IT
���VIDEO Designerii celor mai faimoase magazine Apple s-au apucat de f��cut viziere Unii dintre cei mai renumi��i designeri ale magazinelor Apple, printre care ��i faimosul Fifth Avenue Store - cu un cub imens de sticl�� la intrare, s-au apucat de f��cut viziere pentru protec��ia împotriva COVID.
Apple a lansat a ��asea genera��ie a ceasului inteligent, dar f��r�� a pune în cutie înc��rc��torul obi��nuit ���Apple a lansat mar��i seara noi modele de ceasuri ��i tablete, cu o lun�� înainte de evenimentul în care vor fi anun��ate noile iPhone-uri. Compania a ales s�� nu mai pun�� în cutie ��i înc��rc��torul USB propriu-zis, ci doar cablul magnetic de înc��rcare, mergând pe ideea c�� oricine a avut în trecut un ceas Apple are acest adaptor. Cine nu are, trebuie s��-l cumpere (cost�� 19 dolari în magazinul oficial). Apple spune c�� este mai bine pentru mediu ��i cutiile vor fi mai mici, mul��i clien��i spun c�� este vorba doar de bani.
Competi��ie IT cu premii de 1.500 - 5.000 dolari, organizat�� de românii de la TypingDNA IT-i��tii români pot participa la o competi��ie interna��ional�� de programare, organizat�� online de startup-ul româno-american de securitate digital�� TypingDNA, la care se pot câ��tiga 3 premii în bani, de 1.500, 3.000 ��i 5.000 de dolari.
O platform�� româneasc�� de teste digitale standardizate pentru elevi se listeaz�� pe SeedBlink ��i vrea investi��ii de 270.000 Euro Brio, o platform�� de teste digitale standardizate adresate elevilor români, se listeaz�� pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink ��i ��inte��te o rund�� de finan��are de 270.000 euro. Startup-ul este evaluat în prezent la 2,7 milioane euro.
Firmele IT atrag aten��ia asupra unor nereguli în ceea ce prive��te ajutorul de 2.500 lei pentru laptopuri dat de Guvern Asocia��ia Patronal�� a Industriei de Software ��i Servicii IT atrage aten��ia ca e nevoie de mai multe informa��ii legat de procesul de restituire a diferen��elor de bani în cazul în care valoarea echipamentelor achizi��ionate de angajator este mai mic�� de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat ��i mai subliniaz�� alte câteva neclarit����i.
Ce ar putea prezenta Apple la evenimentul de mar��i seara C�� 2020 este un an cu totul special se va vedea ��i la Apple care nu-��i va mai ��ine tradi��ionalul eveniment din septembrie cu sala plin�� de oameni, ci totul se va petrece online. Mai mult, foarte posibil c�� nu vor fi prezentate noile iPhone-uri pentru c�� va fi organizat un nou eveniment, în octombrie. Pentru acum vor fi anun��uri legate de ceasul Apple, de tableta iPad ��i de alte servicii, precum Apple One.
FAZ: R��zboiul cipurilor Cipurile sunt ultimul instrument pe care îl folose��te America împotriva Chinei, în vederea impunerii suprema��iei. În spatele acestei strategii se afl�� o industrie strâns între��esut��, care se extinde pân�� la companii germane, scrie ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citat de Rador.
Google ��i Techcelerator lanseaz�� un program de accelerare pentru startup-urile române��ti de inteligen���� artificial�� Google for Startups ��i Techcelerator anun���� lansarea programului de accelerare „Advancing AI” pentru startup-urile locale care doresc s�� dezvolte produse bazate pe AI (artificial intelligence) ��i s�� î��i creasc�� afacerile. Programul î��i propune s�� stimuleze ecosistemul de inteligen���� artificial�� din România prin sprijinirea antreprenorilor din aceast�� zon��, oferindu-le acces la resursele specializate furnizate de Google.
Dup�� 20 de ani de amenin����ri informatice: cât de sigur e Internetul de mâine? Cuvinte ca "hackeri" sau "atac cibernetic" sau chiar "infractor cibernetic" sunt înr��d��cinate în vocabularul nostru actual ��i par ni��te deprinderi alimentate de Internet. În realitate, primul act de hacking consemnat de istorie a fost în 1903, când un anume Nevil Maskelyne a întrerupt o demonstra��ie public�� a unui sistem wireless de comunicare ��i a transmis insulte în codul Morse. Dup�� mai bine de un secol comunic��m, lucr��m ��i ne distr��m pe Internet, un mediu aflat constant sub amenin��area infractorilor cibernetici. Ce-au însemnat ultimii 20 de ani în securitate cibernetic��?
Fitbit prime��te autoriza��ie de folosire a aplica��iei EKG în Europa ��i Statele Unite. România este una dintre primele ����ri unde aceast�� func��ionalitate va fi disponibil�� Compania american�� Fitibt anun���� c�� a fost aprobat�� folosirea aplica��iei sale Fitbit EKG în Statele Unite ��i Europa, Electrocardiograma (EKG sau ECG) analizeaz�� varia��iile ritmului cardiac pentru a detecta fibrila��ia atrial�� (FibA). Utilizatorii români ce de��in ceasul inteligent Fitbit Sense vor putea folosi aplica��ia Fitbit EKG începând cu luna octombrie a acestui an.
