IT
Ordonan��a pentru ridesharing, aprobat�� azi în Guvern. Ce trebuie s�� fac�� ��oferii Uber, Bolt ��i Clever OUG privind activit����ile de transport alternativ cu autoturism ��i conduc��tor auto a fost adoptat�� în ��edin��a de Guvern de azi. “Vom stabili o formul�� care s�� asigure transportul pasagerilor în condi��ii de siguran���� ��i care s�� încurajeze concuren��a, astfel încât cet����enii s�� poat�� opta pentru servicii de cât mai bun�� calitate”, a declarat premierul Viorica D��ncil�� la începutul ��edin��ei.
O firm�� clujean�� de solu��ii de e-commerce prime��te o investi��ie de 1 milion euro Blugento, firm�� clujean�� specializat�� în furnizarea de solu��ii de e-commerce bazate pe platforma Magento, atrage o investi��ie de 1 milion de euro, în urma semn��rii unui acord investi��ional cu grupul polonez R22.
Bolt pentru afaceri: Aplica��ia de transport introduce op��iunea prin care firmele pot achita cursele angaja��ilor Platforma de transport Bolt (Taxify) a anun��at lansarea serviciului Bolt pentru Business, un portal care le permite companiilor s�� achite ��i s�� administreze cursele efectuate de angaja��i în interes de serviciu.
Cump��r��turi direct de pe Instagram: Noi func��ii pentru platforma de social media ��eful serviciului online Instagram, Adam Mosseri, a informat c�� platforma vrea s�� introduc�� noi func��ii pentru cump��r��turi, precum achizi��ionarea produselor f��r�� a p��r��si aplica��ia ��i ad��ugarea unui "co�� de cump��r��turi", relateaz�� Financial Times, citat de Mediafax.
Firma IT UiPath, n��scut�� în România, lider mondial în domeniul ei (studiu american) Firma UiPath, înfiin��at�� în Bucure��ti de doi IT-i��ti români, este liderul mondial în automatiz��ri software, spun americanii de la Gartner, o mare companie de cercetare de pia����.
Inteligen��a artificial��: Robo��ii software nu î��i fur�� locul de munc��, dar pot deveni ��efii t��i De mai mul��i ani, atunci când vorbesc despre inteligen��a artificial��, unii oameni ��i-au imaginat armate de robo��i hiper-eficien��i care invadeaz�� birouri ��i fabrici, lasându-i f��r�� locurile de munc��. Dar, în toate îngrijor��rile cu privire la poten��ialul inteligen��ei artificiale de a înlocui angaja��ii - în special cei cu joburi repetitive - este posibil s�� fi trecut cu vederea posibilitatea înlocuirii ��efilor.
Raport: 38% dintre utilizatori ar renun��a la social media pentru a-��i proteja datele Patru din zece utilizatori (38%) ar renun��a la conturile de pe re��elele de socializare pentru a fi siguri c�� datele lor r��mân private pentru tot restul vie��ii. Temerile legate de protejarea confiden��ialit����ii datelor în mediul digital i-au f��cut pe utilizatori s�� fie mai preocupa��i de utilizarea ��i distribuirea informa��iilor lor personale pe internet, arat�� un raport Kaspersky. Cum au început informa��iile personale s�� devin�� importante pentru utilizatori.
Pre��ul bitcoin a dep����it 11.000 de dolari, odat�� cu intrarea marilor companii în industria criptomonedelor Pre��ul bitcoin a dep����it nivelul de 11.000 de dolari pentru prima oar�� în ultimele 15 luni, dup�� ce Facebook a readus criptomonedele în centrul aten��iei odat�� cu anun��ul oficial de lansare a unei monede virtuale proprii - Libra - sus��inut�� de companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com
Un echipament IT din cinci este afectat de aplica��ii mali��ioase, în administra��ia public�� local��. Raport oficial CERT-RO Unul din cinci echipamente IT aflate în re��elele informatice din administra��ia public�� local�� sunt afectate de diferite aplica��ii mali��ioase, arat�� raportul CERT-RO pentru 2018.
Care sunt amenin����rile responsabile de atacurile cibernetice recente asupra unor spitale din România În urma unei investiga��ii derulate de speciali��ti în securitate cibernetic�� din cadrul Bitdefender, Cyberint ��i CERT-RO s-a constatat c�� amenin����rile responsabile de atacurile cibernetice recente asupra unor spitale din România sunt Maoloa ��i Phobos. Despre cum func��ioneaz�� fiecare dintre ele pute��i citi în articol.
Specialist în securitate cibernetic��: Situa��ia de la spitalele române��ti nu este o surpriz�� ��� Atacurile cu ransomware asupra institu��iilor de stat ��i organiza��iilor guvernamentale sunt în cre��tere, arat�� o companie de securitate cibernetic��, iar apari��ia situa��iei de la spitalele române��ti nu este tocmai o surpriz��. Cum s-a ajuns aici ��i cum ar trebui aceste atacuri prevenite.
