FINANŢE
BCE: Bulgaria și Croația pot intra în anticamera zonei euro până la sfârșitul anului 2020 Bulgaria și Croația pot intra în anticamera zonei euro anul acesta, a declarat Fabio Panetta, membru al conducerii Băncii Central Europene (BCE), citat de Bloomberg.
Popescu: Dependenţa de importuri din spaţiul extraeuropean a arătat cât de vulnerabili suntem Cel mai bun lucru pe care l-am învăţat în această pandemie este că dependenţa de importuri din spaţiul extraeuropean, din China, Asia şi din alte ţări care nu sunt în Uniunea Europeană, a arătat cât de vulnerabili suntem, a susţinut, luni, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la dezbaterea politică iniţiată de USR, cu tema "Măsurile economice post-Covid şi perspective de însănătoşire a economiei româneşti".
Nouriel Roubini: Piața bursieră se amăgește, economia nu se va recupera rapid / De ce crede Dr. Doom că vine o vară plină de proteste Economistul american Nouriel Roubini nu crede că economia globală se va recupera rapid și consideră că situația gravă va produce o vară de proteste în Statele Unite și o perioadă foarte dificilă pentru Europa, conform unui inteviu acordat revistei Der Spiegel.
Derutanta frenezie de achiziție de acțiuni a Fondului suveran al Arabiei Saudite, în plină criză mondială: "Nu vrem să irosim o criză" Opt miliarde de dolari. Aceasta este suma investită în plină criză Covid-19 de fondul suveran al Arabiei Saudite în mastodonți ai economiei mondiale, de la Boeing la Facebook, o frenezie care contrastează cu măsurile inedite de austeritate din Regat, scrie AFP.
Lege: Sute de mii de firme, scutite de birocrația cu declarația de beneficiar real la ONRC Sute de mii de firme private din România, care au ca patroni sau asociați doar persoane fizice, vor fi scutite de obligația birocratică de a depune declarația anuală privind beneficiarul real la Registrul Comerțului, potrivit unei legi aprobate de Parlament, pentru modificarea Legii 129/2019, privind prevenirea și combaterea splării banilor.
Doar patru state din UE, printre care și România, au avut creștere economică în primul trimestru Romînia face parte din grupul celor patru state UE care au înregistrat o creștere economică în primul trimestru al anului, cu un plus de 0,3% comparativ cu T4 2019, alături de Irlanda (+1,2%), Bulgaria (+0,3%) și Suedia (+0,1%), conform Eurostat.
Eurostat: Românii lucrează în medie 34 de ani de-a lungul vieţii. Care este media UE Un român lucrează în medie 33,8 ani pe parcursul vieţii active, cu 8,2 ani mai puţin decât media din Suedia, ţara din UE unde locuitorii înregistrează cea mai ridicată durată de muncă, şi cu 1,8 ani mai mult faţă de locuitorii din Italia, statul aflat la polul opus în clasament, arată datele Eurostat.
Omenirea se confruntă cu cea mai vastă criză economică din ultimii 150 de ani (Banca Mondială) Economia mondială urmează să se contracte cu 5,2% în acest an din cauza noului coronavirus, un nivel niciodată întâlnit după al Doilea Război Mondial. Dar numărul țărilor care se află în recesiune face ca această criză să fie cea mai dură de la Lunga Depresiune din anii 1870, a subliniat luni Banca Mondială, scrie AFP.Statele Unite au intrat în recesiune în februarie 2020, după 128 de luni de creștere
Germania: Vicepremierul Olaf Scholz, despre uriașul plan de ieșire din cea mai gravă recesiune postbelică: „Vrem să ieșim în forță din criză”. Măsurile decise și o notă de optimism După lungi negocieri, liderii coaliției de guvernare din Germania au convenit asupra unui pachet de stimulare a economiei și a consumului, în valoare de 130 de miliarde euro. Acesta include mai mulți bani pentru familii și autoritățile locale, reducerea TVA și a prețului la energia electrică, etc. De asemenea, Uniunea și SPD-ul depun eforturi pentru o „accelerare a modernizării” și doresc să promoveze tehnologiile de viitor, pentru o mai mare protecție climatică. Ca urmare a crizei Corona, se așteaptă cea mai gravă recesiune din istoria germană postbelică.
Şomaj masiv, prăbuşirea turismului, instabilitate monetară: „situaţia este extrem de proastă” în Turcia Şomaj masiv, prăbuşirea turismului, instabilitate monetară: „situaţia este extrem de proastă”, astfel descrie pe scurt situaţia economică a Turciei Atilla Yesilada, economist la think tankul GlobalSource Partners. Economia este acum pe punctul de a intra din nou în recesiune, iar opţiunile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan sunt limitate.
