IT
Google Play Store
Foto: Flickr

Google: Topul celor mai bune aplicaţii, jocuri, cărţi şi filme din 2020

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Google a anunțat astăzi Google Play's Best of 2020 ― topul aplicațiilor, jocurilor, filmelor și cărților prezente pe platforma deținută de compania americană, clasament realizat atât în funcţie de numărul de descărcări, urmăritori sau voturile publicului.
Date cu caracter personal
Foto: Imillian, Dreamstime.com

Cât costă datele cu caracter personal în mediul online și ce este doxing-ul

de Vlad Barza HotNews.ro
Cu viața profesională și cea personală acum complet interconectate, acțiunile online influențează direct lumea reală. Unul dintre cele mai afectate domenii în acest sens este comunicarea și schimbul de informații cu caracter personal, deoarece detaliile utilizatorului pot fi utilizate împotriva acestuia. Cercetătorii Kaspersky au analizat două consecințe majore ale schimbului de date personale – furnizate public cu sau fără voie - doxing-ul și vânzarea de date personale pe site-urile web rău intenționate.
software de afaceri
Foto: Pexels

Topul dezvoltatorilor de software din România, domeniu în care lucrează peste 130.000 de IT-işt

de RA HotNews.ro
Industria de software din România va crește cu aproximativ 12,5% în 2020, ajungând la un volum de business de aproximativ 8,2 miliarde de euro, potrivit estimărilor specialiștilor KeysFin. Cu toate acestea, creșterea este mai temperată decât în 2019, când sectorul a înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro, cu aproape 20% mai mult decât în 2018 și peste 69% raportat la 2015.
Claudiu Cazacu, Consulting Strategist, XTB Romania_4
Foto: Hotnews

Nou maxim istoric pentru Bitcoin. Posibil o nouă bulă speculativă

de RA HotNews.ro
Monedele virtuale se tranzacționează descentralizat, pe o serie de burse și entități similare, consecința fiind că nu avem un nivel unic de preț, ci un set de prețuri, în general destul de apropiate. Pe bursele principale, însă, la 1 decembrie cotația bitcoin (BTC) s-a apropiat de 20.000 de dolari, arată analiza unui specialist în pieţe financiare şi brokeraj.
Slack
Foto: Rimidolove, Dreamstime.com

Salesforce va cumpăra Slack pentru 27,7 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
​Salesforce, companie celebră pentru soft-ul de gestionare a relației cu clienții a anunțat că a ajuns la o înțelegere pentru a cumpăra Slack, companie cunoscută pentru soft-urile de chat și colaborare ce sunt folosite de mii de companii. Suma nu este mică deloc: 27,7 miliarde dolari și este încă un semn că vremurile se schimbă rapid din cauza pandemiei și este nevoie de noi ”unelte” care să le permită oamenilor să lucreze de acasă.
Antreprenori romani 2020
Foto: Hotnews

LISTĂ: Antreprenori IT români care s-au remarcat în anul 2020

de CZ HotNews.ro
Marţi, 1 Dec 2020 Economie | IT
De Ziua Națională a României 2020, ne uităm cu admirație și mândrie la antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori români care ne oferă inspirație.
Facebook
Foto: Dreamstime.com

Facebook cumpără un startup IT cu 1 miliard de dolari

de CZ HotNews.ro
Marţi, 1 Dec 2020 Economie | IT
Facebook a anunțat că a ajuns la un acord pentru a cumpăra un startup IT american fondat în urmă cu 5 ani, care a dezvoltat o platformă software de management al relației cu clienții (CRM), folosită în procesele de marketing din companii.
Luciana Lixandru
Foto: LinkedIn

Românca trimisă de investitorii americani să găsească primul startup de 100 de miliarde de dolari în Europa

de CZ HotNews.ro
Luni, 30 Nov 2020 Economie | IT
„Nouă stea a investițiilor de capital de risc din Europa”, o româncă a primit de la americani misiunea de a găsi primul startup european de tehnologie care poate să ajungă la valoarea de 100 de miliarde de dolari, scrie luni, Sifted.eu, o publicație britanică despre antreprenoriat, susținută de Financial Times.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Nou fond european de aproape 100 milioane Euro pentru startup-uri IT, cu participarea fostului șef Google

de CZ HotNews.ro
Luni, 30 Nov 2020 Economie | IT
Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un fond de investiții de 87 de milioane de lire sterline (aproape 100 de milioane de euro) lansat la Londra, cu participarea fostului CEO al Google Eric Schmidt și a altor investitori importanți.
angajati
Foto: PxHere

Topul domeniilor care au angajat cel mai mult în timpul pandemiei

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | IT
Topul domeniilor cu cele mai multe angajări de la începutul pandemiei este condus de IT, urmat de comerț (comerț en-gros și retail), construcții și domeniul financiar-consultanță. Cumulat, cele patru domenii au fost responsabile pentru mai mult de jumătate din numărul de locuri de muncă pentru care angajatorii au postat anunțuri pe platforma BestJobs, în perioada aprilie-octombrie 2020.
Atac cibernetic
Foto: Yurii Tymchuk, Dreamstime.com

Onestitatea este cea mai bună politică: IMM-urile care dezvăluie proactiv scurgerile de date tind să aibă pierderi financiare cu 40% mai reduse

