IT
Tim Cook se joaca cu iPhone-ul in direct la TV
Foto: ABCnews

​VIDEO Tim Cook apără cele mai scumpe iPhone-uri de până acum: Oamenii vor cel mai inovativ produs din piață, dar fabricarea este costisitoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Apple a prezentat recent trei noi modele de iPhone, inclusiv cel mai scump de până acum, care în SUA pornește de la 1.100 de dolari, iar în Europa este și cu 30% mai scump. Tim Cook, șeful companiei, a spus într-un interviu la ABC News că oamenii vor cele mai inovative produse din piață, dar aceste produse pot fi fabricate doar cu costuri mari. În plus, el a spus că mulți își iau iPhone prin pachetele de la operatorii mobili și îi costă practic un dolar pe zi.
Startup Spotlight
Foto: Hotnews

Competiţie cu premii în valoare totală de 1 milion dolari pentru antreprenori şi startup-uri din tehnologie

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
S-a dat startul înscrierilor la competiţia Startup Spotlight pentru antreprenori şi startup-uri IT, organizată în cadrul Conferinței How to Web. Premiile constau în expunere internațională și peste 1 milion de dolari în diverse beneficii. Cine se poate înscrie.
Luca Martini, PwC Romania
Foto: Pricewaterhousecoopers

Inteligența artificială ar putea duce la creșterea PIB-ului global cu 14% până în 2030, arată un studiu PwC

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Un raport al PwC arată că PIB-ul global ar putea crește cu până la 14% până în 2030, drept rezultat al implementării inteligenței artificiale (IA). Procentul este echivalent cu un plus de 15,7 mii de miliarde de dolari – făcând din IA cea mai mare oportunitate comercială din economia actuală aflată în continuă schimbare. Estimarea a fost prezentată în raportul PwC Sizing the prize. Foarte probabil, sectoarele bazate intensiv pe capital, precum producția sau transportul, vor înregistra cele mai mari câștiguri datorate IA, având în vedere că multe dintre procesele lor operaționale sunt predispuse automatizării.
Malware
Foto: Blue Diamond Gallery

Numărul noilor versiuni de malware pentru diverse gadget-uri care se pot conecta la internet a crescut de trei ori în prima jumătate a anului - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 19 Sept 2018 Economie | IT
Potrivit raportului Kaspersky Lab IoT, în prima jumătate a anului 2018, dispozitivele IoT au fost atacate cu peste 120.000 de versiuni de malware – mai mult decât triplu față de tot anul 2017. Compania avertizează că această creștere a familiilor de malware pentru dispozitive inteligente continuă o tendință periculoasă: și în 2017 a crescut numărul de versiuni de malware pentru dispozitive inteligente, de 10 ori, comparativ cu 2016.
Magazin Apple
Foto: Apple

Apple a plătit în totalitate Irlandei 14,3 miliarde de euro, în urma deciziei CE care spunea că gigantul american a primit avantaje fiscale nejustificate

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
Apple a plătit Irlandei 14,3 miliarde euro, din care 1,2 miliarde euro dobânzi. Respectând decizia CE din 2016 care spune că este ilegal ca statele UE să ofere avantaje fiscale anumitor companii, Apple a virat banii într-un fond escrow creat de statul irlandez, scrie The Irish Times.
Florin Talpes
Foto: BitDefender

Florin Talpeș, Bitdefender: În ultimii cinci ani a crescut considerabil numărul de state ofensive la capitolul securitate informatică. Nu poți opri atacuri complexe doar apărându-te în ograda ta

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
A crescut puternic numărul de state care sunt ofensive la capitolul atacuri informatice și, de la aproximativ zece țări acum cinci ani, s-a ajuns la mult mai multe acum, a spus Florin Talpeș, CEO al Bitdefender, prezent la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. ”Frontiera nu este clară între apărare și atac”, spune Talpeș, referindu-se la contextul în care crește gradul de automatizare, de digitalizare și spionajul economic la nivel de stat se dezvoltă enorm.
UiPath
Foto: Hotnews

