IMOBILIAR
Blocuri colorate Tirana, Albania
Foto: Alamy / Profimedia
​ZONA DE CONFORT

Despre blocuri, case și gusturi sau de ce fațada vilei tale nu e doar a ta, deși ai plătit-o

de Radu Negoiță HotNews.ro
Duminică, 23 Ian 2022 Economie | Imobiliar
Frank Lloyd Wright spunea că doctorii au avantajul că își pot îngropa greșelile în vreme ce arhitecții sunt forțați să le recomande clienților să planteze iederă când iese prost – poftim de umple cu iederă acum sutele de kilometri de fronturi stradale caraghioase de la noi, dacă poți!
Imobiliare
Foto: Dreamstime

​Imobiliare în România: Câte clădiri și terenuri s-au vândut în anul 2021 (Cadastru)

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Ian 2022 Economie | Imobiliar
Numărul clădirilor și terenurilor care au fost vândute în România a crescut cu 13,6% în anul 2021 față de 2020, anul în care izbucnise pandemia COVID-19, conform datelor transmise luni publicției StartupCafe.ro de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
Art City București
Foto: Art City

[P] Un nou pol rezidențial se conturează în zona de Nord a Bucureștiului: Art City dă startul unui masterplan de regenerare urbană, aflat în stadiu avansat de construcție de către Bog’Art

de Smile Media
Miercuri, 5 Ian 2022 Economie | Imobiliar
Art City este un proiect rezidențial premium dezvoltat de Art Property Development, companie care preia din ADN-ul și expertiza companiei Bog’Art, de la prima linie de concept arhitectural până la ultimul detaliu de execuție. Art City va fi finalizat în septembrie 2022 în urma unei investiții estimate la 20 de milioane de euro.
Bucuresti-imobiliare
Foto: Dreamstime.com

Locuințe de închiriat și vânzare: Cât sunt dispuși clienții să plătească (studiu Storia/OLX)

de CZ HotNews.ro
Luni, 13 Dec 2021 Economie | Imobiliar
Prețurile de vânzare și închirere de locuințe sunt adesea reflectate în presă din perspectiva ofertanților, dar acum avem o imagine asupra pieței imobiliare și din partea cumpărătorilor și chiriașilor, printr-un studiu realizat pe platforma de anunțuri imobiliare Storia/OLX Imobiliare.
cartier KWC, Hong Kong
Foto: Wikimedia Commons
ZONA DE CONFORT

O incursiune în viitorul locuirii. Când blocurile sunt de vină pentru corupția și incompetența autorităților

de Radu Negoiță HotNews.ro
Sâmbătă, 11 Dec 2021 Economie | Imobiliar
Blocurile sunt o necesitate și chiar am putea să locuim mai bine, în România, în cele noi decât în cele din anii `80, însă autoritățile nu prea țin cu casa – lipsa coerenței legislației și dezinteresul statului față de calitatea locuirii ne împing, încet, spre o nouă formă de ghetou.
Anuntul lunii noiembrie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Se calmează chiriile, cresc salariile, se caută colindători curajoși, part time

de Smile Media
Luni, 6 Dec 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. 225.626 anunțuri au fost publicate în noiembrie 2021 pe www.anuntul.ro și în ziarul Anunțul Telefonic, prima publicație de anunțuri din București. Închirieri - 22.546 anunțuri, mai puține față de noiembrie 2020 (30.823 anunțuri), dar similar cu noiembrie 2019, înainte de pandemie, ceea ce înseamnă că criza chiriilor începe să se calmeze. Locuri de muncă - 28.394 de anunțuri, mai multe față de noiembrie anul trecut (19.782 de anunțuri), dar încă nu au ajuns la nivelul de dinainte de pandemie.
Freddie Mac si Fannie Mae
Foto: Dacology / Alamy / Profimedia Images

Déjà-vu? Guvernul american permite acum Fannie Mae și Freddie Mac să garanteze credite ipotecare de până la aproape un milion de dolari

