ECONOMIE
Bitcoin
Foto: Pixabay

​Prețul bitcoin a scăzut azi sub 38.000 dolari, cel mai mic nivel al anului 2022

de CZ HotNews.ro
Criptomonedele și-au continuat și astăzi scăderea începută mai abrupt în urmă cu 2 luni, prețul bitcoin coborând vineri, 21 ianuarie 2022, sub 38.000 de dolari, în timp ce Rusia anunța intenții de combatere a mineritului crypto pe teritoriul său.
Top fonduri UE 2014-2020
Foto: StartupCafe.ro

​DOCUMENT. Greu cu fondurile UE: România, la coada absorbției banilor europeni 2014-2020. Mai sunt 14 miliarde de euro la care ne uităm lung

de CZ HotNews.ro
Slabă absorbție de fonduri europene! Cu experiență deja de 15 ani în Uniunea Europeană, aflată la al treilea ciclu financiar, la care se adaugă experiența căpătată în perioada de preaderare, România tot nu reușește să profite de fondurile puse la dispoziție de UE pe măsura nevoilor noastre, după cum arată datele oficiale de la Comisia Europeană, intrate în posesia StartupCafe.ro / HotNews.ro.
Munca pe santier
Foto: DreamsTime

Ministerul Muncii a pregătit proiectul pentru aducerea a 100.000 de străini la muncă în 2022. MAI ar mai putea angaja 92 de persoane, iar MAE - 60

de F.B. HotNews.ro
Contingentul de muncitori străini în 2022 ar putea fi de 100.000 conform unui nou proiect elaborat de Ministerul Muncii. Anul trecut a mai fost un proiect în dezbatere, dar nu a mai fost adoptat. Prin urmare, așa cum a scris HotNews.ro dimineață, dosare depuse de 2-3 luni de angajatori nu au mai putut fi soluționate.


Sediu ANAF
Foto: Hotnews

ANAF pregătește registrul achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5% - proiect

de F.B. HotNews.ro
Registrul achizițiilor de locuințe cu cota redusă de TVA de 5% este aproape de operaționalizare, conform unui proiect de ordin al ANAF. Este vorba de respectarea prevederilor din Ordonanța trenuleț (130/2021) care prevede, printre altele, TVA 5% la apartamentele sub 140.000 euro. Este vorba doar de acel segment de locuințe cu o valoare între 450.000 lei și 700.000 lei.
Examen auto
Foto: Agerpres

Faci un curs de șofat preventiv și vrei să-l deduci fiscal? De sâmbătă legea care-ți permite asta e operațională. Doar că nu ai cum s-o aplici

de DP HotNews.ro
Legea nr. 20/2022, care se referă la deducerea fiscală a cursului de condus auto preventiv intră în vigoare sâmbătă, 22 ianuarie, dar normele de aplicare vor apărea în următoarele 6 luni, ceea ce o face dificil de aplicat. ”Nu este clar deocamdată dacă reglementările se aplică pentru toate categoriile de conducători auto sau doar pentru cei profesioniști; dacă diminuează doar impozitul pe venitul din salarii sau se diminuează impozitul pe orice altă categorie de venituri impozabile realizate de conducătorul auto; când vom aplica efectiv această reducere ținând cont de obligațiile de declarare și formulare existente”, spune consultantul fiscal Adrian Bența.
Pretul actiunilor Netflix s-a prabusit pe bursa
Foto: Filip Radwanski / Alamy / Profimedia Images

Netflix, în cădere liberă pe bursă / Ce arată datele financiare ale gigantului de streaming

de S.J. HotNews.ro
Platforma de streaming Netflix Inc a năruit speranțele cu privire la o redresare rapidă, după ce a estimat joi o creștere redusă a numărului de abonați în primul trimestru din 2022, ceea ce a dus la scăderea acțiunilor cu aproape 20%, transmit Reuters și site-ul finance.yahoo.com, citate de Agerpres.
Conducte de gaze
Foto: AGERPRES

Proiectul cuprinzând noile măsuri de protecție împotriva scumpirii energiei și gazelor, publicat vineri. Ce prevede acesta

de DP HotNews.ro
Clienților casnici li se va acorda o compensație unitară în valoare de cel mult 0,291 lei/kWh (în cazul energiei electrice), și în valoare de cel mult 40% din valoarea componentei prețului gazelor naturale din contractul de furnizare al clientului beneficiar, în cazul gazelor naturale, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență postat vineri pe site-ul ministerului.
Jamie Dimon
Foto: Wikimedia Commons

Ce bonus primește CEO-ul celei mai mari bănci de pe Wall Street într-un an cu profit record? Răspunsul dat de JPMorgan

de S.J. HotNews.ro
JPMorgan Chase, cea mai mare bancă de pe Wall Street, l-a plătit pe Jamie Dimon, CEO-ul său din 2005, cu o sumă impresionantă în 2021 în contextul în care instituția financiară a realizat cel mai mare profit din istoria sa anul trecut, relatează The Financial Times.
Masini
Foto: Constantin Opris, Dreamstime.com

Românii, mașinile și parcul auto - Cum ne comparăm cu alte țări și față de media UE la vârsta mașinilor și tipul de combustibil

de Vlad Barza HotNews.ro
Asociația industriei auto europene a publicat cel mai nou raport care arată că vârsta medie a parcului auto din România este 17 ani, dublu față de Austria și cu cinci ani peste media UE. În articol puteți afla câte mașini sunt în UE și în cele mai mari piețe și cum ne comparăm la tipul de combustibil. Deși mașinile full-electrice cresc puternic, ele au doar 0,5% din parcul total al UE și doar 0,1% în România, Norvegia este cu totul specială: cota mașinilor full-electrice este 12%.
Ministerul Finantelor - MF
Foto: Hotnews

Reorganizarea Ministerului Finanțelor: Apare o nouă direcție în ANAF: Școala de Fiscalitate / Soluționarea Contestațiilor se mută la Minister / Vama se separă de ANAF (proiect)

de DP HotNews.ro
Proiectul de reorganizare al Finanțelor postat vineri pe site-ul instituției confirmă trecerea Direcției de Soluționare a Contestațiilor la Ministerul Finanțelor (măsură care va ajuta mult mediul de afaceri), dar și separarea Vămii de ANAF. Proiectul de reorganizarea mai cuprinde înființarea unei noi structuri în cadrul ANAF, respectiv Școala de fiscalitate, care să funcționeze la nivel de direcție.
Munca pe santier
Foto: DreamsTime

