IT
Daniel Dines
Foto: Facebook

„Compania românească” UiPath, menționată în presa internațională pentru o inovație într-un un spital irlandez, în lupta anti-coronavirus COVID-19

de CZ HotNews.ro
Compania IT româno-americană UiPath a realizat, pro bono, pentru un spital din Irlanda, un sistem de automatizare software prin care asistentele completează automat anumite formulare cu rezultate de la testări, pentru a câștiga timp prețios să se ocupe de bolnavii de coronavirus COVID-19, scrie Reuters, într-un articol preluat de presa din toată lumea.
Cateva sfaturi pentru cei care lucreaza de acasa
Foto: CERT-RO

Utilizatorii de carduri bancare din Romania sunt vizați de o nouă campanie de tip phishing

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | IT
CERT-RO semnalează apariția unor site-uri de phishing ce vizează utilizatorii de carduri bancare din România - Visa, MasterCard, American Express și altele. Paginile de phishing sunt găzduite pe subdomenii ale platformei gratuite Weebly, făcând în anumite cazuri mai complicată blocarea acestor site-uri la nivelul rețelei organizaționale.
Zoom
Foto: Zoom

Ce grave probleme de securitate are Zoom, cea mai populară aplicație a momentului

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | IT
În vreme ce tot mai multe persoane sunt nevoite să lucreze de la distanță, din cauza restricțiilor impuse de răspândirea COVID-19, aplicația Zoom câștigă tot mai multă popularitate. Ceea ce nu știu utilizatorii este faptul că aplicația prezintă o serie de vulnerabilități și funcții ascunse, avertizeaza CERT-RO. Zoom avea 10 milioane de useri pe zi înainte de criza COVID, iar acum a ajuns la peste 200 de milioane și 90.000 de școli îi folosesc serviciile.
Echipa_Bright_Spaces_Bogdan Nicoară - Fondator & CEO, Petrică Postolache - Developer, Eugen Mihai - Designer, George Marin - Developer, Andrei Constantin - Cofondator_&_CTO
Foto: Hotnews

Un startup românesc a fost selectat în acceleratorul Pi Labs din Marea Britanie

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | IT
Startup-ul românesc proptech Bright Spaces, dezvoltatorul platformei digitale complete de prezentare și ofertare a clădirilor și spațiilor de birouri, a fost selectat în acceleratorul proptech (property technology) Pi Labs din Marea Britanie. Pi Labs este prima firmă de venture capital din Europa care investește exclusiv în startup-uri care dezvoltă tehnologii pentru domeniul imobiliar.
Magazin
Foto: Pixabay

INFOGRAFIC Necesarul de alimente al populației poate fi acoperit din surse interne - studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | IT
La momentul de față, România are capacități de producție care ar putea asigura în întregime necesarul de alimente al populației, este concluzia unui studiul realizat de platforma Termene.ro. Câte cheltuie românii pe mâncare.
magazin online
Foto: Pixabay

Un magazin online rusesc a primit o finanțare de 50 milioane dolari de la americani

de CZ HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | IT
Unul dintre primele magazine online din Rusia, Ozon.ru, a primit marți o finanțare de 50 de milioane de dolari, de la un fond de investiții american. Investiția acordată de fondul american Princeville Capital este sub formă de împrumut convertibil în acțiuni, potrivit Reuters.
ZOOM
Foto: Hotnews

Aplicația Zoom, folosită și de școlile din România, supusă unor verificări în SUA

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Economie | IT
Aplicația de videoconferință Zoom, utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor, a intrat în atenția procurorilor americani, preocupați confidențialitatea datelor.
Cod
Foto: Pexels

O companie de securitate IT caută startup-uri pentru a dezvolta noi produse împreună

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 1 Apr 2020 Economie | IT
Startup-urile de tehnologie se pot înscrie în cadrul programului Open Innovation, lansat de Kaspersky Innovation Hub. Cele mai bune inițiative bazate pe tehnologie vor fi invitate să ia parte la proiecte pilot, unde startup-urile și compania de securitate cibernetică vor lucra în comun la dezvoltarea de produse, cu posibilitatea promovării globale.
Victor Prisacariu si Tim Cook de la Apple
Foto: Facebook

Startup fondat de un IT-ist român, cumpărat de studioul Pokemon Go. „Economia își va reveni, stați acasă acum, până trece coronavirusul!”

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Economie | IT
Studioul american Niantic, deținătorul jocurilor Pokemon Go și Harry Potter: Wizards Unite, a achiziționat marți startup-ul de realitate augmentată 6D.ai, fondat în Marea Britanie de către un IT-ist român împreună cu un antreprenor australian.
Munca de acasa
Foto: Pixabay

Care sunt numeroasele moduri în care infractorii cibernetici profită de criza Covid-19 și de milioanele de oameni care lucrează de acasă

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Economie | IT
În mijlocul unei crize de sănătate globale fără precedent, actori rău intenționați profită de situație pentru a ataca sistemele informatice ale companiilor, organizațiilor și persoanelor fizice. Pentru a reduce la minimum riscurile unei pandemii cibernetice, toată lumea trebuie să fie deosebit de atentă. Pericolele sunt multe fiindcă unele aplicații noi pentru Android, care urmăresc propagarea coronavirusului, sunt infectate cu malware, cum ar fi troian sau ransomware, arată studiul Thales Cyber Threat Intelligence.
Doctor online
Foto: Pexels

Un startup care face legătura între cei care călătoresc și medici locali a obținut 7,8 milioane de dolari

de Adi Iacob HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | IT
Un startup care face legătura între cei care călătoresc în diferite țări și medici locali — Air Doctor — a obținut investiții în valoare de 7,8 milioane de dolari. Runda de finanțare (serie A) a fost condusă de fondul de investiții Kamet Ventures și de compania de asigurări Phoenix.
Phishing
Foto: CERT-RO

