Auto
​VIDEO Volkswagen ID.3. L-am rezervat. Cum? De ce? Cât costă? Volkswagen ID.3 are, oficial, prețuri pentru România, iar echiparea de bază include dotări nesperate pentru o versiune de intrare în gamă. Prețul? 36.000 Euro, cu tot cu TVA și fără niciun fel de ecobonus sau reducere. Adică un preț aflat semnificativ sub pragul de 40.000 Euro, orientativ, anunțat de Volkswagen anterior. Am plasat precomanda pentru ID.3 încă din 8 Mai 2019, în primele ore ale startului precomenzilor. Iată cum am procedat, de ce am ales ID.3 și cât costă toate cele trei versiuni disponibile pe piață în primul an, sub numele 1ST Edition.
#RomanianRoads: Ford Fiesta ST, americanul de bani gata Am petrecut ziua a cincea din #RomanianRoads alături de Ford Fiesta ST și Cristiana Oprea. Dacă Fiesta ST ar fi un personaj… l-aș descrie precum un american de bani gata, tânăr, ambițios, provenit din familie bună de peste Ocean, dar crescut și educat în Europa. Și cu o condiție fizică de invidiat.
Uzina Volkswagen - Sindicatele grupului amenință să blocheze construirea unei fabrici în Turcia, invocând modul agresiv în care acționează țara condusă de Erdogan Foarte puternicele sindicate de la Volkswagen promit să facă tot ce se poate pentru a bloca proiectul de construire a unei uzine de 1,3 miliarde euro în Turcia, scrie Bloomberg. Volkswagen anunțase la mijloc de septembrie că suspendă decizia de a construi uzina în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa armatei turce și a ofensivei acesteia. România, Bulgaria și Serbia speră să revină în cursă, dar un oficial al companiei a spus recent că nu se caută un amplasament alternativ.
Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen au ajuns la un acord pentru o fuziune ”între egali”, fără închiderea de uzine FCA Fiat Chrysler și PSA Peugeot-Citroen au confirmat joi că s-au înțeles și că demarează un proiect de fuziune 50:50 care nu va cuprinde și închiderea vreunei uzine. Sediul noii entități va fi în Olanda și CEO va fi Carlos Tavares de la Peugeot, fost director și la Renault, scrie AFP. Cele două grupuri ar avea o producție combinată de 8,7 milioane de vehicule/an și o valoare de 50 miliarde dolari. Dacă fuziunea va izbuti se vor găsi sub aceeași umbrelă mărci celebre și diverse precum Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Jeep, Opel, Peugeot și Chrysler.
Fiat-Chrysler și PSA Peugeot-Citroen au ajuns la un acord și vor fuziona - WSJ FCA Fiat-Chrysler și PSA Peugeot-Citroen au ajuns la un acord și vor fuziona dacă board-urile celor două grupuri vor aproba mișcarea ce va putea crea al patrulea constructor auto mondial, scrie Wall Street Journal. Cele două grupuri ar avea o producție combinată de 8,7 milioane de vehicule/an și o valoare de 50 miliarde dolari. Dacă fuziunea va fi aprobată se vor găsi sub aceeași urmbrelă mărci celebre și diverse precum Fiat, Alfa Romeo, Citroen, Jeep, Opel, Peugeot și Chrysler.
Un raport arată diferențele uriașe din Europa privind adoptarea mașinilor electrice. Cum stă România și de ce tabloul este îngrijorător În Europa sunt peste 144.000 de puncte de încărcare pentru mașini electrice și sub 150 dintre ele sunt în România, țară ce are însă și cea mai mare subvenție pentru acest tip de mașini, arată un raport al ACEA. În UE sunt diferențe mari est-vest privind cota de piață a mașinilor 100% electrice, dar diferențe mari sunt și de la nord la sud. În România, mașinile 100% electrice au avut anul trecut doar 0,5% din piața mașinilor noi, în timp ce în Olanda ponderea lor a fost de 8%. Per total, din toate mașinile din UE, 0,2% sunt electrice sau hibride încărcabile la priză.
Cine și ce avantaje are când apelează la monitorizare? O soluție ieftină și eficientă pentru mai multă siguranță în trafic Mulți cred că soluțiile de monitorizare a flotelor auto vin cu beneficii exclusiv doar pentru companii, care doresc să-și optimizeze în acest fel costurile de transport și mentenanță a parcului auto. Dar studiile arată că folosirea soluțiilor de monitorizare nu e benefică doar pentru firme, ci și pentru șoferi, care de-a lungul timpului învață din propriile greșeli și devin mai atenți în trafic și mai eficienți în programarea rutelor de parcurs.
