Auto
Europenii ��i ma��inile noi - Sandero a fost pe locul 6 în clasamentul general, SUV-urile au 40% din pia����, Tesla Model 3 a fost lider la electrice Pia��a auto european�� a sc��zut în august cu 18%, semn c�� nu putem vorbi de o revenire la normal, iar cele mai vândute modele de ma��ini noi au fost Golf, Clio ��i Peugeot 208, în timp ce Sandero a fost pe locul ��ase. Ford Kuga a fost cel mai vândut hibrid, iar Tesla Model 3 a fost lider la electrice, arat�� datele JATO.
���VIDEO Premier�� Ford Puma ST, primul automobil de înalt�� performan���� produs în România Ford Puma ST dezvolt�� 200 Cai Putere (CP) ��i sprinteaz�� de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Acest model devine, astfel, cel mai puternic ��i mai rapid automobil de serie fabricat vreodat�� în România ��i primul SUV Ford Performance produs în Europa de c��tre compania auto american�� Ford. Ford Puma ST intr�� în produc��ia de serie în uzina Ford Craiova în Octombrie 2020, iar livr��rile c��tre clien��ii din Europa (inclusiv România) tot atunci.
California va interzice vânzarea ma��inilor diesel ��i pe benzin�� înc�� din 2035 Începând din 2035, nicio ma��in�� nou�� vândut�� în California nu poate fi echipat�� cu un motor diesel sau pe benzin��, potrivit unui ordin semnat miercuri de guvernatorul democrat al Californiei pentru a combate schimb��rile climatice ��i poluarea aerului, potrivit AFP.
Renault va lansa în Europa SUV-ul coupe Arkana ���Renault va lansa în prima parte din 2021 în Europa modelul Arkana pe care compania îl nume��te ”SUV coupe”. Ma��ina de 4,56 metri lungime va fi disponibil�� ��i în versiune hibrid�� ��i este construit�� în Coreea de Sud ��i Rusia. Garda la sol este de 19 cm. Arkana fusese lansat�� în 2019 pe pia��a rus�� unde este vârf de gam�� pentru Renault, al��turi de modelul Koleos.
VIDEO Elon Musk promite ma��ina electric�� de 25.000 de dolari, dar nu mai repede de 3 ani. Capitalizarea companiei a sc��zut cu peste 50 miliarde dolari dup�� anun�� Elon Musk a anun��at c�� Tesla vrea s�� scoat�� pe pia���� o ma��in�� electric�� la 25.000 de dolari, sc��derea de pre�� venind mai ales de la faptul c�� se va reu��i reducerea la jum��tate a costului bateriei. Investitorii au fost dezam��gi��i de lipsa unor anun��uri mai importante, cum ar fi bateria cu durat�� de via���� de un milion de mile ��i o ��int�� precis�� care s�� duc�� pre��ul ma��inilor electrice sub cel al ma��inilor cu motoare conven��ionale. În acest context, Tesla a pierdut peste 50 mld dolari din capitalizarea bursier��, mai ales din cauz�� c�� ma��ina de 25.000 de dolari va veni cel devreme în trei ani. ��eful Tesla a spus c�� va veni o vreme în care compania va construi 20 de milioane de ma��ini pe an.
Ce ar putea anun��a Elon Musk la evenimentul 'Battery Day' Mar��i se va ��ine în SUA unul dintre cele mai a��teptate evenimente legate de viitorul ma��inilor electrice, iar Elon Musk ar putea anun��a noi tehnologii care ar face ca bateriile s�� fie mai durabile ��i autonomia ma��inilor c�� creasc��. Unele zvonuri spun c�� Musk va anun��a ma��ina de 25.000 de dolari sau o baterie care s�� reziste un milion de mile. Indiferent de ce se va anun��a mar��i, nout����ile nu vor ajunge în produc��ia de serie mai repede de 2022.
Galerie FOTO Cum arat�� Aston Martin Victor, ma��ina unicat construit�� de compania britanic�� Noul Aston Martin Victor ar putea fi cel mai tare model edi��ie special�� produs de compania britanic�� în ultimele decenii, scrie Business Insider.
