Auto
Peugeot - Citroen ��i Fiat - Chrysler au semnat acordul de fuziune ��i dau na��tere unui gigant ce produce peste 8 milioane de ma��ini/an ���PSA Peugeot - Citroen ��i FCA Fiat - Chrysler au semnat miercuri un acord de fuziune ”între egali” care va duce la formarea unui grup ce devine al patrulea cel mai mare produc��tor auto mondial. Noua entitate are 400.000 de salaria��i, cifr�� de afaceri de 170 miliarde euro ��i produc��ie anual�� de 8,7 milioane unit����i, scrie Le Monde.
���OPINIE Cum m-am transformat dintr-un admirator al tractoarelor diesel într-un fan al ma��inilor electrice De fiecare dat�� când trecea câte un tractor agricol diesel pe uli��ele copil��riei mele alergam prin curte mai-mai s��-mi rup gâtul ca s��-l v��d, s��-l ascult ��i s��-i miros fumul de motorin�� ars��. Sunt n��scut în 1985, iar admira��ia mea pentru tractoare se întâmpla prin 1990. Pe vremea aia tractoarele erau, oricum, singurele autovehicule care treceau pe lâng�� casa bunicii. 20 de ani mai târziu m-am îndr��gostit ireversibil de automobilul electric, dup�� ce am condus o Tesla, în Geneva. Este o evolu��ie spectaculoas�� de gusturi, preferin��e. În 2010 aveam aproape 25 de ani ��i deveneam primul jurnalist auto din România care conduce un automobil electric – ��i nu unul oarecare, ci „the (s)hit” al momentului: Tesla Roadster.
Dacia va avea mai întâi un hibrid înc��rcabil la priz�� ��i apoi ��i o ma��in�� full-electric��. Nu avem încotro. To��i produc��torii trebuie s�� scad�� emisiile de CO2, spune ��eful companiei Dacia va lansa mai întâi ma��ini hibride, fiind primul pas c��tre cele electrice, a spus într-o întâlnire cu presa, Christophe Dridi, ��eful companiei. Presa francez�� a scris c�� Dacia va lansa în 2021 un SUV 100% electric ce ar putea costa 15.000 euro, dar compania nu a confirmat data. ��eful companiei a spus îns�� c�� la Mioveni vor fi produse ma��ini hibride, iar primul model full-electric Dacia ar trebui s�� fie o ma��in�� de ora��. Pe pia��a ma��inilor electrice de sub 20.000 de euro vor intra modele mici de la Skoda ��i Volkswagen, iar subven��iile pot duce pre��ul acestor modele chiar ��i la sub 10.000 de euro.
Potrivit presei franceze, italianul Luca De Meo ar fi noul CEO al grupului Renault Luca De Meo, actualul CEO al Seat (grupul Volkswagen), ar fi fost numit, potrivit AFP, num��rul unu al grupului Renault, citeaz�� Rador. Se pare c�� alegerea managerului italian este sus��inut�� ��i de reprezentan��ii statului francez din consiliul de administra��ie al Renault.
25% din accidente au loc pe ghea���� sau polei. Sfaturi de iarn�� pentru ��oferi În fiecare iarna, multe dintre accidentele auto se petrec pe ghea���� sau polei. Din acest motiv, Viasat Systems a realizat un infografic în care ofer�� ��oferilor sfaturi utile pentru ca ace��tia s�� aib�� parte de drumuri sigure ��i far�� incidente.Vezi infograficul în articol
Când traficul de iarn�� te conduce la solu��ii pentru tot anul: S��rb��tori Fericite ��i de accidente ferite! Conform ultimelor rapoarte interna��ionale privind traficul din perioada vacan��elor de iarn��, ziua de Cr��ciun are cel mai redus trafic din an. Pare oarecum firesc, ��inând cont c�� majoritatea oamenilor s��rb��toresc acas��, în familie, iar cei care aleg s�� plece undeva în afara ora��ului, fac acest traseu cu câteva zile înainte. Tocmai de aceea nu se poate spune acela��i lucru despre zilele anterioare acestei s��rb��tori: studiile relev�� c�� 23 decembrie e ziua cea mai aglomerat�� ��i cu cele mai multe incidente în trafic (circa 20% mai multe accidente decât în orice alt�� zi din vacan��a de iarn��!).
Hyundai anun���� un plan uria�� de 52 miliarde dolari pentru ma��ini electrice, autonome, zbur��toare ��i ma��ini pe hidrogen Hyundai a anun��at un plan ”mamut” de investi��ii pe cinci ani în valoare de 52 miliarde dolari dintre care o treime se duc pentru investi��ii în ma��ini electrice ��i autonome. Compania sud-coreean�� va investi ��i în ma��ini zbur��toare, ma��ini pe hidrogen ��i diverse servicii de mobilitate. Vor fi dezvoltate ��i dou�� noi sub-m��rci, cu accent pus pe ma��ini electrice.
Dacia a atins pragul de 500.000 de ma��ini din noua genera��ie Duster produse la Mioveni La sfâr��itul lunii noiembrie, Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni a s��rb��torit ie��irea din linia de montaj a modelului Duster cu num��rul 500.000, ma��ina aniversar�� fiind ro��ie, cu motor 1.3 TCE, 150 CP. Cifra se refer�� la a doua genera��ie de Duster, din prima s-au produs 1,2 milioane. Reamintim c�� recent Dacia a donat un Duster 4X4 Papei Francisc. „Papamobilul” are culoarea alb�� la exterior ��i bej în interior.
Au fost anun��ate finalistele pentru Ma��ina Anului 2020 în Europa - În lista scurt�� este ��i Ford Puma produs la Craiova Cele ��apte finaliste ale competi��iei European Car of The Year 2020 au fost anun��ate, iar în list�� se g��sesc modele diverse, de la Ford Puma produs la Craiova, pân�� la primul model electric al Porsche, Taycan, ma��in�� de peste 100.000 de euro. Lista nu duce lips�� nici de modele de volum - Peugeot 2018 ��i Renault Clio - dar cuprinde ��i Tesla Model 3.
Elon Musk a explicat de ce s-au spart geamurile camionetei Cybertruck la evenimentul de lansare La evenimentul de lansare a camionetei electrice Cybertruck geamurile acesteia s-au spart într-o demonstra��ie care trebuia de fapt s�� arate cât de rezistente sunt. Musk, care a înjurat în secunda urm��toare dup�� întâmplare, a explicat c�� de vin�� a fost ordinea în care a fost f��cut�� demonstra��ia. Franz von Holzhausen, designerul ��ef al Tesla, a fost cel care a f��cut demonstra��ia.
Elon Musk spune c�� 200.000 de oameni au f��cut pre-comand�� pentru camioneta excentric�� Cybertruck Elon Musk spune c�� 200.000 de oameni au pre-comandat camioneta Cybertruck prezentat�� de companie pe 21 noiembrie. Practic oamenii au pl��tit 100 de dolari pentru a-��i rezerva vehiculul, dar î��i pot primi banii înapoi dac�� se r��zgândesc. Cybertruck cost�� de la 39.900 dolari ��i ar trebui s�� ajung�� la clien��i în 2021, dar Tesla este celebr�� pentru amân��ri. Ac��iunile companiei au sc��zut cu 6% vineri, dar capitalizarea de pia���� este de 60 miliarde dolari.
Fiecare flot�� auto cu pachetul ei de monitorizare potrivit: despre costuri mici de monitorizare ��i rezultate uimitoare De multe ori monitorizarea auto sau serviciile telematice sunt asociate cu flote complexe, rapoarte sofisticate, aparatur�� extravagant�� ��i-n consecin���� costuri pe m��sur��. Ce se întâmpl�� îns�� când vine vorba de ma��inile mici, folosite zi de zi în flotele de distribu��ie, vânz��ri sau chiar servicii? Exist�� solu��ii de monitorizare adaptate ��i pentru acest tip de vehicule obi��nuite?
���VIDEO Tesla a lansat camioneta electric�� Cybertruck, cu un design excentric. Geamurile s-au spart în timpul demonstra��iei de lansare Tesla a lansat pickup-ul electric Cybertruck care a surprins prin designul excentric, unii spunând c�� Tesla a cam exagerat. ��i mai surprins a fost Elon Musk în timpul demonstra��iei de lansare, când geamurile ransforsate s-au spart când au fost lovite cu o bil�� de metal ce ar fi trebuit s�� arate cât de rezistente sunt. Cybertruck cost�� de la 39.900 dolari în SUA ��i primii clien��i ar trebui s��-��i primeasc�� ma��inile în 2021, dar compania are o ”tradi��ie” în a nu respecta termenele.
