ECONOMIE
Mugur Isarescu
Foto: Hotnews

BNR a redus dobânda cheie de la 1,75% la 1,5% pe an. ”Cele mai recente evoluții ale indicatorilor sugerează o contracție severă a economiei în trimestrul II”, spun experții instituției centrale

de DP HotNews.ro
Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât miercuri: reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,50 la sută pe an de la 1,75 la sută pe an începând cu data de 6 august; reducerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1 % pe an, de la 1,25% pe an și a ratei dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) la 2% pe an de la 2,25% pe an. De asemenea, s-a mai decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută ale instituțiilor de credit.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Foto: Samsung

Samsung a lansat noile telefoane de vârf de gamă Galaxy Note 20, cu ecrane de 6,7, respectiv 6,9 inci. Cât costă și când vor fi disponibile

de Vlad Barza HotNews.ro
Samsung a lansat noile telefoane de vârf de gamă din seria Galaxy Note 20, în variantele cu ecran de 6,7 inci pentru modelul clasic și de 6,9 inci pentru modelul Note 20 Ultra. Ecranele sunt mai mari ca la generația de anul trecut, procesorul este mai puternic, camerele sunt și mai bune, dar prețurile sunt pe măsură. Cele două telefoane pot fi comandate începând cu 5 august și vor ajunge la clienți din 21 august. Prețurile pentru Note pornesc de la 949 euro, iar la Note 20 Ultra, de la 1299 euro. Samsung a lansat și noua generație a smartphone-ului pliabil Galaxy Z Fold, noul ceas inteligent Galaxy Watch3 și tabletele Tab S7 și S7+.
Santier BRUA
Foto: Transgaz

Sindicatele din industria gazului transmit mesaj de susținere a proiectului BRUA

de C.P. HotNews.ro
Federația Sindicatelor GAZ-Romania, organizație care reprezintă interesele salariaților din industria gazului - angajați ai companiilor Transgaz, Romgaz, E-ON și Engie, ia act de sesizarea Sindicatului Transport Gaz și dezaprobă total opiniile lansate recent în spațiul public de diferite persoane și organizații, cu referire la o așa-zisă lipsă de utilitate a gazoductului BRUA. Sindicatele spun că acesta reprezintă un proiect cu valoare strategică atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană.

BCR a revizuit în urcare prognoza de creștere pentru al doilea trimestru. Contracția economiei va fi de -10,8% (ritm trimestrial) în această vară, față de estimările inițiale de -15,2%

de DP HotNews.ro
”Revizuim prognoza evoluției PIB pentru trimestrul al doilea din acest an la -10,8% (trimestru la trimestru), de la -15,2%, după o citire mai atentă a principalelor date economice. Menținem proiecția PIB pe întregul an neschimbată la -4,7%, deoarece modelele noastre indică o recuperare mai lentă decât se aștepta anterior în trimestrul al treilea”, spun reprezentanții băncii într-un raport destinat investitorilor.
Suedia in vremea pandemiei
Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suedia a înregistrat în trimestrul doi cea mai mare contracție economică din istoria modernă a țării

de S.J. HotNews.ro
Produsul Intern Brut al Suediei a scăzut cu 8,6% în al doilea trimestru al anului potrivit unei estimări făcute publice de către biroul de statistică al țării miercuri, contracția economiei suedeze fiind cea mai mare din istoria modernă a țării, relatează CNBC.
aplicatie banking
Foto: BitDefender

Un nou val de email-uri înșelătoare trimise în numele unor companii cunoscute din România vizează furtul de date sensibile

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Campanii de email-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor entități cunoscute, precum Banca Comercială Română sau Poșta Română, cu scopul de a-i convinge pe oameni să ofere date financiare confidențiale grupărilor de criminalitate informatică au fost identificate de specialiștii Bitdefender.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

De ce a pierdut Ministerul Finanțelor în fața lui Ciprian Badea: Se pare că a făcut greșeală după greșeală

de F.B. HotNews.ro
Reorganizarea Direcției Juridice din Ministerul Finanțelor a fost suspendată de Curtea de Apel București în iunie, în urma unei cereri făcute de Ciprian Badea, cel care conducea acea direcție. Tot atunci, Guvernul a fost pus la plată. Între timp a sosit motivarea Curții de Apel București și se pare că autoritățile au făcut mai multe greșeli în privința acestui caz, dacă ne uităm la aspectele care includ indicii de nelegalitate.
Turism
Foto: HotNews / C.P.

Țările în care turismul a ajuns din binecuvântare, blestem. În Seychelles rupia o ia la vale iar dolarii sunt dificil de procurat. Topul statelor cu ponderea cea mai mare a turismului in PIB

de DP HotNews.ro
Turismul te ridică, turismul te coboară. Așa ar putea suna o parafrază după o zicală celebră, aplicabilă acum în pandemie. Sunt 5 state în care ponderea turismului în PIB trece de 50%, 7 state în care turismul cântărește între 40-50% din PIB și alte 7 țări cu o pondere între 30-40% din PIB. România are puțin peste 5% contribuție a turismului în PIB, ceea ce reduce impactul pandemiei asupra acestui sector în perioade ca aceasta.
Credite
Foto: Pixabay

De la începutul pandemiei, băncile au acordat credite noi de peste 23,1 miliarde de lei

de DP HotNews.ro
Volumul creditelor noi acordate populației și companiilor, în cele patru luni de la debutul pandemiei, reprezintă 8,5% din soldul creditului neguvernamental aferent lunii iunie 2020. Băncile din România au acordat credite noi populației și companiilor în valoare de peste 23,1 miliarde de lei, în perioada martie-iunie 2020. Soldul creditului neguvernamental, care totalizează peste 270 miliarde lei în luna iunie 2020, este calculat ca diferența dintre totalul creditelor acordate populației și companiilor și rambursările parțiale și totale, precum și vânzările de credite. Pentru analiza riguroasă a evoluției creditelor, unul dintre cei mai relevanți indicatori este cel care se referă la creditele noi.
Samsung A21s
Foto: Hotnews

REVIEW Samsung A21s - Cât de bun poate fi un smartphone sub 900 de lei?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 2 Aug 2020 Economie | Gadget
Sincer, la un telefon de sub 200 de euro nu avem mari pretenții, iar pentru telefonul pe care l-am testat - Samsung A21s, un telefon de sub 900 de lei - ne-am așteptat de la început să fim dezamăgiți. Surprinzător, după trei săptămâni de test, am rămas chiar cu o impresie excelentă despre cel mai ieftin telefon smart pe care Samsung l-a lansat în acest an. Cu ce ne-a impresionat telefonul, dar și care sunt totuși minusurile sale, într-un review detaliat marca HotNews.ro.
Fake news
Foto: captura BBC.com

LARICS: Cum să eviți pandemia informațională cu ajutorul tehnicii SIFT

de C.P. HotNews.ro
Infodemia, așa cum a definit-o Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca „o supra-abundență de informații – unele corecte, altele nu”, îngreunează accesul oamenilor la surse de încredere atunci când au mai multă nevoie de ele, potrivit unui articol al Laboratorului pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică (LARICS). Pentru a ajuta la selectarea și verificarea informațiilor, expertul în information literacy, Mike Caulfield, de la Washington State University a elaborat o tehnică specială denumită SIFT (Stop, Investigate the source, Find better coverage, și Trace claims, quotes and media to the original context).
Andrei Pitis
Foto: Hotnews

Antreprenorul Andrei Pitiș părăsește Fitbit și revine la investiții în startup-uri IT românești

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Andrei Pitiș, unul dintre cei mai cunoscuți oameni din industria IT locală, își încheie la începutul lunii august mandatul de Vicepreședinte Dezvoltare produs în cadrul companiei americane Fitbit, poziție din care a coordonat centrele de cercetare și dezvoltare din România și Belarus, și revine în antreprenoriat pentru a investi în startup-uri românești de tehnologie.
Consumul privat a ramas pe plus la jumatatea anului
Foto: sxc.hu

Consumul privat se menține bine după o jumătate de an și rămâne pe creștere

de DP HotNews.ro
Chiar dacă se menține firavă (0,3%), creșterea principalului motor al PIB-ului- consumul privat- a rămas pe plus după 6 luni, menținut fiind de cumpărăturile de produse nealimentare (care au avut o dinamică de +6,4%) și de vânzările de alimente, băuturi și tutun (+4,9%). Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,3%, ca efect direct al stării de urgență care a limitat drastic circulația.
Fondatorii InnoShip (Andrei Paul, Daniel Nicolae, Robert Tanase, Dan Ungureanu)
Foto: Hotnews

Softul românesc Innoship ce ajută magazinele online să administreze mai bine contracte de curierat primește o investiție 550.000 de euro

de RA HotNews.ro
Startup-ul Innoship, dezvoltatorul soluției de tip SaaS (software as a service) cu același nume, care permite business-urilor din retail și ecommerce să administreze eficient propriile contracte de curierat și multiplele opțiuni de livrare, anunță o investiție de tip Seed de la GapMinder VC în valoare de 550.000 de euro, la doar șase luni de la lansarea comercială a platformei.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Confesiunile milionarului Budeanu. BNR nu va cheltui valuta țării pe intervenții imposibile. Magistrații- pensii de peste 14 ori mai mari decât li s-ar fi cuvenit. De ce doar 34%: Situația absorbției fondurilor europene

de DP HotNews.ro
Confesiunile milionarului Budeanu ● Firmele de pe litoral cer prelungirea programului pentru terase ● Echipe antifragile și cum prosperi în incertitudine ● Băncile de retail din Franța au un model învechit ● Afacerile primarului Florea ● Un locuitor din satul Cartojani, care a fost în carantină, cere daune de patru milioane de euro ● Adrian Vasilescu,BNR: BNR nu-și va permite să cheltuiască valuta țării pentru a se hazarda în intervenții imposibile ● Magistrații au avut, în medie, pensii de peste 14 ori mai mari decât li s-ar fi cuvenit în baza contribuției● Booking.com, lovit puternic de pandemie - taie mii de locuri de muncă ● De ce doar 34%: Situația absorbției fondurilor europene. DNA: Fost director la „Apele Române”, reținut pentru mită de un milion de euro ● Costul total al creditului include și costurile de prelungire a contractului, dacă condițiile prelungirii au fost prevăzute în clauze.
Emisiune Tezaur - pagina de Facebook a MFP
Foto: MFP

Circa 17.000 de români au cumpărat titluri Tezaur de 700 milioane de lei

de F.B. HotNews.ro
Romanii au investit peste 700 de milioane de lei în titluri de stat Tezaur cu scadența de 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Au investit aproape 17.000 de români.
Cate firme platesc taxe in Romania: de la impozit pe profit, la redevente
Foto: ANAF

ANAF în primul trimestru: un inspector a verificat în jur de 4 persoane fizice și 2 firme/ Câte firme plătesc taxe: de la impozit pe profit, la redevențe

de F.B. HotNews.ro
Un inspector fiscal a verificat în medie 4,5 persoane fizice și stabilit sume suplimentare de plată în cuantum de 128.769 lei, reiese dintr-un raport al ANAF. De precizat că este vorba despre activitatea de inspecție fiscală. În ceea ce privește firmele, un inspector a verificat 2,18 contribuabili și a stabilit sume suplimentare de aproape jumătate milion de lei.
Twitter
Foto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Twitter se așteaptă la o amendă de până la 250 de milioane de dolari pentru încălcarea regulilor privind datele personale

de S.J. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Companii
Twitter a anunțat că ar putea fi amendată în curând cu până la 250 de milioane de dolari de Comisia Federală pentru Comerț din Statele Unite (FTC) pentru folosirea necorespunzătoare a adreselor de mail și numerelor de telefon ale utilizatorilor platformei, relatează The Verge.
fonduri
Foto: pixabay.com

DOCUMENT ​Planul României de cheltuire a fondurilor europene 2021-2027 și locul antreprenorilor IMM în schemă

de CZ HotNews.ro
România a definitivat un draft de Acord de parteneriat, aflat încă în negociere cu Comisia Europeană, acesta urmând să fie documentul programatic-cheie prin care țara își stabilește prioritățile și modalitatea de cheltuire a fondurilor europene din perioada de programare 2021-2027. Aici se regăsesc și bani pentru antreprenorii cu firme mici și mijlocii (IMM).
Santierul BRUA
Foto: Transgaz

Companiile de petrol și gaze vor să fie recunoscută importanța BRUA

de C.P. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Energie
Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) consideră că este necesar să fie reamintită importanța majoră a proiectelor strategice din domeniul energetic, în special BRUA - Interconectorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria. Reamintim că în ultima perioadă s-a pus problema utilității gazoductului, în condițiile în care lucrările vor fi finalizate în acest an. Problema este nu există gaz de transportat, iar conducta riscă să rămână goală pentru mult timp.
software
Foto: PxHere

O firmă software românească, pe primul loc în competiția europeană CEE Startup Challenge

de RA HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | IT
Ringhel, furnizor de software din România ce se adresează companiilor care activează în industria de energie electrică și gaze, s-a clasat pe locul 1 la cea de-a cincea ediție a CEE Startup Challenge, o competiție prin care investitorii și corporațiile se pot conecta cu startup-uri remarcabile din Europa Centrală și de Est.
ANAF
Foto: ANAF

ANAF nu și-a atins obiectivul de încasări în 2019, dar a colectat mai mult decât în 2018 (raport)

de F.B. HotNews.ro
ANAF a încasat mai puțin decât trebuia. Conform raportului pe anul 2019 publicat pe site-ul instituției, gradul de realizare a programului de încasări stabilit prin legile bugetare anuale rectificate a fost de 99,2%. Dacă se scot veniturile din dividende și vărsăminte ale companiilor de stat, gradul de realizare este de 99,6%.
software de afaceri
Foto: Pexels

IT-iștii sunt mai îngrijorați de securitatea datelor din corporațiile în care lucrează decât de securitatea propriei case - studiu

de RA HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | IT
Securitatea datelor generează teamă și neîncredere specialiștilor din domeniul IT, conform unui raport Oracle și KPMG. Studiul arată că o abordare inconsistentă asupra securității datelor, serviciile greșit configurate și confuzia din jurul noilor modele de securitate in cloud, au generat o criză a încrederii ce va fi soluționată doar de organizațiile care fac din securitate o parte a culturii lor de business.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Pactul verde european: Comisia Europeană a pus în dezbatere publică revizuirea directivelor privind energia regenerabilă și eficiența energetică

de C.P. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Energie
Comisia a luat primele măsuri în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile și a Directivei privind eficiența energetică, invitând cetățenii și părțile interesate să își prezinte observațiile cu privire la două foi de parcurs.
Sediu ANAF
Foto: Hotnews

Implementarea unui proiect bun pentru contribuabili al ANAF se va finaliza pe 14 iunie 2021

de F.B. HotNews.ro
​În decembrie 2018, ANAF a demarat un proiect cu fonduri europene privind implementarea SAF-T – fișierul standard de audit. Așa cum HotNews.ro a scris încă de anul trecut: Inspectorii fiscali nu se vor mai duce pe capul contribuabililor pentru orice suspiciune, ci prin sistemul informatic inspectorii vor obține informațiile dorite. Vor merge la firme doar după analiza datelor respective și doar dacă este nevoie. Un document recent al ANAF arată că termenul de finalizare a acțiunilor aferente implementării proiectului este estimat a fi 14 iunie 2021.
Camera de hotel
Foto: Pixabay

Booking.com anunță disponibilizări din cauza pandemiei / Până la un sfert din angajați ar putea fi concediați

de S.J. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Companii
Platforma online de rezervări turistice Booking.com a anunțat, marți, că ar putea reduce numărul angajaților cu 25%, în contextul efectelor crizei pandemiei, informează cotidianul francez Le Monde.
Avionul supersonic Virgin Galactic
Foto: Virgin Galactic
VIDEO

Mach 3: Virgin Galactic a prezentat modelul unui avion comercial care va zbura la de trei ori viteza sunetului

de S.J. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Companii
Compania aerospațială Virgin Galactic și Rolls Royce au încheiat un parteneriat pentru crearea unui avion supersonic comercial capabil să zboare la de trei ori viteza sunetului, relatează Space.com.
Tesla Cybertruck
Foto: Tesla Motors

„Strategie de rezervă”: Musk anunță că Tesla va construi o camionetă „normală” dacă Cybertruck nu se va vinde

de S.J. HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | Companii
Tesla va fi fericită să construiască o camionetă „normală” în eventualitatea în care Cybertruck nu se va vinde, a anunțat Elon Musk într-un interviu citat de Business Insider.
Coronavirus Argentina
Foto: Roberto Almeida Aveledo / Zuma Press / Profimedia

Argentina a ajuns la un acord cu creditorii pentru o restructurare a datoriei suverane / Țara sud-americană intrase pentru a noua oară în incapacitate de plată

de S.J. HotNews.ro
Guvernul Argentinei a anunțat marți că a ajuns la un acord cu creditorii pentru a restructura 65 de miliarde de dolari din datoria suverană în obligațiuni de stat, după luni de negocieri, anunță CNBC citat de Mediafax.
Facebook
Foto: Facebook

Facebook caută startup-uri europene de comerț, să le ofere mentorat

de CZ HotNews.ro
Marți, 4 Aug 2020 Economie | IT
Startup-urile IT europene, inclusiv cele din România, care dezvoltă tehnologii pentru domeniul comerțului, se pot înscrie la Facebook Accelerator, un program de cursuri și mentorat organizat de rețeaua social media. Înscrierile la „Facebook Accelerator: Commerce” se fac până pe 31 August 2020, ora 11:59:59 PM BST (ora de vară a Marii Britanii), adică 1 septembrie, ora 01:59:59, ora României.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Cât înseamnă majorarea cu 10% a punctului de pensie. "Cat de prost sa fii sa stai ore in Kulata, doar pentru o vacanta in Grecia?". Compania TAROM va fi salvată. Cum au evoluat prețurile locuințelor în iulie

de DP HotNews.ro
Cum au evoluat prețurile locuințelor, în iulie, într-o lume afectată de pandemie și influențată de Noua Casă ● Iulian Stanciu. Cum te sui pe un val de oportunitate ● Ce și cât înseamnă, de fapt, majorarea cu 10% a punctului de pensie ● "Cat de prost sa fii sa stai ore in Kulata, doar pentru o vacanta in Grecia?"● Buletinul va putea fi schimbat cu cartea electronică de identitate, care va înlocui cardul de sănătate ● Bode: Compania TAROM va fi salvată ● De ce pleacă tinerii absolvenți de facultate din România ● Numărul de mașini noi înmatriculate în România a scăzut cu 44% ● Scăderea cererii de spații de birouri, resimțită din plin ● Adevărul din spatele războiului declarațiilor dintre premierul Orban și Firea pe tema măștilor gratuite pentru populație.
Fonduri nerambursabile
Foto: Pixabay

Europarlamentari USR-Plus: 3 probleme principale la fondurile UE, în România

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | EuROfonduri
Doi europarlamentari de la USR-Plus / Renew Europe spun că au stat de vorbă cu o serie întreagă de beneficiari de fonduri europene și au constatat 3 probleme majore pe care le întâmpină aceștia la accesarea banilor comunitari din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.
fonduri europene
Foto: Pixabay

Fonduri europene 2020: Câte 25.000 Euro în București și 23 de județe, pentru tineri fără job, să se facă patroni. Ghidul propus și schema de minimis

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | EuROfonduri
Statul vrea să dea fonduri nerambursabile de câte 25.000 de euro unor tineri care nu mai merg la școală și nici serviciu nu au și să-i ajute astfel să devină patroni de firme. Apelul de proiecte pregătit acum de Ministerul Fondurilor Europene se va adresa tinerilor NEETs din București, Ilfov, Cluj, Iași și alte 20 de județe.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Furnizorii de energie se plâng că sunt puse condiții pentru tranzacțiile în afara bursei, iar sancțiunile pentru practici înșelătoare sunt prea mari

de C.P. HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | Energie
Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) critică unele prevederi introduse printr-o nouă lege a energiei electrice și a gazelor naturale (Legea 155/2020), aprobată recent de Parlament și promulgată de președinte. Furnizorii sunt nemulțumiți că vor putea încheia contracte în afara pieței concurențiale și centralizate doar în anumite condiții. Până acum erau obligați să tranzacționeze doar pe bursă. De mulți ani solicită eliminarea acestei obligații, însă forma în care au primit ce au cerut nu îi mulțumește. Furnizorii se mai plâng și de faptul că a fost introdus un sistem de penalizare dur, cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.
Renault ZOE flota SPARK 2
Foto: Hotnews

Startup-ul de car sharing Spark face parteneriat cu Renault și ia 400 de mașini electrice

de RA HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | IT
Firma lituaniană de închirieri mașini electrice SPARK face un parteneriat cu Renault și își crește flota din România cu 400 de mașini full-electric. Iată prețurile de închiriere.
Apple
Foto: Pixabay

O companie chineză de inteligență artificială dă în judecată Apple și cere 1,4 miliarde dolari

de RA HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | IT
Compania chineză de inteligență artificială Shanghai Zhizhen Intelligent Network Technology, cunoscută și sub numele de Xiao-i dă în judecată Apple pentru că tehnologia folosită la dezvoltarea Siri ar încălca brevetele sale și cere despăgubiri de 1,43 miliarde dolari, scrie Reuters.
Lege pentru amanarea platii chiriei
Foto: Monitorul Oficial

Facilitățile pentru plata chiriei mai așteaptă. Legea nu se poate aplica, iar Ministerul Finanțelor nu știe cine trebuie să elaboreze procedurile

de Florin Barbuta HotNews.ro
​Pentru cine mai ține minte, în luna mai a fost publicată în Monitorul oficial o Lege prin care persoanele fizice și firmele care au fost afectate în perioada stării de urgență pot amâna plata chiriei (o detaliem mai jos). Camera Consultanților Fiscali a dorit clarificări tehnice de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP) pe chestiunea legată de neimpozitarea veniturilor din chirii (în anumite condiții). Ei bine, se pare că autoritățile nu vor aplica această lege prea curând, fiind probleme și pe caracterul retroactiv al amânării plății chiriei. O recunoaște chiar Ministerul, care dă de înțeles că legea e prea vagă și inaplicabilă. Instituția spune că a trimis o solicitare la Parlament pentru precizări, dar nu a primit răspuns, încă.
Angajati
Foto: Pexels

Angajații români sunt îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de COVID, dar nu cred că ar trebui reintrodusă starea de urgență - sondaj

de RA HotNews.ro
Luni, 3 Aug 2020 Economie | Companii
Mai bine de jumătate (55%) dintre angajații români care au răspuns unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs se declară foarte îngrijorați de creșterea numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, dar nu consideră că ar trebui reintrodusă starea de urgență. Cei mai mulți dintre respondenți (47%) sunt de părere că o nouă stare de urgență ar distruge economia, iar alți 10% spun că situația nu este încă atât de gravă. 36% dintre angajații români consideră, însă, că e nevoie de măsuri mai drastice pentru a limita răspândirea virusului
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: ​"Turismul de răzbunare" - înțeles greșit de români. Țările care au impus condiții și restricții pentru români. Revenirea arată ca un val, creșterile vor fi urmate de scăderi. Maghiarii și austriecii „fac zid” împotriva BRUA

de DP HotNews.ro
"Turismul de răzbunare" - trendul mondial pe care românii l-au inteles gresit ● Țările care au impus condiții și restricții pentru români de la 1 august ● ​Scenariul pe care se bazează proprietarul BCR: Revenirea arată ca un val, creșterile vor fi urmate de scăderi ● Culise: Maghiarii și austriecii „fac zid” împotriva BRUA, sabotând interesele României în favoarea Rusiei ● Bursa din Milano devine țintă de preluare ● Suma pe care constructorii auto au împrumutat-o în ultimele 5 luni pentru a trece peste șocul pandemiei ● De ce se apreciază leul și până la ce nivel va ajunge la sfarșitul anului ● Chiar și în pandemie, Bulgaria raportează excedente bugetare ● Harta județelor în care s-a impus obligativitatea purtării măștii de protecție ● Coronavirusul îngroapă treptat pașapoartele de hârtie.
Cresc alocatiile pentru copii de la 1 august 2020
Foto: Monitorul Oficial

De astăzi cresc alocațiile pentru copii. OUG-ul este în Monitorul Oficial. Cât vor lua copiii din septembrie

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Aug 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Dublarea alocațiilor pentru copii a apărut în Monitorul Oficial. Aceasta se aplică începând cu luna august 2020, adică de astăzi, ceea ce înseamnă că în septembrie copiii vor lua prima majorare a alocației. Deși un comunicat de presă al Ministerului Muncii vorbește despre o creștere de 20%, de fapt e o majorare de 20 puncte procentuale aplicată la suma rezultată din diferența dintre cuantumul de dublare (300 sau 600 lei, după caz) și cuantumul acordat anterior în luna iulie 2020.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

​Ministerul Finanțelor vrea să împrumute 3,4 miliarde lei, în august

de F.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 1 Aug 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să împrumute, de pe piața internă, 3,45 miliarde lei, în luna august. Este vorba de emisiuni de obligațiuni de tip benchmark de 3 miliarde lei, la care se poate adăuga suma de 450 milioane lei din alocările sesiunilor suplimentare de oferte necompetitive.
fonduri
Foto: pixabay.com

Ajutoarele de 1 miliard Euro pentru PFA și IMM: S-a anunțat calendarul orientativ de accesare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Guvernul a adoptat, vineri, în ședință, ordonanța de urgență care instituie cele 3 scheme de ajutoare în valoare totală de 1 miliard de euro pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, pentru ieșirea din criză, iar ministrul Fondurilor Europene a anunțat un calendar orientativ al derulării schemelor de finanțare.
Bogdan Tudosiu
Foto: Hotnews

Startup fondat de un inginer român, achiziționat de gigantul IT Cisco

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | IT
Un startup IT din Suedia, care are printre cofondatori și un inginer român, a fost achiziționat vineri de gigantul american Cisco. Startup-ul Modcam a fost fondat în anul 2014, la Malmo.
Fonduri europene dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Fonduri pentru firme 2020: Granturi pentru digitalizare, de max. 100.000 Euro sau max. 6 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Microîntreprinderile românești și irmele mici și mijlocii (IMM) din toate domeniile vor putea obține fonduri europene în valoare totală de 150 de milioane de euro, printr-un nou program de granturi pentru digitalizarea IMM-urilor.
Kurzarbeit in Romania
Foto: Pixabay

Proiectul de OUG privind programul Kurzarbeit, din nou pe masa Guvernului

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Companii
Ordonanța de urgență privind programul de muncă flexibilă Kurzarbeit a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri. Acest proiect a mai fost discutat în Guvern. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a spus că sunt "prevederi foarte bune pentru cei care desfășoară activități de tip zilier, venim și aici cu măsuri de sprijin pentru aceștia prin intermediul angajatorilor lor" și "prevederi care apreciază munca desfășurată în regim de telemuncă".
Fonduri dreamstime
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene 2020: Până la 200.000 Euro pentru antreprenori sociali la sate. Ghidul propus

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Antreprenorii români vor putea înființa noi întreprinderi sociale la sate cu sprijin de până la 200.000 de euro fiecare, printr-un nou apel de fonduri europene pentru care s-a anunțat deja termenul maxim până la care se va lansa.
Blue Air_avion
Foto: Hotnews

