IT
Microsoft se apropie de 2.000 de miliarde capitalizare de piață, după rezultate financiare excelente Microsoft ”calcă” pe urmele Apple și a ajuns la o capitalizare de piață de 1.980 de miliarde dolari, după ce a anunțat rezultate financiare excelente în trimestrul trecut. Compania a avut profit de peste 15 miliarde dolari pe fondul creșterii serviciilor de cloud, dar și fiindcă piața PC-urilor a avut cel mai bun trimestru din ultimul deceniu.
Facebook și algoritmii săi - Mistere de nedezlegat și speranța că vom avea mai mult control pe ce vom vedea în news feed ”Adevărul este că nu există un singur algoritm, nu există un algoritm într-o cutie în biroul lui Mark Zuckerberg”, a spus într-o discuție cu presa din regiune unul dintre cei mai importanți directori de la Facebook. Rețeaua socială a anunțat recent că va da userilor mai mult control asupra a ceea ce vor vedea pe news feed, dar lucrurile sunt complicate și tot mai multe voci cer ca Facebook să fie mai transparentă când este vorba de algoritmii săi. În articol puteți citi și de ce algoritmii sunt atât de importanți, dar și cum răspunde Facebook diverselor acuzații și ce promite să facă pentru a le da oamenilor un pic de control.
Un IT-ist român a lansat un startup de inteligență artificială în SUA și acum caută finanțări în România Un IT-ist român stabilit în SUA a lansat, la New York, în urmă cu 6 ani, un startup de inteligență artificială, iar acum încearcă să atragă investiții de 650.000 de euro pe o platformă românească de finanțare participativă.
Cel mai nou „unicorn” european: Consultații medicale video, pe mobil Startup-urile ajung la statutul de „unicorn” atunci când ating o valoare de 1 miliard de dolari în urma unei runde de investiții private. Cel mai nou „unicorn” european este din Suedia și activează în domeniul telemedicinei.
UE va acuza Apple de comportament prin care a încălcat legile concurenței, scrie Financial Times Margrethe Vestager, comisarul European pentru concurență, va anunța spre finalul acestei săptămâni că Apple este acuzată de încălcarea legilor concurenței pentru modul în care a stabilit regulile pentru dezvoltatorii din App Store, scrie Financial Times, citând surse care cunosc chestiunea.
O firmă IT românească și-a deschis birou în SUA O firmă IT românească anunță marți că și-a deschis un birou comercial în SUA, al treilea din afara României, și țintește piața americană de produse și soluții de automatizare a afacerilor.
Apple a anunțat un plan de investiții de 430 miliarde dolari pe următorii cinci ani în SUA Apple a anunțat că va investi 430 miliarde dolari în SUA în următorii cinci ani, cu 20% mai mult decât comunicase anterior. Printre investiții se numără și un nou campus în North Carolina unde vor fi create 3.000 de locuri de muncă. Apple a ajuns la o capitalizare record de peste 2.200 miliarde dolari.
O scurtă istorie a dușmăniei dintre Apple și Facebook Apple va lansa luni iOS 14.5, unul dintre cele mai importante update-uri din ultimii ani, iar acest update va conține noi reguli de confidențialitate care le vor da userilor mai multă putere de decizie despre cum vor fi folosite datele lor. Facebook s-a declarat furioasă de schimbare, iar episodul face parte dintr-o rivalitate Apple - Facebook care s-a adâncit în ultimii trei ani, dar care a început acum aproape un deceniu.
Muzică și podcast-uri din Spotify, disponibile în aplicația Facebook Facebook și Spotify au făcut un parteneriat pentru a permite utilizatorilor posibilitatea de a distribui pe rețeaua socială melodiile și podcast-urile pe care le ascultă în aplicația de streaming audio.
Achiziție-mamut în IT: 12,3 miliarde dolari pentru o companie americană de securitate cibernetică O companie americană de securitate cibernetică, listată pe bursa Nasdaq, urmează să fie cumpărată de un fond de investiții pentru suma de 12,3 miliarde de dolari. Firma IT, care furnizează soluții cloud de securitate cibernetică și de conformare destinate companiilor, a obținut în anul 2020 venituri de peste 1 miliard de dolari.
Investitorul Andrei Pitiș finanțează un startup IT românesc Antreprenorul Andrei Pitiș - cunoscut pentru ceasurile inteligente Vector, preluate de americanii de la Fitbit - investește acum într-un nou startup IT românesc. Mai exact, Simple Capital, vehiculul de investiții fondat de Pitiș, a acordat o finanțare de capital de risc startup-ului DIP Software, în schimbul a 10% din firmă.
