ENERGIE
Complexul Energetic Oltenia
Foto: AGERPRES
 documente
(22 Apr 2019) OpenOfficeSpreadsheet, 27KB

Vremuri grele pentru Complexul Energetic Oltenia: Și-a bugetat, pentru 2019, venituri cu peste 450 milioane lei mai mici decât cele programate anul trecut

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Complexul Energetic Oltenia, companie cu 13.000 de angajați, și-a programat pentru 2019 venituri cu mult în scădere față de anul trecut, dar și un profit brut de doar 1 milion de lei, potrivit proiectului de buget al companiei. Însă, cifrele din bugetul de venituri și cheltuieli ale CE Oltenia sunt adesea departe de realitate. De exemplu, anul trecut, a fost estimat un profit de 70 milioane de lei, însă a obținut o pierdere record de aproape 1 miliard de lei, după cum arată presa gorjeană.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom a programat investiții de peste 4 miliarde de lei în 2019

de CP HotNews.ro
Vineri, 19 Apr 2019 Economie | Energie
Acționarii OMV Petrom au aprobat vineri bugetul pe 2019, care prevede pentru acest an investiții de 4,17 miliarde de lei. Acționarii au mai aprobat Distribuția de dividende aferente anului 2018, în valoare totală de aproximativ 1,53 miliarde de lei.
Complexul Energetic Oltenia
Foto: AGERPRES

Complexul Energetic Oltenia împrumută 500 de milioane de lei, de la 6 bănci, pentru a putea plăti certificatele de emisii de dioxid de carbon

de CP HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Energie
Complexul Energetic Oltenia a semnat, recent, contractele de finanţare cu şase bănci pentru credite în valoare totală de 500 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru plata certificatelor de emisii de dioxid de carbon, a declarat miercuri Sorin Boza, șeful companiei. Acesta susține că nu există riscul intrării în insolvență și că speră ca până la finalul anului, compania să primească un sprijin, printr-un așa-numit mecanism de piaţă de capacitate.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Director Agenția pentru Resurse Minerale: Sunt peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze în Marea Neagră, care vor asigura peste 60% din producția României din 2030

de CP HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Energie
Peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze s-ar afla în Marea Neagră, susține Sorin Gal, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Sorin Gal a mai avansat această cifră și în urmă cu un an. Reprezentantul ANRM crede că din 2030, peste 60% din producţia de gaze a României va asigurată de zăcămintele din Marea Neagră.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom ar putea opri activitatea la Terminalul Midia, din cauza unei sancțiuni de la Garda de Mediu

de CP HotNews.ro
Miercuri, 17 Apr 2019 Economie | Energie
OMV Petrom a primit de la Garda Națională de Mediu o sancțiune pentru desfășurarea la punctul de lucru Secția Terminal Midia a activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită. Garda de mediu a cerut oprirea activității până la obținerea autorizației de mediu, însă măsura a fost contestată în instanță. Până la hotărârea definitivă a instanței, măsura este suspendată.
Alina Popa
Foto: OMV Petrom

OMV Petrom are un nou director financiar

de CP HotNews.ro
Marţi, 16 Apr 2019 Economie | Energie
Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019, dată la care intră în vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere, informează compania printr-un comunicat de presă.
Reabilitare
Foto: Stirile ProTV
 documente
(15 Apr 2019) PDF, 216KB

Proiect de OUG: Administrația publică centrală, obligată să renoveze, anual, 3% din suprafața clădirilor pe care le ocupă/ Operatorii economici vor întocmi la fiecare 4 ani un audit energetic