Oana Petrescu, Blue Air: Rugăm Guvernul României să permită continuitatea activității noastre prin aprobarea în timp util a Actului Normativ necesar pentru emiterea garanției de stat

de DP HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Pentru a putea asigura reluarea zborurilor, în data de 29 iunie Blue Air a depus la Tribunalul Municipiului București cererea de deschidere a procedurii de concordat preventiv - cerere admisă de judecător în data de 6 iulie 2020. Acest demers ar fi asigurat protejarea companiei și onorarea tuturor obligațiilor asumate și ar da acestora un confort suplimentar privind capacitatea Blue Air de a-și continua activitatea în conditiii profitabile. Potrivit termenelor legale, Blue Air are obligația să depună Oferta de Concordat în termen de maxim 30 de zile, adică cel târziu luni. Statul a reconfirmat angajamentul prin garantarea unui împrumut bancar de 300 milioane Ron pe 6 ani, destinat exclusiv acoperirii pierderilor generate de deciziile de limitare a liberei circulații și transportului aerian, potrivit prevederilor Cadrului Temporar. Numai că Hotărârea de Guvern nu a apărut.
Fonduri
Foto: MorgueFile.com

Nouă fereastră de obținere a certificatelor CSU, pentru fondurile europene de criză (proiectul din Guvern)

de CZ HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Proiectul de ordonanță de urgență care intră vineri în ședința de Guvern, privind ajutoarele din fonduri europene de 1 miliard de euro, pentru firmele mici și mijlocii (IMM) prevede și posibilitatea ca IMM-urile să-și mai poată scoate certificatele de situație de urgență (CSU), într-o anumită perioadă, pentru a putea accesa banii.
Contor de gaze
Foto: Distrigaz Sud
 documente

DOCUMENT Programul național de 1 miliard de euro, pentru racordarea populației la rețeaua de gaze, ar putea fi aprobat de Guvern

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Energie
Executivul ar putea aproba vineri proiectul de OUG privind programul național de racordare a populației și firmelor la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale. Proiectul de OUG este discutat de mai multe săptămâni, însă există șanse ca vineri să fie aprobat. Programul are o valoare de 1 miliard de euro, din fonduri europene, și se întinde până în 2027.
Euro
Foto: Public Domain Pictures
 documente
(31 Iul 2020) PDF, 503KB

DOCUMENT Granturi de 1 miliard de euro pentru IMM-uri, pe masa Guvernului

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Bani europeni
Guvernul va discuta vineri un proiect de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru acordarea unor granturi de 1 miliard de euro, din fonduri europene, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene. Măsura este cuprinsă în planul de relansare economică.
Sedinta de Guvern
Foto: Guvern

Guvernul are programate 8 proiecte de OUG pentru ședința de vineri / Unul dintre ele se referă la granturi acordate IMM-urilor, iar altul la programul "Noua Casă"

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Companii
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de vineri 8 proiecte de ordonanțe de urgență, unele dintre ele făcând parte din programul de lansare economică. Astfel, ar urma să fie aprobat, după ce a mai fost discutat de câteva ori în Guvern, programul național de racordare a populației la sistemul de distribuție a gazelor. La fel și Programul "Noua Casă". De asemenea, ar urma să fie discutat un proiect de OUG privind acordarea unor granturi din fonduri europene pentru IMM-uri.
Conducta Ungheni-Iasi
Foto: AGERPRES

Gazoductul Iași-Chișinău este, tehnic, gata / Practic, este încă o țeavă goală

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Energie
Încă o conductă de gaze susținută și construită de România, pe lângă BRUA, va fi doar o simplă țeavă goală, pentru o perioadă nedefinită. Este vorba despre Gazoductul Iași-Chișinău, care ar putea să fie funcțional chiar de astăzi, după cum a declarat, recent, Ion Chicu, premierul Republicii Moldova. Este un proiect intens exploatat politic, atât de către partea română, cât și de către cea moldovenească. Dar nu asta ar fi problema, ci faptul că nu se știe ce gaz va circula prin conductă. Deocamdată, investiția constă doar într-o țeavă goală, în condițiile în care autoritățile române nu au depus eforturi prea mari pentru a debloca investițiile din Marea Neagră.
Jeff Bezos
Foto: Blue Origin

Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei

de RA HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | IT
Amazon înregistrează cel mai mare profit din istoria companiei, iar acțiunile retailerului au crescut cu 40% în 2020, pe măsură ce Jeff Bezos se pregătește să devină primul om cu o avere de 200 de miliarde de dolari, scrie Mediafax.
Angajati
Foto: Pexels

Consultanți: Multe dintre firme ignoră pericolul COVID

de RA HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Companii
Multe dintre firmele din România ignoră sau tratează superficial pericolul generat de coronavirusul COVID – 19. Astfel s-a ajuns ca numărul companiilor cu cazuri de îmbolnăvire se crească semnificativ, iar pericolul, dincolo de cel sanitar, este ca business-urile să intre în blocaj, cu consecințe majore pe lanțurile economice, arată o analiză realizată de o companie de consultanță.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Comuna în care românii au plătit vreme de un deceniu impozit dublu. Puterea pașilor mici, dar ireversibili. Conspirații Corona. Deficit, faliment și șomaj - problemele finalului de an. Luca de Meo, noul șef al Renault a vizitat România

de DP HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Comuna din România unde oamenii au plătit vreme de un deceniu impozit dublu din batjocura primarilor! ● Deficit uriaș, faliment și șomaj - probleme ale finalului de an ● Ce trebuie să știi dacă ești victima unei hărțuiri la locul de muncă ● Puterea pașilor mici, dar ireversibili ● Anthony Fauci: "Măștile de protecție nu sunt suficiente, folosiți vizierele” ● Conspirații Corona ● ​Situatia financiara a romanilor s-a inrautatit ● Luca de Meo, noul șef al Renault, a făcut prima vizită externă în România ● Roubini: Una dintre provocările unei țări ca România este că au plecat "creierele" ● Cea mai mare economie a lumii a intrat oficial în recesiune.
POS
Foto: Stirile ProTV

Tranzacțiile de plată cu carduri au crescut cu 10% în pandemie

de DP HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Valoarea și numărul tranzacțiilor de plată cu cardurile emise de prestatorii de servicii de plată rezidenți au crescut cu aproape 10%, de la începutul pandemiei COVID 19, în ritm anual, accelerând astfel procesul de digitalizare în sistemul bancar, potrivit analizei datelor statistice preliminare furnizate de bănci pentru BNR. Astfel, restricțiile impuse în perioada stării de urgență și în starea de alertă din cauza pandemiei au permis creșterea gradului de utilizare a cardurilor emise de bănci. Numărul tranzacțiilor de plată cu carduri a avansat cu 9,6%, în trimestrul doi 2020, până la 222,2 milioane, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Valoarea tranzacțiilor s-a majorat cu 9,3%, până la 28,27 miliarde lei, la finele trimestrului doi 2020, față de intervalul similar din anul trecut.
Boris Winkelmann
Foto: Hotnews

Boris Winkelmann, CEO al DPDgroup: Piața de curierat trebuie să se adapteze la schimbările generate de situația de acum: mă refer în special la creșterea rapidă a numărului de colete și la caracterul sezonier al acestei creșteri

de DP HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
”Criza COVID-19 a fost un accelerator incredibil al tendințelor pe care le-am detectat deja. De exemplu, necesitatea unor servicii speciale, cu utilizarea eficientă a tehnologiei digitale- livrările contactless si plata cu cardul la curier si au devenit posibile prin adaptarea dispozitivelor mobile ale curierilor etc, explică într-o discuție cu HotNews.ro Boris Winkelmann, CEO-ul grupului de curierat DPD. ”Un lucru foarte bun pentru clienți și pentru angajații noștri este faptul că toți curierii DPD România au fost dotați cu dispozitive MPOS, astfel încât clienții au posibilitatea să plătească direct cu cardul la livrare. Piața de curierat trebuie să se adapteze în primul rând, mai mult ca niciodată, la toate schimbările generate de situația de acum. Mă refer în special la creșterea rapidă a numărului de colete și la caracterul sezonier al acestei creșteri”, mai spune Winkelmann.
Medici care trateaza Covid-19
Foto: Ahmed Gomaa / Xinhua News / Profimedia

Unul din 3 români are dubii cu privire la existenta coronavirusului, iar 12% dintre noi cred că este o invenție (sondaj)

de DP HotNews.ro
Circa 55% dintre români cred în existența noului coronavirus, 33% au dubii cu privire la existenta acestuia și 12% cred că este o invenție, arată un studiu efectuat de compania de cercetare de piață Novel Research, la inițiativa Provident Financial România. Percepția diferă în funcție de localitatea de reședință - astfel, dacă în ce privește românii din zona urbană procentul celor care cred că virusul este o invenție este de puțin peste 7%, în mediul rural procentul este dublu, de peste 16%. Studiul a fost efectuat în perioada 15-22 iulie, pe un eșantion reprezentativ de 1.003 persoane.
Sergiu Manea , CEO BCR
Foto: Hotnews

Profitul ​BCR la jumătatea anului urcă la jumătate de miliard de lei, în ciuda crizei de coronavirus

de DP HotNews.ro
Vineri, 31 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
BCR a înregistrat un profit net de 498,9 milioane de lei (103,6 milioane de euro) în prima jumătate a acestui an, față de o pierdere netă de 20,8 milioane de lei (4,4 milioane de euro) în prima jumătate a anului trecut, când au fost nevoiți să constituie un provizion excepțional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuințe, arată datele financiare publicate vineri. ”Echipa noastră a acționat concertat, ca un singur organism, și le mulțumesc tuturor colegilor pentru munca depusă și pentru implicare. În ultimele luni, am sfătuit sute de mii de oameni; am acționat rapid, cu soluții digitale accelerate. Majoritatea operațiunilor bancare din sucursale pot fi realizate acum 100% online. Am făcut multă muncă de consultanță, om-la-om, continuând eforturile noastre de educație financiară și antreprenorială”, spune Sergiu Manea, CEO-ul BCR.
Daniel Daianu
Foto: Digi24

