BĂNCI
Domnul Ionescu și cele 3 motive pentru care Isărescu vrea să-i limiteze gradul de îndatorare Domnul Ionescu a luat un credit ipotecar în 2007. Pe atunci, rata lui la bancă era cam un sfert din salariu. Vecinul lui, dl. Popescu, a luat săptămâna trecută un credit identic. Deși Ionescu și Popescu au salarii egale, rata lui Popescu este o treime din salariu. Când vine vorba despre gradul de îndatorare, Banca Națională lucrează cu un indicator opac după nume: DSTI. Adică, Debt-Service-To-Income, sau pe românește serviciul datoriei raportat la venitul disponibil. Și mai pe scurt, cât dai pe ratele bancare din salariul pe care îl iei lunar. Un român care are un salariu de 2.000 de lei și plătește rate de 1.000 de lei, are un DSTI de 50%. Cei care au luat credite pentru locuințe în ultima perioadă ”simt” mai puternic rata la salariu decât cei care au luat același credit mai demult, arată un Raport publicat vineri după amiază de Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială.
VIDEO Isărescu: Nu ne-a trecut prin cap să jucăm aurul la păcănele, cum sugera un personaj Plasarea aurului în operațiuni de arbitraj sau de tip speculativ ar implica risc de contrapartidă și acesta a crescut o dată cu criza gloală, a declarat vineri Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), într-o conferință de presă ținută cu ocazia lansării Raportului Anual pe anul 2017 al BNR.
BNR a obținut un profit net în creștere cu aproape 50%, anul trecut. Explicațiile guvernatorului Banca Națională a României (BNR) a obținut un profit net de peste 186,7 milioane lei, anul trecut, în creștere cu 49,8%, comparativ cu cel anterior, conform unui raport al instituției.
Declarația unică 2018: Calendarul sesiunilor de asistență ANAF pentru PFA și alte persoane fizice Persoanele fizice autorizate (PFA), cei care obțin venituri din dividende de la firme și alte persoane fizice cu venoturi din activități independente vor putea merge, în iulie 2018, la sediile direcțiilor fiscale din țară pentru a primi asistență privind depunrea declarației unice privind aceste venituri.
[P] FNGCIMM, bilanț al garantării programului „Prima casă” Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a acordat peste 250.000 de garanții si promisiuni de garantare persoanelor care au accesat Programul Prima Casă, de la debutul său, în anul 2009, și până în prezent.
EXCLUSIV ​Inspectorii Fiscului au depistat 219 români cu venituri nedeclarate de peste 100 de milioane de euro /Cinci persoane sunt din sectorul public, iar 214 din cel privat / Din banii ascunși, românii își iau case și mașini În ultimul an și jumătate (ianuarie 2017-iunie 2018), Direcția de Verificări Fiscale din cadrul ANAF a încheiat 219 verificări ale situaţiei fiscale personale și de inspecție fiscală parțială privind impozitul pe venit, au transmis marți oficialii ANAF la solicitarea HotNews.ro. Inspectorii Fiscului au depistat venituri nedeclarate de peste 100 de milioane de euro, stabilind obligații de plată de peste 120 milioane de lei. Reporterul HotNews a stat de vorbă cu șeful Direcției de Verificări Fiscale, pentru a află de unde sunt cei cei 219 români, ce vârste au, dacă sunt din zona publică sau privată, dacă își cumpără case în țara sau preferă alte state, despre câte de"inventivi" suntem față de alte nații din acest punct de vedere, dar și despre ce îi motivează pe unii români să își ascundă banii de Fisc.
Deficitul bugetar a continuat să urce, ajungând la 0,88% din PIB, la cinci luni. În termeni nominali a crescut de aproape patru ori față de anul trecut Ministerul Finanțelor Publice a publicat execuția bugetului general consolidat cu o întârziere de două zile. Datele arată, în continuare, o adâncire a deficitului, ajungând la 0,88% din PIB, în mai, comparativ cu 0,65%, în aprilie. Pe de altă parte, în primele cinci luni ale anului 2017 România înregistra un deficit de 0,25% din PIB. Din punct de vedere al valorii nominale, deficitul era de 2,17 miliarde lei, în mai 2017, iar la finalul aceleiași luni din acest an se ridica peste 8,18 miliarde lei, remarcându-se o creștere de 3,7 ori.
Declarația Unică 2018: 3 cazuri de PFA și explicațiile ANAF Contribuabilii au cerut clarificări miercuri Agenției Naționale de Administrare Fiscală privind depunerea noii declarații unice în cazul persoanelor fizice autorizate (PFA), iar ANAF a oferit următoarele răspunsuri:
​Trei modificări aduse marți Codului de procedură fiscală. Este cea de-a 61-a schimbare a regulilor fiscale din acest an ​În Monitorul Oficial de marți, 26.06.2018, s-a publicat Legea nr. 150/2018 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. Aceasta este cea de-a 61-a schimbare a regulilor fiscale din acest an. Prima modificare publicată ieri face referire la certificatul de atestare fiscală. Acesta nu se solicită în situația în care se solicită eliberarea de către notarul public a unui certificat de moştenitor exclusiv pentru locul de veci.Vezi aici documentul publicat în Monitorul oficial.
