CONSUMATOR
bunuri digitale
Foto: Dreamstime.com

Amenzi de până la 25.000 de lei pentru comercianții care vând bunuri neconforme și încalcă garanțiile

de CZ HotNews.ro
Comercianții care vând diverse bunuri, inclusiv bunuri cu elemente digitale, cum sunt telefoanele mobile și alte gadgeturi, vor risca amenzi de până la 25.000 de lei dacă încalcă prevederile garanțiilor și vând produse neonforme, se arată într-un nou proiect de lege.
Licitație de Artă, Casa A10 by Artmark
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Arta prosperă în vremuri de criză. Situația pieței românești de artă în primul semestru al 2021

de HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | Consumator
Piața românească de artă a continuat trendul ușor ascendent în prima jumătate a anului 2021, în ciuda conservatorismului perioadei pandemice, generatoare de criză la nivel mondial. Astfel, în cât privește rezultatele Artmark, cel mai mare operator în piața românească de artă (aprox. 85% din vânzările publice din piața românească) prima jumătate a anului 2021 a înregistrat o creștere cu 7% a volumului total de adjudecări – de la un total de 6,16 milioane de euro pentru primul semestru 2020 la un total de 6,58 milioane de euro pentru primul semestru 2021.
Cum alegi mașina de tuns iarba potrivită pentru nevoile tale
Foto: eMAG

[P] Cum alegi mașina de tuns iarba potrivită pentru nevoile tale

de Smile Media
Joi, 15 Iul 2021 Economie | Consumator
Fie că locuiți la casă zi de zi sau aveți doar o casă de vacanță sau o casă la țară, o mașină de tuns iarba nu poate lipsi dintre sculele și instrumentele de bază. Deși poate părea o mașină foarte greoaie, este extrem de practic să păstrați orice zonă verde în stare perfectă, deoarece mai ales în lunile de primăvară și vară este necesar să tăiați gazonul în fiecare zi, astfel încât să crească sănătos.
Mască africană Baule, Coasta de Fildeș, cca. 1920, a aparținut Papei Paul al VI-lea, canonizat în anul 2018, provine din colecția Jean-Philippe Guilbert
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Brâncuși, Ceaușescu și Papa Paul al VI-lea, împreună

de HotNews.ro
Luni, 12 Iul 2021 Economie | Consumator
În august 1975, Nicolae Ceaușescu participă la Conferința pentru securitate și cooperare în Europa de la Helsinki. Cu această ocazie, primește în dar de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul președinte al Ciprului, o cruce din onix și os.
Glovo
Foto: Glovo

Consiliul Concurenței analizează preluarea Foodpanda de către Glovo, inclusiv afacerea dark store

de CZ HotNews.ro
Vineri, 9 Iul 2021 Economie | Consumator
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Glovoappro SRL intenționează să preia compania Foodpanda Ro SRL și, indirect, afacerea Pandamart, operată de către Delivery Hero Dmart SRL, a anunțat, vineri, instituția de reglementare, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Livrari online
Foto: Dreamstime.com

Investigații în comerțul online, demarate de Consiliul Concurenței

de CZ HotNews.ro
Joi, 8 Iul 2021 Economie | Consumator
Consiliul Concurenței anunță joi că analizează patru sectoare digitale, la nivelul României, pentru a evalua caracteristicile acestora și impactul pe care îl au asupra concurenței.
Concurs aniversar la 10 ani de ASUS ZenBook: inovație continuă care inspiră
Foto: Asus

[P] Concurs aniversar la 10 ani de ASUS ZenBook: inovație continuă care inspiră

de Smile Media
Joi, 8 Iul 2021 Economie | Consumator
Dovedind de nenumărate ori că este o companie ghidată de căutarea următoarei inovații, ASUS a reusit să împingă standardele din domeniu cu fiecare nouă generație de produse. La împlinirea a 10 ani de la lansarea primului model ZenBook UX21, ASUS organizează un concurs ce aduce unui norocos câștigător un laptop de ultimă generație ZenBook Duo 14 UX482. Condițiile de participare sunt foarte simple: trebuie doar să răspunzi la 2 întrebări legate de laptopurile ZenBook. Concursul este activ până pe 15 iulie, așa că grăbește-te să te înscrii!
Anunțul lunii iunie de pe Anunțul.ro
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Anunțul.ro - Cât mai valorează o păpușă din perioada comunistă