UPDATE Unicornul românesc UiPath a ajuns la o valoare de 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții primite

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Economie | IT
„Unicornul” IT românesc UiPath ar fi crescut de la o valoare estimată de 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții, în străinătate, au declarat surse apropiate tranzacției, citate de publicația americană de business The Wall Street Journal.
-
Foto: CERT-RO

CERT-RO avertizează asupra vishing-ului, o tentativă de păcălire a utilizatorilor cu ajutorul apelurilor telefonice

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
CERT-RO avertizează utilizatorii cu privire la apelurile primite pe telefon, de la numere de telefon din exteriorul României, fiindcă acestea pot fi tentative de vishing. Vishing-ul este o metodă de phishing prin intermediul apelurilor telefonice (voice + phishing = vishing), iar tehnicile utilizate sunt inspirate din tehnici de inginerie socială.
Phishing
Foto: Wikimedia Commons - Albaniaman

Atac de tip phishing pe pagini de Facebook ale unor afaceri românești

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
Modul în care atacatorii încearcă să obțină date confidențiale de la oameni, precum numere de carduri sau parole de e-mail, s-a diversificat de-a lungul timpului. Un cont malițios a trimis în ultimele zile notificări mai multor pagini românești de pe Facebook, în legătură cu posibilitatea de a fi blocate, pentru a strânge date.
Preturile iPhone SUA vs alte tari
Foto: Statista

Cu cât sunt mai scumpe noile iPhone-uri în Europa, față de SUA

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 17 Sept 2018 Economie | IT
​Apple a lansat săptămâna trecută trei noi iPhone-uri, inclusiv cel mai scump model de până acum, iar în Europa prețurile sunt mult mai mari decât în SUA, uneori chiar și cu peste 30%. De exemplu, în Marea Britanie cel mai scump XS Max costă 1.449 dolari, iar în Ungaria, echivalentul în forinți a peste 2.000 de dolari. Despre prețurile din România puteți citi aici.
masina autonoma Uber
Foto: Wikimedia Commons

Uber investeşte 150 milioane dolari într-un hub pentru ingineri şi în inteligenţa artificială

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Uber a anunţat o investiţie de 150 de milioane de dolari într-un hub pentru ingineri, în proiecte de inteligenţă artificială şi în dezvoltarea maşinilor fără şofer, un semn clar că, în ciuda tragicului accident în care a fost implicată o maşină Uber fără şofer, ce a avut loc recent, în Statele Unite, compania continuă să mizeze pe acest domeniu.
Blockchain
Foto: Wikimedia Commons - Davidstankiewicz

Un român a reușit să simplifice modul în care funcționează tehnologia din spatele bitcoin

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Un român care cercetează tehnologia blockchain susține că a reușit să simplifice modul de funcționare a acestui tip de bază de date. Vlad Zamfir a creat un concept (proof-of-concept) bazat ideea de fragmentare a blocurilor formate din date.
Masina SH
Foto: Pixabay

140 de milioane de dolari, investiți într-un site din SUA

de CZ HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Un site american de vânzare-cumpărare a mașinilor second hand a obținut o finanțare de peste 140 milioane de dolari din partea unor investititori, informează vineri TechCrunch.
Robot zburator
Foto: Captură YouTube - MAVLab TU Delft

VIDEO Robotul zburător inspirat de musca de oțet

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 14 Sept 2018 Economie | IT
Agilitatea insectelor zburătoare este superioară oricărui robot creat de om, dar dispozitivele pe care le inspiră încep să prindă viață. Un nou robot cu patru aripi nu numai că imită cu succes metoda de zbor a musculiței de oțet, dar poate călători până la un kilometru înainte să i se termine bateria.
Reddit
Foto: Wikimedia Commons

