ENERGIE
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Virgil Popescu: Romgaz va depune în următoarele două luni o ofertă pentru preluarea participației Exxon din Marea Neagră

de C.P. HotNews.ro
Romgaz va depune în următoarele două luni o ofertă pentru preluarea participației pe care Exxon o deține în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, a declarat joi Virgil Popescu, ministrul economiei. Ministrul consideră că Romgaz are capacitatea de a gestiona acest proiect.
Sediul Romgaz
Foto: Romgaz

Profitul Romgaz a crescut cu 15% în 2020, în ciuda pandemiei

de C.P. HotNews.ro
Romgaz a înregistrat în 2020 un profit de 1,25 miliarde lei, în creștere cu 15,14% față de anul anterior. În ultimul trimestru, profitul a fost de 312,7 milioane lei, crescând spectaculos, cu 121,6% față de trimestrul trei. Producția de gaze naturale estimată pentru anul 2020 a fost de 4,5 miliarde mc, cu 757,2 milionae mc mai mică decât producția realizată în anul anterior (-14,35%) ca urmare a situației speciale generate de pandemia COVID-19 în economia românească.
Nuclearelectrica
Foto: Hotnews

Profitul Nuclearelectrica a crescut cu 27,8% în an de pandemie

de C.P. HotNews.ro
Nuclearelectrica anunță că a inregistrat anul trecut un profit net de 684,7 milioane lei, în creștere cu 27,8% față de anul 2019, o creștere cu 3,4% a veniturilor din exploatare. EBITDA a crescut cu 10,6%, iar EBIT cu 21,8% comparativ cu rezultatele anului 2019. Producția de energie a crescut cu 2%.
Mineri Valea Jiului
Foto: Captura

Minerii din Valea Jiului vor primi în total 11 milioane de lei

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | Energie
Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, un proiect de act normativ care este o completare la ce a fost adoptat săptămâna trecută pentru sprijinirea minerilor din Valea Jiului, a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta spune că suma totală pe care o vor primi minerii este de 11 milioane de lei.
Hidroelectrica
Foto: AGERPRES

Hidroelectrica se angajează să vândă energie pe piața spot la un anumit preț maxim

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | Energie
Consiliul Concurenței a acceptat angajamentele asumate de Hidroelectrica SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în cadrul investigației privind un posibil abuz de poziție dominantă pe piața producției și comercializării energiei electrice. Astfel, compania se angajează să ofere la vânzare pe piața pentru Ziua Următoare (PZU), o cantitate de energie electrică la un preț maxim determinat pe baza prețului prevăzut în cadrul contractelor la termen.
Răzvan Nicolescu
Foto: Deloitte Romania

Răzvan Nicolescu: Minerii din Valea Jiului ar trebui angajați într-o nouă companie și să extragă uraniu și grafit

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | Energie
Mineritul din Valea Jiului nu mai are nicio şansă, consideră Răzvan Nicolescu, consultant și fost ministru al energiei. Acesta consideră că minerii din Valea Jiului ar trebui preluați de o nouă companie și plătiți mai bine decât acum, cu scopul de a lucra pentru exploatarea rezervelor de uraniu și grafit.
Comparator preturi energie
Foto: ANRE

Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 24 Feb 2021 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care sunt introduse noi obligații legate de liberalizarea pieței energiei. ANRE susține că ordinul are scopul de a clarifica unele aspecte legate de documentele necesare încheierii contractului de furnizare a energiei electrice. Potrivit proiectului de ordin, consumatorii casnici trebuie să comunice la schimbarea furnizorului indexul autocitit. Ordinul mai prevede și ce trebuie să conțină oferta tip și din ce este compus prețul, acesta urmând să fie prezentat defalcat pe componente.
Frans Timmermans
Foto: Agerpres/AP

Frans Timmermans: Sper că România va veni în curând cu un plan de renunţare totală la cărbune

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | Energie
Cărbunele nu are niciun viitor, a declarat marți Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, în cadrul unei conferinţe pe teme de energie. Acesta consideră că România trebuie să vină cât mai repede cu un plan de renunțare totală la cărbune pentru trecerea la energie regenerabilă, hidrogenul fiind energia viitorului. În acest proces este nevoie de gazele naturale ca resursă de tranziție.
Sediul Romgaz
Foto: Romgaz

