de 45.000 lei şi care au cel puțin doi salariați. Ce prevedea Codul Fiscal înainte şi ce se va modifica.
legea telemuncii
Foto: Flickr

Legea telemuncii a fost promulgată: Reguli pentru firmele cu angajați care lucrează de acasă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Preşedintele a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea activităţii de telemuncă. Firmele care au angajați ce lucrează de acasă sau din alt loc, la distanță de locul de muncă, cum ar putea fi, de exemplu, programatorii sau alți IT-iști, vor avea de respectat o serie de reguli ale activității de telemuncă.
  • Descarcă legea telemuncii
Bani
Foto: Pixabay

Firma care îți plătește facturile pe care le ai de încasat

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Pe fondul lipsei de lichidități de pe piața micilor afaceri a apărut o platformă românească fintech de factoring — Instant Factoring — care își propune să transforme în bani orice factură de încasat la termen cu o valoare de maximum 10.000 lei, în mai puțin de 24 de ore.
Andreea Vâjâeac, fondatoarea Artmaniacs
Foto: Facebook

Idei de afaceri: Cu paşi mici pe o nişă aglomerată - Cum faci business cu tablouri canvas, printare de haine şi obiecte personalizate

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 29 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
În ultimii ani au apărut tot mai multe firme care printează pe materiale textile pentru există o cerere tot mai pare când vine vorba de haine şi accesorii personalizate. O antreprenoare ne-a povestit cum se construieşte să un astfel de business, unde concurenţa e tot mai mare, de câţi bani ai nevoie, cum îi poţi obţine şi care sunt cele mai căutate produse într-un astfel de atelier.
Raluca Ada Popa, doctor în Informatica
Foto: Hotnews

Investiţie importantă pentru un startup ce face soluţii de securitate pentru email şi are printre fondatori o româncă. Cine este tânăra antreprenoare, doctor în informatică

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 28 Mar 2018 Economie | Startup Cafe
Raluca Ada Popa, doctor în informatică la MIT, este co-fondatoarea startup-ului american Preveil, ce a dezvoltat o soluţie de securitate pentru emailurile companiilor. Startup-ul a primit o runda A de investiţie de la fondul Spark Capital. Cine este tânăra antreprenoare care a creat soluţii de securitate IT folosite de Google, Microsoft, SAP sau Lincoln Labs.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă