IT
Black Friday 2020 - Magazinele online estimeaz�� o cre��tere medie a vânz��rilor cu 20% fa���� de anul trecut. Ce se schimb�� în anul pandemiei Asocia��ia Român�� a Magazinelor Online (ARMO) estimeaz�� c�� edi��ia din acest an a Black Friday va înregistra o cre��tere medie a vânz��rilor cu 20%, comparativ cu anul precedent, pe fondul cre��terii generalizate a consumului în primele 9 luni ��i a migr��rii masive a clien��ilor în online, pe toate categoriile de produse. Consumatorii ��i-au mutat bugetele de c��l��torii sau de vacan��e în investi��ii pentru propria locuin����, de la renov��ri complete pân�� la mici produse de mobilier, care s�� le u��ureze procesul de telemunc��, spun cei de la ARMO.
Singles Day - Vânz��ri de 56 miliarde de dolari în ”Black Friday-ul chinezesc” Vânz��rile comercian��ilor au totalizat 56 miliarde dolari pân�� miercuri diminea��a în uria��a s��rb��toare a cump��r��turilor Singles Day care a fost organizat�� pentru prima oar�� în 2009 în China, la ideea companiei Alibaba. Anul acesta Singles Day nu a fost îns�� doar pe 11 noiembrie, ci a mai existat o campanie de trei zile la începutul lunii. În secunda de maxim s-au f��cut peste 500.000 de comenzi, iar fa���� de anii trecu��i se vor vinde bine ��i produse precum purificatoarele de aer ��i vitaminele.
Huawei vrea s�� vând�� Honor. Pre��ul ��i cump��r��torul (surse Reuters) Compania chinez�� Huawei, al doilea cel mai mare produc��tor mondial de telefoane mobile, inten��ioneaz�� s�� vând�� brandul s��u de smartphone-uri mai ieftine, Honor, scrie, mar��i, agen��ia de ��tiri Reuters, care a aflat pre��ul preconizat ��i eventualul cump��r��tor de la surse apropiate tranzac��iei planificate.
Apple va prezenta mar��i primele Mac-uri care vor utiliza procesoarele companiei. De ce momentul este unul special Apple organizeaz�� mar��i o conferin���� de pres�� online în care va prezenta primele laptop-uri Mac care vor avea propriile procesoare ”Apple Silicon”, iar mi��carea este una care va ”agita apele” în pia���� ��i va aduce o premier��: pe iPhone, iPad ��i Mac-uri vor fi utilizate procesoare din aceea��i familie. Tim Cook anun��a în iunie c�� Apple va pune pe Mac-uri propriile procesoare, renun��ând la un parteneriat semnat în 2005 cu Intel. Primele computere cu chip-uri Apple vor ajunge pe pia���� la final de an, iar tranzi��ia complet�� c��tre procesoarele marca Apple va dura doi ani.
Microsoft lanseaz�� noua genera��ie a consolelor de gaming Xbox Microsoft a lansat noua genera��ie a consolelor de gaming Xbox, la 7 ani de la intrarea pe pia���� a genera��iei precedente. Vor fi dou�� modele, iar cel de top, Seria X este, spune compania, ”cea mai puternic�� consol�� de pe pia����”. Lansarea vine într-un moment în care oamenii joac�� tot mai multe jocuri video, în condi��iile în care pandemia a limitat drastic deplas��rile. Joi, concurentul Sony va lansa mult-a��teptata consol�� PS5.
Doi fo��ti angaja��i Google ��i-au f��cut un startup. Valoreaz�� 5 miliarde de dolari dup�� 4 ani Doi IT-i��ti care lucrau la Google au plecat din compania american�� ��i ��i-au deschis un startup de livr��ri cu ma��ini autonome, care a ajuns acum, dup�� 4 ani, s�� valoreze 5 miliarde de dolari, potrivit presei interna��ionale.
Samsung va lansa Galaxy S21 în ianuarie, cu peste o lun�� mai devreme decât în 2020 - pres�� Samsung va lansa noua genera��ie a telefoanelor sale de vârf de gam�� Galaxy S în ianuarie, ��i nu în martie, cum s-a întâmplat anul trecut, scrie Reuters. Compania sper�� s�� câ��tige cot�� de pia���� în lupta cu Apple, cu Huawei, dar ��i cu companii mai mici precum Xiaomi sau Oppo. Presa IT a scris c�� S21 va avea o camer�� foto îmbun��t����it�� fa���� de S20 ��i va veni cu senzori noi.
eMAG Black Friday - Compania s-a adaptat la pandemie ��i va vinde ��i vouchere pentru teste Covid. Câte produse vor fi în ofert��, pe categorii eMAG promite c�� de Black Friday va avea în ofert�� 4 milioane de produse ce vor avea reduceri totale de 300 milioane lei. Compania estimeaz�� c�� în aceast�� edi��ie aniversar�� de Black Friday clien��ii vor realiza comenzi totale în valoare de 585 de milioane de lei, cu 17% mai mult decât anul trecut. Vor fi în ofert�� 130.000 de smartphone-uri ��i 75.000 de televizoare. Cea mai mare reducere, de 34.000 euro, este la un BMW Seria 8 Gran Coupe. Vor fi ��i 100.000 produse de protec��ie ��i echipamente medicale, dar ��i teste RT-PCR la 199 lei cu reducere de aproape 50%.
Un nou malware bancar vizeaz�� utilizatorii de telefonie mobil�� Când au monitorizat o campanie Windows de la grupul Guildma, cercet��torii Kaspersky au g��sit adrese URL care distribuiau nu numai un fi��ier .ZIP r��u inten��ionat pentru Windows, ci ��i un fi��ier periculos care p��rea a fi un program de desc��rcare pentru instalarea Ghimob - un nou troian bancar.
Black Friday 2020 - FAN Courier estimeaz�� c�� va livra 500.000 de colete în prima zi ���Compania de curierat FAN Courier estimeaz�� c�� va livra 500.000 de colete în prima zi dup�� Black Friday ��i a��teapt�� comenzi cu cel pu��in 30% mai mari pentru toat�� luna noiembrie. Produsele fashion, IT&C ��i de igien�� vor fi cele mai c��utate. Pentru a face fa���� vârfului de activitate, compania a investit 15 milioane de euro în echipamente de livrare ��i gestiune a expedi��iilor ��i rela��ia cu clien��ii, a extins capacitatea de depozitare ��i a suplimentat flota auto ��i personalul angajat.
Cât de sigur e telefonul t��u în fa��a hackerilor? iPhone ��i Android au aceea��i problem�� major�� E noiembrie, e sezonul Black Friday ��i e posibil ca pe lista ta de cump��r��turi s�� fie ��i un telefon. Dac�� vrei securitate maxim��, ce alegi: iPhone sau Android? Dar când vine vorba de computer, ce s�� fie, un Windows sau unul cu macOS? Dar mai sunt ��i tablete. Android sau iPad OS (care-i un iOS modificat)? Decizia nu-i u��oar��, dar o pot simplifica în cazul securit����ii.
Motorola lanseaz�� un telefon cu o baterie de 6.000 mAh Motorola a anun��at modelul Moto G9 Power care va avea una dintre cele mai mari baterii din pia����, cu capacitate de 6.000 mAh. Compania promite c�� telefonul cu ecran de 6,8 inchi va avea o autonomie de 60 de ore între înc��rc��ri. Telefonul cu cea mai mare baterie este Samsung Galaxy M51 care cost�� 380 de euro, are baterie de 7.000 mAh ��i a fost lansat în septembrie.
Black Friday 2020 - PayU estimeaz�� o cre��tere de peste 150% a tranzac��iilor cu cardul Procesatorul de pl����i PayU România estimeaz�� c�� în edi��ia de Black Friday a acestui an vom asista la o cre��tere spectaculoas�� a pl����ii online la nivelul pietei de e-commerce, atât în ceea ce prive��te volumele tranzac��ionate cât ��i num��rul de tranzac��ii. Astfel, PayU România estimeaz�� c�� la nivelul pie��ei se vor tranzac��iona pl����i online în valoare de 764 milioane de lei ��i aproximativ 1,4 milioane de tranzac��ii, mai mult decât dublu fa���� de edi��ia anului precedent. Black Friday se va ��ine pe 13 noiembrie la eMAG.
