ENERGIE
Dezbateri pe Legea Offshore
Foto: Hotnews

LIVE TEXT Dezbaterile pe Legea offshore din comisiile Camerei Deputaților încep cu scandal: Opoziția reclamă lipsa transparenței. Amendamentele au fost trimise cu doar două ore înainte de ședință

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Legea offshore va fi dezbătută marți, într-o ședință comună a comisiilor pentru industrie, pentru administrație și pentru buget din Camera Deputaților, după trei săptămâni de blocaj cauzat de neînțeleri între PSD și ALDE. Liderii celor două partide susțin că săptămâna trecută au ajuns la consens și, astfel, sunt reluate discuțiile în comisii. UPDATE Dezbaterile încep cu scandal. Deputații PNL au lipit afișe cu Liviu Dragnea prezentând legea pe flipchart.Deputații PSD amenință că nu vor începe discuțiile până nu sunt dezlipite afișele. În cele din urmă, afișele au rămas. Opoziția reclamă din nou lipsa de transparență, noi amendamente fiind trimise cu doar două ore înainte de ședință.
Anton Anton
Foto: Guvern

Deputații au părut plictisiți de explicațiile ministrului Energiei, Anton Anton, pe Legea offshore

de I.B. HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Energie
Ministrul Energiei i-a plictisit aparent pe parlamentari, la dezbaterea Camerei Deputaților asupra Legii offshore. Unii dintre ei se uitau pe telefoanele mobile, alții șușoteau în bănci sau se plimbau prin sală cu mâinile în buzunare. La finalul discuțiilor mai erau în plen doar 50 de aleși, potrivit Mediafax. De la dezbateri au lipsit chiar cei trei deputați ALDE care au participat la negocierile cu liderii coaliției de guvernare pe Legea offshore, respectiv Varujan Vosganian, Andrei Gerea și fostul ministru al Energiei, Toma Petcu.
Piata gazelor naturale
Foto: Freepik.com

Ministrul Energiei, despre rezerva de gaze din Marea Neagră: Cifra vehiculată e de 200 de miliarde de metri cubi, o estimare „cu probabilitate 50%”

de C.D. HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Energie
​Ministrul Energiei, Anton Anton, a declarat luni, la discuțiile din plenul Camerei Deputaților pe tema legii offshore, că cifra vehiculată pentru rezervele de gaze din Marea Neagră, de 200 de miliarde de metri cubi, este o estimare „cu probabilitate 50%”.
Omv-Petrom-Offshore
Foto: OMV Petrom

Discuții UDMR-PSD pe legea offshore. Szabo Odon: Această investiție în exploatare trebuie să se realizeze, trebuie discutat cu cifrele pe masă

de C.D. HotNews.ro
Luni, 22 Oct 2018 Economie | Energie
Liderul deputaților PSD Vasile Suciu și viceliderul deputaților UDMR, Szabo Odon, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că lideri ai celor două formațiuni politice au avut discuții, în ultimele zile, despre legea offshore. UDMR susține exploatarea, dar așteaptă să vadă varianta finală din comisii.
Daniel Suciu (PSD)
Foto: cdep.ro

UPDATE PSD şi ALDE au căzut de acord asupra legii offshore; Suciu: 50% din producţia de gaz să se tranzacţioneze pe bursă / deduceri de 30%

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Energie
PSD şi ALDE au ajuns la un consens în privinţa modificărilor la legea offshore, liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu precizând că, în urma şedinţei din coaliţie, s-a decis ca 50% din producţia de gaz din Marea Neagră să se tranzacţioneze pe bursa din România, iar investiţia celor care operează să se deducă maxim 30% din impozitul pe venitul suplimentar, potrivit Agerpres.
Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES

Cine trebuie să prezinte cifrele pe Legea Offshore: cei care își dau cu părerea la TV sau Ministerul Finanțelor?

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 17 Oct 2018 Economie | Energie
Șeful PSD Liviu Dragnea a spus miercuri, insistând pe idee, că Legea Offshore trebuie discutată pe cifre, acuzându-i pe cei care își dau cu părerea că nu au făcut niciun calcul. "Din păcate, foarte mulţi dintre cei care şi-au dat cu părerea la TV sau pe holuri nu au făcut niciun fel de calcul", a afirmat șeful PSD. Ceea ce nu spune Dragnea e că nu comentatorii de la TV trebuie să prezinte cifrele care stau la baza Legii Offshore, ci Ministerul Finanțelor. În ciuda solicitărilor insistente ale grupurilor parlamentare, cu excepția PSD, Ministerul Finanțelor nu a venit cu niciun studiu serios care să fundamenteze o variantă sau alta a legii.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Forumul Atomic Român propune corelarea strategiei energetice cu alte strategii naționale, precum cea privind cercetarea-dezvoltarea

de CP HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Energie
Forumul Atomic Român (ROMATOM), în calitate de asociație a industriei nucleare din România, a transmis Ministerului Energiei o serie de propuneri și comentarii privind proiectul strategiei energetice, în cadrul procesului de consultare publică. O propunere este corelarea strategiei în domeniul energetic cu alte strategii deja adoptate în domenii conexe și suport, precum strategiile privind cercetarea-dezvoltarea sau strategia pe termen mediu și lung pentru managementul deșeurilor radioactive.
Corina Popescu
Foto: Facebook