Virgil Popescu: Proiectul centralei de la Iernut a fost un eșec total al vechilor conduceri ale Romgaz

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 23 Feb 2021 Economie | Energie
Proiectul Romgaz privind construirea centralei termoelectrice, pe gaze, de la Iernut, a fost un eșec total, a declarat marți ministrul energiei, Virgil Popescu. Acesta consideră că vinovată este vechea conducere a Romgaz. Reamintim că directorul general al Romgaz, Constantin Adrian Volintiru, a fost demis în luna ianuarie, după ce Romgaz a rămas fără constructor pentru centrala Iernut. Contractul de construire, semnat în 2016, a fost controversat încă de la început, în condițiile în care firmele implicate nu prezentau încredere.
Virgil Popescu, la Ministerul Energiei
Foto: Facebook

Virgil Popescu: Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta din perimetrul Aurora

de N.O. HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | Energie
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de către compania Black Sea Oil&Gas din perimetrul Aurora, în zona de nord a litoralului, relatează News.ro.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Liberalizarea pieței energiei: 60% din consumatori spun că nu au suficiente informații despre alegerea unui furnizor- Sondaj

de C.P. HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | Energie
Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research, în perioada 8-17 februarie 2021, la comanda Asociației Energia Inteligentă, arată că majoritatea românilor nu au informații suficiente cu privire la posibilitatea și procedurile privind alegerea unui furnizor de energie electrică după data de 1 ianuarie 2021. La o lună jumătate de la liberalizarea pieței de energie, întrebați dacă au suficiente informații despre posibilitatea și procedurile pentru alegerea unui furnizor de energie electrică după data de 1 ianuarie 2021, doar 35,9% dintre cei intervievați au răspuns afirmativ, iar 59,9% negativ. 4,2% nu știu sau nu răspund.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz a scăpat de monopolul Gazprom pe tranzitul de gaze prin conducta T3, cu trei ani mai devreme

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 22 Feb 2021 Economie | Energie
Transportatorul de gaze Transgaz a anunțat luni încetarea prin acordul părților a contractului istoric încheiat cu Gazprom pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul României, Isaccea (la granita cu Ucraina) - Negru Voda (la granita cu Bulgaria), către terțe țări. Acordul cu Gazprom era valabil până în data de 31 decembrie 2023, însă a încetat în urma unor negocieri intense între Comisia Europeană, Transgaz și partea rusă. Aceasta înseamnă că este eliminat monopolul rus asupra acestei conducte, care dura de zeci de ani și încălca legislația europeană, putând fi de acum asigurat accesul liber al terților la rezervarea de capacitate.
proteste mineri
Foto: Captura

VIDEO Zeci de mineri de la Lupeni continuă protestul declanşat în subteran

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Feb 2021 Economie | Energie
Aproximativ 80 de mineri de la exploatarea de cărbune Lupeni au continuat, sâmbătă dimineaţa, protestul declanşat în subteran, în urmă cu trei zile, din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.
Virgil Popescu, la Ministerul Energiei
Foto: Facebook

UPDATE Soluție pe termen scurt pentru minerii din Valea Jiului: Va fi asigurată plata salariilor pentru următoarele trei luni / Minerii blocați în subteran la Livezeni au oprit protestul

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 19 Feb 2021 Economie | Energie
Guvernul a aprobat un proiect de OUG pentru modificarea Legii 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH). În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial, a anunțat ministrul energiei, Virgil Popescu. În acest fel va putea fi asigurată plata salariilor pentru următoarele 3 luni, fiind o soluție pe termen scurt. În paralel, Ministerul Muncii elaborează normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare.
Mineri Valea Jiului
Foto: Captura

Florin Cîțu s-a dus la Ministerul Energiei pentru a discuta despre minerii blocați în subteran