Fără muncitori străini anul ăsta? Nu mai pot fi eliberate avize pentru că nu avem contingent adoptat. Acum suferă angajatorii care au depus dosarele la finalul anului trecut

de F.B. HotNews.ro
Anul trecut fusese pregătit un proiect pentru dublarea contingentului de muncitori străini la 100.000. Ei bine, acel act nu a mai fost adoptat. Nu a fost aprobat niciun alt contingent, astfel încât am început anul acesta cu un blocaj, chiar dacă nu s-a epuizat cel pe 2021. Era nevoie de unul nou pentru a putea fi eliberate avize noi. Unii angajatori au depus de 2-3 luni documentele, dar pentru că nu avem contingent, dosarele nu pot fi soluționate de Inspectoratul General pentru Imigrări.
Metavers
Foto: Pop Nukoonrat, Dreamstime.com

​Zece tendințe în tehnologie pentru 2022 - Metavers, NFT-uri, smartphone-uri, mașini electrice, criza procesoarelor și criptomonede

de Vlad Barza HotNews.ro
În acest an se va vorbi mult despre metavers, chiar dacă el nu există și se va discuta și se discuta și despre conceptul utopic de web 3.0. În 2022 va continua diversificarea ofertelor de mașini electrice, dar se va simți în multe domenii criza procesoarelor. În articol puteți citi despre zece tendințe în tehnologie, de la NFT-uri și criptomonede, până la smartphone-uri și atacuri cibernetice.
Adrian Caciu
Foto: Agerpres

Ministrul Finanțelor: În două săptămâni vom avea o analiză privind supraimpozitarea furnizorilor de energie

de V.M. HotNews.ro
Joi, 20 Ian 2022 Economie | Companii
Supraimpozitarea furnizorilor este în analiză, urmează să aibă loc discuții cu reprezentanți din întregul lanț energetic și vor fi prezentate niște soluții, a declarat joi seara ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

​Schema HoReCa: Pas decisiv pentru plata tranșei a doua a ajutoarelor de stat către firme. Când vin banii

de CZ HotNews.ro
Joi, 20 ianuarie 2022, s-a făcut un pas important pentru plata tranșei a doua, de 53,13% din ajutoarele de stat către restaurante, pensiuni, agenții de turism și alți beneficiari în cadrul schemei HoReCa, fiind anunțat și când ar trebui să ajungă banii la firme.
recenzii online
Foto: Dreamstime.com

​Verificări în comerțul online: Aproape două treimi dintre platforme nu au putut demonstra autenticitatea recenziilor

de CZ HotNews.ro
Platforme de comerț online, marketplace-uri, site-uri de rezervări și comparatoare de prețuri care operează în România și alte 25 de state membre UE, plus Islanda și Norvegia, au fost verificate de autoritățile naționale de protecție a consumatorilor, pentru depistarea review-urilor înșelătoare, a informat, joi, Comisia Europeană, care a coordonat controalele.
Factura energie
Foto: Guliver/GettyImages via Digi24

​DOCUMENT Furnizorii au 15 zile să refacă facturile eronate la energie și gaze deja emise / Cât timp sunt interzise debranșările sau sistarea serviciilor - Ordonanța de guvern, în Monitorul Oficial

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 20 Ian 2022 Economie | Energie
Ordonanța de urgență privind refacerea facturilor eronate la energie și gaze naturale, adoptată miercuri de Guvern s-a publicat în Monitorul Oficial. Furnizorii sunt obligați, din oficiu, să le refacă în maximum 15 zile de la data emiterii acestora, iar pentru facturile deja emise, termenul de refacere a acestora este de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, adică de astăzi. Nu se vor percepe penalități. Vezi în articol cât timp vor fi interzise debranșările de la rețea ori sistarea serviciilor.
Intalnire Nicolae Ciuca-Natalia Gavrilita
Foto: Captura Guvern

Stare de urgență în sectorul energetic din Republica Moldova / Discuție Ciucă-Gavriliță: România ar putea asigura necesarul de păcură

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 20 Ian 2022 Economie | Energie
Premierul Nicolae Ciucă a avut joi o discuție cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, după ce Parlamentul de la Chișinău a decis astăzi instituirea stării de urgență în sectorul energetic din cauza riscului suspendării livrării de gaz de către concernul rus Gazprom. Cei doi au discutat posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova, urmând ca România să primească și o solicitare în acest sens, care să fie analizată în scurt timp, arată Executivul de la București.
Banca Nationala a Romaniei - BNR
Foto: Hotnews

Ce au discutat membrii CA din BNR în ultima ședintă de politică monetară: 10 lucruri de reținut

de F.B. HotNews.ro
La ultima ședință de politică monetară, când s-a majorat dobânda cheie la 2%/an, unii membri doreau o majorare de 0,5 puncte procentuale, conform minutei publicată pe site-ul Băncii Naționale a României (BNR). Membrii CA au discutat despre înrăutățirea perspectivei inflației, incertitudinile cu privire la schemele de compensare și plafonare la energie, ba chiar și a conduitei fiscale.
Sigla Autoritatii Vamale Romane
Foto: Hotnews

Finanțele au pregătit proiectul de reorganizare pentru dezlipirea Vămii de ANAF. Va avea 3.060 de posturi

de F.B. HotNews.ro
Ministerul Finanțelor face următorul pas pentru despărțirea Vămii de ANAF: a pregătit proiectul de reorganizare. Legea prin care se înființează Autoritatea Vamală Română a fost publicată în Monitorul oficial în noiembrie. Cine este șeful instituției se știe deja: Bogdan-Lari Mihei. Despre el și situația actuală a scris HotNews.ro recent.
OUG prelungire somaj tehnic suportat de stat si extindere 41,5%
Foto: Monitorul Oficial

Prelungirea șomajului tehnic suportat de stat, în Monitorul oficial/ Măsura celor 41,5% se extinde la profesioniști

de F.B. HotNews.ro
Șomajul tehnic suportat de stat a fost prelungit. Practic, se aplică din 20 ianuarie, dacă ne uităm la Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul oficial. În realitate ar fi trebuit adoptată de la finalul anului trecut, dar din diverse motive, lipse de avize interministeriale, proiectul a stagnat între ministere în diverse forme. Ei bine, miercuri a fost adoptată și joi a fost publicată în Monitorul oficial.
Ministerul Finantelor - MF
Foto: Hotnews

