ENERGIE
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

OUG care împiedică Exxon să vândă oricui participația din Marea Neagră are nevoie de aviz CSAT pentru a fi publicată în Monitorul Oficial

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 13 Feb 2020 Economie | Energie
Una dintre cele 25 de Ordonanțe de Urgență aprobate săptămâna trecută se referă la modificarea Legii Petrolului. Însă aceasta nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial fiindcă are nevoie de avizul Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), potrivit informațiilor HotNews.ro. A fost aprobată cu mențiunea că trebuie obținut acest aviz. Scopul OUG este de a împiedica Exxon să vândă către rușii de la Lukoil.
Pret energie termica
Foto: Facebook

Scandalul gigacaloriei din București. Ministrul economiei îi cere Gabrielei Firea să explice de ce plătesc bucureștenii 495 lei pe Gigacalorie, deși TermoEnergetica o cumpără cu 196 lei de la ELCEN

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Economie | Energie
Ministrul Economiei Virgil Popescu îi cere primarului Capitalei Gabriela Firea să explice de ce plătesc bucureștenii 495,51 lei pe Gigacalorie deși, prin TermoEnergetica, o cumpără cu 196 lei (fără TVA) de la ELCEN. Ministrul spune că prin subvenția alocată pentru consumatori sunt, de fapt, acoperite pierderi uriașe de pe rețeaua avariată. Ministrul a prezentat și un document privind prețurile la energia termică din București.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Listarea Hidroelectrica pe bursă: Compania angajează consultant juridic

de CP HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Economie | Energie
Hidroelectrica a lansat miercuri procedura publică având ca obiect achiziția de ”Servicii avocațiale de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional" care se va ocupa de listarea pe bursă a companiei. Valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro fără TVA. Reamintim că decizia de listare a 10% din acțiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Hidroelectrica.
Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileț va fi numit în locul lui Sevil Shhaideh în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom- UPDATE

de CP HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Economie | Energie
Propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri pentru ocuparea funcției de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom în locul lui Sevil Shhaideh va fi Niculae Havrileț, potrivit informațiilor HotNews.ro. Acesta este în prezent și secretar de stat în Ministerul Economiei. UPDATE Guvernul va aproba joi un memorandum pe această temă.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Nu există motive de creștere a prețului la gaze!- mesaj transmis de producători/ Ce interese se află în spatele zvonurilor privind scumpirea gazelor/ Ce spune Engie- UPDATE

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Economie | Energie
Federația Patronală Petrol și Gaze, din care fac parte și marii producători Romgaz și OMV Petrom, atrage atenția opiniei publice că, în condițiile de piață actuale și fără distorsiuni de natură politico-administrativă, creşterile de preţuri anunţate de unii distribuitori la furnizarea de gaze naturale nu au un fundament economic real. Depozitele de gaze sunt pline, deși ne apropiem de finalul iernii, iar prețurile pe bursă sunt scăzute. UPDATE După acest mesaj al producătorilor de gaze, marele furnizor Engie a transmis presei câteva precizări legate de ofertele de preț.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

Virgil Popescu îi răspunde Gabrielei Firea: Prin pierderile din rețelele fostei RADET, încărcați chiar și facturile consumatorilor vulnerabili pe care îi deplângeți în mod ipocrit

de CP HotNews.ro
Marţi, 11 Feb 2020 Economie | Energie
Ministrul Economiei Virgil Popescu spune că nu va fi interzisă subvenționarea gigacaloriei, așa cum acuză primarul Gabriela Firea, ci vor fi protejați consumatorii cu adevărat vulnerabili. Răspunzând acuzațiilor lansate de Firea, ministrul a spus că acum facturile consumatorilor vulnerabili sunt încărcate cu pierderile din rețea.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Prețul gazelor, motiv de bătălie politică/ Romgaz: Nu am identificat niciun motiv real pentru scumpirea gazelor de la 1 iulie

