IT
���VIDEOINTERVIU Cum faci trecerea de la startup la corpora��ie ��i înapoi: De vorb�� cu antreprenorul Andrei Piti�� despre ideile de startup-uri care pot ajunge “unicorni” ��i preg��tirea IT-i��tilor români A creat primul smartwatch românesc, cump��rat de Fitbit, a fost vicepre��edinte în compania american�� mai mul��i ani, iar acum, Andrei Piti�� s-a întors la investi��ii în startup-uri IT ��i la preg��tirea tinerilor antreprenori din IT. Ce idei de afaceri au ��anse s�� primeasc�� finan��are ��i unde se afl�� urm��torul unicorn românesc ��i de ce nu avem startup-uri române��ti pe zona de hardware.
Facebook va elimina reclamele care descurajeaz�� oamenii s�� se vaccineze Facebook a anun��at c�� va începe s�� blocheze reclamele care descurajeaz�� în mod explicit oamenii s�� se vaccineze, scrie compania pe blog-ul oficial. Facebook a mai anun��at ��i o nou�� campanie de informare pentru vaccinarea împotriva gripei. Facebook a fost presat�� mult în ultimii doi ani s�� ia m��suri pentru limitarea propag��rii informa��iilor d��un��toare, în condi��iile în care mi��carea antivaccinare a câ��tigat adep��i.
Tranzac��ie în IT-ul românesc: 2 milioane de euro pentru 25% dintr-o firm�� Grupul IT Bittnet, din Bucure��ti, urmeaz�� s�� preia 25% din ac��iunile unei firme române��ti de dezvoltare de produse software, tranzac��ie care se ridic�� la valoarea de 2 milioane de dolari, în bani ��i ac��iuni.
Lansarea noului iPhone 12, folosit�� de escroci Lansarea noului iPhone ar putea fi o oportunitate perfect�� pentru escroci de a r��spândi caracteristici r��u inten��ionate, atrage aten��ia Kaspersky, citat�� de Mediafax. Compania de securitate cibernetic�� anun���� c�� detecteaz�� activit����i intensificate de fraud�� în contextul lans��rii celui mai popular smartphone
Cel mai mare site de ecommerce din Polonia, Allegro, evaluat la 19 miliarde dolari la listarea pe burs�� Ac��iunile grupului polonez de comer�� electronic Allegro au crescut cu peste 60% la debutul de luni, oferind companiei o valoare de pia���� de aproape 19 miliarde de dolari în cea mai mare ofert�� public�� ini��ial�� (IPO) din Europa a acestui an, relateaz�� Reuters, citat�� de Mediafax.
eMAG anun���� c�� va organiza Black Friday pe 13 noiembrie eMAG a anun��at data la care va organiza Black Friday anul acesta: 13 noiembrie. Prima edi��ie Black Friday a fost în 2011, iar vânz��rile au crescut de la an la an. Black Friday a fost pe 15 noiembrie anul trecut. Pe platforma eMAG vânz��rile totale au fost de 499 milioane lei în 2019, de Black Friday.
Cump��r��turi de haine online versus din magazine – studiu 1 din 3 români a cump��rat haine ��i înc��l����minte din magazinele fizice doar pentru c�� acestea erau în apropiere, în timpul pandemiei. Totu��i, reducerile din magazinele fizice (25%) ��i un proces anevoios al returului la comenzile online (22%) sunt dou�� aspecte esen��iale care îi determin�� pe români s�� cumpere offline.
Platforma medical�� oncochain, în c��utarea unei finan����ri de 200.000 Euro de la investitori, pe SeedBlink Platforma medical�� româneasc�� Oncochain, de colectare ��i analiz�� a datelor în domeniul oncologic, vrea s�� ob��in��, mar��i, finan����ri de 200.000 de euro de la investitori, pe platforma de equity crowdfunding pe SeedBlink.
Fiscalitatea gigan��ilor IT: OCDE recunoa��te c�� nu va ajunge la un acord pân�� la finalul anului Cele 137 de ����ri membre ale OCDE au e��uat în încercarea de a ajunge la un acord privind fiscalitatea marilor companii din sectorul digital înainte de sfâr��itul anului 2020, termenul dat de G20, cu riscul de a antrena o multiplicare a ini��iativelor unilaterale, scrie AFP.
Achizi��ie de 30 de miliarde de dolari, negociat�� de AMD O achizi��ie colosal�� se preg��te��te acum în IT-ul mondial: produc��torul american de procesoare AMD este în negocieri pentru a prelua o alt�� companie de cipuri, tranzac��ie în valoare de cel pu��in 30 de miliarde de dolari, conform unor surse citate de Wall Street Journal.
Un startup IT pentru fermieri a ob��inut o finan��are de 1,2 milioane euro, cu participarea unui cofondator Bolt Un startup IT din Estonia, activ ��i pe pia��a din România cu solu��iile sale software destinate fermierilor, a ob��inut, vineri, o finan��are de capital de risc de 1,2 milioane de euro, de la o serie de investitori, printre care ��i Martin Villig, cofondator al platformei de ridesharing Bolt.
