IT
Google vrea să cumpere firma IT a unor tineri din Israel Gigantul american Google vrea să cumpere o mică firmă IT înființată de 3 tineri din Israel, pentru a-și dezvolta afacerea cu tehnologie cloud.
Două startup-uri românești, selectate într-un program de accelerare a afacerilor din Berlin Două startup-uri românești au fost acceptate în cadrul unui program de accelerare a afacerilor din Berlin. Platforma digitală de recrutare în domeniul medical - MEDIjobs - și software-ul pentru planificarea și organizarea sesiunilor de training în companii- Nifty Learning - au fost selectate din peste 1000 de startup-uri din lume să participe la TechStars Berlin.
Apple cumpără un start-up care ajută companiile să dezvolte aplicații pentru Alexa și Google Assistant Producătorul iPhone-urilor a achiziționat un start-up de inteligență artificială, numit PullString, care este specializat în a ajuta companiile să construiască aplicații pentru asistenții virtuali precum Alexa de la Amazon sau Google Assistant. Startup-ul a fost fondat în 2011 de fostul director tehnic al Pixar - Oren Jacob - și a fost cunoscut inițial ca ToyTalk. PullString este cel mai bine cunoscut în cadrul industriei de tehnologie pentru aplicațiile de voce care însoțesc jucării populare, precum Hello Barbie doll - care poate fi folosită cu păpușile Barbie.
Mișcările a milioane de musulmani sunt urmărite pas cu pas de autoritățile chineze, arată o bază de date descoperită online O companie chineză de securitate folosește tehnologii de recunoaștere facială și urmărește pas cu pas 2,6 milioane de oameni din provincia chineză Xinjiang, arată datele prezentate de un expert olandez de cybersecurity. Datele au fost descoperite online, necriptate și arată cât de departe merge sistemul chinez de supraveghere, fiindcă mișcările oamenilor sunt urmărite și înregistrate într-o mulțime de puncte unde sunt camere video.
Câţi bani cheltuie românii pe haine şi accesorii. Peste jumătate din produsele cumpărate online, returnate – studiu Românilor le place shoppingul nu doar cu ocazia zilelor speciale, întrucât 56% dintre aceștia își cumpără haine, încălțăminte sau accesorii vestimentare de cel puțin câteva ori pe lună, cu 7% mai mulți decât anul anterior, arată un studiu MKOR Consulting.
Un sistem de generare Fake text bazat pe Inteligență Artificială ar putea fi prea periculos pentru a fi făcut public, spun creatorii săi Creatorii unui nou sistem revoluționar care, prin inteligență artificială, generează noi texte de ficțiune, denumite și "deepfakes for text", au luat decizia foarte puțin obișnuită de a nu-și publica lucrările de cercetare, de teama că acestea ar putea fi folosit în scopuri distructive, The Guardian.
Acest articol este fake news. Dar este realizat de inteligența artificială Folosirea știrilor false (fake news) pentru a dezinforma publicul a devenit o preocupare majoră pentru guvernele din întreaga lume ca urmare a scandalului legat de alegerile prezidențiale din 2016, din Statele Unite. OpenAI, un ONG care cercetează tehnologia inteligenței artificiale, a lansat un algoritm care poate genera un text coerent, inclusiv articole false, după ce i s-a oferit doar un fragment ca exemplu.
17 firme româneşti participă la MWC Barcelona, unul dintre cele mai mari târguri de tehnologie Şaptesprezece firme româneşti din domeniul tehnologiei participă în perioada 25-28 februarie 2019, la o nouă ediţie a târgului internaţional Mobile World Congress Barcelona, unul dintre cele mai mari evenimente IT din Europa.
Facebook și mișcarea anti-vaccinare - De ce rețeaua socială este presată tot mai tare să ia măsuri În ultimul an a crescut puternic pe Facebook o mișcare anti-vaccinare care se organizează în grupuri închise și propagă nu doar multe informații false, ci și teorii ale conspirației. În SUA, dar și în Europa, Facebook este presată să ia măsuri pentru limitarea propagării informațiilor dăunătoare, iar compania promite să facă primii pași. Opiniile împotriva vaccinării nu încalcă regulile de postare pe Facebook, iar compania a explicat în trecut că, dacă un părinte decide că nu vrea să-și vaccineze copilul și scrie pe Facebook acest lucru, Facebook nu este în măsură să spună că persoana nu are dreptul să-și exprime opinia.