​VIDEO/FOTOGALERIE Mazda MX-30, 100% electric, pornește de la 33.900 Euro în România Mazda MX-30, primul automobil 100% electric de serie lansat de producătorul auto japonez Mazda, abia a fost dezvăluit la nivel mondial și au fost deja anunțate prețurile pentru România. Mașina are un preț de pornire de 28.487 Euro fără TVA, respectiv 33.900 Euro cu TVA (fără subvenții). Mașina are o autonomie medie reală de circa 200 km, asigurată de o baterie Litiu-ion de 35,5 kWh, răcită cu lichid. Deocamdată acest model nu are un rival direct, însă ce este important ține de faptul că anul 2020 devine cel în care majoritatea producătorilor auto mari oferă spre vânzare cel puțin un model 100% electric.
FOTOGALERIE ​Noul Volkswagen Golf, dezvăluit. Are 5 versiuni hibride Volkswagen Golf VIII a fost dezvăluit oficial, mașina fiind disponibilă pe piață din Decembrie 2019, iar 2020 va fi an complet de vânzări. O particularitate a Golf 8 ține de faptul că este disponibil cu cinci versiuni hibride (eTSI și plug-in hybrid). De asemenea, noul Volkswagen Golf este și primul model Volkswagen dotat încă din varianta standard cu tehnologia de comunicare Car2X (mașina poate comunica cu infrastructura și cu alte vehicule). De peste 40 de ani, Golf este cel mai de succes automobil european.
​VIDEO/FOTOGALERIE Noul Nissan Juke: mai mare, la fel de „nebun”, o singură motorizare Nissan Juke, a doua generație, a crescut în dimensiuni, s-a maturizat, dar continuă să fie un „nebun” al industriei auto – prin designul îndrăzneț, combinațiile de culori vii și materialele variate ca textură și culoare. Nivelul calității percepute a crescut, materiale sunt mai bune, ergonomia sporită, iar gama de motorizări simplificată: un singur propulsor – 1.0 turbo pe benzină, 3 cilindri, cuplat fie la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, fie la o transmisie automată cu dublu ambreiaj (DCT) ce reprezintă un mare pas înainte față de automata cu variație continuă (CVT) de pe prima generație. Am testat noul Juke în Spania și am pregătit acest review extins.
VIDEO Mazda a prezentat prima sa mașină electrică, MX-30 care va avea autonomie de 200 km Mazda a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo primul său model full-electric, MX-30 care va ajunge la primii clienți europeni în a doua parte din 2020 și va avea o autonomie de 200 km. SUV-ul are cinci locuri, 4,39 metri lungime și baterie de 35 kWh. MX-30 are și un amănunt special de design: portierele din spate sunt foarte mici și se deschid în sens opus față de cele din față, precum la RX-8. ”Ușile freestyle îi oferă Mazdei MX-30 o siluetă distinctivă și elegantă, iar pasagerilor le asigură acces mai ușor atât la scaunele din față, cât și la cele din spate”, spun cei de la Mazda.
Volkswagen spune că nu caută alternative pentru uzina care trebuia construită în Turcia Un oficial al Volkswagen spune că grupul nu caută în mod activ alternative pentru uzina care inițial ar fi trebuit să fie construită în Turcia, dar a fost pusă în așteptare. Declarația a fost făcută de un oficial al companiei (citat de Reuters) și pare să dea dreptate zvonurilor care spuneau că germanii așteaptă să vadă cum evoluează situația cu ofensiva turcă în Siria, fiindcă vor să facă uzina tot la Manisa, în Turcia.
​VIDEO Opel Astra facelift 2019 - acum exclusiv cu motoare în trei cilindri și cu trei tipuri de cutii de viteze Modelul Opel Astra K a primit un facelift acum, pe final de 2019, să fie proaspăt în tot anul 2020, când vine pe piață cel mai redutabil rival al său, Volkswagen Golf (VIII). Opel Astra primește, odată cu acest facelift, o gamă de motorizări complet nouă, absolut toate propulsoarele având acum trei cilindri. Și cutiile de viteze sunt noi, remarcându-se o transmisie Stepless (CVT), disponibilă doar pe motorul 1.4 TURBO 145 CP, și una automată (cu convertizor de cuplu), cu 9 trepte, disponibilă doar pe motorul 1.5D. Desigur, opțiunea unei cutii de viteze manuale cu 6 trepte rămâne în continuare în gamă. Am făcut test drive cu Opel Astra K cu facelift în Germania, lângă Frankfurt, și am pregătit acest review video detaliat.