Un startup românesc ce ajut�� firmele sa-��i fac�� aplica��ii se listeaz�� pe o platform�� american�� de strângere de fonduri Plant an App, startup românesc specializat în low-code, anun���� listarea pe Republic.co, platform�� renumit�� din Statele Unite ale Americii de tip equity crowdfunding. Compania vizeaz�� s�� atrag�� investi��ii de pân�� la 1,07 milioane de dolari. Cum func��ioneaz�� o astfel de strângere de fonduri.
Cel mai nou „unicorn” european ��i românii din echipa sa Joi a fost anun��at cel mai nou „unicorn” european, adic�� un startup care ajunge s�� valoreze cel pu��in 1 miliard de dolari. Platforma olandez�� MessageBird, de marketing digital ��i comunicare omnichannel cu clien��ii, are ��i români în echipa sa.
Spionajul industrial în ac��iune: A fost descoperit un nou set de instrumente folosit împotriva sistemelor industriale O serie de atacuri extrem de bine ��intite împotriva sistemelor industriale, care dateaz�� din 2018, a fost descoperit�� de cercet��torii Kaspersky. Acestea sunt mult mai rare în lumea amenin����rilor persistente avansate (APT) decât campaniile împotriva diploma��ilor ��i altor actori politici. Setul de instrumente utilizat - denumit ini��ial MT3 de c��tre autorii malware-ului - a fost clasificat drept „MontysThree”. Acesta folose��te o varietate de tehnici pentru a se sustrage detec��iei, inclusiv g��zduirea comunica��iilor cu serverul de control pe servicii publice de cloud ��i ascunderea principalului modul malware folosind steganografie.
Record de vânz��ri de televizoare pe plan mondial, trimestrul trecut Între iulie ��i septembrie vânz��rile de televizoare au atins un record pe plan mondial, totalul fiind de peste 62 de milioane de unit����i, arat�� datele TrendForce, citate de The Verge. Samsung, LG ��i TCL au cele mai bune cifre. A contat ��i faptul c�� oamenii stau mai mult acas�� ��i deci au timp mai mult. Datele statista.com arat�� c�� în ultimii cinci ani s-au vândut în lume în jur de 210 milioane de TV-uri în fiecare an.
webPR: ���Brittany Kaiser, fost director Cambridge Analytica, vorbe��te la GoTech World 2020 despre folosirea datelor personale ca metode de influen��are a publicului Pe 12 noiembrie, Brittany Kaiser, fost director la Cambridge Analytica ��i unul din protagoni��tii documentarului ,,The Great Hack” difuzat pe platforma Netflix, urc�� pe scena GoTech World 2020: The New Reality.
Joburile care vor schimba viitorul: Digitalizarea ��i robotizarea vor aduce peste 1 milion de locuri noi de munc�� în România pân�� în 2030 Digitalizarea ��i robotizarea vor aduce peste 1 milion de locuri noi de munc�� în România pân�� în 2030, pe fondul schimb��rilor fundamentale prin care va trece economia, estimeaz�� anali��tii unei companii de consultan����. Peste 10 ani, multe dintre joburile din prezent vor fi disp��rute, nici jobul la stat nu va mai fi atât de sigur. Ce meserii se vor c��uta în viitor.
LISTA: 10 startup-uri de inteligen���� artificial��, într-un pre-accelerator românesc Zece startup-uri din domeniul inteligen��ei artificiale, din România, Rusia, Olanda, Fran��a ��i Estonia, au fost selectate într-un program românesc pre-accelerare de business, derulat online, în care este pus�� la b��taie ��i o finan��are de 50.000 de euro.
Când va lansa Apple noile iPhone-uri ���Apple va lansa pe 13 octombrie noua genera��ie de iPhone-uri, dup�� ce la evenimentul din septembrie a prezentat noi versiuni ale ceasului ��i tabletei. Se pare c�� vor fi patru modele noi, cel mai performant urmând s�� aib�� ecran foarte mare, de 6,7 inci. Anual se vând în lume aproximativ 200 de milioane de iPhone-uri, iar cel mai bun an a fost 2015, cu 231 de milioane de unit����i.
Una dintre cele 4 echipe câ��tig��toare ale competi��iei NASA din România are ��ansa s�� asiste la o lansare spa��ial�� în 2021 În weekendul 3-4 octombrie, în România a avut loc edi��ia anual�� a hackathonului NASA SpaceApps Challenge care s-a desf����urat simultan, online, în alte 200 de ora��e din întreaga lume. În România s-au înregistrat 135 de participan��i cu vârste cuprinse între 14 ��i 35 de ani. În final�� ��i-au prezentat proiectele 12 echipe. Iat�� echipele câ��tig��toare.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by