IT
Logo-ul Didi Chuxing
Foto: Michael Vi, Dreamstime.com

Didi, una dintre cele mai mari companii chineze, se va delista de la New York și va intra pe bursa din Hong Kong

de Vlad Barza HotNews.ro
​Didi Global, un fel de Uber al Chinei, se va delista de la bursa de la New York după nici cinci luni de când a intrat și are în plan să se listeze la bursa din Hong Kong. Mișcarea este încă o dovadă despre animozitățile în creștere dintre SUA și China, ambele țări dorind să limiteze accesul companiilor din țara rivală pe piață.
Google Play și App Store
Foto: Google și Apple via Dreamstime

Top aplicații și jocuri pe Google Play și App Store în 2021

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Joi, 2 Dec 2021 Economie | IT
Google și Apple au anunțat care sunt cele mai bune aplicații și jocuri din 2021 în magazinele lor online, Google Play și App Store, dar și care sunt aplicațiile favorite, disponibile pe Wear OS (fosta aplicație Android Wear pentru smartwatch), Google TV, Apple Watch sau Apple TV.
Programator
Foto: Freepik

Firmele membre Cluj IT Cluster avertizează că IT-iștii vor fi goniți din țară de o eventuală reintroducere a impozitului pe veniturile lor

de CZ HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | IT
Firme, universități și alte organizații reunite în Cluj IT Cluster sunt îngrijorate față de intențiile factorilor de decizie de la nivel guvernamental și parlamentar” de a reintroduce impozitul pe veniturile specialiștilor IT și avertizează că o astfel de măsură ar determina migrare a specialiștilor români la firme din străinătate, conform unui comunicat, transmis luni StartupCafe.ro.
ecommerce
Foto: pixabay.com

Doar 6% dintre produsele electro-IT disponibile în 2021 au avut preț minim de Black Friday

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | IT
Doar 6% dintre produsele de electro-IT din ofertele de Black Friday 2021 au avut în noiembrie cel mai scăzut preț din an, conform serviciului online de monitorizare a prețurilor PriceFlux.
Hackeri
Foto: Maksim Shmeljov, Dreamstime.com

În 2022 vor crește atacurile ce vizează criptomonedele, dar și cele legate de furtul de informații financiare

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | IT
În 2022, vom observa grupuri sponsorizate de stat care vizează industria criptomonedelor, în timp ce infractorii cibernetici vor profita de investitori fabricând portofele digitale cu backdoors încorporate. În plus, este posibil să asistăm la creșterea atacurilor împotriva sistemelor de plată și a amenințărilor mobile mai avansate. Acestea sunt previziunile cheie din raportul Kaspersky „Cyberthreats to Financial Organizations in 2022”.
Black Friday
Foto: Leigh Prather, Dreamstime.com

Black Friday 2021 - Americanii s-au întors în număr mare în magazine, vânzările online au scăzut pentru prima oară după mulți ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 29 Nov 2021 Economie | IT
​Black Friday-ul original, cel din SUA, s-a ținut pe 26 noiembrie și multe lucruri s-au schimbat față de anul trecut. În unele magazine fizice numărul de oameni care au venit să cumpere au crescut și cu 60% față de ediția 2020, în timp ce vânzările online au scăzut pentru prima oară în ultimul deceniu. Per total comercianții au vândut mult mai bine decât anul trecut, scrie Wall Street Journal.
Google Maps
Foto: Google Maps

​Trenduri Google Maps: cele mai căutate obiective, ore de vârf și ponturi de călătorie

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | IT
Luna decembrie și sezonul sărbătorilor de iarnă se apropie, așa că Google Maps a analizat câteva trenduri care pot fi utile în petrecerea timpului liber, a vacanțelor sau pentru a evita aglomerațiile.
Hackeri
Foto: E Shkolenko, Dreamstime.com

Cum vor arăta atacurile cibernetice avansate în 2022 - De la soft-uri tip Pegasus până la atacuri împotriva lanțului de aprovizionare

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | IT
​Politizarea joacă un rol din ce în ce mai mare în spațiul cibernetic, revenirea atacurilor low-level, afluxul de noi actori APT și creșterea numărului atacurilor asupra lanțurilor de aprovizionare sunt câteva dintre predicțiile Kaspersky Lab despre cum va arăta tabloul amenințărilor cibernetice avansate în 2022.
Revolut
Foto: Hotnews

​Revolut cumpără startup-ul unui român

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | IT
Compania de tehnologii financiare Revolut a anunțat că achiziționează un startup fintech pentru domeniul ospitalității, fondat de un antreprenor român alături de doi asociați străini.
Fondatorii Bitrise
Foto: Fondatorii Bitrise via Bitrise.io

Trei tineri antreprenori unguri au obținut 60 milioane dolari pentru startup-ul lor IT

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Joi, 25 Nov 2021 Economie | IT
Bitrise, un startup IT fondat de trei antreprenori unguri, a obținut o finanțare de 60 de milioane de dolari într-o rundă de investiții Serie C condusă de fondul american Insight Partners.
Black Friday
Foto: pixabay.com

Fraudele legate de plățile online se triplează în timpul sezonului Black Friday - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Creșterea atacurilor de tip phishing, care imită paginile de plată electronică, a fost observată în perioada premergătoare evenimentelor Black Friday. Numărul total de atacuri de tip phishing financiar deghizat în sisteme de plată electronică s-a triplat din septembrie până în octombrie 2021, arată un raport Kaspersky Lab.
Fortech împlinește 18 ani
Foto: Fortech

