BĂNCI
Bitcoin: El Salvador intenționează să adopte criptomoneda ca mijloc legal de plată /Dacă planul va fi aprobat de congres, țara ar fi prima din lume care adoptă oficial moneda digitală Nayib Bukele, președintele micului stat El Salvador din America Centrală, spune că va legaliza Bitcoin ca mijloc de plată în țară, statul devenind astfel primul din lume care legalizează Bitcoin și ar circula alături de moneda oficială, dolarul american, potrivit BBC. Nayib Bukele spune că Bitcoin va facilita trimiterea acasă a banilor câștigați de cei peste două milioane de salvadorieni care lucrează în străinătate. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la creșterea incluziunii financiare”, a declarat Bukele la o conferință în Florida, adăugând că ar putea stimula și investițiile în țară.
Radu Crăciun: ​Bursa ofera idei pentru marile spitale de stat “Spitalele nu trebuie facute cost-eficiente ca fabricile” spunea un domn Secretar de stat. O afirmatie extrem de riscanta, pentru care cred ca nici macar pandemia nu poate oferi o scuza, scrie Radu Crăciun pe blogul personal. Pentru ca, fara un mare efort, ne putem aminti numeroase exemple de risipa a banilor publici in spitale, incluzand echipamente de sute de mii de euro care au stat neutilizate cu anii, sectii noi scumpe care nu serveau scopului pentru care fusesera create sau contracte supraevaluate acordate pe criterii netransparente. Si lista ar putea continua.
Acord istoric al G7 pentru impozitarea companiilor multinaţionale, anunţă ministrul britanic de Finanţe Grupul celor G7 a ajuns la un acord "istoric" privind impozitarea companiilor multinaţionale, a declarat ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, citat de BBC și news.ro. Miniştrii de finanţe reuniţi la Londra au fost de acord să se angajeze la principiul unei cote minime a impozitului pe profit de 15%. Giganţii tehnologici precum Amazon şi Google ar putea fi printre companiile afectate. Măsura ar putea duce la fluxuri de miliarde de dolari către guverne pentru a achita datoriile suportate în timpul crizei Covid.
Tezaur, depozite bancare sau cumpărare de euro, în iunie? O comparație între câteva oferte investiționale cu risc mic Partea bună este că Ministerul Finanțelor a continuat cu oferta de titluri de stat Tezaur pentru populație în iunie. Se poate subscrie de luni – 7 iunie. Partea proastă este că deși este așteptată o creștere a prețurilor mai mare (conform datelor BNR), dobânzile au rămas la fel, ba chiar vor fi mai mici pe 5 ani. Dacă ne uităm tot la risc mic, mai există și depozitele la bănci, iar acolo avem impozit pe venit și comisioane. Mai există ceea ce face multă lume: schimbarea leilor în euro folosind anumite aplicații ale unor fintech-uri.
​Business report Prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de un milion de euro. Obama, în cazul existenței extratereștrilor: „Vor apărea noi religii". Câţi bani au făcut televiziunile româneşti în 2020. Daniel Dăianu, despre PNRR: România trebuie să facă un mare salt Cum vom intra în posesia certificatului de vaccinare. Procedura, explicată pas cu pas ● Filiala irlandeză a Microsoft a plătit zero taxe la un profit de 315 miliarde de dolari ● Predicția lui Barack Obama, în cazul existenței extratereștrilor: „Vor apărea noi religii“ ● Prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur cere despăgubiri de un milion de euro de la Agent Green ● Crește impozitul pe proprietate? Primari: Trebuie majorat, e mic ● Suspiciuni de fraudă la agenția de stat RoAID, condusă de fostul șef SIE Cătălin Harnagea ● Daniel Dăianu, despre PNRR: România trebuie să facă un mare salt ● Cum a reușit o firmă de stat să aibă pierderi de 6,5 ori mai mari decât rulajul ● Câţi bani au făcut televiziunile româneşti în 2020 ● Cei care se opun mamelor care alăptează în public vor risca amenzi de până la 2.000 lei, au decis deputaţii ● Fermierii, păcăliți iar de ministrul Adrian Oros ● Cele 10 lecții de leadership pe care catastrofa de la Cernobîl ni le-a oferit plătind un preț imens.
Rusia își continuă decuplarea de Occident: Fondul suveran al țării își va lichida toate activele în dolari Fondul suveran al Rusiei îşi va vinde toate activele în dolari americani pentru a majora ponderea deţinerilor în euro, yuani şi aur, a anunțat joi ministrul rus al Finanţelor, Anton Siluanov, adăugând că aceste modificări ar urma să aibă loc pe parcursul următoarelor săptămâni, transmit Reuters și Agerpres.​
Vești bune pentru economia mondială: Cererile de șomaj în SUA au scăzut la nivelul de dinaintea pandemiei Cererile săptămânale de şomaj au scăzut în Statele Unite sub pragul de 400.000 la sfârşitul lui mai pentru prima oară de la oprirea brutală a economiei americane în martie 2020, a anunțat joi Departamentul american al Muncii, potrivit AFP și MarketWatch, citate de News.ro.