[P] FNGCIMM susține programul Start-up Nation Aproape 4.800 de proiecte ale antreprenorilor români care au contractat credite bancare de prefinanțare în cadrul programului Start-up Nation au fost garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Programul, demarat anul trecut, s-a bucurat de un real interes în rândul a mii de întreprinzători, mici și mijlocii.
Siegfried Mureșan: Viorica Dăncilă nu este pregătită să preia președinția UE. 8 ani și 9 luni nu a făcut nimic la Parlamentul European Principala resursă de care are nevoie Guvernul României pentru a exercita cu succes președinția UE este credibilitatea, ceea ce îi lipsește Executivului, susține deputatul european Siegfried Mureșan.
Lege nouă: Micile magazine de cartier, sub 50.000 Euro cifră de afaceri, nu vor mai avea obligația să accepte plata cu cardul Micile magazine de cartier nu vor mai fi obligate să accepte plata cu cardul dacă au cifră de afaceri sub 50.000 de euro pe an, potrivit unei noi legi adoptate recent de Parlament, pentru modificarea legii cashback. Descarcă de la finalul articolului noua lege trecută prin Parlament.
Deloitte: Procesul de vânzare-cumpărare a unei companii durează de la 6 luni, la câțiva ani Piața de fuziuni și achiziții din România s-a transformat, în ultimii zece ani, și se pare că nu va mai reveni la situația anterioară, conform specialiștilor din domeniu. Dacă în 2008 era o piață în care vânzătorii aveau putere de negociere, astăzi cumpărătorii sunt cei care dețin controlul.
Robor a ajuns la 3,13%, un nou maxim al ultimilor 4 ani Indicele Robor la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,13%, cel mai mare nivel din mai 2014, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR), citate de news.ro.
MFP a încheiat contracte cu agenţiile de rating Standard & Poor's şi Fitch pentru 2018-2019. Cu Moody's încă se duc negocieri Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a încheiat, la finele anului trecut, contracte de servicii cu agenţiile de rating Standard & Poor's şi Fitch Ratings pentru perioada 2018 - 2019, în timp contractul cu Moody's se află în curs de negociere, potrivit informaţiilor furnizate de către instituţie la solicitarea Agerpres.
​VIDEO India: Mai mulți șobolani au ros 17.600 de dolari dintr-un bancomat Mai mulți șobolani au intrat într-un bancomat al unei bănci indiene și au ros echivalentul a 17.600 de dolari, anunță poliția din indiană, citată de The Straits Times.
Unii IT-ști încep să ia în calcul mutarea rezidenței fiscale în alte țări, din cauza Fiscului netehnologizat Deși lucrează în România, Ionuț a decis să-și mute activitatea în Estonia, din cauza administrației fiscale netehnologizate. Toată interacțiunea cu fiscul estonian o va face exclusiv online, lucru care nu îi va consuma la fel de mult timp ca în România.
​Cafeaua de weekend. Subiectele săptămânii. Bonus: Ne-am putea înregistra visele? 20 de lucruri pe care nu le știați despre foc. 8 joburi noi pe care oamenii le vor avea în 2025. Teorii în care nu mai crede nimeni Evenimentele vin, trec și apoi se uită, fiind înlocuite în memoria de scurtă durată cu alte evenimente. De aceea, vă propunem o sinteza săptămânală cu cele mai interesante evenimente de la noi și din lume, cel puțin cu cele care ne-au reținut nouă atenția. O colecție de texte pe care să le puteți savura în fiecare sămbătă la cafeaua de dimineață. Lectură plăcută!
ANAF va face anchete administrative în comun cu alte state UE, pentru combaterea fraudelor cu TVA Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va efectua anchete administrative în comun cu autorități fiscale din alte state UE, pentru a combate fraudele la taxa pe valoare adăgată (TVA), printre care fraudele tip carusel, potrivit unui regulament european convenit, vineri, de miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană, reuniți în Consiliul UE.
Băncile românești, la ​10 ani de la criza din 2008. Puține au știut să se reinventeze, reformele sunt încă timide, iar amenințările cele mai mari vin pe canalul legislativ... Tehnic vorbind, criza a început în România la 1 iulie 2008. În trimestrul al treilea din acel an, economia încetinea de la 9.4%, la 6.4%, apoi cobora la puțin peste 3%, după care în primele 3 luni din 2009, scădeam la -6.2%. În cei 10 ani care s-au scurs de atunci, o parte dintre băncile care operau în România au tras obloanele, altele au încercat să se salveze prin fuziuni/achiziții, dar au fost și instituții de credit câștigătoare. Trebuie spus că toată degringolada din sistemul bancar românesc nu a costat bugetul Statului niciun leu, așa cum s-a întâmplat în alte țări. Ce s-a schimbat și mai ales ce nu s-a schimbat în sistemul bancar, citiți mai jos.

ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version