Amazon renunță la construirea noului sediu din New York Amazon, gigantul american al vânzărilor online, a anunțat joi că renunța la implementarea unui nou sediu în New York, cu 25.000 de locuri de muncă, după criticile personalităților politice al New Yorkului, ostile proiectului, relatează AFP.
Fenomenul ASMR pe YouTube: Cum au ajuns copiii să facă mii de euro pe zi din astfel de video-uri ASMR, o abreviere pentru “autonomous sensory meridian response”, se referă la videoclipuri care au ca scop producerea unor senzaţii plăcute, de relaxare, celor care le urmăresc prin redarea unor sunete precum şoapte sau foşnete uşoare, ori afişarea unor mişcări ritmice. Fenomenul nu este unul nou, însă în ultima perioadă a apărut o controversă în jurul său având în vedere că tot mai muţi copii fac astfel de video-uri şi câştigă mii de euro pe zi prin YouTube.
Site-uri și aplicații, atacate de hackeri: Datele a 617 milioane de conturi, de vânzare pe dark web Datele a 617 de milioane de conturi obţinute după spargerea a 16 site-uri și aplicații sunt de vânzare pe dark web, într-o singură ofertă. Acestea pot fi cumpărate de oricine pentru mai puțin de 20.000 de dolari în bitcoin.
Competiție pentru programatori, pe teme juridice IT-iștii care vor să-și "pună codul la bătaie" pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului XXI, au această ocazie la Global Legal Hackathon, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări.
Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018 - studiu În apropierea zilei de Sfântul Valentin a fost detectată o creștere accentuată a activităților de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice. Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate și blocate în prima jumătate a lunii februarie, s-a dublat comparativ cu aceeași dată din 2018, confirmând faptul că infractorii sunt mereu în căutarea unui pretext de a fura datele și banii utilizatorilor, arată o informare a Kaspersky Lab.
Un accelerator de afaceri din Cluj lansează un program european pentru startup-urile de date Acceleratorul de afaceri Spherik, din Cluj, lansează un program de accelerare european alături de parteneri din Germania, Portugalia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Danemarca și Franța, dedicat startup-urilor active în piața de date. 150 de firme europene vor învăţa să-şi crească afacerea în programul ce se derulează pe o perioadă de trei ani.
Facebook a eliminat mai multe conturi care răspândeau informații false în Republica Moldova. Compania bănuiește că și membri ai guvernului ar fi implicați în activitățile dubioase ​Facebook a anunțat că a eliminat 168 de conturi, 28 de pagini și alte opt pagini de Instagram care răspândeau diverse tipuri de informații false și făceau propagandă în Republica Moldova. Printre exemplele date de Facebook se numără intoxicări legate de scandalul piloților basarabeni aflați la Moscova. Anunțul vine cu zece zile înainte de alegerile parlamentare. ”Deși cei responsabili de aceste activități au încercat să-și ascundă identitatea, evaluarea făcută manual de noi arată că o parte din activități pot fi legate de angajați ai guvernului din Moldova”, spune Facebook.
Legea care schimbă internetul: UE face un pas înapoi Proiectul directivei drepturilor de autor, care urma să schimbe modul în care utilizăm Google, Facebook și internetul în general, a fost modificat, în urma acordului dintre parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene, la Strasbourg.
Euractiv: Internetul sub amenințarea cenzurii Dacă Directiva privind Legea Drepturilor de Autor din cadrul Pieței Unice Digitale va deveni realitate în forma ei actuală, internetul nu va mai fi din acel moment un loc al liberului acces la informație și al dezbaterilor democratice, scrie Michal Kanownik, potrivit Euractiv.
Românii, printre cei mai îngrijoraţi de atacurile cibernetice Aproape jumătate dintre utilizatorii de internet se arată îngrijoraţi de criminalitatea informatică, potrivit Barometrului Europ Assistance. Nivelul îngrijorării este cel mai ridicat în Spania (47%), România (40%) și Italia (39%).
webPR: România participă la cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume - Global Legal Hackathon Romania Cei care vor să-și pună codul la bătaie pentru un sistem juridic românesc mai bun și mai aproape de actualitatea tehnologică a secolului 21, au această ocazie la Global Legal Hackathon, cel mai mare hackathon pe teme juridice din lume, eveniment care va avea loc în perioada 22-24 februarie 2019 la București și, simultan, în alte 20 de țări. Global Legal Hackathon România este găzduit și organizat de societatea de avocatură "Hristescu și Asociații". Echipele vor fi alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocați/juriști și antreprenori. Împreună, vor căuta să găsească soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version