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 10 Feb 2020 Economie | Energie
Compania producătoare de gaze Romgaz anunță că nu a identificat niciun motiv real ca odată cu liberalizarea pieţei, la 1 iulie, să asistăm la creşteri de preţ la gazele furnizate în piaţă. Compania reamintește că piaţa de energie şi gaze naturale va fi liberalizată după data de 1 iulie 2020. Acest anunț a fost făcut în contextul în care Senatul tocmai a respins legea care aprobă această liberalizare. Urmează, însă, o bătălie politică dură în Camera Deputaților.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz vrea să înființeze o companie: Romanian Gas Hub Services SA

de CP HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Energie
Consiliul de Administrație al Transgaz propune acționarilor aprobarea înființării unei noi societăți: Romanian Gas Hub Services SA. În acest sens a fost convocată pentru data de 16 martie Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor. Transgaz anunțase în toamna anului trecut că a semnat cu Austrian Central European Gas Hub AG (CEGH) un acord de cooperare în vederea constituirii unui hub gazier în România.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

OMV Petrom pune o condiție pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră: Modificarea Legii Offshore/ Șeful companiei: Pentru prima dată mă tem că vom trece de la "când" la "dacă"

de CP HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Energie
Exploatarea gazelor din Marea Neagră, în cadrul proiectului Neptun, devine incertă dacă nu va fi modificată Legea Offshore, a declarat, joi, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe 2019. Aceasta a mai spus că abrogarea prevederilor din OUG 114 și reîntoarcerea la o piață liberalizată au fost binevenite, însă este nevoie și de modificarea Legii Offshore.
OMV Petrom
Foto: OMV Petrom

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 11% în 2019, până la 3,63 miliarde lei

de CP HotNews.ro
Joi, 6 Feb 2020 Economie | Energie
Rezultatele financiare pe 2019 ale OMV Petrom arată o scădere a profitului net cu 11%, până la 3,63 miliarde de lei, comparativ cu 4,08 miliarde lei în 2018. Investițiile au fost 4,2 miliarde lei în 2019, cu 2% mai mici fata de 4,3 miliarde lei în anul anterior. Reamintim că 2019 a fost anul în care s-a aplicat controversata OUG 114, care limita prețul gazului la 68 lei/MWh și care obliga companiile din energie să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri. Vezi ce dividend propun pentru 2019.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Exxon nu va putea vinde oricui participația din Marea Neagră/ Din motive de siguranță națională, tranzacția va trebui aprobată de Guvern- Proiect de OUG

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 4 Feb 2020 Economie | Energie
Autoritățile române vor putea refuza, din motive de siguranță națională, concesionarea și executarea de operațiuni petroliere de explorare, dezvoltare și exploatare a unui zăcământ petrolier de către persoane juridice care sunt efectiv controlate de țări terțe Uniunii Europene, se arată într-un proiect de OUG care modifică Legea petrolului. Orice transfer făcut fără aprobarea Guvernului este lovit de nulitate, se mai arată în proiect. UPDATE Ordonanța a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de marți.
Automobil electric
Foto: HotNews.ro

Înmatricularea autovehiculelor Euro 3 și Euro 4 ar putea fi interzisă- Planul privind schimbările climatice 2021-2030

de CP HotNews.ro
Luni, 3 Feb 2020 Economie | Energie
Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin menținerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6), eficiente sau vehicule cu propulsie electrică și prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 și Euro 4, sunt măsuri introduse în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC). Varianta revizuită a PNIESC a fost pusă în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Vezi ce mai prevede planul în privința electromobilității.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica ar putea fi listată în acest an/ Ministrul Economiei: Mă gândesc ca BERD să fie în acest proces de listare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Economie | Energie
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că se lucrează la procedura de listare a companiei Hidroelectrica. Ministrul a mai spus că actuala guvernare dorește să listeze compania pe bursă în acest an. Încă nu este clară procedura și nici ce pachet de acțiuni va ajunge pe bursă, însă sigur procentul va fi de maxim 20%.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Ministrul Economiei: Vom scoate din strategia energetică hidrocentrala cu Bulgaria și Tarnița-Lăpuștești/ Sunt proiecte care creează probleme