Infractorii cibernetici încearcă să șantajeze tot mai multă lume prin e-mail-uri în care li se spune oamenilor că au fost filmați cu camera web în ipostaze intime

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | IT
Echipa CERT-RO a primit în ultimele zile notificări legate de e-mail-uri în care țintele vizate erau anunțate despre faptul că ar fi vizitat site-uri cu conținut pornografic, s-au infectat cu malware, iar acum atacatorii au control total asupra dispozitivelor și a conturilor. O astfel de campanie se tip sextorsion a mai fost activă în luna ianuarie. Avem parte practic de același text, singurul element diferit fiind subiectul mesajului: 'Conform serviciului nostru de securitate, contul dvs. a fost piratat. Schimbați parola imediat.', explică CERT-RO.
Google
Foto: PxHere

Google oferă 540 milioane dolari pentru firme mici și mijlocii, în bani și servicii de publicitate

de CZ HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Mar 2020 Economie | IT
Compania IT americană Google a anunțat vineri un fond de peste 800 de milioane de dolari, din care 540 de milioane de dolari, în bani și servicii de promovare online, vor fi orientați către firme mici și mijlocii (IMM), ca răspuns la criza mondială provocată de pandemia coronavirus COVID-19.
Fight Night Champion
Foto: Captura YouTube - Fusion Gaming

Sporturile se mută în online cu ajutorul jocurilor video în timpul pandemiei Covid-19: Fotbal, box, Formula 1, baschet

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | IT
Odată cu anularea evenimentelor sportive din cauza pandemiei Covid-19, sportivii care nu mai pot ajunge pe teren, ring sau pistă recurg la simulări în jocuri video. Astfel, fanii sportului își urmăresc acum fotbaliștii, boxerii, baschetbaliștii sau piloții de Formula 1 preferați în competiții virtuale.
Lansarea seriei Huawei P40
Foto: Huawei

VIDEO Huawei a lansat noile telefoane de vârf de gamă din seria P40. Prețurile pornesc de la 3.800 lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Huawei a prezentat noile telefoane de vârf de gamă din seria P40. Modelul standard P40 are ecran de 6,1 inci, iar P40 Pro și P40 Pro+ au ecran de 6,58 inci. Huawei P40 Pro va fi disponibil în România cu preț recomandat de 4.599 lei, în timp ce modelul P40 are un preț recomandat de 3.799 lei. P40 Pro+ va veni pe piața locală la o dată ulterioară lansării, iar în Europa prețul este 1.399 euro. Telefoanele nu au serviciile Google preinstalate, ci sunt disponibile aplicații din magazinul propriu al companiei chineze.
Pokemoni
Foto: Hotnews

În Spania și Italia au fost amendați jucători de Pokemon Go care au încălcat regulile carantinei totale. Jocul a făcut modificări pentru a-i convinge pe toți userii să stea în case

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Un bărbat de 77 de ani a fost amendat la Madrid pentru că încălcase regulile carantinei generale și ieșise din casă pentru a juca Pokemon Go și la fel s-a întâmplat și cu un italian și fiica sa. În țările cu carantină totală oamenii pot ieși din casă doar pentru câteva motive importante. Niantic, compania care a dezvoltat jocul, a schimbat regulile și oferă bonusuri și reduceri pentru a convinge jucătorii să nu iasă din casă și să poată juca în interior cât mai mult.
Captura malware Ginp
Foto: Kaspersky

Un malware bancar le promite celor dispuși să dea bani că le va arăta dacă în apropiere există persoane infectate cu COVID-19. Ce se întâmplă de fapt

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Un malware bancar numit Ginp, care a dobândit capacitatea de a insera mesaje text false în aplicațiile SMS obișnuite în martie, a dobândit acum o nouă funcționalitate – una care profită de pandemia din acest moment. După ce este descărcat pe telefonul victimei, troianul Ginp poate primi o comandă de la atacator pentru a deschide o pagină web intitulată “Coronavirus Finder”, care pretinde că, în apropiere, există persoane infectate cu COVID-19. Evident că nu poate face asta, însă Ginp poate ajunge să obțină informații personale și datele card-ului, spun cei de la Kaspersky.
ehealth
Foto: range.biz

Finanţare de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platforme de telemedicină

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Platforma online de programări la doctor, Docbook a atras o investiție de 600.000 euro de la Grupul Next Capital pentru a dezvolta o soluție completă de Telemedicină, un domeniu care va redefini zilele acestea interacțiunea pacient-medic în contextul crizei mondiale COVID 19. Iar consultațiile, dosarele medicale, consultul pluridisciplinar se vor muta în online, tocmai pentru a se evita interacțiunea directă.
Partea de inceput a declaratiei necesara pentru deplasare
Foto: gov.ro

Descărcați declarația pe proprie răspundere doar de pe site-ul Guvernului, avertizează Bitdefender. Compania a blocat pagini neoficiale pentru tentativă de fraudă

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă cetățenilor care trebuie să plece de acasă pe durata pandemiei să evite să descarce formulare de pe alte site-uri decât cele ale autorităților, întrucât pot divulga date personale unor necunoscuți. Ca măsură de precauție, Bitdefender a marcat drept tentative de înșelăciune informatică (phishing) șase pagini de internet neoficiale care permit descărcarea sau completarea acestor documente.
Computer
Foto: Pixabay

Startup IT din UK, finanțare de 20 milioane dolari. Un român în echipa investitorilor

de CZ HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | IT
Un startup IT din Marea Britanie a obținut miercuri o finanțare de 20 de milioane de dolari, iar în echipa investitorilor se află și un român.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by