Auto
Aproape jum��tate dintre ma��inile verificate în trafic de RAR, în 2019, aveau probleme tehnice majore Aproape jum��tate (45,72%) dintre ma��inile pe care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) le-au verificat în trafic pe parcursul anului trecut aveau probleme tehnice majore, fiind declarate neconforme, arat�� datele centralizate de c��tre institu��ie, scrie Agerpres.
Pia��a ma��inilor noi a sc��zut cu 18% în primele dou�� luni Înmatricul��rile de autoturisme noi în România au sc��zut în februarie 2020 cu 27% fa���� de februarie 2019, atingând un volum de 8.836 unit����i. Astfel, pe primele dou�� luni din 2020 num��rul autoturismelor noi înmatriculate a ajuns la 21.325 unit����i, în sc��dere cu 18% fa���� de perioada similar�� din 2019, arat�� datele ACAROM.
Coronavirus - Unele companii auto a��teapt�� sc��deri mari ale profitului, produc��ia auto mondial�� ar putea sc��dea ��i cu peste 2 milioane de ma��ini Unele uzine auto din zona Wuhan reîncep activitatea, dar peste tot în lume companiile sunt îngrijorate de r��spândirea coronavirusului ��i, mai ales, de faptul c�� nu sunt suficiente componente din China. Se estimeaz�� c�� profitul Nissan ar putea sc��dea cu 35% din cauza crizei, iar compania este un exemplu interesant. Pân�� de curând p��reau a fi pierz��toare companiile care nu au prezen���� puternic�� pe pia��a chinez��, dar de acum roata s-a întors ��i exact aceste companii au probleme mai pu��ine.
���Test Drive Opel Corsa Elegance & Opel Corsa GS Line Opel Corsa – a ��asea genera��ie – este acum fabricat�� pe o platform�� comun�� cu Peugeot 208 ��i Citroen C3, fiind primul autoturism Opel lansat de la integrarea m��rcii germane în marea familie fran��uzeasc�� PSA Peugeot Citroen. Odat�� cu acest eveniment, Corsa a c��p��tat o caroserie mai sexy ca niciodat��, masa e foarte redus��, iar agilitatea deosebit��. Pe de alt�� parte, unele configura��ii pot fi terne la interior, iar motorul cu cel mai mare poten��ial de vânzare (1.2 Turbo 74 kW/100 CP) este un pic cam zgomotos. Am realizat un prim test drive cu Opel Corsa în Croa��ia, în zona Split-Primosten, cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, iar acest clip video extins ar trebui s�� v�� r��spund�� la majoritatea curiozit����ilor pe care le ave��i despre Corsa, atât versiunea Elegance (1.2 Turbo 74 kW/100 CP), cât ��i GS Line (1.2 Turbo 96 kW/130 CP).
Vânz��rile ma��inilor în China au sc��zut cu 80% în februarie din cauza epidemiei de coronavirus Vânz��rile ma��inilor în China, cea mai mare pia���� auto din lume, au sc��zut 80% în februarie din cauza epidemiei de coronavirus, a spus miercuri una dintre asocia��iile industriei din ��ar��, relateaz�� Reuters.
Dacia electric�� - Cum poate schimba Spring pia��a ma��inilor care se încarc�� la priz��. Plusuri ��i minusuri pentru un model despre care se vorbe��te de peste 10 ani De mai bine de un deceniu se vorbe��te despre o Dacie 100% electric��, iar mar��i constructorul de la Mioveni a venit cu un concept care în versiunea de serie ar putea s�� coste chiar ��i sub 10.000 de euro dac�� se men��in subven��iile mari de la noi. În articol pute��i citi unde ar putea fi produs�� Dacia electric�� Spring, cum st�� concuren��a din pia���� ��i de ce momentul este unul important pentru ma��inile electrice.
Volkswagen ID.4 este primul SUV electric al Volkswagen. Autonomie pân�� la 500 km Volkswagen ID.4, al doilea model al familiei de ma��ini electrice ID lansat�� de Volkswagen, va fi lansat pe pia���� spre final de 2020, a anun��at produc��torul auto german. Va fi un model global care va fi produs ��i comercializat în Europa, China ��i SUA. Ma��ina va concura pe pia���� cu Tesla Model Y.
