IT
7 startup-uri române��ti primesc finan����ri de câte 50.000 euro de la fondul de investi��ii GapMinder Techcelerator anun���� cele 7 startup-uri tech din cea de-a treia rund�� a programului de accelerare care beneficiaz�� de programul de mentorat intensiv ��i de o prim�� rund�� de investi��ii de 50.000 de euro/companie din partea GapMinder Venture Partners BV în schimbul unei cote de ac��iuni din companie, urmate de convertible note (not�� convertibil��) la scurt timp. Ini��ial, 185 de startup-uri ��i-au trimis proiectele spre evaluare din care 26 au fost preselectate.
FOTO Cum arat�� noul concept de taxi aerian Uber ��i noul ora�� pilot Uber Air Uber a dezv��luit noul concept de taxi aerian ��i a anun��at un nou ora�� pilot Uber Air, al��turi de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei re��ele de avia��ie urban��. Testele de zbor vor începe din 2020, urmând ca activitatea comercial�� în acest sector s�� debuteze în 2023.
Un video trucat cu Mark Zuckerberg pune la încercare regulile stabilite chiar de Facebook ��i Instagram Un scurt video trucat în care Mark Zuckerberg apare spunând lucruri pe care nu le-a spus vreodat�� stârne��te controverse pe Instagram. Doi arti��ti britanici au pus voce peste imagini cu un interviu real al lui Zuckerberg, iar Instagram nu a scos clipul. Acum dou�� s��pt��mâni un video deepfake cu Nancy Pelosi, care p��rea beat��, nu a fost scos de Facebook, de��i mul��i au cerut asta. Controversa despre cum ar trebui re��elele sociale s�� trateze aceste clipuri persist��.
Un nou malware atac�� serverele firmelor pentru a minerii criptomonede. Prima victima: Oracle Cercet��torii din domeniul securit����ii cibernetice au identificat un nou malware care folose��te puterea de calcul a computerelor infectate pentru a ob��ine criptomonede, pe care le trimit mai departe în portofelele electronice ale hackerilor. De data aceasta îns��, malware-ul este construit în a��a fel încât s�� poat�� fi instalat pe serverele de aplica��ii pentru firme ��i utilizeaz�� un truc inteligent pentru a r��mâne ascuns. Malware-ul a revendicat deja prima victim�� major��: serverele Oracle.
Furnizor de solu��ii eCommerce: Nu exist�� viitor pentru companii f��r�� datele clien��ilor Anticiparea comportamentului de consum al clien��ilor a fost permanent una dintre marile provoc��ri ale companiilor, în procesele de inovare, dezvoltare ��i de îmbun��t����ire. În prezent, capacitatea de a în��elege cât mai corect nevoile ��i a��tept��rile clien��ilor a devenit o prioritate ��i mai mare, care poate face diferen��a între a r��mâne pe pia���� ��i a da faliment – cheia fiind interpretarea datelor colectate de companii în urma interac��iunii cu clien��ii, sus��in speciali��tii unui furnizor de solu��ii eCommerce.
Noi colec��ii de art�� române��ti pot fi admirate din întreaga lume pe Google Arts & Culture Google Arts & Culture lanseaz�� expozi��iile de art�� a 4 noi parteneri din România. Muzeul Na��ional Cotroceni, Castelul Pele��, Complexul Muzeal Na��ional Moldova din Ia��i ��i Asocia��ia „Semne Cusute” ��i-au digitalizat colec��iile de art�� ��i le-au publicat pe Arts & Culture, platforma Google care ofer�� acces la patrimoniul istoric ��i cultural din întreaga lume, prin intermediul internetului.
Dup�� un ICO de 1,7 miliarde $, Telegram pune la vânzare criptomonedele sale pentru investitorii publici Aplica��ia de mesagerie Telegram, care a realizat cea mai popular�� ofert�� ini��ial�� de monede (ICO) din istoria ICO-urilor, pune în sfâr��it la vânzare tokenii pentru investitorii publici. Telegram a ob��inut anul trecut suma record de 1,7 miliarde de dolari prin intermediul unui ICO la care au putut participa doar investitorii acredita��i.
VIDEO Microsoft va lansa pân�� la final de 2020 cel mai puternic Xbox de pân�� acum Microsoft a anun��at c�� pân�� la finalul anului viitor va lansa cea mai nou�� genera��ie a consolei Xbox. Brandul a fost lansat în 2001 ��i cel mai nou Xbox ��i-a f��cut debutul în 2013. Compania spune c�� noul Xbox va avea putere de procesare de patru ori mai mare decât Xbox One X ��i c�� va avea memorie mai mare ��i rezolu��ie mai bun��.