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Energie
România se află într-o fază avansată a procedurii de infringement declanșată de Comisia Europeană, din cauza transpunerii incorecte a legislației europene privind performanța energetică a clădirilor. În cazul în care Guvernul nu adoptă de urgență noi măsuri, România va fi dată în judecată la Curtea Europeană de Justiție, riscând o sancțiune de 1,9 milioane euro, plus 35.000 euro penalități zilnice. Vezi ce proiect de OUG a pus Ministerul Energiei în dezbatere publică.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Black Sea Oil & Gas anunță că a primit aprobarea Guvernului pentru dezvoltarea zăcămintelor din Marea Neagră

de CP HotNews.ro
Luni, 15 Apr 2019 Economie | Energie
Black Sea Oil& Gas SRL (BSOG) susține că a primit aprobarea din partea Guvernului prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru Studiile de evaluare a resurselor geologice și rezervelor de gaze libere aferente zăcămintelor comerciale Ana și Doina. Aceste zăcăminte fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Mării Negre.
BRUA in constructie
Foto: Transgaz
 documente
(12 Apr 2019) PDF, 4MB

DOCUMENT Traseul conductei de gaze BRUA, pe masa europenilor. Fost ministru al energiei: Cred că BRUA se va face în forma sa inițială, fără ocolirea prin Slovacia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 12 Apr 2019 Economie | Energie
Conducta BRUA, un proiect strategic pentru România, ar putea să revină la traseul său inițial, în ciuda opoziției vehemente a Ungariei, dacă va fi aprobat, în perioada următoare, un proiect de decizie al Agenției Cooperarea Reglementatorilor de Energie din UE (ACER). De doi ani, Ungaria tot încearcă să devieze traseul prin Slovacia și face mari presiuni în acest sens. Nu dorește ca această conductă să traverseze teritoriul său pentru a ajunge direct în Austria.
Ioan Niculae
Foto: Hotnews

Ioan Niculae, supărat că nu va mai primi gaze ieftine pentru combinatele lui prin OUG 114

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 11 Apr 2019 Economie | Energie
Controversatul om de afaceri Ioan Niculae se arată revoltat că au fost anulate prevederile din OUG 114/2018 prin care erau oferite gaze la prețul plafonat de 68 lei/MWh către combinatele InterAgro. "Încă o dată ne-am arătat nu numai lașitatea ca și clasă politică ,,conducătoare” și ca popor, străinii înving întotdeauna, dar și totalul dezinteres pentru economia și industria românească. Guvernul avea dreptul și obligația de a da o astfel de lege pentru salvarea unei întregi ramuri industriale, pe timp limitat", spune Niculae, potrivit unui comunicat de presă.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica este în căutare de directori

de CP HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Energie
Hidroelectrica anunță declanșarea procedurii de recrutare și selecție de candidaţi pentru Directoratului său, conform prevederilor din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Directoratul este format din 5 membri. Vezi ce criterii trebuie să îndeplinească cei care vor ajunge directori la Hidroelectrica.
Ministrul energiei Anton Anton
Foto: Ministerul Energiei

PNL depune o moțiune împotriva ministrului Anton: Guvernul PSD-ALDE blochează producția națională de energie și dă țara pe mâna rușilor

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 10 Apr 2019 Economie | Energie
PNL va depune miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă împotriva ministrului energiei Anton Anton, intitulată "S.O.S sectorul energetic! PSD și ALDE duc România în beznă!". Prin această moțiune, PNL atacă dur ALDE și pe "adevăratul ministru al energiei, Daniel Chițoiu". Vezi textul moțiunii obținut de HotNews.ro.
Electrica
Foto: Tradeville

Servicii Energetice Muntenia SA iese din insolvență

de CP HotNews.ro
Joi, 4 Apr 2019 Economie | Energie
Compania Electrica informează investitorii că filiala Servicii Energetice Muntenia SA iese din insolvență, în urma unei decizii a Tribunalului București. Societatea intrase în insolvență pe 26 noiembrie 2014.
Exploatarea carbunelui
Foto: Wikimedia Commons

Posibilă trucare a unor licitații organizate de Complexul Energetic Oltenia/ Consiliul Concurenței a declanșat o investigație

de CP HotNews.ro
Miercuri, 3 Apr 2019 Economie | Energie
Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru achiziţionarea de role şi ghirlande de role pentru benzi transportoare de cărbune, se arată într-un comunicat de presă. Autoritatea de concurență suspectează că mai multe firme s-au înțeles să-și împartă contractele.
energie electrica
Foto: Max Pixel
 documente
(03 Apr 2019) PDF, 149KB

