IT
Daniel Dines
Foto: Facebook

Omul care a finanțat UiPath la început: În România putea lucra probabil cu cinci ingineri la preț de unu în SUA

de CZ HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | IT
Unul dintre primii investitori care au finanțat UiPath, când gigantul IT era un mic startup din București, la început de drum, crede că unul dintre motivele pentru care fondatorul companiei româno-americane s-a întors în România pentru a face afaceri era că aici, în anii 2000, putea găsi programatori talentați, care lucrau pe salarii de cinci ori mai mici decât cei din SUA.
Cercurile Olimpice
Foto: Paseante, Dreamstime.com

Cum profită infractorii cibernetici de interesul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | IT
Infractorii cibernetici folosesc întotdeauna evenimentele sportive populare ca momeală pentru atacurile lor și la fel se va întâmpla și anul acesta, chiar dacă este o competiție cu totul atipică: fără spectatori și cu multe restricții. False pagini de live streaming, pagini deghizate în cele ale JO de Vară, cadouri mincinoase pentru care trebuie să plătești o ”taxă” de livrare - sunt câteva dintre modurile prin care infractorii încearcă să obțină bani și date personale, arată un raport Kasperky Lab.
Daniel Dines
Foto: UiPath

„Cel puțin jumătate dintre cei cu care am crescut au plecat din România”. UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor europene

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
Echipa UiPath vrea să facă din București un centru mai mare al talentelor din Europa, a declarat fondatorul companiei de automatizări software, Daniel Dines, care mărturisește, într-un interviu acordat Sifted.eu, că cel puțin jumătate dintre prietenii săi din copilărie au plecat din țară.
Fonduri
Foto: Depositphotos

Un startup IT românesc a obținut o finanțare de 1,5 milioane euro, condusă de un fond de investiții din Franța

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 21 Iul 2021 Economie | IT
O platformă IT românescă, prin care proprietarii de clădiri gestionează activitatea de închiriere și oferă potențialilor chiriași vizionări virtuale, a obținut o nouă investiție, de 1,5 milioane de euro, condusă de un fond de venture capital francez.
Tencent
Foto: Dreamstime.com

Chinezii de la Tencent cumpără o companie britanică de gaming în valoare de 1 miliard euro

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Achiziție importantă în IT-ul european: gigantul chinez Tencent a ajuns la un acord pentru a achiziționa compania britanică de jocuri video Sumo Group, la o valoare de 919 milioane de lire sterline (peste 1 miliard de euro), relatează Reuters, citată de site-ul Nasdaq.
Dragoș Bulugean, Archbee
Foto: Hotnews

​Un programator român a obținut 1 milion de dolari de la investitori străini

de CZ HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Un startup IT românesc a obținut o finanțare de capital de risc de 1 milion de dolari și, în plus, a fost acceptat în acceleratorul de afaceri american YCombinator, cel mai important din lume, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.


Software israelian de spionaj folosit pentru a monitoriza jurnalisti
Foto: Captura Washington Post

Cine este NSO Group, compania din Israel care vinde cele mai sofisticate unelte de spionaj cibernetic

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aproape 20 de publicații mari au lucrat la o anchetă ce arată că softwareul dezvoltat de compania israeliană NSO Group a fost utilizat pe scară largă de guverne din mai multe țări pentru a supraveghea activitățile unor jurnaliști, avocați și diverși alți cetățeni. NSO Group este una dintre cele mai misterioase companii din tehnologie fiindcă vinde și cu zeci de milioane de dolari către guverne din toată lumea soluții care le permit acelor state să spioneze persoane pe care le consideră incomode.
Zoom
Foto: Boumenjapet, Dreamstime.com

Zoom cumpără cu aproape 15 miliarde dolari un furnizor de servicii de cloud

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Iul 2021 Economie | IT
Aplicația de videoconferințe Zoom cumpără cu 14,7 miliarde dolari operatorul de servicii de tip call center prin cloud Five9 Inc, fiind cea mai mare achiziție făcută vreodată de Zoom. Această achiziție va permite Zoom să furnizeze mai multe servicii pentru companii. Zoom a devenit celebră în pandemie pentru numărul mare de conferințe și discuții online pe care le-a găzduit, într-o lume în care întâlnirile face-to-face s-au rărit.
Specialisti TIC
Foto: Dreamstime.com

​​TOP UE: România, codașă la IT-iști

de CZ HotNews.ro
Vineri, 16 Iul 2021 Economie | IT
România se află la coada clasamentului Uniunii Europene în privința ponderii specialiștilor în tehnologia informației și comunicații (IT&C) în totalul forței de muncă din țară, conform celor mai recente date disponibile, publicate, vineri, de Biroul European de Statistică, Eurostat.
Revolut- noua aplicatie
Foto: Hotnews

Revolut a ajuns „decacorn”, la o valoare de 33 miliarde dolari

de CZ HotNews.ro
Joi, 15 Iul 2021 Economie | IT
Startup-ul financiar Revolut, utilizat intens și în România, a ajuns „decacorn”, valoarea sa fiind estimată la 33 de miliarde de dolari, în urma unei noi runde de investiții, anunțate oficial joi, dar nu este totuși cel mai valoros startup din Europa.
Mining de Monero
Foto: Tanu2534, Dreamstime.com

Un grup de hackeri români minează criptomonede folosind abuziv dispozitivele victimelor din toată lumea