Nimeni nu vrea să lucreze pentru startup-ul tău? Iată ce a făcut Reddit

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 13 Sept 2018 Economie | IT
Reddit, startup american ce deţine o platformă de divertisment şi socializare, a trecut de-a lungul timpului prin nenumărate controverse şi revolte ale utilizatorilor, ceea ce a dus la un moment dat la o criză de personal. Nimeni nu mai voia să se angajeze acolo. Cum a rezolvat problema şi ce pot învăţa alte startup-uri dintr-o astfel de situaţie.
Securitate cibernetica
Foto: Pexels

Vulnerabilitate: Mii de magazine online folosesc scriptul care a permis atacul informatic de la British Airways

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 13 Sept 2018 Economie | IT
Săptămâna aceasta, British Airways a anunțat că hackerii au reușit să spargă site-ul și aplicația companiei, extrăgând date de la mii de clienți. Numele, adresele de e-mail și detaliile cărții de credit, inclusiv numerele de carduri, datele de expirare și codurile CVV au fost furate de către hackeri. Se pare că biblioteca Javascript ce a permis furtul de date este folosită de mii de magazine online la nivel global.
inteligenta artificiala
Foto: Pixabay

Roboţii şi inteligenţa artificială vor fi noii “angajaţi” în companii

de RA HotNews.ro
Joi, 13 Sept 2018 Economie | IT
2021 va fi anul în care, conform Forrester Research, unul dintre liderii pieței de cercetare și consultanță IT, 4 milioane de roboți vor lucra alături de oameni în executarea activităților de birou, arată o analiză EY România. Ce înseamnă asta pentru tehnologie, angajaţi şi firme.
Teodor Blidarus_ANIS
Foto: Hotnews

Antreprenor IT: 2019 va fi un an al premierelor. Aproape 150 milioane de euro pentru investiţii de tip venture capital în startup-urile româneşti

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Economie | IT
Anul 2019 va fi unul al premierelor dacă ne uitam la banii care sunt în piaţă, în special pentru inovare. Va fi probabil pentru prima dată când vor fi disponibili intre 120 şi 150 de milioane de euro în fonduri de investiţii de tip venture capital, ceea ce are un impact major asupra ecosistemului antreprenoral şi de startup-uri din IT din România - susţine Teodor Blidăruş, fondatorul firmei româneşti de tehnologie Softelligence şi preşedintele Asociaţiei de Software.
Copyright
Foto: Pixabay

Legea care sperie internetul va ierta startup-urile: Reforma drepturilor de autor

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Economie | IT
Parlamentul European a aprobat reforma drepturilor de autor. Regulamentul este o actualizare a unei directive din 2001 privind copyright-ul și vizează modernizarea acestor reguli pentru epoca digitală. În acest fel, UE dorește să oblige platformele precum Google sau Facebook să plătească pentru secvențele de conținut pe care le preiau de la furnizorii media (așa-numita taxă pe link) și platformele de distribuție (Youtube, Facebook) să scaneze conținutul încărcat de utilizatori pentru a se asigura că sunt respectate drepturile de autor. Totuși, de această dată, textul regulamentului exclude platformele online mici și micro, pentru a susține startup-urile.
Angajati
Foto: Stirile ProTV

Vânzările firmelor de software şi servicii IT din România, sub aşteptări, anul trecut

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Miercuri, 12 Sept 2018 Economie | IT
Piața internă de software și servicii IT în 2017 a crescut cu doar 2,1% față de anul trecut, ajungând la 975 milioane de euro, arată Asociaţia patronilor din software. Cifra de afaceri totală a sectorului IT a crescut cu 11 procente în 2017, comparativ cu 2016, atingând pragul de 4 miliarde de euro, în condițiile în care, în ediția precedentă a studiul ANIS, analiștii au estimat că va depăși această valoare în 2017. Pentru 2018, este preconizat ca veniturile totale generate de industria de software și servicii IT să jungă la 4,5 miliarde de euro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version