���FOTOGALERIE BMW i4 Concept anun���� primul model electric BMW cu autonomie 600 km BMW i4 Concept prefigureaz�� lansarea lui BMW i4, în 2021, design-ul urmând s�� p��streze, în mare, ceea ce se vede pe concept, tot a��a cum, la vremea lor, i3 ��i i8 au intrat în produc��ia de serie f��r�� modific��ri prea mari fa���� de conceptele care le-au prefigurat. Autonomia preconizat�� va fi de circa 600 km (WLTP), bateria având o capacitate de circa 80 kWh.
Dacia a prezentat prima sa ma��in�� electric��: conceptul Spring. Modelul de serie va fi lansat în 2021, cu o autonomie de 200 km Dacia a prezentat primul s��u showcar electric, Spring, modelul mini de ora�� urmând a fi lansat în 2021 în versiunea de serie. Ma��ina cu cinci u��i are 3,73 metri lungime, cu 34 de cm mai pu��in decât Sandero. Ultima dat�� când Dacia a venit cu un concept la un mare salon auto a fost acum 11 ani când a fost prezentat Duster concept care nu avea nimic în comun cu SUV-ul de serie. Dacia Spring prefigureaz�� cea mai accesibil�� ma��in�� 100% electric�� din Europa, spune compania.
Peugeot 208 a fost desemnat�� Ma��ina Anului în Europa. Pe ce loc a terminat Ford Puma de Craiova La Geneva juriul European Car of the Year a votat Peugeot 208 ca fiind ma��ina anului în Europa, iar locurile doi ��i trei au fost ocupate de dou�� ”electrice”: Tesla Model 3 ��i Porsche Taycan. Reamintim c��, din cauza crizei coronavirusului, salonul Auto de la Geneva, care trebuia s�� înceap�� mar��i, a fost anulat, iar unii constructori auto vor transmite live pe internet lans��rile din alte locuri, în timp ce restul vor trimite comunicate de pres��.
O echip�� de antreprenori români ��i Neogen Capital investesc într-un nou serviciu de car sharing în Bucure��ti O echip�� local�� de antreprenori, finan��at�� de Neogen Capital (grupul care a fondat Bestjobs, Clever Taxi, Zumzi), a lansat un nou serviciu de e-car sharing, CityLink, cu o flot�� de 150 de automobile Toyota Yaris ��i Toyota Corolla, disponibile în Bucure��ti, toate cu propulsie hibrid�� ��i cutie de viteze automat��.
Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirusului Salonul Auto de la Geneva, unul dintre cele mai importante evenimente ale prim��verii, va fi anulat, scrie presa elve��ian��. Decizia vine dup�� de autorit����ile elve��iene au decis s�� anuleze toate evenimentele la care urmau s�� participe mai mult de 1.000 de persoane, scrie publica��ia Tribune de Geneve. Au fost detectate 15 cazuri de infectare cu coronavirus în Elve��ia, dintre care trei în regiunea Geneva.
Renault Twingo Z.E. = Dacia electric��? Specifica��ii ��i fotografii Renault Twingo Z.E., versiunea 100% electric�� a ma��inii de ora�� Twingo, a fost prezentat�� oficial, deocamdat�� online. Î��i va face debutul fizic la Salonul Auto de la Geneva (5-15 Martie), concomitent cu Dacia electric�� - model care are mari ��anse s�� fie, de fapt, un Renault Twingo Z.E. cu sigla Dacia. Din primele detalii ��tim c�� Twingo Z.E. va fi produs în Slovenia, în uzina Novo Mesto, ceea ce arat�� c�� prima Dacia electric�� ar putea fi un automobil creat de francezi, fabricat de sloveni ��i vândut sub un brand cu origine româneasc��. Twingo Z.E. are o baterie Litiu-ion cu o capacitate net�� de 21,3 kWh ��i autonomie omologat�� 180 km (WLTP).
Asocia��ia Service-urilor acuz�� Registrul Auto Român c��-i blocheaz�� service-urile Asocia��ia Service-urilor sus��ine c�� activitatea transportatorilor e îngreunat�� de un ordin emis de Registrul Auto Român. Potrivit asocia��iei, ordinul interzice dreptul la munc�� al angaja��ilor care nu au permis de conducere categoria C sau D, chiar dac�� aveau doar activit����i aferente categoriei B.
Vânz��rile de ma��ini în China scad cu 92% în februarie Vânz��rile de autoturisme din China au sc��zut cu 92% în prima jum��tate a lunii februarie, deoarece extinderea coronavirusului a avut un efect negativ, potrivit unui organism comercial din industrie, citat de BBC.