Șeful Skoda își liniștește angajații după ce presa germană a scris că marca cehă va fi marele perdant după o repoziționare care ar putea s-o retrogradeze în a concura cu brand-uri precum Dacia Publicația germană Suddeutsche Zeitung a scris recent că șefii grupului VW vor să repoziționeze mărcile de volum pentru a nu concura atât de mult cu marca de bază Volkswagen, iar Skoda ar urma să fie marele perdant, fiindcă va fi retrogradată și va ajunge să concureze cu Dacia. Într-un e-mail către angajați, șeful Skoda a încercat să-i liniștească pe angajați și spune că valorile mărcii nu se schimbă, relatează Automotive News. Skoda a ajuns să vândă anual 1,25 milioane de mașini și continuă creșterea, cele mai mari piețe fiind China și Germania.
Cum să-ți încapă întreaga flotă auto pe birou: monitorizarea auto e despre oameni, nu despre mașini Mulți își imaginează că un manager de flotă auto aleargă de la o mașină la alta, de la un șofer la altul pentru a da instrucțiuni sau a culege informații despre mașini și șoferi. Puțini sunt însă cei care știu că această imagine este cu totul denaturată: managerul de flotă lucrează de la birou utilizând aplicații de gestiune a mașinilor și șoferilor, iar instrumentul său principal de activitate este computerul sau telefonul mobil cu care poate urmări întreaga desfășurare de forțe din teren.
[P] LEK3.CO inaugurează cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România LEK3.CO a inaugurat la începutul lunii octombrie cea mai mare infrastructură publică de încărcare electrică din România. Charging Plaza Hub700 poate găzdui și încărca concomitent 6 vehicule electrice, furnizând o putere cumulată de 272kW, chiar în inima Timișoarei.
VIDEO Un tur prin Salonul Auto București & Accesorii 2019. Premiere: Ford Puma, KIA xCeed, Mercedes EQC, noul BMW Seria 1 Noul Ford Puma, a cărui producție abia ce a demarat la Craiova, KIA xCeed, modelul 100% electric Mercedes-Benz EQC și noul BMW Seria 1 se numără printre premierele naționale pe care le prezintă expozanții la Salonul Auto București & Accesorii 2019. Iată un tur video de la eveniment în care am evidențiat cele mai importante standuri și apariții.
VIDEO Volvo a prezentat prima sa mașină electrică, un SUV cu autonomie de 400 km Volvo Cars a prezentat în Los Angeles prima sa mașină full-electrică, SUV-ul XC40 Recharged care va ajunge la clienți în a doua parte din 2020 și va avea, promite compania, o autonomie de 400 km. Mașina dezvoltă echivalentul a 408 CP, ajunge în 4,9 secunde la 100 km/h și prețul de pornire va fi de 48.000 de dolari în SUA, incluzând și subvențiile de 7.500 dolari.
Uzina Volkswagen - Bulgaria joacă tare și promite dublarea subvențiilor, pentru a atrage cu orice preț gigantul german Bulgaria se declară gata să ofere mai mult celor de la Volkswagen pentru ca aceștia să construiască uzina de un miliard de euro lângă Sofia, și nu în Turcia sau alte țări din regiune, scrie Reuters, citând un fost președinte al țării. Reamintim că anunțul Volkswagen, cum că suspendă alegerea Turciei pentru noua uzină, a repornit cursa între țările balcanice. Cea mai mare investiție Volkswagen Group din regiune este în Ungaria, unde Audi produce mașini și motoare și exportă anual de peste 8 miliarde euro.
De ce Bulgaria are mari speranțe că va câștiga uriașa investiție Volkswagen În Bulgaria au renăscut în forță speranțele că țara va câștiga una dintre cele mai mari investiții puse la bătaie în zonă: uzina de peste un miliard de euro unde Volkswagen vrea să construiască Passat și Skoda Superb. Bulgaria s-a zbătut mult să convingă Volkswagen să se instaleze lângă Sofia, iar când s-a aflat că germanii aleseseră Turcia, protestele au fost puternice, turcii fiind acuzați că au promis avantaje ilegale. S-a vorbit acum câteva luni și de faptul că orașul Arad a fost în cărți, însă aproape toate sursele spuneau că a ieșit din competiție în ”semifinale”. România trebuie să facă o propunere convingătoare către VW pentru a mai avea o șansă, dar este greu de crezut că se va ocupa cineva, dată fiind situația politică tensionată din prezent.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by