Ce ma��ini au cump��rat românii în primele opt luni Pia��a ma��inilor noi este, dup�� 8 luni, cu 38% mai mic�� decât anul trecut, iar la m��rcile din top 10 Hyundai ��i Toyota au avut cele mai mici sc��deri, în timp ce Suzuki ��i Renault au declin mai mare de 45%. Toyota Aygo a fost cel mai c��utat autoturism de clasa A, Sandero conduce la Clasa B, iar Logan este pe primul loc la clasa C. La SUV-uri Duster este pe primul loc, iar ma��inile electrice au un an foarte bun.
Produc��ia auto a sc��zut cu 22% în România, la opt luni ���În perioada iulie - august 2020, au fost produse în România un num��r de 59.496 autoturisme, o cre��tere de 9.6% fa���� de perioada similar�� din 2019, respectiv 54.282 unit����i, arat�� datele ACAROM. Dintre aceste ma��ini, 33.378 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni ��i 26.118 au fost produse de uzina Ford Craiova.
Skoda exclude transformarea într-un brand low-cost: Nu vom fi noua Dacia Skoda a exclus posibilitatea de a se transforma într-un brand cu modele mai accesibile, dup�� modelul în care func��ioneaz�� în prezent brandurile Dacia ��i Renault. "Nu vom fi noua Dacia", spun oficialii m��rcii care au f��cut declara��ii în presa ceh�� ��i german��. Grupul Volkswagen a anun��at la sfâr��itul anului trecut c�� analizeaz�� op��iunea ca brandul Skoda s�� se adreseze în special pie��elor din estul Europei, scrie publica��ia Automarket. Skoda a avut în ultimii doi ani vânz��ri record de câte 1,25 milioane unit����i.
Dacia prezint�� cea de-a treia genera��ie a modelelor Logan, Sandero ��i Sandero Stepway Dacia prezint�� cea de-a treia genera��ie a modelelor Logan, Sandero ��i Sandero Stepway. Noul Logan este mai lung, are o siluet�� complet redesenat�� ��i o serie de elemente estetice ale noului Logan se reg��sesc ��i pe noile Sandero ��i Sandero Stepway, ”printre acestea figurând semn��tura luminoas�� în form�� de Y, ecartul redus între ro��i ��i pasajele acestora, precum ��i noul design al mânerelor de u��i”, spune Dacia. Modelele vor fi prezentate oficial pe 29 septembrie.
Trotinetele electrice Lime intr�� în înc�� dou�� ora��e române��ti Trotinetele electrice Lime vor fi disponibile la închiriere prin aplica��ia de mobil în înc�� dou�� ora��e române��ti, începând din week-end-ul 5-6 septembrie 2020, a informat, vineri, startup-ul de mobilitate urban��, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Renault, planul de salvare ��i o reorganizare radical�� - Cum vrea Luca de Meo s�� readuc�� grupul pe profit Renault trece printr-o perioad�� neagr��, dovad�� c�� a avut pierderi de peste 7 miliarde de euro în prima parte a anului. În mai s-au anun��at o serie de m��suri, inclusiv renun��area la un plan de investi��ii la Mioveni, iar acum, noul CEO Luca de Meo anun���� o schimbare radical�� a organiz��rii grupului care va avea la baz�� patru m��rci ��i nu se va mai axa pe zonele geografice. În plus, dup�� mul��i ani în care produc��ia grupului a tot crescut, volumele vor tot sc��dea ��i planul este s�� se insiste pe ma��inile cu marj�� mare de profit, iar Renault s�� fie perceput�� ca o marc�� ”prestigioas��” ��i Dacia s�� fie mai ”cool”.