Daniel Dăianu: Banii europeni si chestiunea macroeconomica

de Daniel Dăianu Consiliul Fiscal
Joi, 30 Iul 2020 Actualitate | Opinii
Randurile ce urmeaza au fost scrise cu sentimentul apasarii din cauza mersului epidemiei. Ca sa parafrazam o vorba populara, tara arde si unii fac analize macroeconomice. Dar viata nu merge fara economie si guvernele iau decizii pornind de la evaluari cantitative si alte premize. Cat de mult conteaza cifrele s-a vazut si la ultimul Consiliu European dedicat bugetului UE si Planului de redresare economica.
Somaj
Foto: Pixabay

Ce se întâmplă cu afacerile din România în criza COVID: Record de șomeri, dar mai puține insolvențe și suspendări de firme

de RA HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | Companii
Numărul companiilor care au intrat în insolvență a scăzut cu mai mult de un sfert, respectiv cu 26% în primele 6 luni din 2020, față de aceeași perioadă din 2019, ajungând la 2.360 de companii, cea mai mică valoare din ultimii 10 ani. Numărul companiilor suspendate a avut o scădere și mai accentuată, de aproape o treime, respectiv 32% în primele 6 luni din 2020 față de aceeași perioadă din 2019, totalizând 5.136 de companii, minimul ultimilor 10 ani, arată analiza unei companii de consultanță.
Showroom al Renault in UK
Foto: Renault

Renault a anunțat cea mai mare pierdere din istoria companiei

de S.J. HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | Companii
Renault a anunțat joi o pierdere netă de 7,3 miliarde de euro pentru prima jumătate a anului, cea mai mare din istoria companiei, producătorul francez suferind de pe urma alianței cu partenerul japonez Nissan și pandemiei de COVID-19, anunță AFP și Bloomberg.
Alex_Filip__partener_coordonator_al_mckinsey_&_company_bucuresti_si_lider_al_mckinsey_dna_practice_din_europa_centrala
Foto: Hotnews

Criza COVID-19 îi găsește pe jumătate dintre români într-o situație financiară precară (sondaj McKinsey)

de DP HotNews.ro
Actuala criză COVID-19 a surprins românii într-o poziție financiară fragilă, astfel încât peste 50% dintre consumatori afirmă că situația lor financiară curentă este precară sau oarecum vulnerabilă și doar 20% dintre ei se așteaptă la o îmbunătățire a acesteia în viitorul apropiat, potrivit „Financial Pulse Survey”, realizat de biroul local McKinsey & Company. Același sondaj arată că aproape jumătate (43%) dintre consumatori consideră economia locală drept slabă și se așteaptă ca starea acesteia să se înrăutățească în următoarele trei luni. Mai mult, românii sunt pesimiști și în ceea ce privește durata crizei economice: cea mai semnificativă parte (30%) a acestora estimează o perioadă de 1-2 ani, pe când 19% se așteaptă la o durată de până la 3 ani.
Tren CFR Calatori
Foto: Stefania Gal

Zece puncte slabe ale rețelei feroviare românești și locuri unde trenurile pierd ”lupta” în fața transportului rutier

de Vlad Barza HotNews.ro
Când este vorba de căi ferate, modernizăm prea încet și prea puțin, iar vitezele sunt de multe ori sub 50 km/h. Multe sunt zonele cu probleme pe rețeaua românească, fie că vorbim de magistrale unde timpii de parcurs au scăzut cu peste 25% în două decenii, fie de orașe apropiate între care trenul ar fi avut mare succes, dacă s-ar fi dorit. La Grădiștea podul este căzut de 15 ani, la Calafat există pod către Vidin, dar linia este atât de lentă către frontieră, încât trenul nu are cum să fie atrăgător. În articol puteți citi despre punctele slabe din rețeaua feroviară românească și despre uriașele costuri de reparare.
internet 5g
Foto: Hotnews

Noi finanțări pentru firme de tehnologii 5G, în Europa

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Firmele europene care dezvoltă tehnologii relevante în domeniul rețelelor de telecomunicații de generația a cincea (5G) vor putea obține noi finanțări printr-un fond de investiții lansat joi.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie. Începe criza adevărată pe piața muncii. Cel mai bogat om începe lupta cu marile rețele de supermarketuri. General de brigadă din STS, trimis în judecată de DNA într-un dosar de fraudă

de DP HotNews.ro
Alocațiile cresc cu 20% de la 1 septembrie ● Începe criza adevărată pe piața muncii: Mai mult de 875.000 de oameni au rămas fără loc de muncă ● Analiză: Bulgaria a atras 50% dintre turiștii români care voiau să meargă în Grecia sau în Turcia ● Tavalugul falimentelor in turism: Cate 5.200 de lei au pierdut, in medie, turistii Agetur, agentie intrata in insolventa ● General de brigadă din STS, trimis în judecată de DNA într-un dosar de fraudă ● Revine vechiul sistem privind încadrarea persoanelor cu dizabilități în muncă ● Grecia reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție ● Cel mai bogat om începe lupta cu marile rețele de supermarketuri ● Stadiul celor 85 de proiecte fazate de România pentru a nu pierde finanțarea europeană.
Petrecere pentru adulti
Foto: wallpaperflare.com

Guvernul britanic investește într-o companie care organizează petreceri sexuale

de S.J. HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | Companii
Guvernul britanic investește 170.000 de lire sterline într-o companie care organizează petreceri sexuale, relatează CNN.
Ordin raportari contabile la 30 iunie
Foto: Monitorul Oficial

Raportările contabile la 30 iunie vor trebui depuse până la 30 septembrie de firmele cu cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei

de F.B. HotNews.ro
​Raportările contabile la 30 iunie 2020 urmează a fi depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice până cel mai târziu la data de 30 septembrie 2020, conform unui ordin al ministrului Finanțelor, publicat în Monitorul Oficial. Sistemul de raportare contabilă se va aplica operatorilor economici care în exercițiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.
Logo Google, Facebook, Twitter
Foto: Colaj foto

Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse legate de coronavirus COVID-19

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Consumator
Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse sau servicii legate de coronavirusul COVID-19, în ultmele luni, într-o acțiune de combatere a înșelătoriilor pe internet declanșată la solictarea Comisiei Europene și a oficiilor naționale de protecție a consumatorilor din cele 27 de state UE, inclusiv România.
Sedinta de Guvern
Foto: Guvern
 documente
(29 Iul 2020) PDF, 132KB

DOCUMENT Alocațiile pentru copii vor fi majorate treptat, cu câte 20%, până în iulie 2022 / Prima creștere: 1 septembrie

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Ministerul Muncii prezintă în ședința Guvernului de miercuri proiectul de OUG privind majorarea alocațiilor pentru copii, a anunțat ministrul muncii Violeta Alexandru. În condițiile în care nu sunt suficient de mulți bani la buget pentru dublarea loc, așa cum prevede legea, Ministerul Muncii propune majorarea lor treptată până în 2020. Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, a spus Violeta Alexandru. UPDATE Proiectul a fost discutat în primă lectură. Vezi cu cât vor crește alocațiile în fiecare an.
BT Pay
Foto: Hotnews

Banca Transilvania înlocuiește modalitatea de autentificare a plăților online pentru utilizatorii BT Pay

de RA HotNews.ro
Banca Transilvania înlocuiește modalitatea de autentificare a plăților online ale clienților care folosesc aplicația BT Pay, așa încât în loc de autentificarea prin cod primit prin SMS, valabilă până acum, utilizatorii vor putea face cumpărături prin autentificare biometrică (amprentă, recunoaștere facială) sau folosind metoda de deblocare a telefonului.
produse_agrihub
Foto: Hotnews

Idei de afaceri: Doi stundenți lasnează un marketplace unde micii producători locali pot vinde legume și fructe

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | IT
Doi studenți români, Eugen Iordache și Mircea Oana, au lansat platforma AgriHub.ro, un marketplace online care conectează consumatorii dornici de produse proaspete și naturale cu micii producători locali. AgriHub livrează acasă de la coșuri cu legume, verdețuri și fructe proaspete, de sezon, și până la miere, smoothie-uri și mix de legume deshidratate.
Masti coronavirus in Germania
Foto: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/ZB

Contracție record a economiei germane în trimestrul doi

de S.J. HotNews.ro
Economia germană s-a contractat cu un nivel record de 10,1% în al doilea trimestru, cea mai mare scădere înregistrată vreodată, pe măsură ce cheltuielile gospodăriilor, investițiile în afaceri și exporturile s-au prăbușit din cauza pandemiei, relatează Reuters.
Steven van Groningen, presedintele Confederației Patronale Concordia
Foto: Raiffeisen Bank
​Dosarul cu șină moare, dar nu se predă!

