IT
NASA Space Apps Challenge Bucharest 2019
Foto: Hotnews

Câte două echipe din București, Cluj Napoca și Craiova s-au calificat pentru etapa globală a competiţiei IT, organizată de NASA în România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Câte două echipe din București, Cluj Napoca și Craiova s-au calificat pentru etapa globală a competiției internaționale Space Apps Challenge sub egida Agenției Aerospațiale Americane (NASA) şi au șansa să viziteze NASA Kennedy Space Center, din Statele Unite, daca trec de etapa finală. Iată ce proiecte propun echipele câştigătoare.
Facebook eticheteaza stirile false
Foto: Facebook Newsroom

Facebook ia măsuri anti-fake news: Compania va eticheta clar știrile false

de Adi Iacob HotNews.ro
Social media, un instrument creat pentru a proteja libertatea de exprimare și democrația, a fost folosit din ce în ce mai mult în moduri mai puțin bune. Facebook nu mai este doar un spațiu virtual în care oamenii împărtășesc "la ce se gândesc", ci e și un spațiu în care oamenii își formează opiniile. Compania pare că începe să ia măsuri și a anunțat că va eticheta în mod clar știrile false și organizațiile de presă controlate de state.
Logo Microsoft
Foto: Hotnews

Microsoft a cumpărat un startup de cloud

de CZ HotNews.ro
Microsoft a achiziționat un startup canadian specializat în tehnologie cloud, una dintre principalele direcții de afaceri ale gigantului IT american.
Amazon logo
Foto: Hotnews

Amazon oferă 1 milion de euro programatorilor pentru a combate tehnologia deepfake

de Adi Iacob HotNews.ro
Tehnologia deepfake folosește inteligența artificială (AI) pentru a edita fotografiile, videoclipurile sau vocile utilizatorilor astfel încât să modifice anumite trăsături. Dar, pe lângă partea distractivă, această tehnologie poate fi folosită și în scopuri mai puțin bune, precum pentru înșelarea companiilor. Cercetătorii de la marile companii de tehnologie și din mediul academic încearcă să dezvolte software-uri capabile să detecteze deepfake-urile video și audio, iar Amazon tocmai a anunțat că va oferi 1 milion de dolari în credite Amazon Web Services (AWS) programatorilor care doresc să găsească soluții.
Facebook
Foto: Facebook

Facebook spune că a blocat campanii ruse și iraniene ce încercau să manipuleze opinia publică pentru alegerile americane din 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Facebook spune că a luat măsuri de securitate pentru ca alegerile americane din 2020 să nu fie afectate de interferențe și propagandă cum s-a întâmplat în 2016 și spune că a dejucat o nouă tentativă rusă de manipulare ce a vizat mai ales candidați ai partidului Democrat, precum Joe Biden. Facebook a spus că a eliminat patru rețele de pagini conturi și grupuri cu ”comportament coordonat neautentic. Trei rețele erau din Iran și una din Rusia. Campaniile au vizat și Instagram.
Logo Netflix
Foto: Wikipedia

Netflix se va împrumuta cu 2 miliarde de dolari din piață, pentru noi producții

de CZ HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Economie | IT
Compania americană de conținut video pe streaming online Netflix a anunțat, luni, că va împrumuta 2 miliarde de dolari, printr-o emisiune de obligațiuni, pentru a finanța noi producții și achiziții de film.
startup IT
Foto: pixabay.com

China depăşeşte SUA la numărul de unicorni

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Economie | IT
China a reuşit să depăşească Statele Unite la numărul de startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari, adică unicorni. Chinezii deţin 206 astfel de firme, în timp ce americanii au 203 unicorni. Iată care sunt cei mai importanţi.
Functii noi pe Google Maps
Foto: StartupCafe.ro

Noi funcții pe Google Maps: Șoferii pot semnala radarele, la fel ca pe Waze

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Economie | IT
Aplicaţia Google Maps va permite utilizatorilor să semnaleze radarele de poliţie pe care le observă pentru a împărtăşi informaţia cu ceilalţi şoferi, după ce compania a decis să introducă această funcție care are deja succes pe alte aplicaţii, precum Waze – care este deţinută tot de Google.
Peex
Foto: Instagram - PeexMusic

Aplicația prin care publicul poate să mixeze live muzica la concerte

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 21 Oct 2019 Economie | IT
Un startup din Marea Britanie a dezvoltat o aplicație care permite utilizatorilor să controleze și să personalizeze ceea ce aud la concertele live. Practic, fanii din public pot, în timp real, să aleagă ce instrument ascultă sau să mixeze sunetele pe smartphone-urile lor, selectând ce instrumente se aud mai tare, mai încet sau deloc.
drona Waste Shark
Foto: Hotnews

Apele din România, curăţate cu o dronă Waste Shark

de RA HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | IT
O asociaţie de protecţia mediului a achiziționat și va folosi în premieră în România o dronă Waste Shark pentru a curăța apele de deșeurile din plastic. Drona, care costă aproape 22.000 de euro navighează la suprafața apelor și colectează până la 500 de kilograme de deșeuri într-o zi.
Matanii inteligente
Foto: erosary.clicktoprayerosary.org