Impozitarea multinaționalelor. Secretar de stat: Vom avea un impact bugetar pozitiv în urma aplicării acestui mecanism de taxare suplimentară/ O creștere de 5% vom vedea cum ne va afecta din perspectiva competitivității

de F.B. HotNews.ro
Avem o problemă tehnică având în vedere cota efectivă de impozit pe întreprinderi care este una foarte mică în România, a spus Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, făcând referire la impozitarea multinaționalelor (regulile OECD).
Hackeri
Foto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

Bitdefender spune că în 2022 atacurile ransomware vor continua să domine peisajul amenințărilor. Campaniile de spam vor deveni mult mai bine țintite și vor crește și atacurile asupra infrastructurii din cloud

de Vlad Barza HotNews.ro
În acest an amenințările ransomware vor continua să fie cel mai profitabil tip de infracțiune cibernetică în 2022, iar tensiunile politice vor avea probabil un impact important asupra sectorului cibernetic, pe măsură ce țările se vor întrece pentru supremația digitală. Breșele de date vor alimenta atacuri asupra companiilor și datele obținute vor fi folosite pentru a crea noi campanii de phishing sau de șantaj personalizate și convingătoare. Acestea sunt câteva dintre previziunile Bitdefender privind amenințările informatice din acest an.
Alin Chitu
Foto: LinkedIn

Secretar de stat din Finanțe: Sunt 80.000 de IT-ști salariați. Restul de 320.000 sunt probabil în zona de microîntreprinderi, PFA și așa mai departe

de F.B. HotNews.ro
Facilitatea privind impozitul pe venit pentru angajații din IT nu poate fi comparată în termeni financiari cu cea de la constructori, a declarat Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, în cadrul unei conferințe organizată de EY. Potrivt acestuia, în România sunt 80.000 de IT-ști salariați.
Alin Chitu si Iulian Ardeleanu
Foto: EY Romania

Modificări fiscale discutate la Finanțe: Limitarea numărului de micro pe persoană fizică, revizuirea impozitării acestora, reorganizarea instituției, e-factura - extindere B2B

de F.B. HotNews.ro
Microîntreprinderile sunt în atenția noastră din perspectiva revizuirii sistemului fiscal, a declarat, joi, Iulian Ardeleanu, director general pe legislație fiscală și vamală la Ministerul Finanțelor, în cadrul unei conferințe organizată de EY. „Printre criteriile pe care le vom avea în vedere la revizuirea impozitării vor fi atât activitățile cu valoare adăugată mare sau prestările de servicii, după caz, cifra de afaceri realizată de către microîntreprinderi și probabil și numărul de microîntreprinderi pe care o persoană fizică îl va deține. Astea sunt evaluări preliminare”, a spus el.
Logo Microsoft
Foto:

Cum a reușit Microsoft să devină aliat al autorităților din SUA și să scape de criticile dure de care au parte alți giganți ai tehnologiei

de Vlad Barza HotNews.ro
Microsoft a anunțat marți că vrea să facă cea mai mare achiziție din tehnologie, plătind 68,9 miliarde dolari pentru Activision - Blizzard. Totuși, luările de poziție în rândul diverșilor oficiali americani au fost rezervate, față de, spre exemplu, momentul în care Google a anunțat acum doi ani că va cumpăra cu două miliarde de dolari Fitbit. Microsoft are o imagine bună în ochii politicienilor din SUA și este uneori chiar văzut ca aliat, în timp ce Facebook sau Amazon au fost luate în colimator.
Bancnota 100 lei
Foto: BNR

​Fonduri pentru firme: Se pregătește Programul de accelerare a dezvoltării IMM

de CZ HotNews.ro
Firmele mici și mijlocii din România vor putea beneficia de sprijin de la stat prin Programul de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, conform unui proiect de ordonanță de urgență emis de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.
Declaratia 100
Foto: Hotnews

Multe firme vor să înceapă să-și plătească impozitele și să aplice bonificația pentru capital pozitiv, dar ANAF întârzie cu actualizarea Declaratiei 100

de F.B. HotNews.ro
Multe firme așteaptă actualizarea Declaratiei 100 de către ANAF pentru "a-și încheia socotelile mai repede". Asta pentru că microîntreprinderile cu capitaluri pozitive pot avea o bonificație la plata impozitului pe venit, în urma OUG 153/2020. Această ordonanță a fost salutată de toată lumea la vremea respectivă. E un lucru bun, iar de anul acesta practic ar trebui să beneficieze multe firme.
Curent electric - energie
Foto: Hotnews

Cui și cum i se recalculează, de fapt, factura la electricitate și gaze

de F.C. HotNews.ro
Autoritățile au anunțat două metode mari și late prin care vor să vină în sprijinul consumatorilor, astfel încât să trecem mai ușor prin această criză a facturilor uriașe. Hotnews.ro a analizat cum ne vor ajuta fiecare dintre ele. În primul rând, recalcularea facturilor din noiembrie și decembrie, anunțată de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul Energiei, Virgil Popescu, se referă doar la facturile Electrica. Prin urmare, dacă sunteți abonat la oricare altul dintre cei peste 70 de furnizori din România, această recalculare, anunțată cu surle și trâmbițe, nu se aplică în cazul facturilor emise de alți furnizori.
Ovidiu Tisler, McKinsey
Foto: Hotnews