Google România lanseaz�� un program de sprijinire a angajatorilor ��i angaja��ilor cu ajutorul tehnologiei Google anun���� un plan prin care î��i propune s�� contribuie la redresarea economiei române��ti prin tehnologie ��i accelerarea transform��rii digitale, în contextul pandemiei. Programul se nume��te „Grow Romania with Google” ��i ofer�� o serie de instrumente, instruire, sfaturi specializate ��i colabor��ri importante cu institu��ii publice ��i private din ��ar�� pentru a sprijini antreprenorii, angaja��ii ��i persoanele aflate în c��utarea unui loc de munc��.
O platform�� digital�� de curierat pentru companii realizat�� de IT-i��ti români a primit o finan��are de 30 milioane dolari Point Pickup Technologies, o platform�� digital�� american�� de curierat B2B, dezvoltat�� integral de o echip�� de programatori din România, a primit o finan��are de 30 de milioane de dolari de la Brown Brothers Harriman & Co. (BBH), una dintre cele mai vechi ��i mai mari b��nci private din Statele Unite.
Apple nu are stocuri suficiente de procesoare pentru iPhone 12 - pres�� ���Apple ar putea ajunge s�� aib�� stocuri insuficiente de procesoare pentru gestionarea consumului de energie la noile iPhone-uri, din cauza restric��iilor comerciale ��i a crizei Covid, scrie Bloomberg. Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectat�� exact în cea mai bun�� perioad�� de vânz��ri, cea a s��rb��torilor de iarn��.
Analiz��: Pandemia schimb�� radical obiceiurile de consum de Black Friday Dup�� recordul de vânz��ri din 2019, Black Friday 2020 se anun���� a fi o s��rb��toare a shopping-ului sub semnul austerit����ii. Pandemia de COVID 19 a influen��at în mod semnificativ obiceiurile de consum. În 2020, românii nu mai cump��r�� atât de multe haine, produse cosmetice ��i accesorii - vedetele precedentelor edi��ii Black Friday, ��i se vor concentra pe bunurile de strict�� necesitate, care au leg��tur�� cu munca ��i traiul de acas��, arat�� analiza unei companii de consultan����.
Revolut va avea ��i IBAN românesc. Utilizatorii î��i vor putea încasa salariile în contul Revolut Revolut anun���� lansarea conturilor curente locale pentru clien��ii din România, oferite în parteneriat cu Libra Internet Bank. Utilizatorii români vor putea primi salariul direct în contul lor Revolut, de la finalul acestei s��pt��mâni.
���VIDEO Black Friday 2020: Cum pot comercian��ii s��-��i sporeasc�� vânz��rile pe ultima sut�� de metri În România, Black Friday va fi în acest an pe 13 noiembrie. Nu este o dat�� pe care trebuie s-o respecte to��i comercian��ii, dovad�� c�� sunt campanii dedicate Black Friday deja în derulare, dar cele mai multe magazine online vor miza pe mijlocul lunii noiembrie. Am stat de vorb�� cu o specialist�� în marketing digital pentru a vedea ce pot face magazinele ca s��-��i maximizeze performan��a în vânz��ri pe ultima sut�� de metri a preg��tirilor.
Atacatorii cibernetici devin mai creativi, folosesc tehnici noi, dar nici nu renun���� la cele clasice, arat�� un raport Kaspersky ���Activitatea grupurilor APT (advanced persistent threat) din al treilea trimestru al anului 2020 a indicat o tendin���� interesant��: în timp ce mul��i atacatori cibernetici avanseaz�� ��i continu�� s�� î��i diversifice seturile de instrumente, recurgând uneori la unele extrem de bine personalizate ��i persistente, al��ii î��i ating obiectivele prin utilizarea unor metode de atac bine cunoscute, testate în timp, arat�� un raport Kasperky Lab.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by