Zona Euro: Contracție economică puternică în mai, dar ce e mai rău pare să fi trecut (Markit) Activitatea sectorului privat din Zona Euro a continuat să se contracteze în mai, dar într-un ritm mai puțin accelerat decât în aprilie, grație ridicării progresive a măsurilor de carantină, potrivit primei estimări a indicelui compozit PMI publicat de Markit, scrie AFP.
Orban: Şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă. Vom aloca până la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat Premierul Ludovic Orban a anuțat miercuri seară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic. ”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a declarat premierul.Ludovic Orban: România va beneficia de până la 5 miliarde euro fonduri UE pentru a finanța măsurile de ocupare a forței de muncă
Coronavirus: Ce măsuri recomandă Comisia Europeană României pentru a susține economia Comisia a prezentat miercuri recomandări specifice fiecărei țări în care furnizează orientări de politică economică tuturor statelor membre ale UE, în contextul pandemiei cauzate de coronavirus. În centrul acestor recomandări se află problemele cele mai urgente cauzate de pandemie și relansarea creșterii durabile.
INTERVIU Carmen Arhip, Director Executiv Fonduri Europene la BRD Groupe Société Générale, despre IMM Invest: Avem aproximativ 2.800 de dosare primite și primele finanţări aprobate în intern Carmen Arhip, Director Executiv Fonduri Europene la BRD Groupe Société Générale, a vorbit într-un interviu acordat HotNews.ro despre programul IMM Invest, tipurile de credit pe care le oferă, criteriile de delimitare ale companiilor, dar și despre perioada de analiză a unui dosar la BRD. În ceea ce privește o îmbunatățire a programului IMM Invest pe viitor, Carmen Arhip spune că “ar fi utilă o regândire şi flexibilizare a structurii de garanţii obligatorii solicitate de Program, în principal ipoteca legală mobiliară asupra universalităţii de bunuri mobile sau imobile, prezente ori viitoare, afectate activităţii beneficiarului, inclusiv fondul de comerţ și stocurile, care crează interpretări în ceea ce privește aplicabilitatea și potențialul impact asupra activității clientului”
Orban: Investițiile în infrastructura pentru următorii 10 ani vor genera 250 de mii de locuri de muncă Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că pentru investitiile preconizate în infrastructura de transport pentru urmatorii 10 ani este nevoie de cel putin 250 de mii de locuri de munca suplimentare.
SUA: Rata șomajului atinge nivelul record de 14,7% Peste 20 de milioane de americani și-au pierdut locul de muncă în luna aprilie, un nivel record într-un timp atât de scurt, iar rata șomajului a crescut la 14,7%, un nivel care aduce aminte de anii 1930, potrivit datelor publicate vineri de departamentul Muncii și citate de AFP.
Germania iese pe piața financiară cu o emisiune de obligațiuni de 7,5 miliarde de euro Germania va obține 7,5 miliarde de euro dintr-o emisiune de obligațiuni pe 15 ani, în prima sa vânzare prin intermediul unui sindicat bancar din 2015, potrivit Mediafax.
Ce trebuie să știe antreprenorii care aplică la IMM Invest și care sunt avantajele programului? Daniel Szekely, Director Executiv Clienți IMM și MicroBusiness la BT, a fost invitat #deladistanță Cine poate aplica la programul IMM Invest, care sunt avantajele programului și ce trebuie să știe antreprenorii înainte de a aplica? Daniel Szekely, Director Executiv Clienți IMM și MicroBusiness la Banca Transilvania, a fost invitat #deladistanță
Cîţu: În aprilie 2020 am finanţat deficitul bugetar la o dobândă medie de 3,5% pe an Deficitul bugetar a fost finanţat în aprilie la o dobândă medie de 3,5% pe an, faţă de 4,5% în aceeaşi lună din 2019, banii economisiţi fiind alocaţi către sănătate, şomaj tehnic, investiţii, afirmă pe Facebook ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Avertismentul BCE: Zona Euro se confruntă cu o contracție economică de o magnitudine niciodată văzută în timp de pace Banca Centrală Europeană se așteaptă la o scădere între "5 și 12%" a produsului intern brut al zonei euro în acest an, semn al unei "mari incertitudini" legate de impactul economic al coronavirusului, a anunțat joi Christine Lagarde, potrivit AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by