IT
Un canal de YouTube controversat devine primul care trece de pragul de 100 de milioane de abona��i Canalul de YouTube al unei companii produc��toare de videoclipuri în stilul Bollywood — T-series — a devenit primul care a trecut pragul de 100 de milioane de abona��i pe platforma online. Canalul care g��zduie��te videoclipuri muzicale din India ��i trailere de filme, a crescut rapid în ultimii ani, în special din cauza duelului dintre acesta ��i youtuberul suedez PewDiePie.
���EXCLUSIV Gigantul rus Yandex intr�� cu aplica��ia de taxi Yango pe pia��a româneasc��. Yandex a preluat în 2017 opera��iunile Uber din Rusia ��i din alte ����ri ale fostei URSS Compania Yandex, supranumit�� ”Google-ul Rusiei” va intra pe pia��a româneasc�� printr-o aplica��ie de taxi numit�� Yango, au spus pentru HotNews.ro surse din pia����. Yango s-ar putea lansa în luna iunie, aplica��ia fiind prezent�� pân�� acum în 15 ����ri, într-unele sub numele Yango, iar în altele, Yandex Taxi. Yandex are o capitalizare de pia���� de aproximativ 12 miliarde dolari ��i este prezent�� în numeroase domenii, de la ma��ini autonome, pân�� la publicitate online. Yango se descrie ca serviciu de ”ride-hailing” prin care î��i po��i comanda un taxi autorizat. Aplica��ia este mai deosebit�� prin faptul c�� în unele ����ri func��ioneaz�� în stil ride-sharing, iar în altele cu taxi-uri autorizate.
Pre��ul bitcoin a crescut cu peste 130% de la începutul anului. Ce spun speciali��tii c�� urmeaz�� în industria crypto Anul 2018 a fost f��r�� îndoial�� o perioad�� dificil�� pentru bitcoin, care a pierdut aproape trei sferturi din valoarea sa în cursul anului trecut. De asemenea, ��i celelalte criptomonede au urmat aceea��i tendin���� semnificativ�� de sc��dere în 2018, provocând astfel ceva nepl��ceri investitorilor care au decis s��-��i plaseze banii în aceste instrumente volatile. Îns��, pân�� acum, 2019 a fost un an mult mai generos pentru investitorii în criptomonede.
Google: Site-urile optimizate pe mobil vor fi avantajate la indexarea pentru c��ut��ri Site-urile optimizate pentru telefoanele mobile ��i tablete vor fi avantajate la indexarea de c��tre Google în scopul afi����rii rezultatelor la c��ut��ri, prin decizia motorului de search de a-��i activa din oficiu practica „mobile-first indexing”, de la 1 iulie 2019.
Program de accelerare pentru startup-uri de securitate cibernetic�� Compania de securitate cibernetic�� Kaspersky Lab vrea s�� ajute startup-urile de cybersecurity care au deja un produs sau un prototip s�� se dezvolte. Startup-urile care vor fi alese s�� intre în programul Kaspersky Open Innovations vor avea acces la baza de clien��i, expertiza global�� ��i mentori din cadrul companiei ��i vor putea colabora cu biroul de cercetare ��i dezvoltare al Kaspersky Lab, având ocazia s�� se extind�� în fiecare regiune în care opereaz�� firma.
România este în top 10 ����ri cu cel mai mare num��r de servere de comand�� ��i control folosite pentru atacuri de tip DDoS - raport Kaspersky Lab În primul trimestru din 2019, num��rul de atacuri DDoS a crescut cu 84%, comparativ cu T4 2018. A fost o cre��tere remarcabil�� în special a num��rului de atacuri care au durat peste o or��, precum ��i a duratei medii a acestui tip de atacuri. Cifrele din raportul Kaspersky Lab arat�� c�� infractorii s-au concentrat pe atacuri mai lungi. România apare în Top 10 ����ri cu cel mare num��r de servere de comand�� ��i control pentru botnet-uri folosite în atacuri DDoS – pe locul 9, cu un procent de 2,89. Atacurile de tip DDoS constau în indisponibilizarea unui server prin supraînc��rcarea cu solicit��ri
Un start-up care ofer�� antrenori personali online prin video live a ob��inut 3 milioane de dolari Startup-ul Livekick, care ofer�� utilizatorilor acces la antrenori personali oriunde s-ar afla prin intermediul unei platforme de live video, anun���� c�� a ob��inut investi��ii în valoare de 3 milioane de dolari.
VIDEO Mona Lisa "adus�� la via����" cu ajutorul inteligen��ei artificiale Subiectul faimoasei picturi a lui Leonardo da Vinci - Mona Lisa - a fost adus la via���� cu ajutorul inteligen��ei artificiale. Videoclipul ob��inut din analiza unei singure fotografii prezint�� modelul din portret în timp ce î��i mi��c�� capul, ochii ��i gura. Unii sunt îngrijora��i de faptul c�� evolu��ia acestei tehnologii ar putea fi utilizat�� în mod abuziv.
Un computer Apple, primul model, vândut pentru o sum�� mare Un computer Apple-1, primul model scos de celebra companie, a fost vândut, zilele trecute, la o licita��ie online pentru o sum�� mult mai mare decât cea pentru care se cump��ra în urm�� cu 43 de ani, când a fost scos pe pia����.