McKinsey: Băncile românești au crescut mult pe segmentul de vânzări digitale, dar au pornit de foarte jos. Cea mai mare parte a avansului digital este determinat de deschideri de produse simple

de DP HotNews.ro
Un raport al McKinsey a identificat patru factori care pot genera performanțe divergente – zona geografică, dimensiunea băncilor, concentrarea pe un anumit segment de business și modelul de afaceri. Factorul legat de mărime pare să fie extrem de relevant în România, arată raportul. De altfel, dintre cele 34 de bănci din sistemul bancar românesc, primele șapte au reprezentat în 2020 în jur de 80% din totalul activelor bancare și au generat aproape întregul profit al sistemului.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Macron: Franța e gata să trimită trupe în România. Rusia declară că a început numărătoarea inversă. ​Bill Gates avertizează că vor veni pandemii mai grave. Turcia își schimbă numele. Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate

de DP HotNews.ro
De ce îl apără Camera de Comerț pe premier ● Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța e gata să trimită trupe în România ● Rusia declară că a început numărătoarea inversă. „E momentul adevărului” ● ​Bill Gates avertizează că vor veni pandemii mai grave decât cea actuală ● Prețurile la energie și gaze pentru populație ar putea fi din nou reglementate, din primăvară ● Factură la gaz de 7 milioane de euro primită de o pensionară din Vaslui ● Turcia își schimbă numele. Ce alegere a făcut președintele Erdogan ● E.ON Energie, despre factura de 270.000 de lei a liceului din Bârlad: Instituția nu a depus o cerere în acest sens ● Doi universitari vorbesc despre plagiatul premierului Ciucă. „Lumea se așteaptă ca, dacă ești ineficient, măcar să nu fii ticălos“ ● Cât de mare este pericolul creșterii taxelor sau impozitelor ● S-a decis: Bugetarii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile între 30 noiembrie și 4 decembrie ● Sonia Butuc-Cerchez - cât de greu e să crești o campioană în tenisul din România ● 1984: repovestiri, utilizări și abuzuri ● Cum se poate migra de la Robor la IRCC.
Start-Up Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation: Ministerul vrea să includă programul pe lista schemelor de finanțare derulate până la 31 decembrie 2027

de CZ HotNews.ro
Start-Up Nation și schema de ajutoare de stat HoReCa ar urma să fie incluse pe lista programelor de finanțare pe care statul le derulează din fonduri de la buget până la finalul anului 2027, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență emis, miercuri, de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).
Dolari
Foto: Dreamstime.com

​Un antreprenor de origine română a fondat un startup american, care a ajuns acum să valoreze 1,4 miliarde dolari

de CZ HotNews.ro
Startup-ul IT fondat în America de către un antreprenor de origine română a ajuns să fie evaluat la 1,4 miliarde de dolari, în urma celei mai recente runde de investiții pe care a obținut-o la început de an 2022.
City Insurance
Foto: AGERPRES

Efectele falimentului City Insurance: ASF vrea ca asigurătorii să plătească mai mult la Fondul de Garantare a Asiguraților, fapt care ar putea crește prețurile RCA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Asigurari
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus miercuri, în contextul situației generate de falimentul City Insurance, ca firmele de asigurări să cotizeze mai mult la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), cel care face plățile în cazul în care un asigurător intră în faliment. Mai exact, ASF vrea să majoreze cu 1,5 puncte procentuale cota de contribuție la Fond a firmelor de asigurări generale, fapt care ar putea duce la creșterea prețurilor RCA către asigurați.
ATV-uri
Foto: Byungsuk Ko, Dreamstime.com

Câte motociclete, scutere și ATV-uri au înmatriculat românii anul trecut și ce mărci au preferat

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Auto
În 2021 înmatriculările de motociclete au crescut cu 27%, la peste 2.700 de unități, iar la ATV-uri piața a scăzut cu 10%, spre 2.878 unități, arată un comunicat APIA. În total, piața moto a fost de 6.219 unități, cu câteva sute mai multe decât în 2020.
Marius Budăi
Foto: Guvern

VIDEO Ministrul Muncii, despre plata integrală sau eșalonată a banilor din Pilonul II: Ar trebui să fie o opțiune / Jalonul din PNRR nu prevede plata acestor pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Asigurari
Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră că românii care ajung la pensie ar trebui să poată alege între plata integrală sau cea eșalonată a sumelor acumulate la fondurile de pensii din Pilonul II. "Ar trebui să fie o opțiune", a spus ministrul, după ședința de Guvern de miercuri. Budăi a spus că jalonul din PNRR care vizează Pilonul II de pensii și care ar trebui finalizat în acest trimestru nu prevede schimbări la plata pensiilor din Pilonul II.
telefon
Foto: Pixabay

Furnizorii de telefonie, internet, TV și servicii poștale au fost amendați cu peste 3,5 milioane de lei anul trecut. Care au fost neregulile depistate de ANCOM

de A.V. HotNews.ro
Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a aplicat anul trecut amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei pentru neregulile găsite în urma controalelor la operatorii de comunicații și servicii poștale, a anunțat miercuri autoritatea. Cele mai multe amenzi au fost aplicate furnizorilor de servicii de telefonie pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire asumate prin licențe, încălcarea obligațiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali ori la desfășurarea procesului de portare.
Mihai Daraban
Foto: Hotnews
Interviu

Cum explică CCIR comunicatul cu „Je suis Ciucă!” - Mihai Daraban: „Am dus democrația la o extremă dintr-asta în care am dat-o în destabilizare politică. Mi s-a părut deplasat că te iei de premier pentru o chestie din 2003”

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
După ciudatul comunicat al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) cu titlul „Je suis Ciucă!”, HotNews.ro a decis să discute cu Mihai Daraban, care este președintele acestei Camere. (Este vorba despre scandalul de plagiat în jurul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă). Daraban consideră că democrația a ajuns „la o extremă dintr-asta, în care am dat-o în destabilizare politică” și că „sunt tot felul episoade dintr-astea în viața asta democratică a noastră care ne frânează”.
Camera de Comer Valcea
Foto: CCIV

​Camera de Comerț Vâlcea se delimitează de poziția CCIR privind „Je suis Ciucă!”: Stabilitatea nu poate fi condiționată de închiderea ochilor față de eventuale hoții

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Camera de Comerț Vâlcea se delimitează de poziția exprimată de Camera de Comerț și Industrie a României, prin conducătorul ei vremelnic Mihai Daraban, în articolul „Je suis Ciucă!” publicat pe site-ul instituției, se arată într-un comunicat transmis HotNews.ro.
Factura energie
Foto: Guliver/GettyImages via Digi24

Scandalul facturilor eronate: ANPC anunță că a aplicat amenzi totale de 645.000 lei până acum. La Electrica Furnizare s-au refăcut peste 2,2 milioane de facturi

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat miercuri că în urma controalelor efectuate până acum a aplicat amenzi în valoare de 645.000 de lei, la care s-au adăugat 4 propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte în raport cu consumatorii și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii. ANPC a dat ca exemplu, Electrica Furnizare, unde, prin procesul verbal de constatare a contravenției, s-au stornat 2.232.224 de facturi.
Casius MOREA CEO EmailTree
Foto: Hotnews