Dan Cătălin Stancu pleacă din funcția de director general al Electrica/ Va fi înlocuit cu Georgeta Corina Popescu

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 16 Oct 2018 Economie | Energie
Consiliul de Administrație al Electrica SA și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018, se arată într-un comunicat al Electrica SA. În locul său a fost desemnată director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou Director General, Georgeta Corina Popescu. Aceasta a ocupat din iunie 2018 până în prezent poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica. Această schimbare din funcție este făcută la doar câteva zile după ce Arielle Malard de Rothschild a decis să renunțe la funcția de membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA.

Dezbaterile pe Legea Offshore, blocate de două săptămâni în Camera Deputaților: Cum este mimată transparența și cum sunt purtate adevăratele negocieri tot în biroul lui Liviu Dragnea

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Energie
Proiectul legii offshore nu se află pe ordinea de zi a ședințelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, deși liderii Coaliției PSD-ALDE au dat asigurări că în această săptămână vor reîncepe dezbaterile pe forma finală. Nu există o explicație oficială pentru tărăgănarea dezbaterilor, însă potrivit informațiilor HotNews.ro, PSD și ALDE nu se înțeleg pe forma finală. Săptămâna trecută, PSD și ALDE au mimat o discuție transparentă cu reprezentanții tuturor grupurilor parlamentare, la care au participat și investitori, însă adevăratele negocieri s-au purtat tot în cerc restrâns, la fel ca până acum, în cabinetul șefului PSD Liviu Dragnea.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă va funcționa 12 ore la jumătate din capacitate din cauza unor lucrări de reparație

de CP HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Economie | Energie
SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavoda va funcționa, începând cu ora 13:00, 15 octombrie 2018, la putere redusă în vederea efectuării unor lucrări de reparație la un rezervor aferent grupului turbogenerator (partea clasică a centralei).
Arielle Malard de Rothschild
Foto: fr.linkedin.com

Arielle Malard de Rothschild a renunțat la funcția de membru în Consiliul de Administrație al Electrica

de CP HotNews.ro
Vineri, 12 Oct 2018 Economie | Energie
Arielle Malard de Rothschild a decis să renunțe la funcția de membru în Consiliul de Administrație al Electrica SA începând cu 11 noiembrie 2018, motivul invocat fiind responsabilități suplimentare legate de activitatea sa principală, se arată într-un comunicat al companiei transmis vineri seara. Arielle Malard de Rothschild este fondatorul diviziei de Piețe Emergente al Băncii de Investiții Rothschild & Cie și a ocupat funcția de director al Rothschild & Cie în perioada 1999 - 2006. Arielle Malard de Rothschild este membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA din 2014.
Varujan Vosganian
Foto: Hotnews

Noi discuții pe legea offshore. Vosganian: Companiile au ridicat obiecții cu privire la impozitul pe venitul suplimentar

de C.D. HotNews.ro
Miercuri, 10 Oct 2018 Economie | Energie
Liderul grupului deputaților ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, după discuțiile pe Legea Offshore între grupurile parlamentare și reprezentanții companiilor petroliere, că investitorii nu sunt de acord cu introducerea impozitului pe venitul suplimentar.
Cristina Pruna
Foto: Facebook

Cristina Prună, deputat USR: Stocurile de gaze naturale obligatorii stabilite de ANRE pentru acestă iarnă au ajuns la cea mai mică valoare din ultimii ani

de CP HotNews.ro
Luni, 8 Oct 2018 Economie | Energie
Stocurile de gaze naturale obligatorii stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), pentru sezonul de iarnă 2018-2019, au ajuns la cea mai mică valoare din ultimii ani, afirmă Cristina Prună, deputat USR, care pune problema dacă acestea sunt îndeajuns pentru a face față unei ierni cu temperaturi geroase. Reprezentanți ai ANRE și ai Ministerului Energiei sunt invitați săptămâna viitoare, în plenul Camerei Deputaților, să ofere explicații pe această temă.
Gazprom
Foto: Gazprom

Gazprom: Segmentul submarin al magistralei Turkish Stream va fi finalizat peste două luni

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Energie
Preşedintele Gazprom a anunţat că peste două luni va fi finalizată construcţia segmentului submarin al magistralei Turkish Stream. Fiecare dintre cele două conducte ale magistralei va avea o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi de gaz, potrivit Haberturk, citat de Rador.
Adio South Stream?
Foto: HotNews.ro

SEGA: Putin: Bulgaria a renunţat la South Stream sub presiune externă / Delian Dobrev: Nu a fost exercitată nicio presiune

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 5 Oct 2018 Economie | Energie
"Bulgaria a renunţat la South Stream sub presiune externă. Acum ei regretă, acum spun că ar dori să primească gaz rusesc, dar deja prin Turk Stream. Nu am dori ca întreaga Europă să arate ca Bulgaria, care a dat dovadă de atâta slăbiciune şi de incapacitatea de a îşi apăra interesele naţionale", a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit sega.bg, citat de Rador.
energie electrica
Foto: Max Pixel

Investigație a Consiliului Concurenței privind un posibil abuz de poziţie dominantă a E-Distribuţie Muntenia: Pentru a scăpa de suspiciuni, compania de distribuție a energiei promite că în trei ani își va îmbunătăți comportamentul față de clienți

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 4 Oct 2018 Economie | Energie
Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamente propuse de E-Distribuție Muntenia SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul unei investigaţii privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piața distribuției de energie electrică, se arată într-un comunicat al autorității. Investigația a fost declanșată pe 25 martie 2015, la o zi după ce HotNews.ro a prezentat un caz al unui client care acuza Enel Distribuție Muntenia SA de comportament abuziv la racordarea unui imobil la rețeaua electrică. Acum, pentru a scăpa de suspiciuni, E-Distribuție Muntenia SA propune o serie de măsuri pentru îmbunătățirea comportamentului față de clienți, pe care să le implementeze în trei ani.

Eșec major al PSD în Camera Deputaților: Forma legii offshore propusă de Liviu Dragnea a fost restrimisă în comisii/ ALDE și UDMR au refuzat să o voteze/ Este pentru prima oară când PSD rămâne fără majoritate

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Energie
Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR. PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru. Decizia este neașteptată în condițiile în care PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență. Dacă marți, UDMR a votat în comisii amendamentele impuse de PSD, miercuri, în plen, lucrurile s-au schimbat total, fiind partidul care a cerut retrimiterea legii și amânarea ei cu o săptămână. Este pentru prima oară când PSD rămâne fără majoritate.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Legea Offshore, în forma impusă de PSD și sprijinită de UDMR, pune în pericol investițiile din Marea Neagră/ Investitorii susțin că va fi imposibilă realizarea proiectelor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Energie
"Stabilitatea fiscală este complet înlăturată, ceea ce face imposibilă luarea deciziilor finale de investiție", se arată într-o scrisoare transmisă de Asociația Română a Concesionarilor offshore din Marea Neagră (ARCOMN) președinților celor două camere ale Parlamentului și mai multor parlamentari. Scrisoarea a fost transmisă miercuri, în contextul în care plenul Camerei Deputaților urmează să fie adoptată forma finală a legii, formă impusă de PSD, cu susținerea UDMR. Reamintim că partidele de opoziție și ALDE, partenerul de coaliție al PSD, au acuzat lipsa de transparență în dezbateri și faptul că le-au fost impuse, peste noapte, noi amendamente, fără a li se acorda timpul necesar pentru a le analiza. Acum, concesionarii din Marea Neagră atrag atenția că noile modificări ar face "imposibilă realizarea acestor proiecte". UPDATE Și Federația Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) consideră că noile amendamente vor descuraja investițiile din Marea Neagră.
Iulian Iancu 2
Foto: HotNews.ro

Iulian Iancu despre noua modificare a Legii offshore: Statul român iese câștigător din această bătălie

de Anda Zahiu HotNews.ro
Miercuri, 3 Oct 2018 Economie | Energie
Deputatul PSD Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaților, susține că prin modificarea modului de impozitare a veniturilor suplimentare din Legea offshore, cele făcute în Comisiile reunite, statul român obține mai multe avantaje decât înainte, menționând care sunt acestea, potrivit Mediafax.
Comisiile pentru industrii, buget si administratie
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

Dispută între ALDE și PSD, în Camera Deputaților, pe legea offshore/ Varujan Vosganian a criticat dur modul în care se dezbate legea: ALDE nu participă la această dezbatere care mie mi se pare o improvizație

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 2 Oct 2018 Economie | Energie
Comisiile pentru industrii, pentru buget şi cea pentru administraţie de la Camera Deputaţilor s-au reunit marţi pentru dezbaterea Legii offshore. Încă de la începutul ședinței, deputații din opoziție au acuzat PSD că dezbaterile nu au loc într-o manieră corectă și transparentă, mai ales în condițiile în care amendamente importante au ajuns în comisii cu foarte puțin timp înainte de a fi discutate. Deputații de la USR și PNL au acuzat că soarta legii este decisă de un singur om: Liviu Dragnea. Discuțiile au durat șase ore și au foarte dure în anumite momente. Interesant este că ALDE, partenerul de coaliție al PSD, a refuzat să participe la dezbateri, iar la un moment dat a existat un schimb de replici, pe ton ridicat, între Varujan Vosganian (ALDE) și Iulian Iancu (PSD). În cele din urmă, PSD a reușit să-și impună amendamentele, având sprijinul UDMR. Urmează miercuri votul în plen. Varujan Vosganian a anunțat că va cere în plen retrimiterea legii în comisii. Vezi în text amendamentele PSD.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version