ENERGIE
Sonda petrol
Foto: Flickr

Simptomul crizei sectorului petrolului: Barilul american Wyoming Asphalt Sour a intrat în teritoriul negativ

de R.M. HotNews.ro
Joi, 2 Apr 2020 Economie | Energie
În fața dezechilibrului generat de o cerere în bernă și de o ofertă supraabundentă, unele tipuri de petrol se tranzacționează mult sub cotațiile de referință iar unele au trecut chiar în teritoriul negativ, scrie AFP.
Piata gazelor
Foto: BRM

Piața gazelor în primul trimestru: Prețurile, în scădere continuă

de CP HotNews.ro
Marţi, 31 Mar 2020 Economie | Energie
În primul trimestru al anului, tranzacțiile cu gaze naturale au prezentat o intensificare evidentă față de perioada similară a anului precedent, perioada aflată sub nefericită incidența a OUG 114, se arată într-o analiză a Bursei Române de Mărfuri. Pe piețele spot, prețurile medii ponderate pentru lunile ian.-martie au cunoscut o scădere continuă, de la 70,8 lei/MWh în ianuarie, la 66,4 lei/MWh în febr., respectiv 59,6 lei/MWh în luna martie.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica sponsorizează cu peste 10 milioane de lei șapte spitale din România

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Acționariatul Hidroelectrica a aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale, cu unități de primiri urgențe, cu suma totală de 10.033.000 lei. Decizia a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României, arată Hidroelectrica. Vezi ce spitale sponsorizează.
Dumitru Chisalita, Presedintele Asociatiei Energia Inteligenta
Foto: Asociatia Energia Inteligenta

Asociația Energia Inteligentă: Plafonarea prețului gazelor, o decizie populistă care favorizează importatorii și furnizorii, nu consumatorii

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Plafonarea prețului gazelor naturale, alături de prețurile celorlalte utilități, măsură luată recent de Guvern, favorizează importatorii și furnizorii de gaze și afectează consumatorii. Mii de consumatori sunt în situația în care riscă din cauza acestei intervenții a statului să achite prețuri mai mari pentru gazele naturale decât dacă prețurile ar fi fost lăsate libere să-și continue trendul de scădere, susține Asociația Energia Inteligentă.
Linii electrice
Foto: Transelectrica.ro

Transelectrica a finalizat lucrările de supraînălțare a liniilor electrice din zona Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

de CP HotNews.ro
Luni, 30 Mar 2020 Economie | Energie
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA anunță finalizarea lucrării de realizare a condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu. Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA.
Energie
Foto: Hotnews

Decizii drastice în domeniul energiei, gazelor și carburanților: Prețurile vor fi plafonate la nivelul de astăzi/ Personalul esențial va fi izolat la locul de muncă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Economie | Energie
Pe perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, apă și carburanți vor fi plafonate la nivelul practicat astăzi. Acesta este una dintre prevederile care intră în vigoare cu noua ordonanță militară (ordonanța 4), a anunțat Marcel Vela, ministrul afacerilor interne. Practic, nu vor mai putea fi majorate prețurile, indiferent de costuri, ci doar să scadă sau, cel mult, să fie menținute la același nivel. Măsura a fost criticată de USR înainte de a fi anunțată. De asemenea, personalul esențial din domeniul energiei va fi izolat preventiv. Refuzul izolării atrage răspundere disciplinară sau chiar penală.
Santierul BRUA
Foto: Transgaz

Companiile de stat din energie, puse de Guvern să genereze "mișcare în economie"

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Energie
Toate companiile (n.n. de stat) trebuie să-și pună în practică planurile de investiții, pentru a genera mișcare în economie, chiar dacă parțial sunt afectate veniturile, a spus premierul Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern de joi, adresându-se ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu.
Electrica
Foto: Tradeville

Electrica Furnizare sponsorizează Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

de CP HotNews.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Energie
Electrica Furnizare, compania de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale din cadrul Grupului Electrica, susține Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta prin acordarea unei sponsorizări în valoare de 30.000 euro în vederea achiziționării de aparatură medicală.
Casa cu panouri fotovoltaice
Foto: Hotnews

Producătorii de energie regenerabilă cer ca avizele tehnice de racordare, în cadrul programului Casa Verde, să fie obținute online: Digitalizarea este soluția!

de CP HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Economie | Energie
Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) apreciază faptul că Administrația Fondului pentru Mediu (AFP) a deblocat Programul Casa Verde – Panouri Fotovoltaice. Pe de altă parte, reclamă faptul că proiectele pot fi puse în aplicare de către beneficiari cu mare dificultate în contextul Situației de Urgență. De aceea, producătorii de energie regenerabilă cer modificarea reglementărilor.
ENEL
Foto: Facebook

Enel donează 100.000 euro spitalului Matei Balș

de CP HotNews.ro
Miercuri, 25 Mar 2020 Economie | Energie
Enel România, prin companiile sale de furnizare și distribuție a energiei electrice, donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Național de Boli Infecțioase - prof. Dr. Matei Balș în lupta împotriva COVID-19.
Rompetrol - KMG International
Foto: Rompetrol