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Economie | Energie
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a spus, într-un interviu acordat HotNews.ro, că în această primăvară vor fi sigur clarificate strategia energetică și planul național de investiții în energie și schimbări climatice (PNIESC), cele două documente urmând să fie corelate. Din strategie energetică vor fi eliminate proiectele vechi de zeci de ani, rostogolite de fiecare guvernare: Hidrocentrala cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești sau Complexul Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole. Ministrul spune că acestea nu vor primi niciodată avize de mediu și blochează strategia energetică.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Acum este ultimul ceas să mai putem folosi gazul pe care îl avem/ Ne trezim că nu-l vom mai putea folosi ca și combustibil de tranziție

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Energie
Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că este "ultimul ceas" pentru România să mai poată folosi zăcămintele de gaze pe care le are la o valoare bună. În timp, gazul urmează să se devalorizeze având în vedere tranziția către o energie verde, motiv pentru care autoritățile trebuie să clarifice mai repede Legea Offshore, care să deblocheze investițiile din Marea Neagră. Ministrul spune că "putem discuta despre scoaterea gazelor din Marea Neagră la nivelul anului 2022", dacă Legea Offshore va fi clarificată în următoarea sesiune parlamentară.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

VIDEO Ministrul economiei, despre reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: Mi se pare normal să facem aceste investiții strategice cu parteneri NATO/ Evaluăm acordul cu partenerul chinez

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Energie
Virgil Popescu, ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că premierul Ludovic Orban a avut dreptate când a afirmat că îi este clar că "nu o să meargă cu chinezii" parteneriatul legat de construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Virgil Popescu mai spune că i se pare normal ca astfel de investiții strategice să fie făcute cu parteneri NATO. În privința parteneriatului cu o firmă chineză, vechi de aproape cinci ani, este făcută o evaluare în prezent.
Virgil Popescu, interviu HotNews
Foto: Hotnews

Circa 8 miliarde de euro, bani europeni, ar putea accesa România pentru tranziția către o economie verde și pentru înlocuirea centralelor pe cărbune cu unele pe gaz/ Ce spune ministrul economiei

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Energie
România va trebui să renunțe la centralele de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, urmând ca în locul lor să fie construite unele care folosesc gaze naturale. Aceasta în condițiile în care Comisia Europeană urmărește, prin acordul verde, reducerea emisiilor de carbon cu 55% până în anul 2030. În această situație se află centralele de la Complexul Energetic Oltenia și Complexul Energetic Hunedoara. Pentru tranziția către o economie verde vor fi alocate multe miliarde de euro, pe care România trebuie să le acceseze. România se află pe locul trei în Europa, după Polonia și Germania, după mărimea bugetului de care va beneficia din Fondul de Tranziţie, a declarat ministrul Economiei Virgil Popescu, într-un interviu acordat HotNews.ro.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

ANAF ar putea pune poprire pe conturile Primăriei Capitalei/ Virgil Popescu, ministrul Economiei, explică motivul

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Economie | Energie
Ministrul Economiei Virgil Popescu a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că vineri va fi notificat ANAF cu privire la datoriile pe care noua companie a Primăriei Capitalei, Termoenergetica, a început să le acumuleze deja către producătorul de energie termică ELCEN. Este vorba de o datorie de 167 milioane lei. "Vă spun sincer, vă veți trezi, dumneavoastră presa, cu o știre de la Ministerul Finanțelor că a poprit conturile Primăriei. Banii sunt și va lua banii direct de la Primărie", a spus Virgil Popescu. Vezi în text cum.
Sorinel Boza
Foto: Facebook

Sorinel Boza a fost schimbat din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Energie
Sorinel Boza, un personaj controversat, a fost înlocuit din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), potrivit unei decizii luate luni de Consiliul de Supraveghere al companiei. Boza va fi simplu membru al directoratului. În locul său a fost numit interimar un alt membru al Directoratului, Daniel Burlan, potrivit surselor HotNews.ro.
Virgil Popescu, la audieri
Foto: Hotnews

PNL vrea ca 80% din redevențele din exploatările de suprafață să rămână la nivel local

de D.D. HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Energie
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat luni, în urma consultărilor cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, că PNL va da spre avizare la Guvern un proiect prin care redevențele din exploatări de suprafață să rămână, în proporție de 80%, la nivel local, astfel ca UAT-urile să fie în câștig.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by