CARIERE
Romanii calificati au in continuare cautare. Mai ales in Germania Perspectiva indepartata a atingerii nivelului minim salarial din Uniunea Europeana ii trimite pe romani direct in bratele larg deschise ale angajatorilor germani. Oficiul de Statistica al Uniunii Europene incadreaza Romania in grupa statelor membre cu cele mai mici salarii minime pe economie si cu cele mai indepartate perspective de a ajunge la nivelul salarial minim de astazi al tarilor prospere.
Daniel Stan - noul director financiar al Westhouse Group Daniel Stan este noul director financiar (CFO) al dezvoltatorului imobiliar Westhouse Group, incepand cu data de 19 noiembrie, potrivit unui comunicat al companiei. Stan preia aceasta functie de la Paul Bashir, directorul financiar al grupului RomReal, actionarul majoritar al dezvoltatorului, care s-a ocupat temporar de operatiunile financiare ale companiei romanesti.
Co-presedintele Morgan Stanley s-a retras din functie in urma pierderilor inregistrate de companie Zoe Cruz, co-presedintele bancii de investitii Morgan Stanley, s-a retras din functie in urma pierderilor cauzate de criza creditelor ipotecare, potrivit Reuters. Cruz care activa in cadrul bancii de 25 de ani, era vazuta ca succesoarea presedintelui executiv, John Mack.
UE aproba 3,68 miliarde euro pentru locuri de munca in Romania Comisia Europeana a adoptat programele Romaniei de promovare a ocuparii fortei de munca, programe co-finantade de UE si de Guvernul Romaniei, prin intermediul Fondului Social European. Programele beneficiaza de o co-finantare europeana de 3,68 miliarde de euro si au drept scop sa acorde sprijin cetatenilor pentru a-si imbunatati calificarea profesionala.
Birocratia europeana sporeste oportunitatile pentru un loc de munca Globalizarea si extinderea UE a insemnat ca legislatia europeana - si intr-adevar legislatia internationala - se afla la baza celor mai multe practici importante ale codului comercial aplicat in Londra si in alte centre regionale principale. Ziarul britanic Times, preluat de Rador, scrie despre oportunitatile oferite tinerilor din intreaga Europa.
IMM-uri: investitii pentru siguranta la locul de munca IMM-urile din Romania trebuie sa investeasca in urmatorii ani sume cuprinse intre 150 si 300 de euro pentru fiecare angajat, in vederea indeplinirii cerintelor legate de sanatate si siguranta la locul de munca. Aceste prevederi fac parte din Planul National de Actiune al Inspectiei Muncii in parteneriat cu Agentia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Economica din Austria, proiect finantat printr-un program Phare, in valoare de 1,5 milioane de euro.
Comisia Europeana - verde la proiecte de 4,2 miliarde euro pe resurse umane Comisia Europeana a aprobat, in data de 22 noiembrie, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013. Fonduri de 4,25 miliarde de euro vor fi disponibile pentru proiecte de formare profesionala.
20 de burse Executive MBA pentru managerii romani Pentru al doilea an consecutiv, Erste Bank si Petrom ofera 20 de burse pentru programul de Executive MBA in Romania, organizat de Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Viena(WU). Persoanele care se pot inscrie in cadrul acestui program sunt manageri aflati in pozitii de top, cu cel putin cinci ani de experienta profesionala, data limita pentru inscrieri fiind 13 ianuarie 2008.
Romanii care vor un job in Anglia, sfatuiti sa verifice legalitatea firmelor de recrutare Romanii care vor sa obtina un contract de munca in Marea Britanie sunt sfatuiti sa verifice companiile care le ofera joburi, pentru a preveni tot mai numeroasele tentative de insalciune. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a primit un numar mare de reclamatii din partea romanilor care au incercat sa obtina un loc de munca prin intermediul site-urilor de recrutare.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri