IT
Site-ul CCR, ��inta unui atac informatic Site-ul Cur��ii Constitu��ionale a României (CCR) a fost ��inta unui atac informatic, vineri dup��-amiaz��, nemaiputând fi accesat pentru o perioad��, informeaz�� Agerpres.
Cine poate fi ��ofer Uber ��i Bolt, ce risc�� ��oferii ��i ce se schimb�� dac�� se adopt�� OUG pentru transport alternativ Companiile de ridesharing precum Uber ��i Bolt sunt în c��utare de ��oferi, potrivit anun��urilor de pe site-urile lor ��i de pe alte site-uri de recrutare. Ce condi��ii trebuie s�� îndeplineasc��, în prezent, cei care vor s�� devin�� ��oferi parteneri Uber ��i Bolt, ce risc�� potrivit legisla��iei în vigoare ��i ce s-ar schimba dac�� Guvernul ar adopta ordonan��a pentru transportul alternativ.
Cursa global�� pentru inteligen���� artificial��: De ce se tem companiile Directorii executivi ��i liderii americani de companii (85%) se arat�� optimi��ti în privin��a succesului adopt��rii inteligen��ei artificiale (AI) în companiile lor. Pl��nuiesc investi��ii din ce în ce mai mari ��i au încredere în aceast�� tehnologie, arat�� un studiu EY derulat în rândul a 500 de directori executivi seniori din Statele Unite ale Americii. 87% dintre ace��tia au declarat c�� organiza��ia lor va investi în ini��iative AI în acest an.
Uber, MasterCard, Visa ��i alte companii sus��in proiectul 'secret' al Facebook pentru blockchain Facebook a convins mai multe companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com s�� se al��ture proiectului s��u pe blockchain ��i s�� investeasc�� câteva milioane de dolari în acest proiect, pe care re��eaua de socializare l-a ��inut secret, dar la care se ��tie c�� lucreaz�� o echip�� mare de IT-i��ti pentru a-l lansa cât mai curând.
Huawei preg��te��te lansarea propriului sistem de operare, în caz c�� va fi nevoit�� s�� renun��e la Android Huawei preg��te��te lansarea propriului sistem de operare, în condi��iile în care s-ar putea s�� fie for��at�� s�� renun��e la Android, din cauza interdic��iilor impuse de SUA. Un director al companiei spune, citat de Reuters, c�� Huawei probabil va trebui s�� lanseze propriul sistem de operare ��i va începe procesul de a înregistra marca Hongmeng în cât mai multe ����ri.
A ap��rut un instrument Google de realizare de jocuri 3D, gratuit Gamerii vor putea s��-��i fac�� singuri propriile jocuri 3D f��r�� s�� fie nevoie s�� cunoasc�� programare pe computer, cu ajutorul Game Builder, un nou instrument construit de compania Google, disponibil gratuit pe internet.
Facebook investe��te într-un marketplace care pune în leg��tur�� prin aplica��ii de socializare, vânz��torii ��i cump��r��torii Facebook a investit o sum�� important�� în startup-ul indian Meesho, un marketplace care pune în leg��tur�� vânz��torii ��i poten��ialii cump��r��tori prin intermediul unor aplica��ii de socializare precum WhatsApp. Înainte de aceast�� finan��are, startup-ul a ob��inut investi��ii totale de 65 milioane de dolari.
Hran�� în schimbul asisten��ei - Un sfert dintre românii care î��i ajut�� rudele mai în vârst�� în probleme de tehnologie sunt recompensa��i cu mâncare g��tit�� - studiu Un studiu global Kaspersky a constatat c�� mai mult de o treime (35%) dintre persoanele de peste 55 de ani ar avea dificult����i cu provoc��rile de zi cu zi ale tehnologiei, dac�� nu ar avea sprijinul copiilor lor. În România, procentul celor care admit acest lucru este sub media european��, de 23%, iar cei care î��i ajut�� rudele mai în vârst�� sunt recompensa��i cel mai adesea cu o vorb�� bun��, dar ��i cu mâncare g��tit��. Sondajul online a fost realizat pe un e��antion de 11.000 de utilizatori din 13 ����ri, printre care ��i România, având cote reprezentative la nivel na��ional pentru fiecare categorie de sex, vârst�� ��i regiune.
Reprezentan��ii Uber, Clever ��i Bolt cer Guvernului s�� gr��beasc�� adoptarea OUG pentru ridesharing Asocia��ia Coali��ia pentru Economie Digital��, organizatie independent�� care reprezint�� principalele companii de ride sharing ��i e-hailing din Romania, Uber, Clever ��i Bolt, solicit�� Guvernului urgentarea procedurii de adoptare a ordonan��ei de urgen���� promis�� cu mai bine de dou�� luni în urm��.
Grupul Neogen investe��te într-un marketplace prin care se pot închiria ambarca��iuni din peste 100 de ����ri Grupul Neogen (Bestjobs, Zumzi), controlat de omul de afaceri C��lin Fusu, a achizi��ionat 9,4% din ac��iunile Sailo.com, un marketplace prin care se pot închiria ambarca��iuni din peste 100 de ����ri din America de Nord, America de Sud, Europa ��i Asia. Capitalizarea post investi��ie se ridic�� la 9 milioane de dolari.