���VIDEO: Skoda Octavia, prim contact la premiera mondial�� O nou�� genera��ie Skoda Octavia este gata de lansare în primul trimestru din 2020, aceasta fiind a patra genera��ie Octavia din istoria recent�� a m��rcii cehe Skoda, respectiv a cincea genera��ie dac�� lu��m în calcul ��i ma��inile Octavia (sedan ��i break) lansate în urm�� cu 60 de ani. În func��ie de caroserie, Octavia concureaz�� pe pia���� cu ma��ini precum Ford Focus, Opel Astra, Volkswagen Golf, etc… Am fost la premiera mondial�� a noii Skoda Octavia, la Galeria Na��ional�� de Art�� din Praga, Cehia, ��i am preg��tit o prezentare video de acolo.
Continental î��i va reduce efectivele cu 5.000 de oameni, pe fondul sc��derii cererii pentru componente destinate motoarelor conven��ionale Continental, compania care în România are peste 15.000 de angaja��i, î��i va reduce pe termen mediu ��i lung efectivele cu 5.000 de oameni, pe fondul sc��derii cererii pentru componente destinate ma��inilor cu motoare cu combustie intern��. Vor fi afectate sit-uri din Germania, SUA, Italia sau Spania, scrie Automotive News. To��i marii furnizori de componente auto vor fi afecta��i de cre��terea ma��inilor electrice care au nevoie de mai pu��ine componente. România nu va fi afectat��.
���VIDEO #electRO ep.7: Fan ma��in�� electric�� din întâmplare Cristian Cristea este unul dintre oamenii care au descoperit automobilul electric din întâmplare, dup�� ce o firm�� de închirieri i-a oferit un Nissan LEAF în loc de ma��ina termic�� rezervat�� în avans. A��a a început totul. De atunci au trecut aproape cinci ani. ��i peste 230.000 km parcur��i electric. Cristian Cristea î��i folose��te ma��ina pentru a dezvolta ��i între��ine afacerea lui din domeniul apei, dar ��i pentru vacan��e ��i c��l��torii. A fost în Grecia cu LEAF-ul cu baterie de 24 kWh (autonomie real�� 100-130 km) ��i la Amsterdam cu LEAF-ul cu baterie de 30 kWh (autonomie real�� 160-200 km). A doua ma��in�� a plecat la cel mai bun prieten al lui Cristian, dup�� ce s-a convins singur c�� electric e mai bine.
VIDEO FOTO Cum arat�� primul SUV Aston Martin, ma��in�� de 193.000 de euro ���Aston Martin a prezentat la Beverly Hills ��i la Beijing primul s��u SUV, modelul DBX care va ajunge la primii clien��i în al doilea trimestru din 2019. DBX are motor de 542 CP ��i o vitez�� maxim�� de 295 km/h. Tot mai multe m��rci de prestigiu lanseaz�� SUV-uri ultra-scumpe care se adreseaz�� cump��r��torilor boga��i din China, ����rile arabe, SUA ��i Rusia. Bentley a lansat primul SUV în 2016, Lamborghini ��i Rolls Royce au intrat în segment în 2018 ��i Ferrari este de a��teptat s�� se al��ture în 2022.
Bugatti ar putea lansa prima sa ma��in�� electric��, model care va fi cel mai...accesibil al m��rcii, fiindc�� ar putea s�� coste sub un milion de euro Bugatti, extravaganta marc�� din grupul VW, analizeaz�� posibilitatea de a lansa un vehicul electric de patru locuri care ar putea costa între 500.000 ��i un milion de euro, devenind cel mai...accesibil al m��rcii. Bugatti, celebr�� pentru ma��inile sale ce pot dep����i 400 km/h, vrea s�� devin�� rentabil�� ��i ar putea s��-��i creasc�� puternic produc��ia anual��. Bugatti a livrat 76 de ma��ini anul trecut ��i pu��in peste 250 în ultimii ��ase ani.
���VIDEO Ford lanseaz�� SUV-ul electric Mustang Mach-E Ford a anun��at c�� va lansa primul s��u SUV electric care va purta un nume celebru din gama sa, Mustang. Ford promite o autonomie de pân�� la 600 km, iar ma��ina va ajunge la 100 km/h în 5 secunde în versiunea GT care va fi lansat�� ulterior. Mustang Mach-E va fi oferit în versiuni cu autonomie standard sau autonomie extins��, cu trac��iune spate sau cu trac��iune integral��. Ma��ina va ajunge în ��ar�� în prima parte din 2021.
Dacia lanseaz�� versiunea Stepway a berlinei Logan Dacia lanseaz�� pe pia��a local�� versiunea Stepway a Logan sedan, pre��urile fiind între 10.250 ��i 12.150 euro, în func��ie de motorizare. Versiunile Stepway au debutat pe Sandero, în 2009, iar în 2017 a fost lansat ��i Logan MCV Stepway.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by