LISTA: Cele 10 m��suri s�� previi infectarea cu ransomware Persoanele fizice ��i juridice din România sunt ��inta unor atacuri tip ransomware tot mai frecvente pe computere ��i alte dispozitive conectate la internet, prin email, Whatsapp, Messenger ��i Facebook, victimele fiind ��antajate s�� pl��teasc�� sume importante în schimbul debloc��rii accesului la sistemul informatic. Avertismentul vine de la CERT-RO-Centrul Na��ional de R��spuns la Incidente de Securitate Cibernetic��, care are o list�� de 10 m��suri de prevenire a atacurilor.
Doar o persoan�� din zece în��elege cum func��ioneaz�� criptomonedele - studiu Insuficienta în��elegere ��i lipsa încrederii îi ��in pe oameni departe de criptomonede, potrivit unui raport Kaspersky, care dezv��luie c��, dac�� 29% dintre responden��i au câteva cuno��tin��e despre criptomonede ��i exist�� cerere din partea multora pentru aceast�� tehnologie, doar o persoan�� din zece (10%) în��elege pe deplin cum func��ioneaz��.
Unicornul românesc UiPath lanseaz�� o nou�� competi��ie pentru startup-uri de automatizare. Premiu de 50.000 euro Compania UiPath a anun��at lansarea competi��iei UiPath Automation Awards 2019, adresat�� startup-urilor de software de automatizare B2B din Europa Central�� ��i de Est. Programat s�� se încheie în luna octombrie a acestui an, concursul î��i va premia câ��tig��torul cu 50.000 de euro.
VIDEO Ultimul update de algoritm Google: Ce se întâmpl�� în spatele unei actualiz��ri ��i ce trebuie s�� fac�� antreprenorii O serie recent�� de actualiz��ri ale algoritmului Google au influen��at, dramatic pentru unele site-uri, afi����rile din pagina cu rezultatele c��ut��rilor - a��a numita SERP. Unele ar fi înregistrat pierderi masive de vizibilitate ��i, implicit, de trafic, în timp ce altele ar fi câ��tigat. R��zvan Gavrilas, fondator al unei agen��ii de SEO ��i dezvoltatorul unui tool de monitorizare a industriei, a explicat pentru StartupCafe ce se întâmpl�� în spatele unei astfel de actualiz��ri, dar ��i ce trebuie s�� aib�� antreprenorii în vedere.
Uber amenin���� c�� se retrage din Austria dac�� va fi adoptat�� o nou�� lege prin care compania nu-��i va mai putea stabili singur�� pre��urile Uber amenin���� c�� s-ar putea retrage din Austria dac�� o lege care o va obliga la acelea��i reglement��ri de pre�� precum taxi-urile va fi adoptat��, scrie Reuters. Uber are probleme în multe ����ri europene ��i a fost pentru pu��in timp interzis�� ��i în Austria, putând s�� continuie doar dup�� ce a f��cut o serie de concesii.
Lovitur�� pentru gruparea din spatele amenin����rii ransomware GandCrab. Bitdefender ��i autorit����ile ofer�� un nou decriptor gratuit victimelor Amenin��area ransomware cu cea mai mare cot�� de pia���� din lume, de peste 50%, prime��te o nou�� lovitur�� prin colaborarea solid�� dintre autorit����i ��i industria de securitate informatic��. Bitdefender, cu sprijinul Europol, Poli��iei Române ��i Franceze, DIICOT, FBI ��i altor institu��ii de aplicare a legii, precum NCA, Metropolitan Police ��i poli��ia bulgar��, a dezvoltat un nou utilitar gratuit pentru recuperarea datelor blocate, destinat victimelor celor mai recente versiuni ale clasei de ransomware GandCrab.
Lista: Cele 8 firme IT cu capital românesc care vor crea 1.000 de joburi în SUA (minister) Opte firme IT cu capital românesc se vor extinde în SUA, unde vor crea peste 1.000 de locuri de munc��, a afirmat, mar��i, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, care a inclus pe list�� ��i startup-ul UiPath, fondat la Bucure��ti, dar care are sediul central la New York, de ani buni.
Facebook lanseaz�� criptomoneda Libra ��i a lansat o nou�� divizie în domeniu: Calibra Facebook, re��eaua cu peste dou�� miliarde de utilizatori, a anun��at intrarea în domeniul criptomonedelor prin intermediul Libra, o moned�� care va putea fi folosit�� din 2020 în aplica��ii precum Messenger ��i WhatsApp, dar ��i ca aplica��ie de sine st��t��toare. Compania spune c�� Libra va putea fi folosit�� pentru a cump��ra diverse lucruri, dar ��i pentru a trimite bani la fel de u��or precum trimiterea unui mesaj.
Armata de hackeri din Coreea de Nord aduce sute de milioane de dolari statului condus de Kim Jong Un ���Coreea de Nord a construit în ultimul deceniu o ”armat��” de mii de hackeri care aduce statului valut�� forte în valoare de sute de milioane de dolari. Au testat diverse tactici pe Coreea de Sud, la fel cum Rusia a testat diverse ”arme cibernetice” pe Ucraina, iar veniturile aduse statului nord-coreean de divizia de hackeri sunt tot mai importante, în condi��iile în care alte surse de venit se diminueaz��, scrie Financial Times.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version