Programul Tezaur continuă în iunie. Revine emisiunea pe 5 ani, iar dobânzile sunt similare cu luna mai pe 1 și 3 ani Românii pot împrumuta statul în iunie prin trei noi emisiuni Tezaur pe 1, 3 și 5 ani la dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Practic, revine emisiunea pe 5 ani, după ce în mai nu a existat. Dobânzile pe 1 și 3 ani sunt similare cu cele din mai. Totuși, dacă facem o comparație pe emisiunea de 5 ani cu oferta din aprilie, aceasta este mai slabă. Atunci a fost de 3,75% pe an. Asta în condițiile în care BNR și-a modificat în sus așteptările de inflație: în vara anului viitor se așteaptă la 3% +/1,6 puncte procentuale.
​DOCUMENT Comisia Europeană: Măsurile de sprijin anti-Covid din România au fost de 1,6% din PIB, anul trecut. Florin Cîțu anunțase 3,2% și spunea că vor urca la 7% România este în procedură de deficit excesiv. În acest sens, Comisia Europeană a publicat un document cu privire la situația economică, făcând referire la deficitul bugetar și măsurile de sprijin ca răspuns la COVID luate de România. Potrivit acesteia, costul s-a ridicat la 1,63% din PIB, deși premierul Florin Cîțu, fost ministru de Finanțe în octombrie 2020, anunța printr-o postare pe Facebook că a injectat în economie peste 3%, iar sprijinul până la final de an va fi de 7% din PIB.
Un salariat din 5 și-ar dori ca angajatorul să-i plătească un psihoterapeut și o parte din cheltuielile cu munca de acasă / Un sfert dintre angajații părinți vor să le fie acoperit costul de a avea o bonă (sondaj) Aproximativ 19% dintre angajați își doresc ca instituția în care lucrează să includă printre beneficiile extrasalariale acoperirea costurilor pentru un psihoterapeut, conform unui sondaj realizat de platforma Undelucram în luna mai a acestui an. Același procent de salariați și-ar dori ca printre beneficii să se numere o parte dintre cheltuielile pentru lucrul de acasă (plata energiei, o anumită sumă din chirie).
Noua lege a pensiilor (partea a II-a) din PNRR: Vârsta de pensionare va crește la 63 de ani pentru femei, până în 2030/ Se va stimula munca până la 70 de ani/ Pensia minimă, legată de salariul minim Noua lege a pensiilor ce își propune să elimine inechitățile din sistem, lucru pe care și-l propunea și formula de calcul din actuala lege, va mai veni cu câteva modificări, gen creșterea vârstei de pensionare la femei sau stimularea muncii până la 70 de ani. Problema actualei legi era reprezentată de acele creșteri ad-hoc gen 40% a punctului de pensie, nu cu formula ce nu a mai intrat în vigoare, fiind amânat termenul de actualul Guvern. HotNews.ro a publicat miercuri un articol cu privire la ceea ce scrie în PNRR referitor la noua lege a pensiilor. Ceva mai jos în Documentul PNRR mai sunt date anumite detalii pe care le publicăm acum.
Business report ​Rabla electrocasnice 2021: De vineri se pot cere noi vouchere. Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei. Banca Transilvania preia Idea Bank. Armata de troli a sectorului 4 Rabla electrocasnice 2021: De vineri se pot cere vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete ● Egalitate, echitate, solidaritate ● Isărescu a recomandat publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei Române ● Banca Transilvania trebuie s-o reangajeze pe fosta salariată din cauza căreia a primit o amendă de 100.000 euro ● Armata de troli a sectorului 4. Peste o sută de conturi false îl susțin și îl apară pe Daniel Băluță pe Facebook ● ​Reforma pensiilor prin PNRR: formula de calcul, creşterea vârstei de pensionare, modificarea pensiei anticipate vs pensii speciale şi pensii ocupaţionale ● Banca Transilvania preia Idea::Bank pentru 43 milioane euro ● Ministrul Raluca Turcan: Vârsta de pensionare a bărbaților și femeilor va fi aceeași, 65 de ani ● Cresc prețurile, partea mai puțin plăcută a revenirii economiei ● City Insurance, sub administrarea Fondului de Garantare ● PNRR – pe ce dăm (dacă luăm) 30 de miliarde de euro.
Banca Transilvania mai cumpără o bancă din România. Valoarea tranzacției Banca Transilvania a anunțat oficial, miercuri, că va mai cumpăra o bancă ce activează pe piața din România și alte afaceri financiare ale acesteia, valoarea tranzacției ajungând la 43 de milioane de euro.
Vor crește taxele în următorii ani? Trei lucruri insuficient explicate în PNRR: taxarea muncii și capitalului, proprietăți și autovehicule Autoritățile vor o regândire a sistemului fiscal, dar înainte de asta doresc să identifice unde sunt distorsiuni, conform Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ce se dorește nu este suficient explicat, chit că vorbim de „stimulente fiscale excesive” sau de taxarea proprietății și mașinilor.
