IT
Tremend preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider a celor de la Pegas Compania IT românească Tremend Software Consulting preia dezvoltarea aplicației de bike sharing Ape Rider, lansată de startup Atelierele Pegas. Serviciul vrea să ajungă la 100.000 de utilizatori până la sfârșitul acestui an.
Hackathon pentru proiecte IT în domeniul sănătăţii: Premii totale de 15.000 dolari Hacking Health Hackathon 2.0 a deschis înscrierile pentru cea de a doua ediţie a competiţiei pentru proiecte tehnologice din domeniul sănătăţii. Sunt puse la bătaie trei premii de câte 5.000 de dolari fiecare. Iată care sunt temele hackathonului.
Facebook a dezactivat zeci de conturi ale unei firme din Rusia care ar fi furat date pentru identificarea unor persoane  Facebook a dezactivat 66 de conturi, pagini și aplicații care aparțin firmei SocialDataHub pentru colectarea neautorizată de informații cu privire la utilizatori și care construiește software de recunoaștere facială pentru guvernul rus, relatează Reuters.
Facebook: Datele a 29 de milioane de utilizatori au fost compromise, în atacul cibernetic din septembrie O breșă de securitate descoperită în septembrie în cea mai mare rețea de socializare a permis kackerilor să compromita datele personale a 29 de milioane de utilizatori, a spus Facebook într-un comunicat, mult mai puțini decât s-a crezut inițial, relatează AFP.
Două firme românești, remarcate în topul Europei Centrale și de Est, pe tehnologie Două firme românești se remarcă pe lista afacerilor de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, întocmită de o importantă companie de consultanță internațională.
„Unicornul” românesc de 3 miliarde de dolari, UiPath, lucrează și pentru cea mai mare bancă din România Cea mai mare bancă din România, Banca Transilvania, va utiliza integrat platformele furnizate de UiPath, o companie de automatizări software înființată în România, evaluată acum la 3 miliarde de dolari, și de startupul românesc Druid, înființat anul acesta.
Edtech: 9 startup-uri care fac bani din educație. De la rezumate de cărți la lecții pe blockchain Era digitală a perturbat cu succes sectorul educației. Dacă înainte foloseam doar manuale, acum o bună parte din studenți folosesc platforme online. Citim cu orele de pe telefoane și Google ne răsăpunde la toate întrebările care ne vin în minte. Când vrem să învățăm o limbă străină, este foarte probabil să descărcăm o aplicație, în loc să căutam un curs.
Se caută startupuri IT românești, pentru finanțare și mentorat, la Cluj Startupurile IT&C românești vor putea obține finanțări și mentorat într-un nou program de accelerare care se va deschide la Cluj-Napoca, pentru care au început înscrierile online, au anunțat, vineri, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Fond de investiții de 100 milioane de dolari pentru startup-uri de inteligență artificială Producătorul american de cipuri Micron Technology intenționează să investească până la 100 de milioane de dolari în startup-uri care lucrează în domeniul tehnologiilor de inteligență artificială.
Aplicația fintech Revolut lansează versiunea în limba română. Câți utilizatori are în România Startup-ul fintech Revolut ajunge la 75.000 de utilizatori în România, la șase luni după deschiderea unui birou local. Cu această ocazie, startup-ul lansează o versiune a aplicației în limba română.
Cât au furat hoții de criptomonede anul acesta. Creștere de 250% față de 2017 Hoţii de criptomonede au furat de pe platformele de schimb echivalentul a 927 de milioane de dolari în primele nouă luni ale anului, cu 250% mai mult decât anul trecut, arată un raport al firmei de securitate cibernetică CipherTrace.
Bloomberg vine cu noi informații despre cum China continuă să saboteze componente tehnologice esențiale destinate companiilor americane O companie telecom americană a descoperit în rețelele sale hardware modificat de la Super Micro Computer Inc, fiind încă o dovadă a modului în care China vrea să saboteze componente destinate companiilor din SUA, scrie Bloomberg. Aceeași publicație a postat o anchetă extrem de lungă în care spunea că cele mai valoroase companii IT din lume, Apple şi Amazon, se numără printre cele 30 atacate de spioni din China prin infiltrarea în anumite componente hardware folosite de acestea a unor microcipuri de mărimea unui boz de orez, cu scopul de a le controla datele. Ancheta a fost vehement contestată de companiile în cauză.