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 3 Dec 2021 Economie | Imobiliar
Agenția Federală pentru Finanțarea Locuințelor din Statele Unite a anunțat săptămâna aceasta că va permite giganților ipotecari Fannie Mae și Freddie Mac să garanteze credite de aproape un milion de dolari pe unele din cele mai scumpe piețe imobiliare din Statele Unite, relatează The Wall Street Journal.
Blocuri in New York
Foto: Alamy / Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari lumina din casă (sau ce înseamnă blocuri cât mai mari pe suprafețe cât mai mici)

de Radu Negoiță HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Nov 2021 Economie | Imobiliar
Am vorbit, într-un articol precedent al seriei „Zona de confort” despre importanța luminii naturale directe. Tema razelor solare care ajung sau nu în casă este foarte des abordată când vine vorba de calitatea locuirii din blocurile noi. Evident că nu de hatârul scenariilor de principiu, ci pentru că și aici apar probleme. La cererea cititorilor acestei rubrici vom trata acum și acest subiect.
Mercurialul vieții pentru luna octombrie
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Luna asta în Anunțul: Ceaușescu, Nadia, Kamasutra și un ardelean dornic de corespondențe culturale, la pușcărie

de Smile Media
Miercuri, 3 Nov 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Închirieri - 22.624 anunțuri, cu o treime mai puține față de octombrie 2020 (32.178 anunțuri). Suntem o țară de proprietari fără chiriași. Vânzări - 57.456 anunțuri, mai puține față de octombrie anul trecut, cu prețuri vizibil crescute la toate categoriile de locuințe, comparativ cu anul trecut. Oare începe mult anunțata criză imobiliară? Dintre sutele de mii de anunțuri de luna asta ne-au amuzat două în mod special: ardeleanul distins care dorește corespondență despre cultură, la penitenciar, și comoara unui bucureștean care îi vinde la pachet pe Ceaușescu, Nadia, Eminescu, Maupassant…, plus un pic de Kamasutra.
Ansamblu rezidential, zona de confort
Foto: Panthermedia / Profimedia Images
​ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (5): Legătura dintre locuințele noi din România și Squid Game-ul coreean plus cum arată un apartament comunist „de lux”

de Radu Negoiță HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Un articol din HotNews.ro citit recent, care explică similarități între povestea distopică „Squid Game” și viața tinerilor din Coreea de Sud ce trăiesc în apartamente de 14 metri pătrați, m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva aceasta va fi și soarta tinerilor români, peste 10-20 de ani, în condițiile în care standardul de confort mediu al noilor locuințe continuă să scadă.
Arbo Residence Mogoșoaia
Foto: Arbo Residence

[P] Arbo Residence Mogoșoaia: confort, design exclusivist și Avantaj Client de până la 18.963€

de Smile Media
Miercuri, 27 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Spațiu. De la noua ta locuință îți dorești mai mult spațiu, mai mult confort, mai multă intimitate și dacă se întâmplă să fie și în apropiere de natură, de pădure sau de un lac, atunci toată lista dorințelor pentru apartamentul ideal este bifată. Definiția lui “acasă” în viziunea ta se apropie de cele de mai sus? Vino si descoperă Arbo Residence - Cartierul Nou Mogoșoaia, locul în care confortul se îmbină cu design-ul exclusivist pentru a crea un lifestyle ideal.
fondatorii Proportunity
Foto: Facebook

Doi tineri antreprenori români au obținut 150 milioane dolari de la investitori, pentru dezvoltarea startup-ului lor în UK

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 20 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Doi tineri antreprenori români, stabiliți în Marea Britanie, au obținut o finanțare de 150 de milioane de dolari de la fonduri de investiții, pentru dezvoltarea startup-ului lor pe piața britanică a creditelor imobiliare accesibile, potrivit unui comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.
Zona de confort, blocuri Bucuresti
Foto: Alamy / Profimedia
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (4): Câteva exemple care arată că multe din apartamentele construite azi nu respectă nici măcar standardele din comunism

de Radu Negoiță HotNews.ro
Joi, 7 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Pentru că unii dintre cititorii acestei rubrici ne-au cerut să dăm și exemple pozitive de apartamente, nu doar să le criticăm pe cele proaste, astăzi, în seria „Zona de confort”, vom arăta de ce locuințele făcute în perioada comunistă ofereau un standard de confort locatarilor peste ceea ce se construiește astăzi în multe ansambluri rezidențiale noi din România.
Anunțurile lunii septembrie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Cât mai e metrul patrat în cimitir și ce caută bărbații

de Smile Media
Marţi, 5 Oct 2021 Economie | Imobiliar
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic, neîntrerupt de 31 de ani încoace. Închirieri - 23.133 anunțuri, mult mai puține față de septembrie 2020 (31.938 anunțuri) - creșterea chiriilor, anunțată luna asta, a fost un fake news. Vânzări - 56.915 anunțuri, mai puține față de septembrie anul trecut (61.125 de anunțuri), iar prețurile sunt ușor mai crescute la garsoniere și apartamente cu 4 camere, față de luna trecută.
1.200 de euro e prețul unui mp de cavou în Cimitirul Bellu, la egalitate cu apartamentele de 2 și 3 camere din Capitală (vezi anunțul lunii) Până la urmă și pe lumea cealaltă e nevoie de confort și finisaje.
Constructii in China
Foto: Dreamstime.com