de Smile Media
Marţi, 6 Iul 2021 Economie | Consumator
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. 216.671 anunțuri au fost publicate în iunie 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul telefonic. Închirieri - 22.851 anunțuri, mai puține față de iunie 2020 (31.409 anunțuri) - scăderea chiriilor îi face pe proprietari să-și țină casele goale. Vânzări - 53.001 anunțuri, ceva mai puține față de iunie anul trecut (54.554 de anunțuri) - numărul caselor disponibile nu ține pasul cu apetitul cumpărătorilor. Locuri de muncă - 37.071 anunțuri, față de iunie anul trecut (25.699 de anunțuri) - se simte din nou lipsa acută a forței de muncă în orice domeniu.
Imprimare serigrafie
Foto: Dacora

[P] 3 pași pentru a începe o afacere de imprimare a tricourilor

de Smile Media
Vineri, 2 Iul 2021 Economie | Consumator
Tricourile sunt articole de îmbrăcăminte care reflectă adesea personalitatea, interesul și identitatea purtătorului. Din acest motiv, vânzarea de tricouri online a devenit o alegere populară, în special pentru antreprenorii și artiștii care caută un mod relativ ieftin să înceapă de a începe o afacere. În plus, este de așteptat ca piața mondială pentru industria de tipărire a tricourilor personalizate să atingă 10 miliarde de dolari până în 2025.
Air Jordan 1 High Zoom Racer Blue - Obie Platon
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

De la Brâncuși, la artă proscrisă

de HotNews.ro
Joi, 1 Iul 2021 Economie | Consumator
Artiști postmoderni, contemporani, digitali sau proscriși se întâlnesc într-un eveniment- premieră pentru piața românească de artă. Constantin Brâncuși, Andrei Cădere, Obie Platon sau Aeul se regăsesc în aceeași licitație, marți, 6 iulie, ora 19:00, organizată de Casa de Licitații A10 by Artmark.
Fairy - campania Gospodin
Foto: P&G

[P] ​80% dintre noi considerăm că femeia trebuie să se ocupe de treburile casnice - clasica gospodină

de Smile Media
Miercuri, 30 Iun 2021 Economie | Consumator
Pentru 51% dintre români, împărțirea sarcinilor în casă reprezintă un motiv de dispută în familie – aceasta este una dintre concluziile studiului național realizat în primăvara acestui an de Cult Research. Din aceeași cercetare aflăm și că, pentru 80 la sută dintre noi, femeia este cea care ar trebui să se ocupe de treburile casnice - clasica gospodină. Asta în timp ce gospodarul este perceput de 65 la sută dintre noi ca fiind stăpânul unei case îngrijite.
Prima licitație de artă românească în format NFT și plata în criptomonedă
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Prima licitație de artă românească în format NFT și plata în criptomonedă

de HotNews.ro
Luni, 28 Iun 2021 Economie | Consumator
În premieră în România, A10 by Artmark organizează prima licitație care include artă digitală realizată de artiști contemporani români, în format NFT, și acceptă ca plata pentru lucrările de artă să fie efectuată și în criptomonedă. Astfel, A10 by Artmark devine prima Casă de Licitație din Europa de Est care organizează o licitație de artă ce include o secțiune dedicată artei digitale în format NFT, după ce piața internațională de artă de profil a erupt acum câteva luni, când Christie’s a adjudecat în martie 2021 un lot de artă digitală în format NFT al unui tânăr artist digital cu peste 60 de milioane de dolari. Precedentul a fost urmat și de alte case, precum Sotheby’s ori Phillips, care au organizat în lunile următoare licitații ori secțiuni dedicate tinerilor artiști digitali, dintre care mulți provin din Estul Europei.
”Natural Blue” - inel din aur în două culori, decorat central cu tanzanit deep bluish-violet și briliante, însoțit de certificat gemologic ALGT, provine din colecția unui arhitect
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Bijuterii ce spun povești

de HotNews.ro
Vineri, 25 Iun 2021 Economie | Consumator
O colecție de bijuterii, peste care a trecut patina timpului și care vin la pachet cu istorii și povești impresionante, este scoasă la vânzare în ultima licitație a lunii iunie la Casa Artmark. Ultimii cercei primiți în dar, colierul cu perle de la bunica transmis din generație în generație, inelul-promisiune a unui nesfârșit drum în doi, brățări ce au fost martori la evenimente care au schimbat destine, prima broșă care marchează schimbarea prefixului și alte aproximativ 200 de accesorii inedite ce poartă momente de neuitat și provin din prestigioase colecții de familie vor fi scoase la licitație în cadrul evenimentului „Mândrie și Prejudecată”. Licitație de Bijuterii cu Poveste ce va avea loc marți, 29 iunie, ora 19:00, online pe Platforma Artmak, dar și în sala de licitație de la Palatul Cesianu-Racoviță.
harta preturi
Foto: Eurostat

​Harta prețurilor: România are cele mai mici prețuri din UE (Eurostat)

de CZ HotNews.ro
Marţi, 22 Iun 2021 Economie | Consumator
România are cele mai mici prețuri din Uniunea Europeană, la servicii și produse de consum, potrivit celor mai recente date disponibile, aferente anului 2020, publicate, marți, de Biroul european de statistică Eurostat.
Putere de cumprare
Foto: Eurostat

​HARTA puterii de cumpărare: românii, peste unguri, greci și bulgari

de CZ HotNews.ro
Luni, 21 Iun 2021 Economie | Consumator
Românii au o putere de cumpărare peste cea a grecilor, a ungurilor și a bulgarilor, conform celor mai recente estimări privind consumul individual efectiv, publicate, luni, de Eurostat.
Fetița cu balonul roșu - Banksy
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Banksy, în licitație la București

de HotNews.ro
Vineri, 18 Iun 2021 Economie | Consumator
9 piese de grafică semnate de celebrul artist Banksy se scot la licitație joi, 24 iunie, ora 19:00, în cadrul Licitației de Sânziene, „Colecția de Grafică Europeană a familiei Bujoiu”. Evenimentul aduce în premieră pe piața românească de artă cele mai reprezentative teme și simboluri ale celui mai cunoscut artist stradal din lume Banksy.
La Fantana - sticla 8 litri
Foto: La Fantana

[P] Cum bem apă având grijă de noi și de mediu

de Smile Media
Miercuri, 16 Iun 2021 Economie | Consumator
Apa ne este indispensabilă și este cheia a nenumărate procese vitale din organism. De asemenea, apa ne este indispensabilă și în toate activitățile noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, grija cu care ne bem apa nu ar trebui să se limiteze la a ne lua o apă bună și atât. Miliardele de PET-uri din care bem zilnic au ajuns să sufoce mediul, forțându-ne să ne întrebăm ce viitor ne asigurăm pe această planetă.
Instalator
Foto: Wilio

[P] Aveți nevoie de un grădinar, un electrician sau de curățarea covoarelor? O nouă aplicație pe piața românească vă va găsi experți pentru aproape orice serviciu

de Smile Media
Miercuri, 16 Iun 2021 Economie | Consumator
Un nou mod revoluționar de a obține servicii de calitate pentru casa, construcția sau grădina dumneavoastră - Wilio este o platformă comună, care vă va ajuta să găsiți rapid specialiști gata să vă ajute cu aproape orice - curățarea, repararea sau întreținerea casei dumneavoastră, chiar și construirea unei case noi.
Expoziția „O lume mai frumoasă”, Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susţinut de A10 by Artmark

Micutzu și BRomania, în linie dreaptă pentru „O lume mai frumoasă”

de HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | Consumator
Actori, artiști, jurnaliști, designeri și personalități marcante din România s-au unit pentru susținerea evenimentului „O lume mai frumoasă”, de joi, 17 iunie, și au donat obiecte personale, purtătoare de istorii, în vederea vânzării prin licitație, pentru cauza caritabilă a Hospice Casa Speranței.
Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021
Foto: WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST
Articol susținut de WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST

Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021

de HotNews.ro
Marţi, 15 Iun 2021 Economie | Consumator
Regulile fiscale pentru comerțul electronic se modifică major de la 1 iulie 2021. Aceste modificări sunt legate de o reformă legislativă europeană care va avea impact substanțial asupra tuturor companiilor care vând online servicii și mărfuri (atât intracomunitare, cât și importate) pe teritoriul Uniunii Europene.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by