Finanțare de 2,5 milioane Euro pentru un startup fondat de un român în Luxemburg

de Denisa Crăciun HotNews.ro
EmailTree, un startup care automatizează activitatea departamentelor de relații cu clienții cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI), fondat de antreprenorul român Casius Morea la Luxemburg, a obținut o nouă finanțare, de 2,5 milioane de euro, la început de an 2022.
Bitcoin-ethereum-criptomonede
Foto: dreamstime.com

Începe „iarna crypto”? Declinul generalizat al criptomonedelor continuă

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Burse
Prețurile criptomonedelor și-au continuat declinul miercuri, valoarea totală a pieții scăzând cu peste 2% ceea ce a făcut capitalizarea sa să coboare sub pragul de două trilioane de dolari, relatează Markets Insider.
Tren pe linie modernizata
Foto: CFR Infrastructura

Guvernul aprobă planul de reabilitare și electrificare a căii ferate Cluj - Oradea, proiect de 9 miliarde de lei

de Vlad Barza HotNews.ro
În ședința de guvern de miercuri se va da undă verde unuia dintre cele mai mari proiecte feroviare: modernizarea și electrificarea căii ferate Cluj - Oradea - Episcopia Bihor (158 km), proiect de 9 miliarde lei, TV inclus. Despre electrificarea acestui tronson important se vorbește de mai bine de 3 decenii. Sunt puține porțiunile unde trenurile depășesc în prezent 100 km/h, mai ales că traseul traversează zone montane. Cele mai rapide trenuri au viteze medii de 60 km/h.
Constructii locuinte
Foto: Hotnews

10 tendințe din piața imobiliară valabile pentru acest an / Cresc prețurile locuințelor cu livrare în următorii 2 ani din cauza scumpirii materialelor și a întârzierii livrărilor

de DP HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Cele mai căutate case cu teren au un spațiu de office dedicat, în condițiile în care mai mulți cumpărători își doresc sa continue să lucreze de acasă, cel puțin ocazional. De asemenea, cresc prețurile solicitate pentru locuințele care vor fi finalizate în următorii 2 ani din cauza creșterii prețurilor materialelor dar și a întârzierii livrărilor. Acestea sunt doar două din cele 10 analizate într-un raport lansat miercuri.
Johan Meyer - CEO Franklin Templeton
Foto: Hotnews

​FP dorește acum acceptul listării Hidroelectrica: restul sunt doar ipoteze. Johan Meyer (FP): Valoarea ar putea fi de cel puțin 2,5 miliarde dolari. Există argumente puternice pentru a susține o listare duală

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Burse
Până la urmă este posibil să vedem listarea Hidroelectrica în viitor. Momentan nu se știe mare lucru. Chiar dacă ministrul Energiei Virgil Popescu a spus la Reuters că Fondul Proprietatea ar putea lista “cel puțin 15%”, lucrurile nu stau chiar așa. Tot ce vrea acum Fondul e să obțină acceptul în Adunarea Generală a Acționarilor. Deciziile ulterioare despre procent, piețe (dacă va fi duală) etc. nu sunt luate, dar avem ideile pe care ni le-a transmis Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments și manager de Fond al Fondului Proprietatea și pe care le găsiți mai jos.
Sedinta de guvern, cabinetul Ciuca
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO Ciucă cere ca Ordonanța privind noile prețuri plafonate la energie și gaze să fie finalizată și pusă în transparență cel mai târziu vineri. Când va fi adoptată

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Ordonanța de urgență prin care se vor plafona din nou prețurile la electricitate și gaze ar urma să fie pusă în transparență publică cel mai târziu vineri dimineață, astfel încât săptămâna viitoare înainte de ședința săptămânală de Guvern să fie adoptat acest act normativ, a anunțat miercuri premierul Nicolae Ciucă. Vezi în articol ce alte măsuri ar urma să se adopte în ședința de miercuri.
Masina Dacia cu numarul 7 milioane
Foto: Dacia

La Mioveni a fost produs vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Auto
Marți, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane, modelul fiind un Duster gri din seria limitată Extreme. Dacia a produs anul trecut 257.000 de mașini la Mioveni, iar anul de maxim a fost 2019, cu 349.000 de mașini.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Daniel Dăianu despre Metavers: Cu iluzii legate de existența fizică nu poți trăi la nesfârșit. O realitate virtuală a însoțit mersul omului în istorie: miturile, basmele, nuvelele, filmele, teatrul, pictura

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
​Într-un anume sens, o realitate virtuală a însoțit mersul omului în istorie. Miturile, basmele, nuvelele (romanele), filmele, teatrul, pictura, etc., oare nu creează o realitate virtuală ce poate inspira, educa? se întreabă profesorul Daniel Dăianu, într-un interviu acordat HotNews.ro pe tema metaversului. Se vorbește mult despre interacțiunea noastră din viitor în acest univers virtual, folosindu-ne de anumite avataruri. De asemenea, se cumpără terenuri în metavers la prețuri care par ireale pentru ceva ce nu există în realitate (cea fizică). Acesta este și motivul pentru care am discutat pe temă cu Daniel Dăianu, încercând să înțelegem și chestiunile economice, respectiv dacă vor avea impact direct asupra noastră.
Microsoft
Foto: Hansenn, Dreamstime.com
Analiză

De ce Microsoft va plăti 69 miliarde dolari pentru Activision Blizzard - cea mai mare tranzacție din tehnologie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Ian 2022 Economie | IT
Este cea mai mare achiziție din tehnologie: Microsoft va plăti 68,9 miliarde dolari pentru compania care a dezvoltat jocuri precum Call of Duty, World of Warcraft și Candy Crush, o companie care a fost măcinată de scandaluri interne în ultimul an. Achiziția va crește cu 50% veniturile Microsoft din gaming și arată cât de puternică este compania condusă de Satya Nadella. Microsoft este o forță în software-ul de business și un gigant al cloud computing-ului, iar prin achiziția de acum se ”antrenează” pentru a deveni o forță în metavers și transmite un mesaj clar și către Facebook.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Tot ce a spus Iohannis despre plagiate de când e în funcție. Ce a fost greșit cu plafonarea creșterii facturilor. Vaccinarea în România pe grupe de vârstă. Anomalia centrelor de evaluare Covid. Bucuria reușitei

