IMOBILIAR
A. Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Mai bine exotic la Mamaia dacât banal în Dubai...

de A.Nuntu Smile Media
Sub semnul cash-ului a stat primul Târg Național Imobiliar organizat în ultimii doi ani. A fost o ediție curajoasă, chiar dacă mai timidă, comparativ cu târgurile de altă dată. În spatele măștilor de protecție, expozanți și vizitatori și-au încrucișat din nou dorințele și putințele, sub cupola Casei Poporului. Adică tot acolo unde, la finele lui 2019, părea că stăteau toți cu grija crizei iminente deasupra capului.
Ansamblu rezidential, zona de confort
Foto: Panthermedia / Profimedia Images
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (Episodul 3): 6 exemple de apartamente unde „open-space” înseamnă, în realitate, mai puțin spațiu util

de Radu Negoiță HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Economie | Imobiliar
După ce în episodul trecut al seriei „Zona de confort” am vorbit despre bucătăriile neconforme din multe ansambluri rezidențiale și despre necesitatea ca acestea să fie aerisite natural, astăzi arătăm ce se ascunde de multe ori în spatele noțiunii de „apartamente open-space”.
Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească
Foto: Ecovillas Company
Articol susținut de Ecovillas Company

Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească după finalizarea proiectului LOFT green apartments și promite lansarea unui nou concept unic: locuințe cu mentenanță minimă

de Smile Media
Joi, 16 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Proiectul LOFT green apartments este vândut deja în proporție de 90%, iar în luna decembrie a acestui an cele trei blocuri din cadrul complexului vor fi finalizate în întregime. Cererea pentru acest tip de locuințe a determinat dezvoltatorul să găsescă noi oportunități de investiții pe piața imobiliară din România.
Pretul chiriilor creste
Foto: pxhere.com

Chiriile au început să crească în București. Care sunt cele mai scumpe zone

de Clarice Dinu HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Preţul mediu al chiriilor din Capitală a început să crească, în trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an şi jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară.
Nordis Mamaia 5**** își deschide porțile cu un eveniment Open House
Foto: Nordis
​Articol susținut de Nordis Group

Nordis Mamaia 5***** își deschide porțile cu un eveniment Open House: publicul este invitat să descopere cel mai ambițios ansamblu de pe litoral

de Smile Media
Joi, 2 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, lansează un nou format de eveniment pentru piața imobiliară din România. În acest weekend, ansamblul își deschide porțile la mare și găzduiește un eveniment de tip "open house". În cadrul acestui eveniment, clienții vor avea ocazia de a vedea exact cum s-a concretizat investiția lor și modul în care a evoluat întregul proiect. De asemenea, vizitatorii vor putea să descopere și să exploreze cel mai rafinat ansamblu de pe litoral.
Ansamblu rezidential nou, Zona de confort
Foto: Leonid Eremeychuk/ Panthermedia/ Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (Episodul 2): 6 exemple de bucătării pe care să le eviți când îți cumperi locuință

de Radu Negoiță HotNews.ro
Miercuri, 1 Sept 2021 Economie | Imobiliar
​În primul episod al seriei „Zona de confort” am încercat să explicăm care sunt cele patru metode principale prin care dezvoltatorii imobiliari reduc suprafețele apartamentelor, fără ca viitorii proprietari să-și dea seama decât în momentul în care s-au mutat. Astăzi vom da câteva exemple concrete de bucătării neconforme și vom explica de ce este nevoie ca acestea să fie aerisite natural (nu cum se întâmplă de multe ori în realitate).
Incendiu Suceava
Foto: Captura video

DOCUMENT Incendiile și accidentele tehnice, incluse de Guvern în categoria riscurilor naturale. Vor fi acordate despăgubiri

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Guvernul a adoptat luni o Ordonanță care aduce modificări la derularea Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social (PNCIPS), printre acestea și reglementarea definiției lucrărilor în primă urgență, astfel că, la categoria riscuri naturale existente, se adaugă incendiile și accidentele tehnice. Așadar, în contextul în care acest tip de calamități provoacă prejudicii la nivelul autorităților locale, acestea vor primi finanțări pentru despăgubiri, a anunțat Ministerul Dezvoltării.
Lucrător construcții
Foto: Pixabay

DOCUMENT Cât au crescut prețurile materialelor de construcții și soluția adoptată de Guvern: Ajustarea contractelor de lucrări publice pe baza datelor INS

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 30 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Guvernul a aprobat în ședința de luni un proiect de act normativ care oferă o soluție la problema creșterii prețurilor materialelor de construcții din cauza căreia proiectele de investiții ar putea fi blocate. Constructorii vor putea ca, prin încheierea unui act adițional la contract, cu acordul beneficiarului, respectiv al UAT-ului, în cazul contractelor aflate în execuție, să modifice prețul materialelor de construcții stabilite în contractul inițial, în funcție de statisticile oficiale ale INS, a anunțat Ministerul Dezvoltării.
Ansamblu rezidențial
Foto: Andrey Sitnikov/ Alamy/ Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (ca să construiască mai multe apartamente). Episodul I

de Radu Negoiță HotNews.ro
Joi, 19 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Vi s-a întâmplat cumva ca după ce ați cumpărat un apartament nou să constatați că nu aveți loc să vă ridicați de la masa din bucătărie, fără să răsturnați castroanele cu ciorbă ale celorlalți? Sau că nu aveți suficient spațiu în living pentru a așeza canapeaua la o distanță optimă de televizor? În primul episod al seriei „Zona de confort”, explicăm de ce se întâmplă aceste lucruri.
Lucratori constructii-Depositphotos
Foto: DepositPhotos.com

​Creștere în construcții în prima jumătate a anului 2021

de Denisa Crăciun HotNews.ro
Luni, 16 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele 6 luni ale lui 2021 ca serie brută cu peste 6%, față de aceeași perioadă a anului 2020, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu aproape 4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
Aviației Park
Foto: Forte Partners

[P] Forte Partners își pune amprenta pe nordul Capitalei prin proiectul Aviației Park

de Smile Media
Miercuri, 4 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Proiectul rezidențial dezvoltat de Forte Partners în cartierul Aviației este complet. 195 de noi apartamente finalizate în a doua etapă întregesc acum complexul, devenit o oază “verde”, atât la propriu, cât și la figurat, în cea mai activă și dezvoltată zonă de afaceri a Bucureștiului.
Mercurialul vieții în Capitală - luna iulie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro​

Pulsul crescut al imobiliarelor: Se cumpără vile, se închiriază garsoniere

de Smile Media
Marţi, 3 Aug 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Judecând după cele mai accesate anunțuri ale lunii – la vânzări s-au căutat vilele, iar la închirieri – garsonierele. Locuri de muncă – 38.294 anunțuri, cu o treime mai mult față de iulie anul trecut (28.250 de anunțuri) – economia s-a redeschis, deci revine în forță și criza de forță de muncă. Anunțul lunii este dat de un agent imobiliar care face portretul robot al românului pretențios în căutarea unei locuințe. Omul vinde o garsonieră cu „cei mai liniștiți vecini” - lângă cimitir. Face cinste și cu coliva, la vizionare.
Constructii
Foto: Pexels

Consiliul Concurenței investighează creșterea prețurilor la materialele de construcții

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 14 Iul 2021 Economie | Imobiliar
Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a demarat o analiză pe piața materialelor de construcții pentru a identifica eventualele disfuncționalități și cauzele care au condus la majorarea prețurilor. "Există riscul apariţiei unor disfuncţionalităţi în aprovizionarea cu materii prime pentru investiţiile în curs, iar în ceea ce priveşte noile investiţii antreprenorii ar putea avea rezerve în a se prezenta la licitaţii, putând avea dificultăți în a întocmi oferte corecte şi competitive din cauza depășirii bugetului", susține Bogdan Chirițoiu, președintele autorității.
Andrei Diaconescu si Victor Căpitanu
Foto: Hotnews