Renault, ”penalizat��” de Moody’s dup�� un an foarte slab, primul din ultimii zece în care a înregistrat pierderi. Rating-ul a ajuns în zona ”junk” Agen��ia de rating Moody’s a sc��zut cu o treapt�� rating-ul Renault pân�� la categoria ”junk”, reflectând faptul c�� grupul francez a avut un an slab în 2019, cu pierderi de 141 milioane euro ��i afaceri în sc��dere cu 3%. Presa interna��ional�� noteaz�� c�� rentabilitatea Renault a sc��zut anul trecut ��i c�� lucrurile nu merg bine pe fondul scandalului uria�� ce-l are ca subiect pe fostul ��ef Carlos Ghosn. De precizat c�� Dacia a avut cel mai bun an din istoria sa, cu livr��ri de 730.000 de ma��ini. Întregul grup Renault a înregistrat o sc��dere de 1% a vânz��rilor.
Ce ma��ini noi cump��r�� europenii - Niveluri record la SUV-uri, electrice, ma��ini pe benzin�� ��i la marca Dacia Pia��a european�� a ma��inilor noi a continuat s�� se schimbe în 2019: SUV-urile au atins un record de 38%, vânz��rile de ma��lni 100% electrice au dep����it 350.000 de unit����i, iar dieselul a coborât la o cot�� sc��zut��, de doar 31% din total, arat�� datele JATO pentru 27 de ����ri europene. Dacia s-a plasat foarte bine, Sandero fiind al ��aptelea cel mai bine vândut model european, iar Duster a fost pe 12. Tesla Model 3 a fost num��rul unu la electrice, cu 95.000 de ma��ini.
Dacia va prezenta la Geneva primul s��u automobil 100% electric Dacia anun���� c�� va prezenta pe 3 martie la Geneva ”în premier�� mondial�� cea mai accesibil�� ma��in�� de ora�� de pe pia����, 100% electric��”. Va fi doar un concept, iar pân�� la versiunea de serie va mai trece ceva timp. Este de a��teptat ca modelul de ora�� s�� coste sub 15.000 de euro, dar s�� fie mult mai accesibil la pre�� dup�� aplicarea subven��iilor. De mul��i ani de zile se vorbe��te despre Dacia electric��, iar modelul ar putea fi lansat în 2021 sau 2022. Cu siguran���� la ma��in�� se lucreaz�� cel pu��in din 2017, fiind nevoie de mul��i ani pân�� la aducerea pe pia����, mai ales c�� vorbim de un model cu totul nou pentru gama Dacia.
Ecologi��tii germani, un mic triumf în fa��a Tesla, care pl��nuie��te o mega-uzin�� auto într-o p��dure la 40 de km de Berlin Curtea Administrativ�� Superioar�� din Berlin-Brandenburg a oprit lucr��rile de defri��are din p��durea de lâng�� localitatea Grünheide, unde ar urma s�� se ridice fabrica Tesla. Astfel, instan��a de judecat�� a dat curs unei plângeri venite de la Liga Verde a Brandenburgului, dup�� cum a anun��at aceasta, sâmb��t�� seara. În Brandenburg, Tesla ar urma s�� construiasc�� o mega-uzin�� de automobile electrice, fapt care a stârnit multe proteste ale ecologi��tilor ��i ale localnicilor, care î��i v��d amenin��ate comunitatea, natura ��i rezervele de ap�� din zon��.
VIDEO/FOTOGALERIE ���Test Drive cu Ford Puma, felina din inima Olteniei Ford Puma, fabricat exclusiv în Craiova, este un SUV (sau crossover) de segment B, la fel ca ��i „fratele de uzin��”, Ford EcoSport. Puma se remarc�� printr-un design neobi��nuit în gama curent�� a Ford ��i prin tehnologii moderne, incluzând aici ��i motorizare mild hybrid, instrumente de bord complet digitale, înc��rcare wireless pentru telefonul mobil ��i func��ii de asisten���� avansate pentru ��ofer. Am realizat un prim test drive cu Ford Puma în Spania, în zona Malaga-Marbella, cu ocazia testelor interna��ionale pentru pres��, iar acest clip video extins ar trebui s�� v�� r��spund�� la majoritatea curiozit����ilor pe care le ave��i despre Puma, atât versiunea Titanium X, cât ��i ST Line X.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by