de DP HotNews.ro
Vaccinarea anti-COVID în România pe grupe de vârstă: unde stăm cel mai prost ● Generalul din cartea căruia ar fi plagiat premierul Ciucă: „Putea să fie mai atent, că era băiat deștept” ● Tot ce a spus Klaus Iohannis despre plagiate de când e în funcție: „Dacă un politician este dovedit ca plagiator, trebuie să dispară din politică” ● Ce a fost greșit cu plafonarea și compensarea creșterii facturilor la energie ● Știință versus Hollywood: The Expanse, serialul care a făcut din știință personaj principal ● Emilia Șercan: Teza de doctorat a lui Ciucă este un plagiat de tip copy-paste extins. Și notele de subsol sunt copiate ● O nouă companie aeriană românească se lansează anul acesta. Cine sunt membrii fondatori și unde vor zbura avioanele acesteia ● Anomalia centrelor de evaluare Covid: Pacientul infectat merge singur la evaluare ● Calitatea revenirii economice a României: -22 mld ● ​Pledoarie pentru consorțiile școlare rurale, o soluție că să scăpăm de sărăcirea educațională de la sat ● Bucuria reușitei.
Microsoft
Foto: Shiningcolors, Dreamstime.com

Cea mai mare achiziție din istoria Microsoft: 68,7 miliarde dolari pentru dezvoltatorul de jocuri Activision Blizzard

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | IT
Microsoft va face cea mai mare achiziție din istoria sa și va cumpăra dezvoltatorul american de jocuri Activision Blizzard, celebru pentru titluri precum “Call of Duty”. Suma anunțată este de 68,7 miliarde dolari, mult peste cea mai mare achiziție făcută până acum de Microsoft: preluarea Linkedin în 2016, pentru 26 miliarde dolari. Microsoft are o capitalizare de piață de peste 2.300 miliarde dolari.
Virgil Popescu
Foto: Captura Guvern

VIDEO Guvernul va decide miercuri ca toate facturile eronate să fie refăcute/ Cum își vor primi oamenii banii înapoi

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Energie
Guvernul va adopta în ședința de miercuri un proiect de ordonanță de urgență prin care se va introduce obligativitatea refacerii facturilor întocmite într-un mod eronat, neperceperea de penalități și interzicerea debranșării de la energie și gaze, a anunțat marți Virgil Popescu, ministrul Energiei. Acesta a spus că sunt peste 1 milion de facturi eronate. Vezi în articol care este procedura și cu cât vor scădea facturile în urma noilor plafoane decise în Coaliție.
Adrian Caciu
Foto: Guvern

​Impozitarea multinaționalelor va fi implementată de România din 2023

de F.B. HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Adoptarea și implementarea directivei privind nivelul minim de impozitare pentru grupurile multinaționale din UE este un obiectiv prioritar și pentru România, de aceea vom pregãti toate mãsurile necesare implementãrii acesteia chiar de la 1 ianuarie 2023, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.
Energie electrica
Foto: Hotnews

Numărul restanțierilor la plata curentului și gazelor, creștere cu aproape 30% (E.ON)

de F.B. HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Numărul clienților rezidențiali care înregistrau restanțe la plata facturilor de gaze naturale și energie electrică a crescut cu 29%, anul trecut, conform datelor transmise HotNews.ro de E.ON România. Cea mai mare întârziere a unei facturi la E.ON depășește depășește un an de zile.
Dolari
Foto: Dreamstime.com

​Nou fond de 432 milioane dolari pentru startup-uri IT europene

de CZ HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | IT
Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un fond de investiții de 432 de milioane de dolari, lansat marți la Londra.
Logo Amazon
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

FOTO/VIDEO Cum arată primul magazin fizic de haine al Amazon

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Amazon a anunțat că va deschide primul său magazin fizic cu îmbrăcăminte, pantofi și accesorii pentru femei și bărbați la sfârșitul lui 2022, în apropiere de Los Angeles.
Seria Galaxy S21 de la Samsung
Foto: Jackskeens, Dreamstime.com

Samsung va prezenta la început de februarie noile telefoane Galaxy S22. Ce știm despre ele

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | IT
Samsung va prezenta pe 8 februarie cele trei telefoane din seria Galaxy S 22 și se știu multe despre ele. Sursele spun că S 22 va avea ecran de 6,1 inci, versiunea Plus va avea 6,55 inci, iar modelul de top Galaxy S22 Ultra va avea ecran de 6,8 inci, dar și design în stilul Note 20 și suport pentru S-Pen. Se pare că din cauza scumpirii unor componente și prețurile pentru seria S22 vor fi cu aproximativ 100 de dolari mai mari față de S21.
Factura energie
Foto: Guliver/GettyImages via Digi24

Guvernul, după întâlnirea cu furnizorii de energie și gaze: Peste 2 milioane de facturi au fost recalculate, iar cele achitate se vor deduce din următoarea factură

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Energie
Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri anunțate de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor și și-au asumat responsabilitatea de a storna și de a reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură, a anunțat marți Guvernul. Potrivit datelor ANPC, peste 2 milioane de facturi au fost deja recalculate și s-au dat amenzi de 600.000 de lei.
Tren de mare viteza din Uzbekistan
Foto: Julia Rogova, Dreamstime.com

Uzbekistanul va electrifica 465 km de cale ferată pentru a extinde parcursul trenurilor sale de mare viteză

de Vlad Barza HotNews.ro
Uzbekistan, țară care din 2011 are trenuri de mare viteză capabile să ruleze cu 250 km/h, și-a asigurat finanțarea pentru a electrifica alți 465 km de cale ferată, astfel încât să poată aduce acolo ramele electrice Talgo. Între cele mai mari două orașe ale țării, Tașkent și Samarkand, sunt 356 km, iar trenurile fac puțin peste două ore. Noul proiect va permite parcurgerea a 1.070 km în 7 ore.
Lucrari feroviare
Foto: CFR Infrastructura

Care este stadiul lucrărilor pe șantierele feroviare din vestul țării

de Vlad Barza HotNews.ro
Pe cele patru subtronsoane dintre Simeria și Km 614 (nu departe de Arad) stadiul fizic al lucrărilor feroviare este cuprins între 47% și 72%, iar termenele de finalizare sunt pe parcursul anului 2023, scrie Club Feroviar. Foarte posibil că lucrările vor fi gata în 2024 și că progresul clar în Mersul Trenurilor se va vedea prin 2025. Între Simeria și Deva vitezele medii sunt între 32 și 55 km/h, în funcție de numărul de opriri.
Masini
Foto: Teodororoianu, Dreamstime.com