Rompetrol donează carburanți și achiziționează kituri de testare și materiale necesare pentru spitale din Prahova și Constanța

de CP HotNews.ro
Luni, 23 Mar 2020 Economie | Energie
Rompetrol - KMG International anunță că vrea să ajute sistemul de sănătate românesc în contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgență, finanțarea cercetării și achiziționarea de echipament, kituri de testare și materiale necesare pentru unitățile medicale din comunitățile unde își desfășoară activitatea, în județele Prahova și Constanța.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Cotația petrolului, pierdere săptămânală de aproape 30% pe bursa din New York

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 20 Mar 2020 Economie | Energie
Petrolul new-yorkez a închis săptămâna vineri cu o nouă cădere puternică, deprecierea cotației fiind de aproape 30% față de săptămâna trecut, într-o piață deprimată de o cerere în cădere liberă și o ofertă supra-abundentă, scrie AFP.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

OMV Petrom s-a pregătit pentru noul context de piață: Compania folosește instrumente electronice pentru ședințe și semnarea documentelor

de CP HotNews.ro
Vineri, 20 Mar 2020 Economie | Energie
OMV Petrom a implementat o serie de măsuri pentru a asigura buna desfășurare a activităților și pentru a proteja sănătatea angajaților și clienților, susținând efortul autorităților și al populației de a combate răspândirea coronavirusului COVID-19. O echipă de management special desemnată monitorizează zilnic situația și lucrează intens să țină sub control impactul asupra operațiunilor și al infrastructurii critice.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Hidroelectrica vinde la preț fix energia din surse regenerabile

de S.J. HotNews.ro
Joi, 19 Mar 2020 Economie | Energie
Hidroelectrica vinde, la preţ fix, pe toată perioada contractuală, energia electrică provenită în proporţie de 100% din surse regenerabile, preţ la care se aplică un discount pe o perioadă de 3 luni, informează joi compania, potrivit Agerpres.
Facturi gaze
Foto: Stirile ProTV

Asociația Energia Inteligentă: Criza COVID-19 ar putea genera falimente printre furnizorii de gaze

de CP HotNews.ro
Joi, 19 Mar 2020 Economie | Energie
Unii furnizori de gaze naturale riscă falimentul în condițiile în care clienții lor nu vor să mai plătească hidrocarburile consumate și denunță unilateral contractele, pe fondul decretării stării de urgență de către președintele Klaus Iohannis, în contextul pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat al Asociației Energia Inteligentă.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Petrolul continuă spirala descendentă: barilul WTI cade la 25 dolari, minimul ultimilor 17 ani

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 18 Mar 2020 Economie | Energie
Cotația petrolului continuă spirala descendentă, barilul american atingând minimul ultimilor 17 ani, pe fondul unei oferte abundente și al unei cereri subminate de pandemia de coronavirus, scrie AFP.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Forumul Atomic Roman cere Comisiei Europene includerea energiei nucleare în Fondul pentru o tranziție justă

de CP HotNews.ro
Marţi, 17 Mar 2020 Economie | Energie
Forumul Atomic Roman (ROMATOM) salută propunerea Comisiei Europene de a oferi sprijin pentru decarbonizarea sectorului energetic și de a acorda asistență financiară regiunilor dependente de combustibilii fosili, dar, în același timp, regretă că propunerea Comisiei Europene exclude energia nucleară din acest acord si mecanismele de finanțare asociate.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

OMV amână din nou o decizie pentru investiția din Marea Neagră

de CP HotNews.ro
Sâmbătă, 14 Mar 2020 Economie | Energie
Grupul austriac petrolier OMV a amânat din nou o decizie de investiție în proiectul de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră, potrivit Reuters. O decizie ar putea fi luată cel mai devreme anul viitor. Decizia fost luată și în contextul în care partenerul său american ExxonMobil are în vedere ieșirea din proiect. OMV și-a semnalat interesul pentru a cumpăra o parte din pachetul Exxon.
Complexul Energetic Oltenia
Foto: AGERPRES

Organizația de mediu Bankwatch contestă la Comisia Europeană ajutoarele de stat acordate Complexului Energetic Oltenia

de CP HotNews.ro
Joi, 12 Mar 2020 Economie | Energie
Bankwatch România, organizație de mediu, a solicitat Comisiei Europene să analizeze ajutoarele de stat acordate Complexului Energetic Oltenia (CEO) de către Guvernul României pentru exproprierile în vedea extinderilor mai multor cariere și plata certificatelor de emisii de CO2. Bankwatch consideră că aceste ajutoare sunt ilegale.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Măsuri la centrala nucleară de la Cernavodă din cauza COVID- 19: Nuclearelectrica are în plan organizarea unui spațiu special amenajat pentru angajați

de CP HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Economie | Energie
Nuclearelectrica infirmă intrarea în carantină a centralei nucleare de la Cernavodă, însă precizează că a fost întocmit un plan de protecție care este implementat în cotextul riscului asociat cu infectare cu coronavirusul COVID -19. Potrivit Nuclearelectrica, pentru asigurarea personalului esențial în vederea operării în siguranță a instalației, compania are în plan inclusiv măsura organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrana și transport, măsura urmând a fi implementată conform legislației în vigore.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by