TikTok încearc�� o solu��ie de mijloc - Nu va vinde nim��nui opera��iunile din SUA, dar ar face un parteneriat cu Oracle, sperând s�� evite interzicerea ByteDance nu doar c�� nu va vinde opera��iunile americane c��tre Microsoft, dar nu o va face nici c��tre Oracle ��i nici nu va da codul surs�� al platformei video c��tre o companie american��, scrie Reuters care citeaz�� televiziunea chinez�� CGTN. Sursele spun c�� ByteDance vrea s�� fac�� un parteneriat cu Oracle în SUA pentru a mul��umi administra��ia Trump ��i a evita interzicerea aplica��iei. Nu este clar îns�� cât de profund va fi parteneriatul.
Tranzac��ie imens�� pe pia��a IT: 40 miliarde dolari pentru un produc��tor britanic de microprocesoare O tranzac��ie imens�� are loc pe pia��a IT mondial��: americanii de la Nvidia au anun��at, luni, c�� achizi��ioneaz�� produc��torul de microprocesoare britanic Arm, cu 40 de miliarde de dolari, în bani ��i ac��iuni, sub anumite condi��ii.
Facebook lanseaz�� o nou�� re��ea de socializare Facebook lanseaz�� Facebook Campus, o nou�� re��ea social�� dedicat�� în special studen��ilor. Cum va func��iona re��eaua ce aminte��te de povestea de început a Facebook.���
Sedare digital�� - ideea unui startup care a ob��inut o finan��are de 10 milioane de euro Oncomfort este un startup belgian care vine cu o metod�� revolu��ionar�� prin care vrea s�� amelioreze durerea ��i anxietatea f��r�� medicamente, printr-o a��a-numit�� numit�� "sedare digital��". Firma a ob��inut o investi��ie serie A de 10 milioane de euro. Iat�� cum fonc��ioneaz�� produsul digital al acestui startup.
Patru din zece email-uri pe tema pandemiei COVID sunt spam Peste 40% dintre email-urile pe subiectul pandemiei primite în primele ��ase luni din 2020 sunt mesaje nesolicitate, multe dintre acestea fiind frauduloase sau infectate cu diverse amenin����ri informatice, arat�� datele produc��torului de solu��ii de securitate Bitdefender.
Huawei va instala în 2021 sistemul s��u de operare pe smartphone-uri Huawei va pune în 2021 pe smartphone-uri sistemul s��u de operare Harmony OS la care compania lucreaz�� de peste un an, a declarat un director al grupului chinez, grup care a vândut anul trecut 240 de milioane de smartphone-uri. Huawei a avut de suferit din cauza sanc��iunilor impuse de SUA ��i nu mai poate instala pe telefoanele noi sistemul Android ��i Google Mobile Services. Business-ul a fost lovit ��i din cauza unor noi interdic��ii legate de achizi��ia de componente ��i software de la companii americane.
Google lanseaz�� Android 11: Noua versiune a sistemului de operare îmbun��t����e��te multitasking-ul telefoanelor Google a lansat noua versiune a sistemului de operare Android 11 a fost lansat oficial, mar��i, dup�� mai multe luni în care a rulat versiunea beta. Noul sistem îmbun��t����e��te multitasking-ul telefoanelor ��i vine cu o serie de func��ii noi, precum Bubbles sau screen recorder, ��i m��suri de protec��ie a datelor personale.
Competi��ia IT organizat�� de NASA în România trece în online ��i d�� startul înscrierilor NASA Space Apps Challenge deschide înscrierile pentru a cincea edi��ie a hackthonului desf����urat în mai multe ora��e din România ��i în alte peste 200 de puncte de pe harta lumii. La edi��ia din acest an, organizat�� online, sunt invita��i pasiona��ii de tehnologie, programatorii, creativii, persoanele cu spirit antreprenorial ��i to��i cei care, prin solu��iile ingenioase propuse, pot contribui la noi descoperiri ��tiin��ifice care s�� ajute la îmbun��t����irea vie��ii pe P��mânt.
Marketplace pentru spa��ii de depozitare, cu investi��ii de 200.000 euro: Cum se închiriaz�� spa��iile prin acest�� platform�� ��i cât cost�� Un marketplace pentru spa��ii de depozitare a fost lansat în România ��i are în momentul de fa���� peste 80 parteneri cu o suprafa���� total�� a spa��iului disponibil de aproximativ 65.000 metri p��tra��i. La noi în ��ar�� exist�� peste 4,6 milioane metri p��tra��i de spa��ii de depozitare, iar volumul de business generat de aceast�� industrie este de peste 2 miliarde de euro anual.
Un startup românesc de scuritate de date vrea investiti��ii de 300.000 de euro prin listarea pe SeedBlink Cyscale, un startup care dezvolt�� solu��ii de securitate a datelor salvate în cloud, se listeaz�� pe platforma de crowdfunding SeedBlink. Managementul firmei vrea s�� ob��in�� 300.000 de euro prin listarea pe platforma care se adreseaz�� startup-urilor de tehnologie. Cum fonc��ioneaz�� Cyscale.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by