Piața auto europeană a scăzut și în 2021, după un 2020 foarte slab. Ce mărci au mers cel mai bine

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Auto
Anul trecut piața auto din UE a scăzut cu 2,4%, după ce ultimele șase luni au fost foarte slabe din cauza crizei semiconductorilor auto. Hyundai și Kia au fost mărcile de volum care au crescut cel mai mult, în timp ce Ford și Renault au scăzut mult peste media pieței, arată datele ACEA.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Cum își acoperă PNL și PSD ineficiența. Avem două noi zile naționale din acest an. Națiunile din Europa de Est se îndreaptă pe tăcute spre extincție. De ce nu aplică oamenii la anunțul meu de recrutare? Originea organizării sanitare românești

de DP HotNews.ro
Marți, 18 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Scandalul facturilor în Coaliție. Cum își acoperă PNL și PSD ineficiența ● De unde venim: La originea organizării sanitare românești a stat mila pentru sărmani și scăpătați ● Lista sărbătorilor naționale, extinsă: Avem două noi zile naționale din acest an ● Oare de ce nu aplică oamenii la anunțul meu de recrutare? ● M-am plimbat două săptămâni cu certificatul verde al bunicii de 82 de ani. Nimeni nu și-a dat seama, nici măcar eu ● Fără politici coerente pronatalitate și dacă exodul populației nu este oprit, națiunile din Europa de Est se îndreaptă pe tăcute spre extincție ● Dobânda pe termen lung pentru România s-a dublat pe parcursul anului 2021 ● Industria a crescut în noiembrie: până la nivelul din urmă 4 ani ● Klaus Schwab: Previzionarea Guvernanței 4.0 ● Cine poartă vina reaprinderii fitilului inflației: cetățenii au identificat trei potențiale vinovați și cauze ● Cum ne protejăm de inflație ● Ministrul Culturii promite un ajutor de 30 de milioane de euro pentru sectorul cultural, începând cu luna martie.
Centrul Cyber al UE din Bucuresti
Foto: Hotnews

Cine sunt noii oameni numiți de premierul Ciucă în grupul care se va ocupa de înființarea la București a Centrului Cyber al UE, care va gestiona fonduri de 2,5 miliarde de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Telecom
Mircea Abrudean, șeful Cancelariei premierului Ciucă, a fost numit luni, 17 ianuarie, în funcția de președinte al grupului de lucru interinstituțional Gli-Cyber, care va fi responsabil de înființarea în București a Centrului Cyber al UE, structură europeană care va gestiona fonduri UE de 2,5 miliarde de euro în materie de securitate cibernetică. Pe lângă Abrudean, alți 4 oameni au fost numiți în acest grup creat inițial în luna noiembrie 2021 de Guvernul Cîțu.
Pret-energie
Foto: Dreamstime.com

Patroni IMM cer guvernului scăderea forțată a prețului gazelor și energiei electrice

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Consumator
Patronii de firme mici și mijlocii grupați în Consiliul Național al IMM-urilor, alături de alte organizații patronale și de sindicaliști, cer guvernului să impună, timp de 1 an, o scădere forțată a prețului la gaze și energie electrică la nivelul din decembrie 2020, de dinainte de liberalizarea prețurilor.
Factura energie
Foto: Guliver/GettyImages via Digi24

Scandalul facturilor eronate la energie și gaze naturale: ANPC a aplicat noi amenzi în valoare de 195.000 de lei

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Energie
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat luni că a finalizat alte 22 de acțiuni de control la companii furnizoare de energie electrică și gaze naturale către consumatorii casnici, în urma cărora a aplicat alte 10 amenzi contravenționale în valoare de 195.000 lei. La aceste amenzi s-a adăugat și măsura recalculării tuturor facturilor care nu respectă prevederile legii.
Pensie
Foto: ASF

UPDATE Plata pensiilor din Pilonul II: Viitorii pensionari ar trebui să poată alege între plata integrală și cea eșalonată, susțin mai multe Asociații ale participanților la fondurile de pensii

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Asigurari
Viitorii pensionari ar trebui să poată alege între plata integrală sau cea eșalonată a sumelor acumulate la fondurile de pensii din Pilonul II, iar dacă aceștia doresc să li se facă o plată integrală pentru a-și folosi banii așa cum consideră potrivit (fie pentru o operație urgentă, fie pentru a-i investi sub altă formă) nu trebuie să fie privați de această posibilitate, se arată într-un comunicat transmis luni de Asociația Participanților în Fondurile de Pensii și Fondurile de Investiții (APFPFI). UPDATE Și Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare a exprimat luni același punct de vedere.
Centrala gaze apartament
Foto: Hotnews

UPDATE Scandalul facturilor la energie: ANRE a amendat Enel cu 400.000 lei / Reacția companiei

de F.B. HotNews.ro
ANRE a amendat Enel Energie și Enel Energie Muntenia cu 400.000 de lei (câte 200.000 fiecare) pentru că nu au emis facturi clienților beneficiari ai schemei de sprijin prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 118/2021, aprobată prin Legea nr. 259/2021, pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie 2021.
fonduri ue
Foto: Pixabay

​​Finanțări UE 2022: Startup-urile și IMM-urile pot depune proiecte pentru fondurile totale de 500 milioane euro, pentru dezvoltare în microelectronică

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | EuROfonduri
Firmele mici și mijlocii (IMM) și startup-urile românești, alături de companiile mari, pot depune, de luni, 17 ianuarie 2022, proiecte de dezvoltare în microelectronică, la Ministerul Economiei, care pune la bătaie 500 de milioane de euro în total, din fondurile europene alocate României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Aviz CSAT pentru 5G
Foto: Captura Monitorul Oficial

Încă două companii, autorizate de CSAT să furnizeze tehnologii și echipamente în rețelele 5G: Cine le controlează și ce afaceri au

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Telecom
Două noi companii românești au fost autorizate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru utilizarea de tehnologii, echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial. Una dintre companii furnizează servicii de pază și sisteme de alarmă inclusiv pentru Ambasada statului Israel și Banca Leumi, în timp ce alta furnizează echipamente IT și are mai multe contracte cu STS, CSM și ministere.
Declaratia 230
Foto: ANAF