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 19 Feb 2021 Economie | Energie
Premierul Florin Cîțu discută la această oră cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, despre situația minerilor blocați de două zile în subteran. Reamintim că aproximativ 100 de mineri de la Mina Lupeni s-au blocat în subteran, iar alte câteva sute protestează în curtea minei, cerând să-și primească salariile restante. În acest context, Termocentrala Mintia şi-a oprit activitatea din cauza lipsei de cărbune, iar locuințele și instituțiile din Deva au rămas fără încălzire.
Termocentrala Mintia
Foto: AGERPRES

Termocentrala Mintia, oprită joi noapte din lipsă de cărbune. 4.500 de apartamente din Deva au rămas fără căldură

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Feb 2021 Economie | Energie
Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri din cauză că nu mai are cărbune, ceea ce înseamnă că în jur de 4.500 de apartamente ale locuitorilor din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai primesc agent termic.
Apele Romane
Foto: Apele Romane

Producătorii de energie care au investit în microhidrocentrale se plâng că vor intra în faliment din cauza taxelor percepute de Apele Române

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 16 Feb 2021 Economie | Energie
Producătorii care au investit în energia electrică produsă din surse hidro vor intra în acest an în faliment din cauza taxelor percepute de către Apele Române, respectiv taxa pentru apă turbinată, chirie albie minoră și taxa pentru potențialul asigurat în scop hidroenergetic prin barajele lacurilor de acumulare, susține Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES). În România funcționează, în prezent, 528 microhidrocentrale cu puteri sub 4 MW, cu o capacitate instalată totală de 468,6 MW, conform celor mai recente date ale Transelectrica.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

OMV Petrom este interesată de gazele din apele ucrainene ale Mării Negre / Compania a încheiat un memorandum de înțelegere cu ucrainenii de la Naftogaz

de C.P. HotNews.ro
Luni, 15 Feb 2021 Economie | Energie
OMV Petrom şi Naftogaz au semnat un memorandum de înţelegere pentru a identifica proiecte comune de explorare şi producţie a gazelor în Ucraina, potrivit unui comunicat al Naftogaz, postat pe site-ul companiei ucrainene, potrivit Agerpres. Cele două companii vor începe analiza oportunităţilor de cooperare în blocurile offshore din apele ucrainene ale Mării Negre. Conform unei rezoluţii guvernamentale, Naftogaz a aplicat deja pentru 36 de acorduri speciale pentru explorarea acestor perimetre. Reamintim că OMV Petrom deține și jumătate din perimetrul Neptun din Marea Neagră, în zona românească.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Liberalizarea pieței energiei: Comisia Europeană cere autorităților române măsuri pentru informarea corectă a consumatorilor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 15 Feb 2021 Economie | Energie
Consumatorii de energie trebuie informați cât mai clar că își pot schimba furnizorii, în urma liberalizării pieței, iar autoritățile trebuie să ia măsuri în acest sens, se arată într-o scrisoare a Comisiei Europene transmisă, la sfârșituli lunii trecute, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Ministerului Energiei, potrivit surselor HotNews.ro. În scrisoare se precizează că măsurile trebuie să vizeze furnizarea de informații către consumatori, în special despre dreptul lor de a alege alți furnizori, îmbunătățirea comparatoarelor de prețuri și limitarea barierelor în calea transferului de la un furnizor la altul. Această scrisoare a fost trimisă în contextul în care slaba informare a consumatorilor despre liberalizare a creat haos.
Romgaz
Foto: Romgaz

Schimbări peste schimbări în conducerea Romgaz

de C.P. HotNews.ro
Luni, 15 Feb 2021 Economie | Energie
Romgaz are începând cu 13 februarie un nou director general, Aristotel Marius Jude, cu un mandat provizoriu de două luni, potrivit unui anunț al companiei. Aceasta după ce cu o lună în urmă a mai avut loc o schimbare. Compania are și un nou președinte al Consiliului de Administrație, după ce Aristotel Marius Jude și-a dat demisia din această funcție, însă pe o perioadă foarte scurtă. Până la următoarea ședință a Consiliului de Administrație, funcția de președinte va fi exercitată de Bogdan Nicolae Simescu.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by