[P] Fortech împlinește 18 ani și ajunge la 1000 de angajați și colaboratori în România ​

de Smile Media
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Furnizorul de software cu capital 100% românesc a anunțat că a trecut pragul de 1.000 de angajați și colaboratori, odată cu apropierea aniversării a 18 ani de existență. Această realizare plasează din nou compania în liga celor mai mari și mai căutate companii de tehnologie din România.
Carpa Apple
Foto: Apple.com

De ce 19 dolari este un preț atât de des întâlnit la accesoriile Apple

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 24 Nov 2021 Economie | IT
Apple a anunțat în octombrie, alături de noile iPhone-uri, și o ”cârpă” oficială de șters ecranul (”Polishing Cloth”) despre care s-a scris mult și s-a glumit și mai mult. O analiză Wall Street Journal explică însă de ce multe produse Apple de mici dimensiuni au acest preț de 19 dolari și de ce pentru companie acest preț este extrem de important în strategia de marketing.
Fondatorii Payhawk
Foto: Fondatorii Payhawk via LinkedIn

Un start-up IT bulgăresc a ajuns să valoreze jumătate de miliard de dolari

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Economie | IT
Payhawk, un start-up IT fondat de trei antreprenori bulgari a ajuns să valoreze, la doar trei ani de la înființare, 570 milioane de dolari, în urma unei noi runde de finanțare, de 112 milioane de dolari, pe care a obținut-o marți.
Facebook
Foto: Kianlin, Dreamstime.com

Cum a contribuit dezinformarea de pe Facebook la înrăutățirea crizei migranților de la granița dintre Polonia și Belarus

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Economie | IT
Mii de refugiați din țări precum Irak au venit în Belarus, sperând să treacă granița în Polonia, iar situația lor a fost înrăutățită și de postările de pe Facebook unde, în mod fals, s-a spus în mai multe rânduri că Polonia va deschide granița. Tot pe Facebook au postat și cei care promiteau că îi pot duce pe migranți în UE, contra a multe mii de dolari. Facebook a fost criticată și de parlamentarii europeni pe motiv că nu ia în serios o situație extrem de gravă unde mulți migranți disperați își pun viața în pericol pornind de la informații false de pe rețea.
Samsung
Foto: Hupeng | Dreamstime.com

Samsung va investi 17 miliarde dolari pentru construcția unei fabrici de procesoare în Texas

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Nov 2021 Economie | IT
​Samsung va anunța marți că a ales statul Texas pentru fabrica de procesoare unde compania va investi 17 miliarde dolari, scrie Wall Street Journal. Criza semiconductorilor a făcut și mai mare nevoia de noi unități de producție, iar autoritățile din SUA oferă companiilor diverse avantaje pentru a le convinge să deschidă uzine. În 1990 SUA avea 37% din capacitatea mondială de producție de procesare, dar acum are 12%, lideri fiind Taiwan, China și Coreea de Sud.
Supraveghere
Foto: Chainat, Dreamstime.com

Aproximativ 30% dintre oameni nu văd nicio problemă în a-și monitoriza în secret partenerul, constată o nouă cercetare despre fenomenul stalkerware

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | IT
Stalkerware-ul permite unui făptuitor să monitorizeze digital viața privată a unei alte persoane prin intermediul unui dispozitiv mobil, fără consimțământul victimei. În timp ce majoritatea respondenților (70%) nu cred că este acceptabil să-și monitorizeze partenerul fără consimțământ, o parte semnificativă a oamenilor (30%) nu văd nicio problemă și o consideră acceptabilă în anumite circumstanțe. Pentru a marca cea de-a doua aniversare Coalition Against Stalkerware, compania de confidențialitate digitală a comandat un sondaj global asupra a peste 21.000 de participanți din 21 de țări despre atitudinile lor față de confidențialitate și urmărirea digitală în relațiile intime.
Despre suprafața de atac cibernetic
Foto: ESET

[P] ESET: Despre suprafața de atac cibernetic - riscuri ale stilului de lucru hibrid însoțite de sfaturi

de Smile Media
Luni, 22 Nov 2021 Economie | IT
Cu siguranță, nu e prima oară când auziți sintagma „suprafață de atac cibernetic”. Aceasta ne ajută să înțelegem cum funcționează atacurile cibernetice și unde sunt cel mai expuse companiile. Suprafața de atac informatic a crescut în mod vădit de la începutul pandemiei, lucru care a atras după sine probleme specifice. Din păcate, companiilor le este tot mai dificil să își definească cu exactitate adevărata dimensiune și complexitate a suprafeței lor de atac. Astfel, își lasă activele digitale și fizice expuse actorilor malware specializați în crearea de atacuri persistente.
Ericsson
Foto: Dreamstime.com

​Ericsson cumpără o companie americană cu 6,2 miliarde dolari

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Economie | IT
Achiziție mare în business-ul de tehnologie: suedezii de la Ericsson au ajuns la un acord definitiv pentru a cumpăra o companie americană de telecomunicații în cloud pentru suma de 6,2 miliarde de dolari.
Copil privind la ecran
Foto: Aron M, Dreamstime.com

Există o corelație directă între timpul petrecut de părinți pe dispozitivele mobile și timpul petrecut de copiii lor. 70% dintre copii stau peste 3 ore la ecran pe zi - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 19 Nov 2021 Economie | IT
Un studiu realizat de Kaspersky a arătat o corelație directă între timpul petrecut de părinți pe dispozitivele mobile și timpul petrecut de copiii lor. Cu 82% dintre adulți și 70% dintre copii petrecând cel puțin trei ore pe gadget-uri în fiecare zi, datele arată că este probabil ca aceștia să copieze timpul petrecut de părinți utilizând dispozitive. Studiul a fost realizat în septembrie pe 11.000 de oameni din 15 țări.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by