Platformă românească pentru influenceri-finanțare de 600.000 euro Startup-ul româneasc Product Lead, care a dezvoltat o platformă de marketing pe rețelele sociale folosită de infuenceri și firme, a obținut o nouă finanțare de venture capital, de 600.000 de euro, de la 3 fonduri de investiții.
De ce Europa este mult mai dură decât SUA la regulile pentru giganții din tehnologie Uniunea Europeană a uimit chiar și America prin abordarea sa față de marile companii de tehnologie, existând reguli mai dure și proiecte prin care companii precum Facebook, Apple sau Google să răspundă în fața legii pentru o mulțime de lucruri. Spre comparație, în SUA companiile tech au avut viață mai ușoară, iar acest lucru ține de mai mulți factori. Discuția despre atitudinea diferită a Europei, față de cea a SUA, a revenit după ce Comisia Europeană a propus noi norme și măsuri de reglementare a tehnologiilor de inteligență artificială, chiar dacă unele tehnologii sunt departe de a fi larg răspândite.
Aplicaţiile de Social Audio au ajuns la 20 de milioane de instalări în primul trimestru Cu Clubhouse în frunte, Social Audio este una dintre categoriile de aplicaţii cu cea mai mare creştere din acest an. Popularitatea acestora a determinat companii mari, precum Facebook şi Twitter, să lanseze replici proprii.
Istoria UiPath - prima companie născută în România listată la Bursa de la New York Când publicăm acest articol, vineri seara, acțiunile UiPath sunt cotate la 75,96 dolari, ceea ce înseamnă o că această companie are o valoare de piață de aproape 40 de miliarde de dolari. Miercuri, firma IT a devenit prima companie născută în România și listată pentru tranzacționare publică la New York Stock Exchange - un moment istoric pentru business-ul românesc. Să vedem care e de fapt istoria UiPath și cât de românească mai este acum firma IT.
Epoca ransomware-ului țintit: numărul atacurilor asupra victimelor importante a crescut de aproape opt ori din 2019 în 2020 Din 2019 până în 2020, numărul de utilizatori care s-au confruntat cu ransomware-uri țintite - malware folosit pentru a extorca bani de la ținte importante, precum corporații, agenții guvernamentale și organizații municipale - a crescut cu 767%, arată datele Kaspersky Lab. Această creștere a ransomware-ului țintit a avut loc odată cu scăderea cu 29% a numărului total de utilizatori afectați de orice fel de ransomware, WannaCry fiind în continuare familia cel mai frecvent întâlnită.
Atacurile cibernetice lansate de state au înregistrat o creștere de 100% în ultimii trei ani - studiu Atacurile cibernetice lansate de state devin din ce în ce mai frecvente, mai variate și mai deschise. Acest lucru ne aduce mai aproape ca oricând de momentul izbucnirii unui ”conflict cibernetic major”, arată concluziile unui studiu al HP. Există dovezi că statele profită de așa-numitele ”Zero Day vulnerabilities” – breșe de securitate software, în timp ce 10%-15% dintre vânzătorii de pe dark net se îndreaptă către cumpărători atipici sau către intermediari ai unor protagoniști ascunși, precum actorii statali se spune în cercetare.
Daniel Dines (UiPath): În urmă cu 6 ani, compania noastră era formată din 10 persoane care lucrau într-un mic apartament din București Fondatorul UiPath, Daniel Dines, a afirmat, într-o declarație de presă transmisă StartupCafe.ro, că este „incredibil de mândru” că UiPath este „prima companie născută în România care se listează” la Bursa de la New York, el amintind că în urmă cu doar 6 ani firma sa era formată din numai 10 persoane care lucrau într-un apartament din București.
Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit întotdeauna aplicațiilor și serviciilor accesul la microfoanele sau camerele web de pe dispozitivele personale - studiu Aproape un sfert dintre utilizatorii online permit întotdeauna aplicațiilor și serviciilor accesul la microfoanele sau camerele web de pe dispozitivele personale și serviciilor permisiunea de a le accesa microfonul sau camera web, potrivit unui studiu global realizat de Kaspersky, care a chestionat 15.000 de persoane.
VIDEO TechSnack #11: Amazon și frizeria viitorului, fondatorul Untold lansează Extasy, Facebook copiază Clubhouse, apare un nou iPad Pro [Sinteza tech] Apple a anunțat o nouă versiune de iPad Pro, noi generații de iMac și o nouă variantă de culoare pentru iPhone 12; Amazon deschide frizeriile viitorului; criptomoneda diem (fostă libra), inițiată de Facebook, ar urma să se lanseze în anul 2021; Facebook copiază Clubhouse — va lansa o serie de produse pe partea de audio; fondatorul Untold a atras investiții de 1 milion Euro într-o aplicație — Extasy.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by