CONSUMATOR
Supermarket
Foto: AGERPRES

Premieră: OPC Constanța cere închiderea unui mare supermarket pentru practici comerciale incorecte

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Consumator
Premieră în județul Constanța, după ce Protecția Consumatorului a cerut închiderea magazinului unui mare retailer, pentru abateri repetate, între care și pentru practici comerciale incorecte, scrie Mediafax. Societatea a primit și o amendă uriașă.
Vytenis Andriukaitis- comisar UE pentru Sanatate
Foto: Hotnews
Corespondență de la Bruxelles

​INTERVIU VIDEO. „Ministru” al UE: Izbucnire foarte gravă a pestei porcine în România. E ușor să ceri guvernului să interzică oamenilor să crească porcul în curte, dar vă gândiți la consecințele sociale, la tradiții? Teoria conspirației e populară

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Consumator
România a cheltuit aproximativ un sfert (24% mai exact) din fondurile europene de urgență acordate de Uniunea Europeană pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane, potrivit unor informații comunicate de Direcția generală de Sănătate (DG SANTE) a Comisiei Europene. Cu toate astea, comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis, direct competent în acest domeniu, a declarat, într-un interviu video acordat HotNews, la Bruxelles, că Guvernul României a întreprins măsurile de conbatere și prevenire a bolii, cerute de Comisie.
Porci
Foto: pixabay.com

Fermierii cer să poată scoate carnea de porc fără procesare termică din fermele neafectate de PPA

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 9 Oct 2018 Economie | Consumator
Fermierii români au cerut, marți, la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților, ca ANSVSA să elimine prevederea privind procesarea termică a cărnii înainte de a o scoate din exploatațiile comerciale neafectate de virusul pestei porcine africane (PPA) și aflate în apropierea focarelor, potrivit Mediafax.
Logo Netflix
Foto: Wikipedia

UE vrea să impună platformelor video on-line gen Netflix cotă minimă de conținut european de 30%

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Consumator
Uniunea Europeană vrea să impună platformelor video online de tip video-on-demand, cum sunt Netflix, Amazon Video sau YouTube Premium, ca 30% din conținutul oferit consumatorilor din UE să fie de proveniență europeană.
Pesta porcina afecteaza gospodariile din Romania
Foto: pixabay.com

UE avertizează că trebuie luată mai în serios ameninţarea pestei porcine

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 26 Sept 2018 Economie | Consumator
Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan, a avertizat astăzi că este necesar să se ia mai serios cazurile de pestă porcină africană, care afectează deja nouă parteneri ai comunității și a indicat că unele țări trebuie să ia mai multe măsuri, potrivit Rador.
Alcoolism
Foto: Stirile ProTV

Studiu: 1 din 20 decese este cauzat de consumul de alcool

de Cristina Filip HotNews.ro
Duminică, 23 Sept 2018 Economie | Consumator
Peste 3 milioane de persoane au murit din cauza consumului de alcool în 2016, echivalentul a 1 din 20 de decese la nivel global, potrivit unui nou raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), scrie CNN.
Amenzi pentru nereguli in hypermarketuri
Foto: AGERPRES

Amenzi de 632.000 de lei aplicate de Protecția Consumatorilor pentru nereguli în rețelele de hypermarketuri din București-Ilfov: 1.321 kg produse alimentare au fost oprite de la comercializare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 21 Sept 2018 Economie | Consumator
Autoritatea națională pentru protecția consumatorilor (ANPC) a aplicat 43 de amenzi în valoare de 632.000 de lei pentru nerespectarea drepturilor și intereselor consumatorilor, în rețelele de hypermarketuri din regiunea București-Ilfov, a anunțat vineri autoritatea. Printre nereguli se numără depozitarea produselor alimentare fără respectarea condițiilor de păstrare impuse de producător și declarate pe eticheta de produs, autoritatea precizând că a oprit definitiv de la comercializare 1.321 kg de produse alimentare și 37.592 litri apă plată și minerală și băuturi răcoritoare.
Beri craft din gama Meantime
Foto: Ursus Breweries

Ursus Breweries își extinde gama de beri de import și aduce în România berile Meantime

de Mugur Alexandru HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | Consumator
Meantime este noul brand de bere craft care se adaugă portofoliului de beri de import al Ursus Breweries. Compania a prezentat marți berea Meantime, lansată în trei variante – Meantime London Lager, Meantime London Pale Ale, Meantime Yakima Red.
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

Grupul PPE susține tratamentul egal pentru toți consumatorii, prin eliminarea dublului standard la produsele de pe piața comună a Uniunii Europene

de Smile Media
Joi, 13 Sept 2018 Economie | Consumator
Azi 13 septembrie, Parlamentul European voteaza un raport care își propune să elimine diferențele între produsele vândute sub aceeași marcă și în același tip de ambalaj în diferitele țări ale Uniunii Europene. Adina Vălean, președinte al comisiei ENVI care se ocupă de siguranța alimentară în PE și membru al Grupului Popularilor Europeni, spune că acest raport pune presiune pe Comisie pentru a proteja consumatorii din statele estice.
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

PPE susține un pachet legislativ care luptă împotriva rezistenței antimicrobiene

de Smile Media
Marţi, 11 Sept 2018 Economie | Consumator
În prezent Uniunea Europeană pierde 1,5 miliarde de euro anual din pricina rezistenței antimicrobiene, o problemă de sănătate publică extrem de importantă atât la nivel european, cât și mondial. Statisticile arată că în Uniunea Europeană peste 25 de mii de oameni mor în fiecare an din pricina super-microbilor rezistenți la tratament. La nivel global cifrele ajung la 700.000 de victime și vor crește până la 10 milioane în anul 2050.
EPP Group
Foto: eppgroup.eu
Articol susținut de PPE