Amazon a renunțat la un soft de inteligență artificială folosit ca ajutor pentru găsirea de noi angajați, după ce s-a dovedit că programul depuncta CV-urile femeilor Amazon s-a ajutat un timp de un soft cu inteligență artificială care selecta CV-urile cele mai bune, dar a renunțat la folosirea lui după ce s-au descoperit o serie de neajunsuri, inclusiv că CV-urile femeilor erau depunctate, informează Reuters. Este încă o dovadă că inteligența artificială trebuie folosită cu prudență și ca ajutor al oamenilor, nu ca înlocuitor.
Carrefour folosește tehnologia din spatele bitcoin pentru a urmări drumul produselor proaspete din ferme în magazin Carrefour a adoptat tehnologia din spatele bitcon — blockchain pentru a urmari carnea de pui, ouăle și roșiile în timp ce sunt transportate de la ferme la magazine și va implementa această tehnologie pentru toate produsele proaspete în următorii ani.
Competiție de programare organizată de NASA în Iași, București, Cluj și Timișoara Anual, Agenția Aerospațială Americană (NASA) organizează un hackaton global pentru crearea de aplicații care să aibă implicații atât pe Pământ, cât și în spațiu. Evenimentul se desfășoară în peste 200 de locații pe Glob, simultan pe 20 și 21 octombrie. În România, evenimentul se va desfășura în 4 orașe din țară: Iași, București, Timișoara și Cluj Napoca.
Google a contestat amenda de 4,34 miliarde euro impusă de UE pentru sistemul de operare Android Google a făcut apel împotriva amenzii record de 4,34 miliarde euro anunțată de UE în iulie pentru abuz de poziție dominantă în utilizarea sistemului de operare Android. Google a spus în mai multe rânduri că Android a creat multe opțiuni și a permis prețuri mai mici în piață. ”Astăzi, datorită sistemului Android, există peste 24.000 de dispozitive, la preţuri variate, din peste 1.300 de mărci diferite, inclusiv ale unor producători de telefoane finlandezi, francezi, germani, italieni,  letoni, olandezi, polonezi, români, spanioli, suedezi şi unguri”, spunea Google, în iulie.
VIDEO Sebastian Dobrincu, tânărul care dă lecţii de afaceri americanilor. Firma lui face peste un milion de dolari anual şi caută noi startup-uri în care să investească La 17 ani, Sebastian Dobrincu îşi lansa primul său startup în Statele Unite, care în mai puţin de un an a ajuns să facă vânzări de peste 1 milion de dolari. Firma lui lucrează cu vedete precum Justin Bieber, sau companii precum McDonalds. Doi ani mai târziu, a trecut la următorul nivel, cel de investitor şi caută noi startup-uri pe care să le finanţeze.
Startup-uri românești cu soluții de stocare electrică pot câștiga premii de 100.000 de euro Cincisprezece startup-uri de energie durabilă vor primi pachete personalizate de servicii cu valoare adăugată, iar cel clasat pe primul loc va beneficia și de un premiu în bani de 100.000 de euro, printr-o competiţie organizată de InnoEnergy. Se pot înscrie startup-uri care dețin tehnologii inovatoare sau idei de afaceri axate pe stocarea electrică.
iTech Transilvania, un cluster IT cu 71 de companii cu afaceri de peste 210 milioane de euro, a fost certificat pentru excelență într-un program al Comisiei Europene iTech Transilvania, un important cluster al industriei IT din România, care include 71 de companii, cu o cifră de afaceri totală de peste 210 milioane de euro și peste 5.000 de angajați, a primit cea mai importantă certificare de excelență la nivel european, a anunțat marți ARIES Transilvania (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software - Filiala Transilvania), asociația care a înființat acest cluster. Certificarea de tip Gold Label a fost oferită la finalul lunii septembrie de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI), entitate fondată de Comisia Europeană, în 2009.
VIDEO Google lansează Atelierul Digital pentru Programatori. Primul hub de tehnologie deschis la Universitatea din Bucureşti, urmează Cluj şi Timişoara Google a lansat la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti hub-ul IT unde se va desfăşura Atelierul Digital pentru Programatori. Urmează deschiderea altor două spaţii similiare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi la Universitatea Politehnică din Timişoara.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version