Guvernul vrea digitalizarea serviciilor publice, mediul privat vrea și el, doar că lucrurile trenează. van Groningen, confederația Concordia: Există două Românii: una a pixului albastru și cea digitală

de DP HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
”În domeniul digitalizării România este o tară de contraste. Există două Românii: una a pixului albastru cu care trebuie să semnezi diferite acte și cea digitală. Contrastul se vede și în Raportul DESI (Digital Economy and Society Index-n.red), unde stăm bine la conectivitate- locul 5 în Europa. Stăm bine și la numărul absolvenților din IT&C. Dar stăm cel mai prost- suntem pe ultimul loc- la accesul la servicii digitale publice, a explicat miercuri Steven van Groningen, președintele Confederației Patronale Concordia într-o conferință de presă online.
Tehnicieni Huawei Romania
Foto: Huawei Romania

Cum îi răspunde Huawei ministrului Virgil Popescu, după ce acesta a spus că nu dorește 5G cu grupul chinez

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Telecom
Huawei România nu dorește să fie implicată în nici o dezbatere cu tentă politică sau de influențe străine, se arată într-un mesaj transmis de către Huawei, în urma unor declarații făcute de Virgil Popescu, ministrul economiei, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a spus că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei. Vezi ce a mai transmis compania chineză.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Christina Verchere, OMV Petrom, despre modificarea Legii Offshore: Orice întârziere erodează fundamentele economice ale proiectului din Marea Neagră

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Energie
Gazele din Marea Neagră pot ajuta România să își revină din punct de vedere economic post-pandemie, însă modificările la Legea offshore întârzie, ceea ce erodează fundamentul economic al acestui proiect, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-un interviu acordat Agerpres.
Google
Foto: pixabay.com

Ce au căutat românii pe internet în pandemie: „hârtia igienică”, „cum să te tunzi” sau „pâine”

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | IT
În contextul creat de pandemia COVID-19, când vine vorba de căutări pe Google, în România au fost de mare interes, în momentul declarării stării de urgență, subiecte ca „hârtia igienică”, „cum să te tunzi” sau „pâine”. Între timp, nevoia de informație pe astfel de subiecte a scăzut la un nivel firesc pentru orice perioadă din an, arată analiza unei agenții e SEO. Iată cum se vede revenirea românilor la viața cotidiană după starea de urgență, conform căutărilor de pe internet.
OMV Petrom
Foto: OMV Petrom
 documente

DOCUMENT Profitul OMV Petrom a scăzut cu 56% în prima jumătate a anului

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Energie
Profitul net al OMV Petrom în prima jumătate a anului a fost de 867 milioane de lei, în scădere cu 56%, față de aceeași perioadă a anului trecut, reflectând, în principal, evoluțiile nefavorabile ale rezultatului din exploatare CCA (costul curent de achizitionare) excluzând elementele speciale, potrivit unui raport al grupului OMV Petrom.
Croatia
Foto: Google Maps

Cel mai nou unicorn european vine din Croația

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Iul 2020 Economie | IT
Joi a mai apărut un „unicorn” european: o companie IT croată a obținut o investiție de 200 de milioane de dolari, la o valoare estimată a firmei de peste 1 miliard de dolari, relatează Reuters.
TransferWise
Foto: Facebook - TransferWise

Startup-ul TransferWise, prin care românii din străinătate trimit bani acasă, valorează 5 miliarde de dolari

de RA HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | IT
Startup-ul TransferWise, folosit de mulți români plecați în străinătate pentru a trimite bani celor de acasă, a ajuns să valoreze 5 miliarde de dolari după o rundă de vânzare de acțiuni de 319 milioane de dolari.
Trotinete Bolt Cluj
Foto: Hotnews

Bolt lansează serviciul de trotinete electrice și în Cluj-Napoca

de RA HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | IT
Platformă europeană de transport la cerere Bolt lansează de miercuri trotinetele electrice și în Cluj-Napoca, al doilea oraș din România în care serviciul devine disponibil după București. Care sunt tarifele de deblocare și transport.
Titluri de stat Fidelis pentru populatie
Foto: Monitorul Oficial

Cât au subscris românii, până acum, la emisiunile de titluri de stat Fidelis. Vinerea viitoare - 7 august, ultima zi

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​Au trecut două săptămâni de când Ministerul Finanțelor a lansat titlurile de stat pentru populație – Fidelis, ce se vor lista pe Bursa de Valori București. Săptămâna viitoare, vineri, este data limită până la care se mai poate subscrie.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism. Imposibila dublare a alocațiilor pentru copii. Aberatiile din certificatele COVID-19 pentru turistii romani. Al doilea val Corona vine sigur

de DP HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Coronavirusul face prima victimă printre agențiile de turism ● Cum să ne jucăm puțin cu 80 de miliarde ● Imposibila dublare a alocațiilor pentru copii ● Aberatiile din certificatele COVID-19 pentru turistii romani ● Radiografia industriei de restaurante în pandemie ● Guvernul va aloca un miliard de euro pentru extinderea rețelelor de gaze pentru populație ● Domoliți-vă! Al doilea val Corona vine sigur ● Ministrul Finanțelor: Dacă ne uităm la contextul economic prin care trecem, deficitul bugetar este rezonabil.
CES 2017
Foto: Facebook

Salonul de tehnologie CES 2021 se mută full online, din cauza pandemiei COVID-19

de CZ HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Organizatorii CES, cel mai mare salon de tehnologie din lume, nu mai vor să riște și au decis deja să mute evenimentul din anul 2021 cu totul online, ca măsuri preventive în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19.
Constructii de locuinte
Foto: Hotnews

​Piața imobiliară, în pragul re-deschiderii noului program guvernamental Noua Casă. Câte proprietăți s-au vândut de fapt luna trecută și ce ne spun cifrele

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Pentru iunie 2020, prima lună de activitate (relativ) normală dupa ieșirea din starea de urgență, datele oficiale indică o depășire a nivelului din iunie 2019: vânzarile de imobile au ajuns la un total de 46.818 la nivel național, în creștere cu 16,4%, arată o analiză a imobiliare.ro.
Cluj Napoca
Foto: Primaria Cluj-Napoca

Finanțare de 50 milioane dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Un startup IT britanic de prevenire a fraudelor financiare, care are și o echipă consistentă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, marți, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.
Kurzarbeit in Romania
Foto: Pixabay
DOCUMENT

Proiectul de OUG pentru implementarea Kurzarbeit în România a fost modificat

de F.B. HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​Autoritățile au modificat proiectul care prevede implementarea în România a Kurzarbeit, despre care HotNews.ro a scris săptămâna trecută. Printre altele, se va aplica și ONG-urilor. Măsura se va putea aplica și în starea de dificultate economică.
Magazin Samsung
Foto: Pindiyath100 | Dreamstime.com

Cum vede Samsung România evoluția pieței smartphone-urilor și la cât timp își schimbă românii telefonul

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Pandemia a afectat și vânzările de telefoane inteligente, în cea mai rea perioadă vânzările scăzând și cu 40% față de 2019, dar situația și-a revenit, spune Tiberiu Dobre, șeful diviziei de telecom din cadrul Samsung România. În scenariul cel mai optimist piața ar putea scădea cu doar 2-3% la final de an, dar totul depinde de cum va evolua pandemia, mai spune reprezentantul companiei. Samsung spune că are cam 50% din piața locală a smartphone-urilor. Românii au cumpărat în total anul trecut peste 3,5 milioane de smartphone-uri din toate modelele, de la cele de sub 400 de lei, până la cele de peste 5.000 de lei.
Elena Vijulie Tanase
Foto: Facebook

​Elena Vijulie Tănase, demisie Digi 24: Am nevoie de altă ambianță profesională. Am nevoie de o schimbare

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 29 Iul 2020 Economie | Media & Publicitate
Demisie de la Digi 24. Elena Vijulie Tănase, unul dintre cei mai vechi oameni din echipa postului de televiziunea a decis să plece, după opt ani la canalul de știri, scrie Paginademedia.ro.
Ludovic Orban
Foto: Guvern
 documente

DOCUMENT Noi acte normative de sprijin a mediului de afaceri / Ludovic Orban: Miliardul de euro a fost în primă lectură, obiectivul nostru este să-l adoptăm săptămâna asta

de C.P. HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Companii
Premierul Ludovic Orban a declarat marți că Executivul are ca obiectiv să aprobe în această săptămână noi acte normative privind măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri, în baza unei alocări din fonduri europene în valoare de un miliard de euro. Referitor la granturile pentru digitalizarea IMM-rilor, premierul a precizat că urmează să fie adoptate în ședința de vineri. Tot atunci, va fi discutat un memorandum privind Fondul Român de Investiții. Vezi stadiul actelor normative privind relansarea economică.
Huawei P40 lite 5G
Foto: Huawei

Huawei spune că românii folosesc 3,8 milioane de dispozitive produse de companie. Grupul chinez susține că are 29% din piața locală a smartphone-urilor și a anunțat un nou model 5G

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Chinezii de la Huawei spun că în piața românească sunt 3,8 milioane de dispozitive active produse de companie, iar 1,3 milioane de români folosesc magazinul de aplicații AppGalery. Huawei spune că a ajuns la o cotă de 29% pe piața locală a smartphone-urilor, față de 19% la început de 2019. Compania a lansat și un nou model 5G, un telefon cu ecran de 6,5 inci și un preț recomandat de 1.700 lei.
Masini in trafic
Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Ce mașini au cumpărat europenii în iunie. Dacia a avut două modele în top 10, iar Ford Puma produs la Craiova și-a găsit peste 10.000 de unități