Grupul PPE din Parlamentul European sprijină oportunitățile economice reprezentate de economia circulară

de Smile Media
Vineri, 7 Sept 2018 Economie | Consumator
Uniunea Europeană are un nou pachet concret de legislație care reglementează problema deșeurilor, a separării și reciclării lor ca parte a economiei circulare. Noile ținte care trebuie îndeplinite în privința reciclării deșeurilor municipale sunt de 55% până în 2025, 60% până în 2030 și 65% până în 2035. În timpul negocierilor s-a obținut o derogare de 5 ani care se aplică statelor membre mai puțin performante. Derogarea este de 5% pentru fiecare dintre aceste ținte.
Petre Daea
Foto: Camera Deputatilor

Ministrul Daea, ironic, întrebat de demisie din cauza pestei procine: Vreți să intrați cu mine în afacerile acestea de creștere a oilor. Valoarea despăgubirilor cerute pentru sacrificarea porcilor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 28 Aug 2018 Economie | Consumator
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a răspuns ironic unei jurnalste care l-a întrebat dacă ia în calcul demisia din funcție ca urmare a gestionării crizei pestei porcine din România. El a menționat că în acest moment valoarea despăgubirilor care trebuie acordate fermierilor cărora le-au fost eutanasiați porcii sdepășește 1 milion de euro, dar plățile sunt mult mai mici.
WalMart
Foto: walmart.com

Cel mai mare lanț de hipermaketuri convenționale investește 16 miliarde de dolari într-un marketplace online, să atace Amazon

de CZ HotNews.ro
Luni, 20 Aug 2018 Economie | Consumator
Tendința de extindere a afacerilor de comerț convențional de a se extinde în online continuă: cel mai mare lanț de hipermarketuri din lume, Walmart, investește 16 miliarde de dolari în marketplace-ul Flipkart, pentru a ataca astfel pozițiile Amazon, liderul mondial în e-commerce.
Agricultori romani
Foto: AGERPRES

Țările Grupului de la Vişegrad solicită măsuri mai stricte împotriva distribuitorilor incorecţi

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Aug 2018 Economie | Consumator
Ţările Grupului de la Vişegrad (V4) alături de miniştrii agriculturii din Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi România, au semnat miercuri la Nitra (Slovacia) o declaraţie comună privind punctul de vedere comun în legătură cu proiectul directivelor pentru reducerea practicilor neloiale ale distribuitorilor, elaborate de Comisia Europeană, potrivit MTI sși Rador.
Porcii de la DAB Zootehnica Tulcea
Foto: Hotnews

Un fermier din Tulcea se plânge că statul îi ține porcii în carantină și nu-i poate vinde

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Luni, 13 Aug 2018 Economie | Consumator
Un crescător de porci din județul Tulcea acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) că îi ține sub carantină ferma, în mod nejustificat, deși porcii săi nu sunt contaminați cu pesta porcină africană (PPA).
Franciza
Foto: Pixabay

Se va face lege nouă pentru micile afaceri în franciză, gen Shop & Go, 5 to Go sau Meli Melo. Descarcă proiectul inițial

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Aug 2018 Economie | Consumator
Reglementările românești privind afacerile în franciză, așa cum sunt magazinele Shop&Go și Meli Melo sau cafenelele 5toGo, vor fi modificate, însă prin proiect de lege, ci nu prin ordonanță de urgență cum se dorea inițial, ceea ce va prelungi introducerea noilor reguli.
De cati bani ai avea nevoie pentru un trai decent?
Foto: Hotnews

SONDAJ De câți bani ai avea nevoie pentru un trai decent în România?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Aug 2018 Economie | Consumator
Un român ar avea nevoie de circa 2000 de lei, fără a lua în calcul ratele și chiria, pentru a duce un trai decent într-unul din orașele mari ale țării, potrivit bazelor de date consultate de HotNews.ro și a statisticilor de profil.
De câți bani crezi că ai avea nevoie pentru un trai decent?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Gandac in mancare la un mall
Foto: Facebook

Galați: Trei restaurante din mall, închise, după ce inspectorii OPC au găsit gândaci în bucătării

de V.M. HotNews.ro
Luni, 23 Iul 2018 Economie | Consumator
Aproape toate restaurantele din mall-ul din Galați, unde au fost filmați gândaci în mâncare, au probleme, trei dintre ele fiind închise după ce au fost găsite insecte în zona unde se prepară mâncarea, transmite Mediafax.
magazin online de fashion
Foto: commons.wikimedia.org

Ce cumpără românii vara din magazinele online de fashion

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 16 Iul 2018 Economie | Consumator
Sezonul cald presupune noi provocări pentru vânzătorii online din zona de fashion și lifestyle, pe fondul apetitului crescut al consumatorilor pentru călătorii și diminuarea interesului pentru îmbrăcăminte și accesorii. Care sunt obiceiurile de cumpărături ale românilor pe timp de vară, când vine vorba de modă.
Legume congelate
Foto: Flickr/ siddhu2020

ANSVSA: În urma scandalului Listeria, și legumele congelate vor avea etichete speciale

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 15 Iul 2018 Economie | Consumator
În urma discuțiilor purtate săptămâna trecută la Bruxelles, s-a propus ca pentru viitor să se menționeze pe etichetele produselor din legume congelate recomandarea ca acestea să fie preparate termic înainte de a fi consumate, arată un comunicat al Autorității Sanitar-Veterinare (ANSVSA).

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version