VIDEOREPORAJ Robo��ii care fac robo��i: De ce au nevoie afacerile mici de aceast�� tehnologie ��i cum se schimb�� joburile în viitor Produc��torii de cobo��i sus��in c�� oamenii nu î��i vor pierde joburile din cauza robo��ilor, dar este nevoie de astfel de tehnologii pentru a rezista în pia��a chiar ��i în cazul micilor afaceri. Am vizitat o fabric�� de robo��i industriali din Danemarca pentru a vedea cum sunt f��cu��i robo��ii colaborativi (cobo��ii) chiar cu ajutorul robo��ilor. Cât cost�� ei ��i în cât timp poate fi amortizat�� investi��ia.
Gamerii fac pân�� la 50.000 $ pe or�� din jocuri video transmise live: Topul celor mai populari gameri de pe Twitch Serviciul de streaming live a con��inutului video legat de jocuri video a Amazon ��� Twitch ��� a devenit una dintre cele mai importante platforme din industrie. Sumele de bani implicate sunt surprinz��toare: cei mai buni gameri profesioni��ti fac pân�� ��i 50.000 de dolari pe or��.
Scandal între taximetri��ti ��i reprezentan��ii Uber, Bolt ��i Clever, la Ministerul Transporturilor Reprezentan��ii firmelor de taxi ��i-au sus��inut vehement nemul��umirile legate de companiile de ridesharing, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de OUG privind activit����ile de transport alternativ cu autoturism ��i conduc��tor auto, organizat�� luni la Ministerul Transporturilor, transmite Mediafax.
Tranzac��ie imens�� în IT: Salesforce cump��r�� firma Tableau pentru 15,7 miliarde de dolari Compania IT Salesforce, lider mondial în domeniul sistemelor de gestionare a rela��iilor cu clien��ii (CRM), a anun��at, luni, c�� achizi��ioneaz�� firma Tableau, lider în domeniul softurilor de vizualizare de date, la o valoare de 15,7 miliarde de dolari.
Câ��i bani investesc startup-urile ��i magazinele mari în marketing online Dac�� startup-urile încep cu bugete de 1.000 de euro pe lun��, companiile mari pun la dispozi��ie bugete ce dep����esc pragul de 100.000 de euro pentru serviciile de marketing online. Domeniile cu cele mai mari investi��ii.
Apple cump��r�� un start-up de ma��ini f��r�� ��ofer Apple se preg��te��te s�� cumpere Drive.ai, un start-up care se concentreaz�� pe dezvoltarea tehnologiei necesare ma��inilor autonome. Achizi��ia va aduce produc��torilor de iPhone-uri mai mul��i ingineri cu experien���� în acest domeniu, potrivit persoanelor familiarizate cu situa��ia.
O platform�� româneasc�� de recrutare prin gamification prime��te o investi��ie de 100.000 euro Jobful, startup românesc care a dezvoltat o platform�� de recrutare prin gamification a primit o finan��are de 100.000 de euro, într-o prima rund�� de angel investment de la 3 investitori. Banii vor merge spre dezvoltarea platformei ��i a unei aplica��ii pentru mobil care urmeaz�� a fi lansat�� în aceast�� toamn��.
Microsoft cump��r�� un studio de jocuri video independent Compania de software Microsoft, prin divizia sa de jocuri video Xbox Game Studios, a anun��at luni c�� urmeaz�� s�� cumpere un studio independent, Double Fine Productions, pentru a-��i consolida afacerile din domeniu.
O Globo: SUA decid s�� examineze puterea crescând�� a platformelor digitale Nu este o noutate în Statele Unite, unde capitalismul a atins stadii avansate, activarea legisla��iei care sluje��te drept antidot pentru unul dintre efectele colaterale ale acestui sistem, concentrarea puterii în câteva companii private, scrie O Globo citat de Rador.
Facebook suspend�� preinstalarea aplica��iilor sale pe aparatele Huawei (oficial) Aplica��iile Facebook nu vor mai fi preinstalate pe noile aparate ale grupului chinez Huawei, vizat de sanc��iuni americane adoptate în numele securit����ii na��ionale în plin conflict comercial între Beijing ��i Washington, a anun��at vineri re��eaua social�� american��, relateaz�� AFP.
Vot electronic: Un start-up american a luat finan��are de 7 milioane de dolari s�� dezvolte un sistem inovator O platform�� de vot electronic, care a stat în centrul dezbaterilor privind necesitatea, dar ��i riscurile votului virtual, a ob��inut investi��ii în valoare de 7 milioane de dolari (seria A). ��i în România este dezb��tut��, în prezent, varianta introducerii votului electronic, în contextul în care la alegerile europarlamentare mul��i români din diaspora nu au putut s�� voteze din cauza aglomera��iei de la sec��iile din str��in��tate.
Facebook nu va mai permite preinstalarea aplica��iilor sale pe telefoanele Huawei Facebook nu va mai permite preinstalarea aplica��iilor sale pe telefoanele Huawei, scrie Reuters. Facebook, WhatsApp ��i Instagram sunt preinstalate pe telefoanele Huawei ca parte a unor în��elegeri, dar se pare c�� în curând, cei care vor dori aceste aplica��ii vor trebui s�� le descarce de pe Google Play.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version