Compania românească de imobiliare One United Properties anunță că a atras 52 milioane euro de la investitori

de CZ HotNews.ro
Vineri, 2 Iul 2021 Economie | Imobiliar
Compania imobiliară românească One United Properties S.A., în care și miliardarul român Daniel Dines deține o participație de 5%, anunță, vineri, că a atras fonduri de 260 de milioane de lei pentru majorarea de capital, capitalizarea anticipată a firmei fiind de 2,86 miliarde de lei, prin oferta sa publică primară de actiuni (IPO).
ANL
Foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Apartamentele ANL se ieftinesc. Prețul calculat de Ministerul Dezvoltării pentru o locuință de 84 mp la Bacău și una de 77 mp la Timișoara

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 24 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile de vânzare ale locuințelor ANL vor scădea în acest an la nivelul celor din 2019, potrivit unei modificări legislative inițiate de ministerul Dezvoltării și adoptate joi de Guvern. Mai exact este vorba de o Ordonanță de urgență care modifică legea ANL, stabilind că prețul de vânzare a locuințelor pornește nu de la costul construirii unui nou imobil, ci de la costul de construcție al imobilului în cauză, redusă cu amortizarea, chiria plătită, cu o pondere conformă gradului de indice al localităților.
Braiconf
Foto: Facebook

Acționarii majoritari Braiconf anunță că au cumpărat terenuri pentru relocarea fabricii

de CZ HotNews.ro
Joi, 24 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Fabrica Braiconf, un brand românesc legendar pe piața cămășilor de calitate înaltă, ar urma să fie relocată, tot în Brăila, au anunțat, joi, acționarii majoritari ai companiei. Ei spun că au cumpărat cu 500.000 de euro terenuri pentru viitoarea fabrică, după ce, recent, încercaseră să vândă cu 7 milioane de euro terenul pe care se află acum fabrica fondată în anul 1950.
Asgabat este cel mai scump oras din lume pentru expati in 2021
Foto: Robert Preston Photography / Alamy / Profimedia Images

Cel mai scump oraș din lume în 2021 se află într-o țară surprinzătoare

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 22 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Un oraș din Asia Centrală este cel mai scump oraș din lume pentru expați, relatează CNN.
Camera de receptie are o vedere cu Parcul Hyde
Foto: Candy London

FOTO Cum arată cel mai scump penthouse din Londra, scos la vânzare pentru aproape 250 de milioane de dolari

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 16 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Nu există niciun anunț public pentru apartamentul Penthouse B din vârful imobilului de lux One Hyde Park din Londra. Mega-apartamentul de 1.670 de metri pătrați din districtul ultra-exclusivist Knightbridge al capitalei britanice este oferit spre vânzare printr-o listare discretă, relatează CNBC.
S Residence - noul complex rezidențial de lux de pe plaja stațiunii Mamaia
Foto: S Residence

[P] S Residence - noul complex rezidențial de lux de pe plaja stațiunii Mamaia

de Smile Media
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | Imobiliar
S Residence este noul complex rezidențial de lux din inima stațiunii Mamaia, cu o poziționare strategică și toate elementele esențiale confortului suprem, imobilul aduce în prim-planul cumpărătorilorDraf un real etalon al eleganței și rafinamentului. În total, complexul integrează 18 apartamente, cu 2 sau 3 camere dar și de tip penthouse, într-o zonă ferită de tumultul cotidian, chiar pe plajă, cu o vedere spre mare ce îndeamnă la reflecție și calm.
Dan Bunescu, Managing Partner Espaco
Foto: Espaco

[P] Piața imobiliară în 2021 - Miraj sau oportunitate?

de Smile Media
Luni, 7 Iun 2021 Economie | Imobiliar
Dacă anul trecut piața de imobiliare a fost oarecum constantă, volumul de tranzacții fiind cu circa 12% peste cel din 2019, la momentul actual se observă un trend semnificativ crescător al investițiilor în acest domeniu. Piața imobiliară locală este extrem de atractivă și, la fel ca în celelalte domenii, din ce în ce mai mulți investitori străini bat la ușă. România poate atrage companii străine cu un angajament de lungă durată, potențialul său fiind unul enorm și încă neexploatat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by