​Afacerile imobiliare din România și criza chineză Evergrande (analiză)

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Sept 2021 Economie | Imobiliar
„Prăbușirea colosului imobiliar chinez Evergrande ridică semne de întrebare în privința sustenabilității pieței imobiliare din România” - cred analiștii firmei românești de consultanță Frames, care nu reușesc să indice o legătură directă între compania din China și piața românească, dar susțin că oricum există un „risc mare și foarte mare de insolvență” în rândul celor mai mulți dezvoltatori imobiliari din toată țara.
A. Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Mai bine exotic la Mamaia dacât banal în Dubai...

de A.Nuntu Smile Media
Luni, 20 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Sub semnul cash-ului a stat primul Târg Național Imobiliar organizat în ultimii doi ani. A fost o ediție curajoasă, chiar dacă mai timidă, comparativ cu târgurile de altă dată. În spatele măștilor de protecție, expozanți și vizitatori și-au încrucișat din nou dorințele și putințele, sub cupola Casei Poporului. Adică tot acolo unde, la finele lui 2019, părea că stăteau toți cu grija crizei iminente deasupra capului.
Ansamblu rezidential, zona de confort
Foto: Panthermedia / Profimedia Images
ZONA DE CONFORT

Cum îți „fură” dezvoltatorii imobiliari metri pătrați din casă (Episodul 3): 6 exemple de apartamente unde „open-space” înseamnă, în realitate, mai puțin spațiu util

de Radu Negoiță HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Economie | Imobiliar
După ce în episodul trecut al seriei „Zona de confort” am vorbit despre bucătăriile neconforme din multe ansambluri rezidențiale și despre necesitatea ca acestea să fie aerisite natural, astăzi arătăm ce se ascunde de multe ori în spatele noțiunii de „apartamente open-space”.
Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească
Foto: Ecovillas Company
Articol susținut de Ecovillas Company

Ecovillas Company plănuiește continuarea investițiilor pe piața rezidențială românească după finalizarea proiectului LOFT green apartments și promite lansarea unui nou concept unic: locuințe cu mentenanță minimă

de Smile Media
Joi, 16 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Proiectul LOFT green apartments este vândut deja în proporție de 90%, iar în luna decembrie a acestui an cele trei blocuri din cadrul complexului vor fi finalizate în întregime. Cererea pentru acest tip de locuințe a determinat dezvoltatorul să găsescă noi oportunități de investiții pe piața imobiliară din România.
Pretul chiriilor creste
Foto: pxhere.com

Chiriile au început să crească în București. Care sunt cele mai scumpe zone

de Clarice Dinu HotNews.ro
Joi, 9 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Preţul mediu al chiriilor din Capitală a început să crească, în trimestrul trei al anului 2021, după mai bine de un an şi jumătate de scădere constantă, cauzată de pandemia de coronavirus, potrivit unei analize realizate de o companie de consultanţă imobiliară.
Nordis Mamaia 5**** își deschide porțile cu un eveniment Open House
Foto: Nordis
​Articol susținut de Nordis Group

Nordis Mamaia 5***** își deschide porțile cu un eveniment Open House: publicul este invitat să descopere cel mai ambițios ansamblu de pe litoral

de Smile Media
Joi, 2 Sept 2021 Economie | Imobiliar
Nordis Group, singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, lansează un nou format de eveniment pentru piața imobiliară din România. În acest weekend, ansamblul își deschide porțile la mare și găzduiește un eveniment de tip "open house". În cadrul acestui eveniment, clienții vor avea ocazia de a vedea exact cum s-a concretizat investiția lor și modul în care a evoluat întregul proiect. De asemenea, vizitatorii vor putea să descopere și să exploreze cel mai rafinat ansamblu de pe litoral.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by