Telegram a detectat un atac cibernetic de propor��ii în timpul demonstra��iilor din Hong Kong Pavel Durov, creatorul aplica��iei de mesagerie Telegram, spune c�� a avut loc un atac cibernetic de propor��ii asupra serverelor companiei în timpui protestelor din Hong Kong, toate datele ar��tând c�� sursa este China, scrie Bloomberg. În Hong Kong sunt proteste intense din cauza faptului c�� este o regiune cu statut special, iar chinezii vor s�� impun�� o lege prin care disiden��ii s�� poat�� fi expulza��i pe continent.
7 startup-uri române��ti primesc finan����ri de câte 50.000 euro de la fondul de investi��ii GapMinder Techcelerator anun���� cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rund�� a programului de accelerare care beneficiaz�� de programul de mentorat intensiv ��i de o prim�� rund�� de investi��ii de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de ac��iuni din companie, urmate de convertible note (not�� convertibil��) la scurt timp. Ini��ial, 185 de startup-uri ��i-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.
FOTO Cum arat�� noul concept de taxi aerian Uber ��i noul ora�� pilot Uber Air Uber a dezv��luit noul concept de taxi aerian ��i a anun��at un nou ora�� pilot Uber Air, al��turi de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei re��ele de avia��ie urban��. Testele de zbor vor începe din 2020, urmând ca activitatea comercial�� în acest sector s�� debuteze în 2023.
Un video trucat cu Mark Zuckerberg pune la încercare regulile stabilite chiar de Facebook ��i Instagram Un scurt video trucat în care Mark Zuckerberg apare spunând lucruri pe care nu le-a spus vreodat�� stârne��te controverse pe Instagram. Doi arti��ti britanici au pus voce peste imagini cu un interviu real al lui Zuckerberg, iar Instagram nu a scos clipul. Acum dou�� s��pt��mâni un video deepfake cu Nancy Pelosi, care p��rea beat��, nu a fost scos de Facebook, de��i mul��i au cerut asta. Controversa despre cum ar trebui re��elele sociale s�� trateze aceste clipuri persist��.
Un nou malware atac�� serverele firmelor pentru a minerii criptomonede. Prima victima: Oracle Cercet��torii din domeniul securit����ii cibernetice au identificat un nou malware care folose��te puterea de calcul a computerelor infectate pentru a ob��ine criptomonede, pe care le trimit mai departe în portofelele electronice ale hackerilor. De data aceasta îns��, malware-ul este construit în a��a fel încât s�� poat�� fi instalat pe serverele de aplica��ii pentru firme ��i utilizeaz�� un truc inteligent pentru a r��mâne ascuns. Malware-ul a revendicat deja prima victim�� major��: serverele Oracle.
Furnizor de solu��ii eCommerce: Nu exist�� viitor pentru companii f��r�� datele clien��ilor Anticiparea comportamentului de consum al clien��ilor a fost permanent una dintre marile provoc��ri ale companiilor, în procesele de inovare, dezvoltare ��i de îmbun��t����ire. În prezent, capacitatea de a în��elege cât mai corect nevoile ��i a��tept��rile clien��ilor a devenit o prioritate ��i mai mare, care poate face diferen��a între a r��mâne pe pia���� ��i a da faliment – cheia fiind interpretarea datelor colectate de companii în urma interac��iunii cu clien��ii, sus��in speciali��tii unui furnizor de solu��ii eCommerce.
Noi colec��ii de art�� române��ti pot fi admirate din întreaga lume pe Google Arts & Culture Google Arts & Culture lanseaz�� expozi��iile de art�� a 4 noi parteneri din România. Muzeul Na��ional Cotroceni, Castelul Pele��, Complexul Muzeal Na��ional Moldova din Ia��i ��i Asocia��ia „Semne Cusute” ��i-au digitalizat colec��iile de art�� ��i le-au publicat pe Arts & Culture, platforma Google care ofer�� acces la patrimoniul istoric ��i cultural din întreaga lume, prin intermediul internetului.
Dup�� un ICO de 1,7 miliarde $, Telegram pune la vânzare criptomonedele sale pentru investitorii publici Aplica��ia de mesagerie Telegram, care a realizat cea mai popular�� ofert�� ini��ial�� de monede (ICO) din istoria ICO-urilor, pune în sfâr��it la vânzare tokenii pentru investitorii publici. Telegram a ob��inut anul trecut suma record de 1,7 miliarde de dolari prin intermediul unui ICO la care au putut participa doar investitorii acredita��i.
VIDEO Microsoft va lansa pân�� la final de 2020 cel mai puternic Xbox de pân�� acum Microsoft a anun��at c�� pân�� la finalul anului viitor va lansa cea mai nou�� genera��ie a consolei Xbox. Brandul a fost lansat în 2001 ��i cel mai nou Xbox ��i-a f��cut debutul în 2013. Compania spune c�� noul Xbox va avea putere de procesare de patru ori mai mare decât Xbox One X ��i c�� va avea memorie mai mare ��i rezolu��ie mai bun��.
VIDEOREPORAJ Robo��ii care fac robo��i: De ce au nevoie afacerile mici de aceast�� tehnologie ��i cum se schimb�� joburile în viitor Produc��torii de cobo��i sus��in c�� oamenii nu î��i vor pierde joburile din cauza robo��ilor, dar este nevoie de astfel de tehnologii pentru a rezista în pia��a chiar ��i în cazul micilor afaceri. Am vizitat o fabric�� de robo��i industriali din Danemarca pentru a vedea cum sunt f��cu��i robo��ii colaborativi (cobo��ii) chiar cu ajutorul robo��ilor. Cât cost�� ei ��i în cât timp poate fi amortizat�� investi��ia.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version