FINANŢE
MFP vrea să împrumute în noiembrie 4,74 miliarde lei, cu 65 milioane lei mai mult decât în octombrie Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o atragă de pe piețe în noiembrie este 4,74 miliarde de lei, cu 1,4% mai mult decât în luna precedentă (65 de milioane de lei), reiese din datele afișate de instituție, potrivit Mediafax.
Dragnea: Proiectul de buget pentru 2019 este aproape gata Liviu Dragnea a declarat marți că proiectul de buget pentru 2019 este „aproape gata” urmând ca joi să aibă loc o „ultimă discuție” legată de finanțarea autorităților locale.
Zona Euro: creșterea economică încetinește sensibil în trimestrul 3 Creșterea economică a încetinit net în trimestrul trei, în zona euro, la 0,2%, potrivit primei estimări a Biroului european pentru statistică Eurostat publicate marți și citate de AFP.
Repararea voluntară a prejudiciului evaziunii fiscale - beneficiu real sau mijloc persuasiv al autorităților pentru obținerea rapidă de venituri bugetare? Prezentul articol supune analizei unele dispoziții cuprinse în Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, referitoare la efectele, sub aspect sancționator, ale achitării prejudiciilor pentru săvârșirea de fapte de evaziune fiscală.
Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Vicepremierul Viorel Ştefan şi-a depus oficial candidatura, în Parlament, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui document obţinut de Mediafax.
Documentul oficial trimis Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor, în care este menționată înghețarea salariilor și angajărilor la stat în 2019 Pentru a se încadra în ținta de deficit bugetar din 2019, Guvernul de la București intenționează să ia mai multe măsuri de limitare a cheltuielilor bugetare și de creștere a veniturilor guvernamentale, potrivit unei scrisori trimise Comisiei Europene de Ministerul Finanțelor. Estre vorba despre documentul făcut public parțial sâmbătă dimineața de liberalul Florin Cîțu și pe care ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, l-a recunoscut, însă despre care a declarat că este doar o variantă de lucru.
Comisia Europeană cere clarificări Italiei pentru proiectul de buget: Un derapaj fără precedent Bruxellesul a demarat joi confruntarea cu coaliția populistă aflată la putere în Italia, cerând oficial "clarificări" Romei pentru derapajul bugetar "fără precedent", scrie AFP.
Enorma schemă de fraudare "cum ex" ar fi costat 11 state europene 55 de miliarde de euro Enorma fraudă fiscală "cum ex", dezvăluită în Germania, a costat 11 țări europene 55 de miliarde de miliarde de euro, mult mai mult decât evaluările inițiale, afirmă joi 19 media europene, într-o anchetă comună, scrie AFP.
Fed Reserve anunță că majorarea graduală a dobânzilor de intervenție este foarte probabilă Banca Centrală Americană (Fed) a afirmat că este "foarte probabil" să continue majorarea "graduală" a dobânzilor de intervenție având în vedere soliditatea creșterii economice a Statelor Unite, scrie AFP, care citează o minută a reuniunii monetare din 26 septembrie publicată miercuri.
SUA: Deficitul bugetar 2018 atinge 779 miliarde dolari, 3,9% din PIB Deficitul bugetar al Statelor Unite a crescut cu 17% pentru exercițiul 2018 pentru a ajunge la 3,9% din Produsul Intern Brut (PIB), față de 3,5% în 2017, ca urmare a cheltuielilor militare și de securitate naționale, combinate cu reducerea veniturilor fiscale, scrie AFP.
Protectia Consumatorilor a amendat ING pentru incidentul privind dublarea tranzacțiilor: 225.525 clienți ai băncii au fost afectați Autoritatea Natională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat cu 20.000 de lei ING, pe motiv că incidentul privind dublarea tranzacțiilor clienților afectează interesele economice ale consumatorilor, potrivit unui comunicat al instituției. ING Bank a identificat dublarea tranzactiilor efectuate de un numar de 225.525 consumatori, clienti ai bancii, precizează sursa citată.
BNR: Pesta porcină africană, vremea rece și prețul petrolului, între factorii ce pot crește inflația Factorii care pot duce la creșterea inflației pot avea o influență mai puternică, pe finalul acestui an, spre deosebire de factorii care pot determina scăderea acesteia, reiese din minuta celei mai recente ședințe de politică monetară a Băncii Naționale a României (BNR), publicată miercuri, potrivit Mediafax.
[P] ​Camera Consultanţilor Fiscali organizează examen de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent în București, în data de 4 noiembrie 2018 Camera Consultanţilor Fiscali este organizaţia profesională de utilitate publică care coordonează activitatea de consultanță fiscală din România și are în evidenţă peste 5.500 de membri la nivel naţional.
Premiul Nobel pentru economie 2018 - William Nordhaus și Paul Romer Premiul Nobel pentru economie a fost acordat americanilor William Nordhaus și Paul Romer, anunță AFP.
Reducere de 10% la plata anticipată a impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pentru persoanele fizice Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care acordă o reducere de 10% pentru persoanele fizice care își plătesc în avans impozitul pe venit și contribuțiile sociale, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de Mediafax.
Cîțu (PNL): Consumul scade rapid. INS a schimbat referințele pentru fiecare lună din 2017 Senatorul PNL Florin Cîțu susține că Institutul Național de Statistică (INS) a modificat datele privind consumul aferente fiecărei luni din 2017, astfel încât să mascheze prăbușirea acestuia, respectiv contribuția negativă la creșterea economică, potrivit Mediafax.
Teodorovici, despre amnistia fiscală: Până la final de octombrie lucrăm la Ministerul de Finanţe să facem o propunere de pachet de astfel de măsuri Ministerul Finanţelor Publice lucrează pentru a face, până la finalul lunii octombrie, o propunere de pachet de măsuri în ceea ce priveşte restructurarea financiară, a declarat miercuri seara, la Antena3 , ministrul de resort, Eugen Teodorovici.
Ministrul Finanțelor dezminte că urmează o creștere a cotei de TVA la 20% Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a dezmințit, miercuri seara, informațiile din spațiul public conform cărora va fi majorată cota de TVA la 20%, de la 19%, în prezent, potrivit Mediafax.
Avertismentul lui Christine Lagarde (FMI): Există semne potrivit cărora creșterea mondială a atins un platou / O serie de riscuri au început să se materializeze Perspectivele creșterii economice mondiale sunt "mai puțin favorabile", a avertizat luni șefa FMI, Christine Lagarde, care a arătat că o serie de riscuri "au început să se materializeze" față de ultimele previziuni ale instituției, scrie AFP.
Zona euro: Rata șomajului scade la 8,1% în august, minimul ultimilor 10 ani Rata șomajului în zona euro a scăzut în august la 8,1%, cel mai mic nivel din noiembrie 2008, a anunțat luni oficiul european pentru statistică Eurostat, citat de AFP.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version