Vatican a lansat mătăniile inteligente și aplicația Click to Pray

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 18 Oct 2019 Economie | IT
Vaticanul speră să atragă tinerii cu lansarea unei brățări inteligente — „eRosary” — care poate fi activată făcând semnul crucii. De asemenea, brățara se conectează la aplicația „Click to Pray eRosary”, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii catolici să se roage pentru pacea mondială și să studieze Evanghelia.
Mark Zuckerberg
Foto: -Captura YouTube-

Mark Zuckerberg: Facebook elimină miliarde de conturi false pe an

de CZ HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | IT
Facebook elimină miliarde de conturi false pe an, inclusiv cu ajutorul sistemului său de detecție care folosește tehnologia inteligenței artificiale, a declarat, joi, șeful rețelei sociale, Mark Zuckerberg.
Jocuri video
Foto: HotNews

VIDEO Cum se fac jocurile video în România

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | IT
La nivel mondial, industria jocurilor video este mai mare ca industria de muzică şi de film la un loc, iar românii contribuie masiv la dezvoltarea acestei piețe, fie ca angajați ai celor mai mari studiouri din lume care și-au deschis birouri în orașe precum București, Cluj sau Iași, fie din poziția de creatori de jocuri independenți. Am vizitat unul dintre cele mai mari studiouri de jocuri din București — Amber Studios, care a lucrat cu parteneri precum Disney și Epic Games — pentru a afla cu ce se ocupă un astfel de business, cum arată culisele gamingului și care sunt pașii pentru lansarea și îmbunătățirea unui joc.
fondatorii Proportunity
Foto: Facebook

Startup-ul fondat de români, care-i ajută pe englezi să-şi ia ”prima casă”, primeşte o finanţare de 2 milioane lire

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | IT
Proportunity, un startup cu sediul la Londra creat de doi tineri antreprenori români, Vadim Toader și Ştefan Boronea, care-i ajută pe utilizatori să-şi găsească locuinţa dorită, face estimări în ceeea ce priveşte evoluţia preţurilor şi oferă împrumuturi pentru avansul unui credit ipotecar, a primit o finanţare de 2 milioane de lire.
Nike
Foto: Pixabay

Nike cumpără un startup tech susținut de șeful Amazon și cofondatorul YouTube

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | IT
Producătorul american de îmbrăcăminte și încălțăminte sport Nike a cumpărat TraceMe, o platformă dedicată fanilor sportului, susținut de investitori precum CEO-ul Amazon — Jeff Bezos, cofondatorul YouTube — Chad Hurley și cofondatorul Alibaba — Joe Tsai.
Dolari
Foto: Pixabay

Firmă IT cu prezenţă la Cluj primeşte o investiţie de 20 milioane dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 17 Oct 2019 Economie | IT
Winnow, dezvoltator de soluții de inteligență artificială cu birouri în Cluj-Napoca și alte cinci orașe din lume, obține o investiție de 12 milioane de dolari, cea mai mare din istoricul companiei, în cadrul unei runde de finanțare din seria B coordonată de Ingka Group (IKEA) și Mustard Seed. Recent, Winnow a beneficiat de un împrumut de 8 milioane de dolari acordat de Banca Europeană de Investiții (BEI). Investiția totală de 20 de milioane de dolari atrasă în ultima lună va permite extinderea operațiunilor companiei în industria ospitalității la nivel global.
Uber
Foto: Captura YouTube - Uber

Uber şi Bolt au obţinut aviz tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor pentru a face ridesharing

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | IT
Ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu a anunţat că două dintre platformele de ridesharing prezente în România au obţinut deja avizul necesar pentru a funcţiona în conformitate cu noua lege a transportului alternativ. Cele două platforme sunt Uber şi Bolt, potrivit unor surse StartupCafe. Alţi doi operatori au depus documentaţia necesară pentru a primi avizul. Cât plătesc platformele la MCSI şi ce amenzi riscă dacă funcţionează fără aviz.
aplicatie de dating
Foto: DepositPhotos.com

Cum luptă un site românesc de dating cu marile platforme precum Tinder: Un sistem de inteligență artificială care să valideze autenticitatea profilurilor

de RA HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | IT
Un site de dating din România anunță că lansează o nouă tehnologie prin care algoritmul său de Inteligență Artificială va avea inclusiv capacitatea de recunoaștere facială şi verifică astfel dacă persoana din fotografia de profil este aceeași cu utilizatorul. Acest lucru oferă o siguranță în plus persoanelor care decid să se întâlnească și în offline cu o persoană cunoscută pe site, susţin reprezentanţii platformei.
electro IT
Foto: Pexels

Cât de importante sunt review-urile online pentru decizia de cumpărare a electrocasnicelor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | IT
La o analiză mai amănunțită, descoperim o ierarhizare diferită a factorilor care influențează decizia de cumpărare pe categorii de produse precum electrocasnicele mari și electrocasnicele mici. Cum a schimbat digitalul atitudinile și comportamentele oamenilor față de cumpărături online și offline, pe categorii de produse și pe categorii de vârste/generații, potrivit unui studiu GfK.
Brad Smith presedintele Microsoft
Foto: Wikimedia

Brad Smith, preşedintele Microsoft, vine în România

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 16 Oct 2019 Economie | IT
Preşedintele Microsoft Brad Smith vine la Bucureşti, invitat la un eveniment dedicat tehnologiei. Avocat renumit în Statele Unite, Smith se află la conducerea companiei IT din 2015 când a fost numit preşedinte de către CEO-ul Microsoft, Satya Nadella.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version