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Auto
În Europa, piața totală a scăzut cu 24% în iunie și la mărcile auto scăderile au fost între 15% și 40%, dar în top 10 al celor mai vândute modele de pe continent au intrat și Sandero și Duster, arată datele JATO. SUV-urile au atins o cotă de 40%, iar Ford Puma de Craiova și-a găsit peste 10.000 de clienți.
FMI
Foto: FMI

Consecințele pe termen mediu ale pandemiei (raport FMI)

de DP HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Impactul economic al pandemiei de COVID-19 asupra activității economice este doar un început al poveștii. Deși contracția economică se va încheia pe măsură ce pandemia se va retrage, datele istorice sugerează că efectele economice pe termen lung ar putea persista pentru o generație sau mai multe, arată o analiză a FMI.
Printre aceste efecte se numără o perioadă prelungită de dobânzi mici care ar putea dura două decenii sau chiar mai mult. Vestea bună este că aceste perioade sunt asociate cu salarii mai mari și creează spațiu suficient pentru ca guvernele să finanțeze măsuri de stimulare economică.
Tren de marfa din Franta
Foto: SNCF

Franța anunță lansarea mai multor ”autostrăzi feroviare” pentru a muta pe tren cât mai multă marfă transportată în prezent pe șosele

de Vlad Barza HotNews.ro
​Franța a anunțat un plan de proporții pentru lansarea unor așa numite ”autostrăzi feroviare”, ca parte a unui plan prin care să fie mutate pe trenurile de marfă cât mai multe dintre mărfurile care acum sunt duse cu TIR-urile. În Franța, 45% dintre mărfuri erau transportate cu trenul în 1974, acum media este de 9%, mult sub cea europeană de 18%.
internet pe sub mare
Foto: PxHere

Google lansează un nou proiect de instalare a unui cablu transatlantic ce va lega Europa de SUA pe sub mare

de RA HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Google a anunțat că plănuiește construcția unui cablu de internet de aproape 5.000 de kilometri, care va traversa Atlanticul și care va lega New York de Bude (Marea Britanie) și de Bilbao (Spania). Proiectul primește numele faimoasei cercetătoare și programatoare Grace Hopper.
fermieri
Foto: DepositPhotos.com

Idei de afaceri: Un IT-ist român îi ajută pe fermieri să gasească mai repede medici veterinari cu ajutorul unei aplicații

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | IT
Un programator român, care deține și o fermă de animale în Constanța, investește 100.000 de euro într-un startup de tehnologie în domeniul veterinar, o aplicație care conectează crescătorii de animale din mediul rural cu medici veterinari din proximitate.
Necesarul de investiții se apropie de 134 de miliarde de euro
Foto: sxc.hu

HARTA necesarului de investiții din orașele reședință de județ din România

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Se spune că „străzile sunt pentru totdeauna”, iar investițiile actuale în infrastructură vor contura tiparele de dezvoltare sute de ani de-acum înainte. ”Drumul României spre creștere și dezvoltare este necunoscut încă, însă știm că orașele sunt actorii principali care îl construiesc. Modul în care orașele românești se dezvoltă acum, va defini România de mâine. În consecință, fondurile trebuie folosite în mod strategic pentru a asigura creșterea și dezvoltarea zonelor urbane ale României”, arată un raport al Băncii Mondiale, care analizează necesarul de investiții care ar atenua decalajele de dezvoltare și ar reduce disparitățile față de celelalte regiuni europene.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report:​ Supraveghetorul șef din BNR, Nicolae Cinteză, se pensionează. Numită cu cântec, Vivian Nicoli demisionează. Reduceri de 35% la vacantele last minute in Turcia.

de DP HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Operatorii din turism anunta reduceri de 30-35% la vacantele last minute in Turcia. Digitalizare. Un singur drum la Casa de Pensii pentru a ridica actele necesare. Numită cu cântec, Vivian Nicoli și-a dat demisia din Consiliul Reprezentanților de la Fondul Proprietatea. Companiile TAROM și Blue Air ar putea primi credite cu garanții de stat. Producția agricolă 2019 – scădere istorică a valorii brute adăugate în economie. Nicolae Cinteză, puternicul șef al supravegherii bancare de la BNR, timp de 21 de ani, iese la pensie.
Euro
Foto: Depositphotos

Finanțări pentru firme europene de tehnologie, printr-un nou fond susținut de UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Firmele de tehnologie europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, în valoare de 58 de milioane de euro, lansat cu susținerea Uniunii Europene.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS)
Foto: Agerpres

CNAS a decis să facă acum ceea ce trebuia să facă de 3 săptămâni: A cerut, de la ANOFM, lista cu persoanele care au fost în șomaj tehnic

de F.B. HotNews.ro
Problema celor care au fost în șomaj tehnic suportat de stat care s-au trezit ca fiind neasigurați la sistemul de sănătate este cunoscută deja de toată lumea. După ce autoritățile au aruncat vina în alte direcții (CNAS pe angajatori și puțin pe ANAF, Ministerul Finanțelor și ANAF pe CNAS), în final Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis să facă ceea ce a recomandat și consultantul fiscal Cornel Grama chiar de când a sesizat problema: CNAS să ceară de la ANOFM lista persoanelor care au fost în șomaj tehnic pentru a le reactiva. În sfârșit, după aproape 3 săptămâni de la sesizare, problema a fost rezolvată.
Boiko Borisov
Foto: Agerpres/Xinhua

Bulgaria poate sta și până la 15 ani în anticamera zonei euro. Bulgaria este departe de convergența reală a veniturilor și de stabilitatea macroeconomică (presă)

de DP HotNews.ro
Marți, 28 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Există probabilitatea ca Bulgaria să rămână destul de mult timp în anticamera zonei euro, până devine membru real al acesteia, scrie publicația Suma, citată de Rador. Aceasta depinde de factori geopolitici, dar în funcție de condițiile economice această perioadă poate fi de 10-15 ani. Acest lucru a fost pronosticat pe Bloomberg TV Bulgaria de către dr. Shteryo Nozharov, economist și lector la Universitatea de Economie Națională și Mondială de la Sofia. El a anunțat că în cel mai recent raport de convergență al Băncii Centrale Europene (BCE) se vede că criteriile legate de cifre nu vor mai fi importante. Potrivit acestuia, criterii precum sustenabilitatea convergenței și apropierea veniturilor sunt mai importante.
Electrica Furnizare
Foto: Electrica

Electrica Furnizare acuză o tentativă de phishing

de C.P. HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Energie
Electrica Furnizare anunță existența unei tentative de phishing prin intermediul căreia clienții sunt notificați cu privire la emiterea unor facturi și îndemnați să facă plata acestora prin accesarea unui link reprezentând un număr de cont. Electrica Furnizare se delimitează de orice e-mail trimis în numele companiei care utilizează alte extensii decât electricafurnizare.ro.
Birou al Google
Foto: Antwon Mcmullen | Dreamstime.com

Google le va permite angajaților să lucreze de acasă cel puțin până în iulie anul viitor - WSJ

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | IT
​Inițial planul Google era ca angajații să revină la birou în iulie anul acesta, apoi termenul a fost mutat cu câteva luni mai târziu, însă acum este dus către iulie 2021, scriu surse citate de Wall Street Journal. Mesajul transmis și altor companii este unul puternic, iar lucrul de acasă chiar se pare că se permanentizează, în condițiile în care pandemia persistă.
Mirela Paunescu si Adriana Popa
Foto: Hotnews

Cum se ferește vampirul de oglindă, așa se ferește Guvernul de calendar. Despre bonificația acordată la plata impozitului pe profit sau pe veniturile microîntreprinderilor

de Mirela Păunescu, Adriana Popa Experți contabili
Luni, 27 Iul 2020 Actualitate | Opinii
Despre diversele aspecte controversate ale ordonanței de urgență nr. 33/2020, prin care s-a acordat o reducere de 5% sau 10% la plata impozitului pe profit/pe veniturile microîntreprinderilor, s-au mai scris articole. Specialiștii au semnalat deja faptul că sunt societăți care nu pot beneficia de reducere fără a exista o motivație rezonabilă (alta decât aceea că anul fiscal ales nu coincide cu cel calendaristic) sau că este injustă condiționarea primirii bonificației de plata efectivă, în condițiile în care Codul de procedură fiscală permite și alte metode de stingere a obligațiilor fiscale (și în condițiile în care mulți contribuabili aveau sume plătite suplimentar în contul ANAF pe care le-ar fi putut utiliza pentru a compensa impozitele datorate).
Bogdan Chiritoiu
Foto: Consiliul Concurentei

​RCS&RDS a primit acordul Consiliului Concurenței pentru preluarea Akta

de DP HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Telecom
Consilului Concurenței a autorizat tranzacția prin care RCS&RDS / Digi a preluat în luna decembrie a anului trecut grupul AKTA și un alt jucător afiliat mai mic, pentru aproape 77 mil. euro, scrie Mediafax. “Condiția suspensivă a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurenței a fost îndeplinită, decizia de neobiecțiune fiind însă condiționată de respectarea de către RCS&RDS a angajamentelor asumate și acceptate de către autoritatea de concurență. Angajamentele au fost oferite de RCS&RDS pentru a înlătura anumite îngrijorări concurențiale ridicate de către Consiliul Concurenței privind concentrarea și au, în principal, două dimensiuni,respectiv relația RCS&RDS cu clienții preluați potrivit contractelor și relația RCS&RDS cu furnizorii de canale TV”, transmit reprezentanții RCS&RDS într-un anunț pe bursă.
RAFO Onesti
Foto: CITR