Dacia va prezenta în câteva zile noile Sandero ��i Logan Dacia a început un ”teasing” pe re��elele sociale ��i va prezenta în câteva zile noile genera��ii Sandero, Sandero Stepway ��i Logan care vor veni, spun sursele, cu multe schimb��ri. Sandero a fost în ultimele luni printre cele mai vândute ma��ini din Europa. Noul CEO al Renault, Luca de Meo, declar�� într-un interviu pentru Le Point c�� pozi��ia Dacia în segmentul low-cost este puternic�� ��i nu se va îndep��rta de segment, îns�� marca trebuie s�� capete o imagine ”mai cool”.
Românii ��i ma��inile electrice - Cum arat�� cifrele fa���� de ����rile din regiune ��i fa���� de cele mai mari pie��e europene Prima jum��tate din 2020 a fost una record pentru ma��inile 100% electrice, atât în întreaga Uniune European��, cât ��i în România, chiar dac�� pia��a de la noi este înc�� minuscul��. Austria, Polonia ��i Cehia sunt cele mai mari pie��e din regiune pentru ma��inile electrice, iar în România s-au înmatriculat în medie 100 pe lun�� în 2020. Num��rul de modele full-electrice din pia���� cre��te constant, subven��iile au fost motivante ��i totalul sta��iilor de înc��rcare se m��re��te în Europa.
Pia��a ma��inilor noi a sc��zut cu 52% în august, iar la second-hand declinul a fost mult mai mic Dup�� opt luni, înmatricul��rile de ma��ini noi au totalizat peste 73.000 de unit����i, în timp ce ma��inile second-hand din import au fost de peste trei ori mai multe, arat�� datele DRPCIV citate de ACAROM. La ma��inile noi sc��derea a fost de 51% luna trecut�� ��i fiindc�� august 2019 a fost o lun�� extrem de bun��, foarte greu de egalat. La second-hand sc��derea a fost de 18%.
VIDEO Skoda lanseaz�� cel mai scump model al s��u: SUV-ul electric Enyaq iV Skoda a prezentat primul s��u SUV 100% electric, model de peste 4,6 metri lungime care va fi produs la uzina Mlada Boleslav din Cehia ��i ajunge s�� coste ��i 43.000 de euro, f��r�� subven��ii. În func��ie de versiunea aleas��, autonomia promis�� este între 340 ��i 510 km.
Mar��ul ma��inilor eco, start Sâmb��t��, 29 August 2020, în Bucure��ti, la ora 10:00 Automobile electrice ��i hibride Tesla, BMW, Renault, Volkswagen, Ford, Suzuki, Nissan ��i Opel particip�� Sâmb��t��, 29 August 2020, la a treia edi��ie a „mar��ului ma��inilor eco”. Evenimentul va avea loc în parcarea Bibliotecii Na��ionale, de la ora 10:00, pân�� la ora 13:00. De aceast�� dat��, mar��ul este adaptat la m��surile de protec��ie ��i distan��are fizic��, impuse de pandemia COVID-19.
Ma��ina electric��, groapa de gunoi ��i WC-ul din fundul cur��ii. Care este diferen��a? Ma��ina electric��, groapa de gunoi ��i WC-ul din fundul cur��ii au, aparent, un numitor comun: poluarea. ��i, totu��i, ceva le diferen��iaz��. E vorba despre impactul asupra vie��ii oamenilor. Fie c�� ne place s�� credem sau nu, ma��ina pe combustie seam��n�� foarte mult cu modul primitiv de trai al omului – cu groapa de gunoi sub fereastr�� ��i WC-ul în fundul cur��ii. În acela��i timp, ma��ina electric�� seam��n�� cu sistemele de management integrat pentru de��euri ��i cu toaleta modern��. Iat�� de ce.
���VIDEO Calcule pentru Volkswagen ID.3. Finan��are, costuri A venit momentul ca rezerv��rile de 1.000 Euro pentru Volkswagen ID.3 1ST s�� se transforme în comenzi ferme, iar începând cu ultimele zile din Iulie 2020 clien��ii din România au putut merge la dealerul lor Volkswagen pentru a semna contractele de vânzare-cump��rare pentru ID.3. Iat�� cum arat�� solu��iile de finan��are propuse pe pia��a din România ��i oferta CASCO pentru Volkswagen ID.3.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by