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | IT
​Cercetătorii Bitdefender au descoperit un grup de atacatori informatici români care infectează de la distanță calculatoare și servere de pe tot globul de unde minează apoi ilegal criptomonede. După ce pun mâna pe sistemele victimelor, hackerii instalează ilegal o aplicație și minează pe termen nedefinit criptomoneda Monero.
Apple iPhone
Foto: V Yushynov | Dreamstime.com

Apple estimează cerere cu 20% mai mare pentru viitoarea generație de iPhone - presă

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | IT
Apple a solicitat furnizorilor să producă anul acesta 90 de milioane de unități din noua generație de iPhone ce va fi lansată la toamnă, după ce în ultimii ani cifra a fost în jurul a 75 de milioane, scrie Bloomberg. Sunt semne că Apple se așteaptă la o cerere mai mare pentru noua generație de iPhone care va aduce îmbunătățiri la nivel de cameră, de procesor și de ecran. Compania și-a luat măsuri pentru a nu mai fi afectată de criza procesoarelor.
Bucuresti-Cluj
Foto: Dreamstime.com

TOP: București, peste Cluj în materie de startup-uri tech

de CZ HotNews.ro
Marţi, 13 Iul 2021 Economie | IT
Municipiul București continuă să fie peste județul Cluj în topul românesc al celor mai prospere ecosisteme de startup-uri de tehnologie - relevă un studiu inițiat de Romanian Tech Startups Association (ROTSA).
Super Mario
Foto: Citalliance, Dreamstime.com

Un joc Super Mario pentru consolă s-a vândut cu 1,56 milioane dolari, stabilind un nou record

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 13 Iul 2021 Economie | IT
Un cumpărător anonim a plătit 1,56 milioane dolari pentru un joc Super Mario 64 din 1996, stabilind un nou record pentru cel mai scump joc video vândut vreodată. Pachetul putea fi cumpărat în 1996 cu 60 de dolari și era pentru consolele Nintendo 64. În ultimele luni mai multe jocuri video de colecție au fost cumpărate pe multe sute de mii de dolari, cel mai recent exemplu fiind un The Legend of Zelda din 1987, vândut pentru 870.000 de dolari.
Logo WhatsApp
Foto: Bigtunaonline, Dreamstime.com

Phishing-ul și aplicațiile de mesagerie - Unde apar cele mai multe atacuri și câteva sfaturi pentru a le evita

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 12 Iul 2021 Economie | IT
Datele Kaspersky Internet Security au arătat că aplicațiile de mesagerie sunt cele mai populare în rândul atacatorilor care folosesc tehnici de phishing. Cea mai mare parte a link-urilor rău intenționate detectate între decembrie 2020 și mai 2021 au fost trimise prin WhatsApp (89,6%), urmată de Telegram (5,6%). Viber este pe locul trei, cu o pondere de 4,7%, iar Hangouts are mai puțin de un procent. Țările care au înregistrat cel mai mare număr de atacuri de phishing au fost Rusia (46%), Brazilia (15%) și India (7%). La nivel global, au fost înregistrate 480 de detectări pe zi, spune compania.
Youtube Shorts
Foto: Google

YouTube Shorts vine în România

de CZ HotNews.ro
Luni, 12 Iul 2021 Economie | IT
YouTube anunță disponibilitatea versiunii beta a YouTube Shorts în România, o nouă experiență pentru crearea de videoclipuri scurte de pe telefonul mobil. Prezentat pentru prima dată în septembrie 2020, YouTube a extins serviciul Shorts în 26 de țări și va fi disponibil acum în peste 100 de țări din întreaga lume, unde este disponibil YouTube.
Ransomware
Foto: Audiohead, Dreamstime.com

Au fost detectate 5.000 de tentative de atac în 22 de țări, ca urmare a campaniei de ransomware REvil

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 9 Iul 2021 Economie | IT
​Pe 2 iulie, s-a aflat că gruparea de ransomware REvil a comis un atac de proporții împotriva furnizorilor de servicii gestionate (Managed Service Providers - MSP) și a clienților acestora din întreaga lume. Acest lucru a făcut ca mii de companii să devină potențiale victime ale ransomware-ului. Cercetătorii Kaspersky au observat peste 5.000 de încercări de infectare în Europa, America de Nord și de Sud.
Copil care joaca jocuri video
Foto: Aiman Khair, Dreamstime.com

În China, copiii sunt împiedicați să joace noaptea jocuri video, prin tehnologii de recunoaștere facială

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 9 Iul 2021 Economie | IT
​Gigantul media Tencent Games spune că folosește tehnologii de recunoaștere facială pentru a-i opri pe tineri să joace și noaptea diverse jocuri video. O lege din 2019, care-și propune să lupte cu dependența de jocuri video, spune că cei sub 18 ani NU trebuie să joace între orele 22 și 8. Măsura a stârnit îngrijorare, dar are și mulți adepți.
Xiaomi
Foto: Manuel Esteban, Dreamstime.com

Xiaomi se împrumută cu 1,2 miliarde dolari din piață

de CZ HotNews.ro
Joi, 8 Iul 2021 Economie | IT
Compania chineză Xiaomi, al treilea cel mai mare producător de smarthone-uri din lume, vrea să se împrumute cu 1,2 miliarde de dolari prin emisiuni de obligațiuni.
Computer
Foto: Pixabay

9,5 milioane dolari pentru un startup IT fondat și de antreprenori români, în SUA

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 7 Iul 2021 Economie | IT
O echipă de antreprenori, printre care se află și români, a fondat un startup IT, în SUA, în ianuarie 2021, și, după 7 luni, compania lor obține o finanțare de capital de risc de 9,5 milioane de dolari.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by