Unii angajați ANAF au prejudiciat statul cu 28 milioane lei, anul trecut. Suma, de peste 5 ori mai mare decât în 2019 Fiscul încearcă, în general, să prevenină faptele de încălcare a eticii şi integrităţii de către angajați pentru ca statul să nu fie prejudiciat. Conform unui raport al ANAF consultat de HotNews.ro, în 2020 au fost 350 de acte de control. Este vorba despre rapoarte de control intern, note de control intern, de soluționare a petițiilor etc. În urma controalelor realizate la nivel teritorial s-a estimat un prejudiciu privind fondurile publice de 28,1 milioane lei, anul trecut.
Rezerva de valută de la BNR a scăzut în luna mai cu 734 milioane de euro La 31 mai 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 37,57 miliarde de euro, față de 38,3 miliarde cu o lună înainte, arată datele publicate miercuri de Banca Centrală. Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone (5,22 miliarde de euro), astfel că rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) valorează 42,78 miliarde euro. Plăţile scadente în luna iunie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 92 milioane euro, mai precizează comunicatul BNR.
Dubla problemă a firmelor românești privind munca temporară a angajaților în UE: Controale ANAF și certificate întârziate de la Casa de Pensii – Interviu VIDEO cu Romulus Badea Companiile românești care trimit muncitori să construiască în străinătate, cu tot felul de lucrări, pe deoparte au problema diurnei cu ANAF, pe cealaltă parte e vorba de asigurările sociale cu țările unde lucrează, susține Romulus Badea, expert în fiscalitate. El a precizat că certificatele A1 ce se eliberează de Casa de Pensii, pentru munca temporară în afara țării vin cu foarte mare întârziere și asta creează tot felul de probleme, deși alte state le oferă în aceeași zi.
Divorțul la români în 2020. A crescut ponderea divorțurilor datorate violenței fizice. La oraș, frecvența divorțurilor a fost dublă față de mediul rural. Principalele motive de divorț și cum s-au schimbat ele față de acum 300 de ani Ponderea divorțurilor datorate violenței fizice a crescut ușor în pandemie, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. Dacă în primii ani după Revoluție aveam un divorț la 6 căsătorii, în anul 2019 am avut un divorț la 4 căsătorii iar în pandemie aveam un divorț la 3,5 căsătorii încheiate. Deși numărul divorțurilor a scăzut anul trecut ca urmare a lockdown-ului instituit de autorități, în două județe rata divorțialității (numărul de divorțuri la mia de locuitori) a crescut: Ialomița și Galați. În 2020 au divorțat aproape 23.000 de cupluri. La oraș, frecvența divorțurilor a fost de 1,8 ori mai mare decât în mediul rural. Vezi în text care au fost principalele motive de divorț în anul pandemiei și cum s-au schimbat aceste motive față de acum 200-300 de ani.
Cadoul pe termen lung pe care îl poți oferi copilului tău Părinții încearcă să facă multe pentru copiii lor. Când vorbim despre cadouri ce pot fi oferite, poate în loc de o jucărie scumpă de care să se plictisească în câteva zile sau săptămâni, ce ar fi dacă li s-ar oferi ceva pe termen lung pentru viitorul lor? Înainte de toate, poate cel mai important este să li se arate că nu lucrurile materiale contează, ci să viseze la cum să schimbe lumea în bine când ajung mari. Adică să aibă aspirații mai mari decât dorința de posesie a unor obiecte la modă: o afacere sau un ONG care schimbă în bine viața oamenilor și animalelor. De aici, posibilitățile sunt multe. Fiecare este diferit și trebuie încurajat să facă ce-i place.
​Business report ​Interviu cu „Rechinul” înainte să fie arestat. Corupție pe două benzi la RAR. Povara psihologică de pe umerii elevilor. Cele mai importante drepturi pe care le ai ca salariat Interviu cu „Rechinul” înainte să fie arestat: „Alta era banda organizată! Eu câștigam legal 250.000 de dolari pe lună.” ● Corupție pe două benzi la RAR. Mită pentru ITP, dar și pentru atestatul de inginer ● ​Mircea Miclea: Povara psihologică de pe umerii elevilor: o pademie și 4 afecțiuni ● Balanţa empatiei dintre angajaţi şi angajatori ● „Cârtița” din Poliția Timiș a liderului interlop Lucian Boncu ● Reformă la Ministerul Dezvoltării: Se taie posturile vacante, inclusiv pentru doi subsecretari de stat ● Tot mai greu pentru tinerii care vor să se angajeze în pandemie ● Pensiile și alocațiile vor crește în fiecare an ● Prețul spot al energiei electrice este cel mai mare din istorie, populația deja va plăti mai mult de la 1 iulie ● Cele mai importante drepturi pe care le ai ca salariat ● Criza locurilor de parcare. În Bucureşti, 27% dintre şoferi caută zilnic un loc pentru a-şi lăsa maşina în centru ● Rătăcirile roșiei bulgărești prin ținutul secuiesc ● Înapoierea economică a României își are rădăcinile în anii ’90 ● Bancile cu cele mai mici dobanzi la un credit de nevoi personale

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by