Germanul Nikolai Beckers a fost numit director general, incepand cu 2 aprilie 2013, nu doar peste Romtelecom si Cosmote, ci si peste retailerul Germanos si Telemobil (Zapp), companie cumparata in 2009 de grupul elen Cosmote, dar la care Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) inca mai detine o actiune, conform unor anunturi publicate marti si miercuri in Monitorul Oficial. Beckers a fost numit de asemenea presedinte si membru al Consiliului de Administratie al Germanos pana in in 31.12.2016.

Nikolai Beckers, noul CEO al Romtelecom si CosmoteFoto: Cosmote Romania

Consiliul de Administratie al Telemobil a aprobat in data de 12 martie 2013 incetarea mandatului lui Stefanos Theocharopoulos de Director General al Telemobil, cu efect din data de 1 aprilie 2013 si a decis numirea lui Nikolai Beckers in aceasta functie, incepand cu data de 2 aprilie 2013, conform unui anunt publicat miercuri, 16 octombrie 2013, in Monitorul Oficial.

Anuntul prevede competentele pe care le va avea germanul ca sef peste Telemobil, fiind precizate si aspecte legate de valoarea contractelor pe care le poate semna acesta. Iata cateva din aceste prevederi:

  • "- semneaza in numele si pe seama Societatii (n.a Telemobil) orice fel de acord preliminar, memorandumuri, intelegeri si contracte pana in limita de 1.000.000 (un milion) euro fiecare, si in general isi asuma orice responsabilitate pentru companie care tine de domeniul companiei si de obiectivele sale, pana la suma de 1.000.000 (un milion) euro fiecare.
  • - deleaga catre Cosmote Romanian Mobile Telecommunications -S.A.- societate membra a Grupului Cosmote, sustinerea in numele sau a licitatiilor cu privire la achizitionarea de echipamente si servicii si semneaza toate documentele necesare in acest sens. Este precizat totusi faptul ca incheierea contractului cu societatea desemnata castigatoare a acestor licitatii va necesita aprobarea prealabila a Consiliului de Administratie al Telemobil, daca valoarea contractului nu se incadreaza in limitele imputernicirii acordate Directorului General al Telemobil.
  • - in cazul absentei de la birou a Directorului General, puterile directorului general vor fi executate, indeplinind aceleasi conditii ca si cele mentionate mai sus, de catre Spyridon Spyropoulos. In conformitate cu prevederile actului constitutiv al societatii, pentru tranzactii ce depasesc 500.000 USD, va fi necesara aprobarea prealabila scrisa a Directorului General".

Decizie Telemobil

Decizie Telemobil

Foto: Captura Monitorul Oficial

SNR mai detine o actiune la Telemobil (Zapp) si controleaza 0.0000007% din aceasta companie, care a fost cumparata in 2009 de grupul Cosmote

Grupul elen Cosmote a semnat la sfarsitul lunii iunie 2009 acordul de achizitie al Telemobil (Zapp), pentru ale carei actiuni a platit circa 61 milioane euro si inca aproximativ 146 milioane euro pentru obligatiile si datoriile acestei companii.

De atunci si pana in prezent, cel putin din punct de vedere juridic, Telemobil (Zapp) nu a disparut. Pe site-ul Zapp.ro se precizeaza ca "Telemobil este o companie 100% privata detinuta de Cosmote Mobile Telecommunications S.A., prin subsidiara sa 100% cipriota, Cosmoholding Romania Ltd."

Cele mai recente date de la Registrul Comertului (09.08.2013) arata ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a ramas actionar in aceasta companie, ca si inainte de achizitia facuta de catre Cosmote.

Astfel, actionarii Telemobil sunt in prezent: Cosmoholding Romania Ltd. care detine 99.9999993057% din capitalul social si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) care detine o actiune si controleaza 0.0000007% din companie.

  • Nikolai Beckers a preluat si functia de director general al Germanos Telecom Romania incepand cu 2 aprilie 2013

Decizie Germanos

Decizie Germanos

Foto: Captura Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial din 15 octombrie 2013 mai este publicata o decizie care il vizeaza pe Nikolai Beckers, seful Romtelecom, Cosmote si Telemobil. Este o decizie a Adunarii Generale Ordinare a actionarilor Germanos Telecom Romania luata in data de 29 martie 2013 in care se aproba numirea lui Nikolai Beckers ca presedinte si membru in Consiliul de Administratie al retailerului pentru perioada 2 aprilie 2013- 31 decembrie 2016, in locul lui Stefanos Theocharopoulos (fostul CEO Romtelecom si Cosmote).

Actionarii Germanos Telecom Romania sunt: Germanos Industrial & Commercial Anonymous Company of Electronic - Telecommunication Services cu 99,999987% din capitalul social si Aimilia Filippou cu o actiune, reprezentand 0,000013% din capitalul social.

In aceasta decizie se mai aminteste de faptul ca Nikolai Beckers a fost numit director general al Germanos Romania printr-o hotarare a Consiliului de Administratie al retailerului luata in 12 martie 2013.