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | IT
Există o corelație între modul în care este dezvăluită o breșă de securitate a datelor și pierderile financiare totale pe care le are o organizație în urma unui incident de securitate cibernetică. Potrivit unui nou raport realizat de Kaspersky, IMM-urile care decid să își informeze voluntar părțile interesate și publicul despre o astfel de situație, în medie, vor pierde cu 40% mai puțin decât celelalte companii, ale căror probleme de securitate ajung în mass-media. Aceeași tendință s-a constatat și în cazul companiilor mari.
Bolt Food Delivery
Foto: Hotnews

Bolt lansează serviciul de livrare de mâncare şi în Cluj

de RA HotNews.ro
Vineri, 27 Nov 2020 Economie | IT
Bolt lansează serviciul de livrare mâncare Bolt Food în Cluj-Napoca. Până acum, compania era prezentă în Cluj cu serviciile de ride-hailing și de micromobilitate – închirierea de trotinete electrice. În prezent, livrarea este gratuită pe o rază de 4 km de la locul comenzii.
scoala online
Foto: pxfuel.com

Burse în valoare totală de 55.000 de euro pentru cadre didactice din mediul universitar, de la firme IT din România. Lista câştigătorilor

de RA HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | IT
Industria IT din România a oferit în total 55.000 de euro, prin intermediul proiectului Bursele ANIS, sub forma unor sponsorizări de câte 5.000 de euro cadrelor didactice tinere, pentru susținerea unor cursuri tehnologice inovatoare. În ediția din acest an au fost selectate 11 cursuri, ce vizează tehnologii precum Cybersecurity, Machine Learning, Artificial Inteligence, Big Data, Health Tech și Tech for All, propuse de asistenți sau lectori universitari, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, ce activează în universități prestigioase din România.
Reciclare de electronice
Foto: Harperdrewart, Dreamstime.com

Programul Rabla pentru electrocasnice începe în 15 decembrie. Vor putea fi cumpărate prin el și laptop-uri și tablete

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | IT
Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet spune că din 15 decembrie românii își vor putea cumpăra electrocasnice și electronice noi prin Programul Rabla pentru Electrocasnice. Programul are un buget total de 40 de milioane de lei care va permite 100.000 de achiziții. În funcție de tipul de produs, voucherele au valori între 200 și 500 de lei. Un solicitant poate obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite
Salesforce
Foto: Mohamed Ahmed Soliman, Dreamstime

Tranzacție uriașă în IT - Salesforce este în discuții avansate pentru a cumpăra Slack. Suma vehiculată este mai mare de 17 miliarde dolari

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 26 Nov 2020 Economie | IT
Salesforce, companie celebră pentru soft-ul de gestionare a relației cu clienții, este în discuții avansate pentru a cumpăra Slack, companie cunoscută pentru soft-urile de chat și colaborare ce sunt folosite de mii de companii. Wall Street Journal a dezvăluit informația, iar acțiunile Slack au crescut cu 38%.
IBM
Foto: Tomasz Bidermann, Dreamstime.com

IBM vrea să renunțe la 10.000 de angajați din Europa

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | IT
International Business Machines (IBM) vrea să-și reducă efectivele europene cu 10.000 de oameni, o cincime din totalul angajaților de pe continent, pentru a reduce costurile, spun surse citate de Bloomberg. Cel mai mult se va simți restructurarea în Marea Britanie și Germania, dar vor fi afectate și țări precum Polonia, Slovacia, Italia și Belgia.
online-shopping
Foto: Hotnews

Ce măsuri iau magazinele pentru un al doilea lockdown

de RA HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | IT
Comparativ cu 2019, cu toate acestea, 40% din retailerii omnichannel au răspuns că veniturile lor sunt mai mici în 2020, în ciuda creșterilor la nivelul veniturilor din online, arată sondajul unui motor de căutare online de modă. Ce măsuri au luat magazinele pentru un al doilea lockdown.
revolut junior
Foto: Hotnews

Revolut lansează funcționalitatea Co-Părinte pentru conturile Junior. Top 5 sfaturi despre cum poate fi stimulată educația financiară

de RA HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | IT
Conturile Revolut Junior vor putea fi administrate de o altă persoană, alături de părinte. Astfel, părintele sau tutorele legal care a creat inițial contul Revolut Junior poate adăuga o altă persoană care poate supraveghea contul Revolut Junior al copilului / copiilor.
Facebook
Foto: Piotr Adamowicz, Dreamstime.com

Facebook nu reușește să găsească echilibrul între necesitatea de a reduce dezinformarea în rețea și dorința de a continua să-și crească business-ul

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | IT
​Ultimele luni au fost foarte complicate în interiorul Facebook, compania fiind acuzată că tolerează în rețea prea multă dezinformare și prea mult discurs care incită la ură. O analiză a New York Times arată că în ultimele săptămâni s-au făcut diverse schimbări provizorii ale algoritmilor pentru ca problemele să fie măcar parțial înlăturate. Partea complicată este că șefii Facebook nu vor ca modificările să afecteze business-ul companiei prin faptul că userii ar petrece mai puțin timp în rețea.
Hackeri
Foto: pixabay.com
​Articol susținut de Bitdefender

Adevărul despre hackerii români și eternul mit "Râmnicu Vâlcea"

de Răzvan Băltărețu HotNews.ro
Miercuri, 25 Nov 2020 Economie | IT
România se bucură de două mituri ceva mai consistente: Dracula și Râmnicu Vâlcea. Dacă cel dintâi nici măcar statut de legendă nu mai are, pe cel din urmă îl pot demonta foarte ușor. Dar nu eu, ci oameni care se pricep mult mai bine la hackeri, Râmnicu Vâlcea și infracționalitate cibernetică. Așa că am scuturat copacul hackingului românesc și n-am mai rămas nici măcar cu frunzele.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by