Gruia Stoica a preluat platforma RAFO, unde va dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere

de DP HotNews.ro
Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de Casa de Insolvență Transilvania (CITR). ”Tranzacția de vânzare a activului afost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onești, în cadrul procedurii de insolvență, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova”, spun reprezentanții CITR.
Lingouri de aur
Foto: Agerpres

​Cotația aurului, activ de refugiu prin excelență, atinge noi maxime istorice

de R.M. HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Burse
Cotația aurului a atins luni un nou record istoric, confirmând statutul de activ de refugiu în fața pandemiei și a tensiunilor chino-americane, dar și pe fondul deprecierii dolarului, scrie AFP.
fakepath\Brainscores quiz
Foto: Hotnews

Idee de afacere cu fonduri europene: Teste online de cultură generală, pe bani

de CZ HotNews.ro
Luni, 27 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Un antreprenor din Iași a obținut fonduri europene prin programul Diaspora Start-Up și a creat un joc online de cultură generală, pe bani. Brainscores nu te va face milionar, ca show-urile TV, dar nici nu ajungi să pierzi cine știe ce. Și e fun, mai ales acum, pe timp de pandemie, când lumea stă mai mult acasă.
Virgil Popescu, la HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO Complexul Energetic Oltenia poate deveni o companie viabilă / Ar putea realiza parcuri fotovoltaice de 600 MW - Virgil Popescu

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Economie | Energie
Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia ar putea fi trimis Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august, termenul limită, a spus Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, într-un interviu acordat HotNews.ro. Deja a fost trimis un draft. În cazul în care Comisia Europeană nu aprobă planul de restructurare, compania va fi nevoită să returneze ajutorul de salvare de 251 milioane de euro, ceea ce ar fi foarte dificil.

Magazinele online au investit mai mult marketing digital în pandemie. Principalele bugete s-au dus către Google și Facebook - sondaj

de RA HotNews.ro
Odată cu limitarea accesului la magazinele fizice în lunile aprilie-mai ale acestui an, atenția românilor s-a îndreptat către cumpărăturile online. Creșterea traficului magazinelor online a determinat business-urile să facă schimbări în ceea ce privește bugetele de promovare și a canalelor de marketing folosite pentru a se adapta cererii. Astfel, în lunile aprilie - iunie 2020, peste 60% dintre magazinele online au declarat că au înregistrat creștere în vânzări, arată un sondaj efectuat de o agenție de marketing online.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO ​Contractul pentru realizarea centralei Iernut a fost în prag de reziliere, dar a intervenit ministrul economiei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Economie | Energie
Lucrările la centrala Iernut a Romgaz se mișcă foarte greu, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, într-un interviu pentru HotNews.ro. "Iernutul se mișcă foarte greu, pentru că cei care au făcut contractul l-au făcut cu preț fix, cu o companie care acum are dificultăți financiare. Cum au ales acea companie?", a spus ministrului. HotNews.ro a arătat încă de acum patru ani că este un contract controversat.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Virgil Popescu: Îmi doresc ca 5G să-l facem cu un partener euro-atlantic, nu cu Huawei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Economie | Telecom
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, consideră că rețelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu cei chinezi. "Îmi doresc ca și partea de 5G să fie tot cu un partener euro-atlantic, nu îmi doresc 5G cu Huawei, iar 5G fără partea de telecomunicații nu se poate", a declarat Virgil Popescu într-un interviu pentru HotNews.ro, făcând referire la decizia luată de statul român de a renunța la partenerii chinezi în cazul proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, în favoarea unor potențiali parteneri euro-atlantici. Întrebat despre posibilitatea ca Nuclearelectrica să participe la procesul de achiziție a Telekom, ministrul a spus că reprezentanții companiei nu au discutat cu el acest lucru.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Virgil Popescu: O treime din necesarul de măști este asigurat din producția internă, iar la biocide 100% / Utilajele din China nu sunt la parametri normali

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Iul 2020 Economie | Companii
În România, cam o treime din măștile de protecție este asigurată de producătorii români, crede Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri. El a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro că în prezent sunt 24 de producători. La biocide situația este și mai bună. Potrivit ministrului, pe această piață au intrat producători foarte mari, iar necesarul intern este asiguarat 100%. Ministrul admite că utilajele pentru producerea măștilor importate din China, precum cele de la Romarm, nu funcționau la parametri normali.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

​VIDEO De ce nu vinde Hidroelectrica energie direct către consumatori? Virgil Popescu: Au zis că nu au softul care să le facă facturile

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Energie
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, spune că Hidroelectrica i-a transmis că nu poate vinde energie electrică direct către consumatori din cauză că nu ar avea un soft. "I-am întrebat de ce nu pot și au zis: Nu avem softul care să ne facă facturile. Ei, asta e problema? De soft? La nivelul Hidroelectrica să spui că nu ai soft mi se pare mult prea mult", a declarat ministrul Virgil Popescu într-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta consideră că în cazul Hidroelectrica este vorba de comoditate.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Virgil Popescu, despre gazele din Marea Neagră: Sunt convins că se va lua decizia de investiție de la anul

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Energie
Investitorii din Marea Neagră înțeleg faptul că Parlamentul nu este suficient de funcțional, cu majoritate stabilă, pentru ca Legea offshore să fie modificată, consideră ministrul Economiei, Virgil Popescu. Acesta a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că "toți așteaptă un nou parlament cu o majoritate stabilă, care să și vrea să facă acest lucru (n.red. să modifice Legea offshore)". Ministrul a mai spus că este "convins că se va lua decizia de investiție de la anul".
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO ​Virgil Popescu: Veți vedea într-un timp foarte scurt relansat proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă / Suntem în discuții

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Energie
Nu va trece mult timp până când vor fi finalizate discuțiile dintre statul român și posibili parteneri pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, susține ministrul Economiei Virgil Popescu, într-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta a confirmat, practic, că există discuții cu astfel de parteneri. Întrebat dacă acești posibili investitori sunt din Europa sau de peste ocean, ministrul a afirmat că "poate fi un consorțiu euro-atlantic".
Somaj tehnic pentru angajatii care isi intrerup activitatea din cauza infectarii
Foto: monitoruloficial.ro

Șomaj tehnic suportat de stat pentru întreruperea activității din cauza infectării. Ordonanța de urgență, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​Angajații companiilor care își întrerup activitatea din cauza apariției unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vor primi indemnizație de șomaj tehnic, conform unei Ordonanțe de urgență publicate în Monitorul Oficial. Dacă Direcția de Sănătate Publică dispune suspendarea activității unei companii ca urmare a identificării de persoane infectate cu SARS-CoV-2, toți angajații, cu excepția celor aflați în concediu medical, vor beneficia de acordarea indemnizației de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru șomaj.
Revolut- noua aplicatie
Foto: Hotnews

Revolut mai ia 80 milioane dolari finanțare

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | IT
Aplicația de gestionare a finanțelor personale Revolut, folosită intens și în România, a obținut, vineri, încă 80 de milioane de dolari, investiții de dezvoltare, conform TechCrunch.com.
Incarcare masini electrice
Foto: OpenLV

Fonduri pentru firme: Câte 30.000 Euro pentru hoteluri, să-și pună stații de încărcare a mașinilor electrice

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Noi fonduri nerambursabile vor fi disponibile pentru firme: hotelurile vor putea accesa bani de la stat să-și monteze panouri solare pentru producerea de energie regenerabilă, precum și stații de încărcare a mașinilor electrice, granturi de câte 30.000 de euro urmând să fie acordate.
Fonduri europene
Foto: Pixabay

Fondurile europene de 1 miliard euro pentru firme: Când se va lansa aplicația electronică de înscriere

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | EuROfonduri
Apar noi informații despre fondurile europene de 1 miliard de euro pentru PFA, microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM): ministrul Economiei a anunțat vineri, într-un interviu la HotNews.ro, când ar putea fi lansată aplicația electronică de înscrieri și modalitatea de acordare a ajutoarelor care ar urma să ajungă la circa 100.000 de afaceri.
Restaurant cu terasa in Drumul Taberei
Foto: Hotnews

Patroni de restaurante: Și clienții sunt responsabili, pedepsele nu pot fi îndreptate doar asupra antreprenorilor HoReCa

de CZ HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Consumator
O serie de patroni din domeniul restaurantelor și al turismului fac apel la clienți, atrăgându-le atenția că și ei sunt responsabili pentru respectarea regulilor de prevenire a combaterii pandemiei de coronavirus COVID-19. Patronii reuniți în Alianța pentru Turism (APT) mai spun, într-o scrisoare către premierul Ludovic Orban, că și afacerile din alte domenii sunt cel puțin la fel de expuse la riscurile COVID-19.
Raport privind securitatea retelelor 5G in UE
Foto: Comisia Europeana

Securitatea rețelelor 5G în UE: Mai multe țări vor aplica restricții față de producătorii cu grad ridicat de risc la adresa securității naționale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Vineri, 24 Iul 2020 Economie | Telecom
Statele membre UE au publicat vineri un raport privind progresele înregistrate în aplicarea setului comun de instrumente de securitate cibernetică a viitoarelor rețele 5G. Măsurile vizând restricționarea participării furnizorilor în funcție de profilul lor de risc sunt deja în vigoare în câteva state membre și se află într-un stadiu avansat de pregătire în multe alte state membre. Vezi în articol ce restricții au decis că vor impune Estonia și Franța.ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by