Ministerul Energiei recunoaște: Importurile de energie ar putea fi din ce în ce mai mari/ Ar putea fi creșteri de prețuri la electricitate, care se vor vedea în toată economia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 3 Apr 2019 Economie | Energie
Furnizorii de energie ar putea să se îndrepte spre importuri, iar prețul electricității furnizate în industrie ar putea crește, ceea ce ar duce la scumpiri în lanț, în întreaga economie. Acestea sunt efecte ale controversatei OUG 114 și ale metodologiilor elaborate în baza acesteia de către reglementatorul din energiei. Interesant este că aceste concluzii aparțin Ministerului Energiei, unul dintre semnatarii OUG 114, și au fost transmise la solicitarea unui deputat PSD. Vezi ce scrie Ministerul Energiei.
Arias Canete
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană cere eliminarea preţurilor reglementate la energie, dar cu protejarea consumatorilor vulnerabili / În România sunt protejați, la un loc, și cei bogați, și cei săraci

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Economie | Energie
Comisia Europeană solicită statelor membre UE să renunțe la prețurile reglementate, lăsând piața liberă, introducând în același timp măsuri de protecție pentru consumatorii vulnerabili, adică a celor săraci. În România, însă, Guvernul a aprobat controversata OUG 114 care protejează, în aceeași măsură, și consumatorii vulnerabili, dar și pe cei cu venituri mari. Vezi ce spune comisarul european pentru Energie și Schimbări Climatice, Arias Miguel Canete.
Energie
Foto: Hotnews

Furnizorii de energie: De când a apărut OUG 114, ne aflam într-un context dăunător tuturor afacerilor din energie/ Prețurile de pe piața liberă ar putea ajunge mai bune decât pe piața reglementată

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Economie | Energie
După apariția controversatei OUG 114, vor exista furnizori care vor renunța la clienții casnici și care, probabil, vor dispărea din această piață, consideră Asociația Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER). Pe de altă parte, unii furnizori de energie vor fi și mai interesați să ofere pachete și servicii suplimentare clienților casnici de pe piața liberă. Astfel, este posibil ca piața să evolueze, să se ofere prețuri mai bune pe piaţa liberă decât pe piața reglementată, consideră AFEER.

Anton: Programul acesta cu panourile fotovoltaice şi cu prosumerul - probabil că mă voi înscrie

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 2 Apr 2019 Economie | Energie
Ministrul Energiei, Anton Anton, a declart, luni, că intenționează să devină prosumer, deoarece are un acoperiş orientat către sud, astfel că este perfect pentru montarea panourilor solare, potrivit Mediafax. ​
Masina electrica
Foto: Pixabay

Românii sunt cei mai interesați est-europeni de mașinile electrice - Studiu

de Victor Radu HotNews.ro
Luni, 1 Apr 2019 Economie | Energie
Circa 36% dintre românii aflați în căutarea unei mașini noi ar opta pentru una electrică. Astfel, românii ar fi cei mai interesaţi est-europeni să cumpere maşini electrice, conform unui studiu realizat de E. ON și Kantar EMNID. În Ungaria, procentul este de 29%, iar în Cehia 11%.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Unii furnizori de gaze s-au trezit fără contracte pe luna aprilie/ Acum trebuie să încheie unele noi

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 1 Apr 2019 Economie | Energie
Ultimele modificări la OUG 114/2018 au pus unii furnizori de gaze în situația de a rămâne fără contractele încheiate în baza vechilor prevederi, potrivit unei înștiințări transmise de producătorul Romgaz către aceștia și analizate de HotNews.ro. În cazul în care furnizorul a plătit în avans cantitățile contractate, Romgaz va restitui sumele în cel mai scurt timp. La fel și garanțiile.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version