Google investe��te 600 milioane de euro într-un nou centru de date Google a anun��at c�� pl��nuie��te o investi��ie de 600 milioane de euro într-un nou centru de date în Finlanda, unde a mai deschis un astfel de centru în urm�� cu zece ani, dup�� o investi��ie de 800 de milioane de euro.
Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false din octombrie pân�� în martie, de dou�� ori mai multe decât în precedentele ��ase luni, a anun��at compania, potrivit Mediafax.
���VIDEO Bucure��ti: Cum po��i face bani, ca „juicer”, cu trotinetele electrice Lime Startup-ul american Lime, care a adus, de vineri, ��i în Bucure��ti trotinetele electrice de închiriat de pe strad��, a venit ��i cu programul s��u „Juicers”, prin care bucure��tenii vor putea face un ban în plus înc��rând acas�� vehiculele firmei, a declarat, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, un manager al Lime. Rebecca Stelea, o românc�� plecat�� la Londra de 13 ani, este community manager al firmei americane Lime pentru Europa, Orientul Mijlociu ��i Nordul Africii, iar acum a venit la Bucure��ti, ora��ul ei natal, unde a adus serviciul de închiriere a trotinetelor electrice cu ajutorul telefonului mobil. Cât cost�� s�� mergi pe trotinetele electrice Lime, unde po��i circula ��i de unde le po��i închiria - Rebecca ne-a dat câteva detalii....
Un antreprenor român, numit de Forbes cel mai tân��r milionar din Silicon Valley Silicon Valley ar putea avea circa 5.000 de antreprenori cu averi de milioane de dolari pân�� la finele acestui an, potrivit raportului Yahoo! Finance, citat de Forbes US. Iar unul dintre cei mai tineri milionari din aceast�� zon�� este românul Sebastian Dobrincu (20 de ani).
Facebook a eliminat peste 3 miliarde de conturi false / Zuckerberg refuz�� dezmembrarea companiei Pre��edintele re��elei Facebook, Mark Zuckerberg, a anun��at c�� peste 3 miliarde de conturi false au fost eliminate în ��ase luni, înainte ca acestea s�� devin�� active, în timp ce încerc��rile de creare automat�� a conturilor în scopuri mali��ioase au crescut, relateaz�� AFP. Totodat��, Zuckerberg refuz�� s�� sparg�� compania.
Firmele IT române��ti: Strategia na��ional�� pentru inteligen��a artificial�� trebuie s�� includ�� m��suri care s�� actualizeze curricula ��colar�� Asocia��ia Patronal�� a Industriei de Software ��i Servicii spune c�� sus��ine strategia na��ional�� pentru Inteligen���� Artificial��, anun��at�� recent de ministrului Comunica��iilor ��i Societ����ii Informa��ionale, dar subliniaz�� c�� o astfel de strategie trebuie s�� includ�� m��suri concrete prin care curricula ��colar�� s�� fie actualizat�� ��i adaptat�� evolu��iei tehnologice a societ����ii.
Clever: Sus��inem condi��ii egale între ��oferii de taxi ��i cei de transport alternativ Reprezentan��ii companiilor de transport alternativ au ajuns ast��zi, 23 mai, la un acord cu reprezentan��ii Guvernului în ceea ce prive��te proiectul de ordonan���� de urgen���� dedicat aplica��iilor de transport alternativ din România. Ca urmare, noile reglement��ri vor asigura condi��ii egale de autorizare între aplica��iile de transport alternativ ��i companiile de taxi - anun���� compania Clever.
Reprezentan��ii Uber, Bolt ��i Clever: Am ajuns la un consens cu Ministerul Transporturilor. Ce condi��ii ar trebui s�� îndeplineasc�� ��oferii Reprezentan��ii Uber, Bolt ��i Clever anun���� c�� au ajuns la un consens cu Ministerul Transporturilor pentru un proiect de Ordonan���� care s�� reglementeze serviciile de ride-sharing, proiect ce ar urma s�� fie pus în dezbatere public�� azi. Ce condi��ii vor trebui s�� îndeplineasc�� ��oferii care folosesc cele trei aplica��ii.
Programatorii pot strânge bani pe GitHub cu noul buton „Sponsors” Dezvoltatorii de programe de calculator independen��i vor putea strânge dona��ii pe GitHub, printr-un nou buton, „Sponsors”, introdus de platforma de g��zduire de softuri open source.
A fost cel mai tân��r angajat al Facebook, dar acum face jocuri la Google Un copil-minune al IT-ului, Michael Sayman avea doar 17 ani când a fost angajat la Facebook, în anul 2014, devenind cel mai tân��r angajat al re��elei de socializare, dar acum lucreaz�� la Google, unde tocmai a creat un nou joc social, cu emoji.
Dezvoltatorul britanic de procesoare ARM a suspendat rela��iile comerciale cu Huawei, scrie BBC ARM, cunoscutul dezvoltator britanic de procesoare pentru terminale mobile, suspend�� toate rela��iile comerciale cu Huawei pentru a se conforma regulilor impuse de americani, scrie BBC care citeaz�� documente interne ale companiei. ARM ��i-ar fi instruit angaja��ii s�� pun�� cap��t colabor��rii cu Huawei, ceea ce include contractele active, serviciile de suport dar ��i alte angajamente în vigoare. Compania spune c�� design-urile sale con��in tehnologie de origine american��.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version