​Declarația 230. Ce este, cine poate dona o parte din impozitul pe venit și care este termenul de depunere

de F.B. HotNews.ro
Dacă ești nemulțumit de cum cheltuiește statul banii tăi, ai ocazia, ca în fiecare an, să depui Declarația 230 prin care poți dona până la 3,5% din impozitul pe venit. Practic, banii ăia nu vor mai fi păstrați de stat. Așadar, sumele respective pot merge, de exemplu, către ONG-uri care ajută copiii săraci, animale etc.
Jogger si Duster
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Dacia a vândut 537.000 de mașini în lume anul trecut. Marca Renault a scăzut cu 10%

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Ian 2022 Economie | Auto
Grupul Renault a vândut anul trecut în lume aproape 2.7 milioane de vehicule, în scădere cu 4.5% față de 2020, iar dintre acestea, 537.000 au fost Dacia și 385.000 au fost Lada. Marca Renault a vândut în lume 1,31 milioane autoturisme, în scădere cu 10% față de 2020. Franța, Rusia și Germania au fost cele mai mari piețe pentru grup, iar România a fost pe 14. Cel mai bun an pentru Dacia a fost 2019, cu 735.000 de vehicule vândute în lume. 2020 a adus o scădere de 29%.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report Angajatul român din agricultură e ca bitcoin-ul: azi e, mâine dispare! Cum a câștigat omul lui Putin licitația de modernizare a bazei NATO de la Kogălniceanu. De Ziua Culturii am întrebat 11 artiști cum le mai merge. Cu sinceritate despre recensământ. Imaginea Poliției s-a prăbușit

de DP HotNews.ro
Florin Todirașcu, afacerist la stână la 19 ani: „Angajatul român din agricultură e ca bitcoin-ul: azi e, mâine dispare!” ● Un superminister pentru liniștea Coaliției: SGG ● Cum a câștigat omul lui Putin licitația de modernizare a bazei NATO de la Kogălniceanu ● De Ziua Culturii am întrebat 11 artiști cum le mai merge ● Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc? ● Cu sinceritate despre recensământ ● Hidroelectrica vine la Bursă ● Fondul Proprietatea va lista „cel puțin 15%, cât mai curând posibil” ● Factură de infarct la gaz pentru o școală din România, de peste 50.000 de euro ● Cine sunt urmăriții penal din dosarul Vanghelie. Un fost șef de poliție și cea care plătea mii de euro trupelor care-i cântau ode primarului Florea ● Cât de (in)eficiente sunt testele rapide? ● S-a introdus un nou tip de garanție pentru produsele vândute consumatorilor ● Creșele pot primi, din acest an școlar, și copii cu vârsta de sub 11 luni ● Cum a ajuns Lituania în rolul de David care se ia la trântă cu Goliatul chinez ● Imaginea Poliției s-a prăbușit. Cristian Pârvulescu: „Sinecuri, politizare, protecție pentru vinovați” .
Bancomat
Foto: Pixabay

Raiffeisen Bank anunță că de azi aproape întreaga rețea de unități va opera fără casierii în relația cu IMM-urile / Persoanele fizice vor mai putea face operațiuni la casierii până la 1 februarie

de DP HotNews.ro
Începând de azi, 17 ianuarie 2022, aproape intreaga retea de unitati a Raiffeisen Bank va opera fara casierii în relația cu IMM-urile, iar pentru persoanele fizice termenul este 1 februarie, a transmis banca într-un comunicat. Raiffeisen Bank va mai pastra casierii doar in cateva dintre unitatile sale, urmand ca doar acolo sa fie facute operatiuni cu numerar, in mod exceptional, pentru plata ratelor la credite. Lista cu agentiile bancii care mai fac operatiuni cu numerar o gasiti aici.
Lucian Croitoru
Foto: Hotnews

Lucian Croitoru: Cum să crești economia când reduci inflația și deficitul bugetar

de DP HotNews.ro
Duminică, 16 Ian 2022 Actualitate | Opinii
Inflația a crescut peste tot în lume în 2021. În SUA a ajuns la 7 la sută la sfârșitul anului trecut, un nivel ce nu a mai fost întâlnit în ultimii 39 de ani. În zona euro a ajuns la 5 la sută, un nivel ce nu a mai fost întâlnit în ultimii 32 de ani. În Polonia, inflația a fost 8,6 la sută, în Cehia 6,6 la sută, în Ungaria 7,4 la sută și în România 8,2 la sută, scrie Lucian Croitoru pe blogul personal. Se spune că este mai ușor să scoți decât să bagi o pisică într-un sac. Asta este valabil și pentru inflație. Nu pentru că banca centrală nu ar putea, tehnic, să aducă inflația în foarte scurt timp la nivelul dorit. Tehnic, acest lucru este posibil. Dar nu este posibil economic, social și politic.
Inflatia
Foto: Piqsels.com

6 motive pentru care suta de lei de azi ar putea valora mai puțin în următoarele luni / Până unde ar putea urca prețul alimentelor în 2022

de DP HotNews.ro
Duminică, 16 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
”Viitorul traseu al inflației va fi definit de același set de coordonate - evoluția pandemiei, dinamica prețurilor energie/agricole, funcționarea lanțurilor globale de aprovizionare, ritmul și canalele consolidării fiscale”, arată economiștii BRD într-o analiză a fenomenului inflaționist publicată vineri seara. Observăm că inflația internă este mai vulnerabilă la șocurile externe, având în vedere ponderea relativ mare a componentelor „inflamabile” în coșul de consum. Din acest punct de vedere, evaluămcă riscurile la adresa inflației sunt orientate în mod evident în sus, notează autorii raportului.
Imbatranirea populatiei se resimte tot mai acut
Foto: sxc.hu

Cele mai îmbătrânite județe ale României. Și 5 posibile consecințe

de DP HotNews.ro
Duminică, 16 Ian 2022 Economie | Finanțe & Bănci
Cel mai ”tânăr” județ din România este Iași, unde vârsta medie a locuitorilor este puțin peste 39 de ani, iar cel mai ”bătrân” este Teleorman, unde locuitorul mediu se apropie de 47 de ani, arată datele Institutului Național de Statistică, prelucrate de HotNews.ro. În ultimii 18 ani, situația s-a deteriorat dramatic, doar două județe având sub 40 de ani (Iași și Ilfov), mai arată datele Statisticii.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by