ENERGIE
Depogaz
Foto: Depogaz

Depozitele de gaze sunt pline în prag de iarnă / Obligația de înmagazinare a fost îndeplinită în procent de 141%

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Pentru al doilea an la rând, depozitele de gaze au fost umplute mult peste cât reprezintă obligația de înmagazinare. Din datele obținute de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) din activitatea de monitorizarea a sectorului gazelor naturale, la data de 15 octombrie 2020, furnizorii dețineau în depozitele subterane de înmagazinare a gazelor naturale 2,78 miliarde metri cubi, în condițiile în care capacitatea maximă este de 3,1 miliarde metri cubi. Practic, obligația de înmagazinare a fost îndeplinită în procent de 141%.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Centrala nucleară de la Cernavodă are un nou director

de C.P. HotNews.ro
Luni, 19 Oct 2020 Economie | Energie
Nuclearelectrica anunță încetarea de drept a contractului Directorului Sucursalei CNE Cernavoda, Dan Bigu. În urma finalizării procedurii interne de selecție, funcția de Director va fi preluată de Valentin Nae începând cu data de 19 octombrie 2020.
Recep Erdogan
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Erdogan: Noul zăcământ din Marea Neagră are rezerve de 405 mld. metri cubi de gaze / Acesta este în apropierea perimetrului românesc Neptun

de G.S. HotNews.ro
Duminică, 18 Oct 2020 Economie | Energie
Președintele Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că Turcia a majorat estimarea rezervelor de gaze dintr-un zăcământ din Marea Neagră la 405 miliarde de metri cubi, cu 85 mld. metri cubi mai mult decât se credea anterior transmite Reuters.
Flux uzina Feldioara
Foto: Compania Nationala a Uraniului

Care va fi soarta uraniului din România: Administrația de Mediu a cerut insolvența Companiei Uraniului / Între timp, Nuclearelectrica ar putea cumpăra uzina de la Feldioara

Duminică, 18 Oct 2020 Economie | Energie
Administrația Fondului pentru Mediu a cerut în urmă cu o lună insolvența Companiei Naționale a Uraniului (CNU), solicitând în același timp și desemnarea în calitate de administrator judiciar un consorțiu format din Rovigo SPRL și Trust Insolvency SPRL, potrivit unui document consultat de HotNews.ro. De fapt, Administrația de Mediu s-a introdus ca parte într-un dosar de deschidere a procedurii insolvenței, care se află pe rolul Tribunalului București încă din februarie 2020. Ce s-ar putea întâmpla de acum înainte?
Comparator oferte gaze
Foto: ANRE

Renegocierea contractelor de gaze poate duce la facturi mai mici cu 60 lei până la 150 lei pentru fiecare lună de iarnă- Consiliul Concurenței

de C.P. HotNews.ro
Joi, 15 Oct 2020 Economie | Energie
Consumatorii casnici care folosesc gazele naturale pentru încălzire ar putea plăti facturi mai mici cu sume cuprinse între 60 și 150 lei/lună de iarnă în situația în care schimbă contractul sau furnizorul, estimează Consiliul Concurenței în urma finalizării primei etape a analizei derulate în contextul liberalizării activității de furnizare a gazelor naturale către clienții casnici.
Energia eoliana
Foto: Planning
 documente
(15 Oct 2020) PDF, 614KB

DOCUMENT Ofensiva energiei verzi: Comisia Europeană nu este mulțumită de țintele României, iar producătorii de energie regenerabilă fac presiuni pentru o tranziție energetică mai rapidă

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 15 Oct 2020 Economie | Energie
Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) al României nu este privit cu prea mare entuziasm de către Comisia Europeană. Într-o analiză publicată miercuri, Comisia Europeană arată că țintele României pentru o tranziție la energia verde nu sunt suficient de ambițioase. Producătorii de energie regenerabilă din România au reacționat imediat și cer autorităților să țină cont de opiniile Comisiei Europene, să crească ținta pentru regenerabile și să accelereze tranziția energetică.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Acordul cu SUA pentru construirea reactoarelor de la Cernavodă a fost notificat la Comisia Europeană

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 14 Oct 2020 Economie | Energie
Guvernul a notificat marți către Comisia Europeană acordul încheiat cu SUA referitor la construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea reactorului 1, a anuțat ministrul economiei Virgil Popescu, la începutul ședinței de Guvern. Acesta a precizat că notificarea a fost făcută conform prevederilor Tratatului EURATOM, cooperarea în cadrul acordului fiind subordonată prevederilor naționale, europene și internaționale.
Terminal GNL
Foto: Transgaz
 documente
(13 Oct 2020) PDF, 5MB

​DOCUMENT Noi proiecte ale Transgaz: Un terminal de gaze lichefiate la Marea Neagră va fi construit până în 2026

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 13 Oct 2020 Economie | Energie
Compania Transgaz a transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în vederea aprobării, planul actualizat de dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor, valabil pentru perioada 2020-2029. Noutățile sunt trei proiecte, unul dintre ele atrăgând în mod special atenția. Este vorba de un terminal de gaze naturale lichefiate care ar urma să fie construit la malul Mării Negre, în următorii șase ani. Documentul transmis de Transgaz urmează să fie aprobat în perioada următoare de către ANRE.
Virgil Popescu si Dan Brouillette
Foto: Ministerul Economiei

Detalii din acordul cu SUA pentru construirea reactoarelor de la Cernavodă / ​România va primi o finanțare americană de cel puțin 7 miliarde dolari

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Economie | Energie
România și SUA au parafat vineri un acord interguvernamental pentru construirea Unităților 3 și 4 ale Centralei de la Cernavodă, pentru retehnologizarea Unității 1 și pentru cooperare pe diverse paliere în domeniul nuclear civil din România. Pe lângă acest acord, mai există un memorandum de înțelegere cu EXIM US (Banca de Export-Import a SUA) pentru o finanțare de 7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea proiectelor din domeniul nuclear, dar si alte domenii, a anunțat ministrul economiei Virgil Popescu de la Washington. Însă ar mai putea fi implicate și alte instituții financiare. Va fi păstrată tehnologia CANDU 6, proiectul urmând să fie coordonat de AECom, cu implicarea unui consorțiu format din companii din S.U.A, România, Canada și Franța.
Virgil Popescu, Dan Brouillette si Adrian Zuckerman
Foto: Ambasada SUA

România a semnat acordul istoric cu SUA pentru construirea reactoarelor de la Cernavodă / Va fi format un consorțiu cu firme din SUA, România, Canada și Franța - UPDATE

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Economie | Energie
Secretarul pentru Energie din SUA, Dan Brouillette, și ministrul român al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au parafat vineri un proiect de acord interguvernamental pentru a coopera la extinderea și modernizarea programului de energie nucleară civilă din România, informează Departamentul pentru Energie. Potrivit acestuia, odată executat formal, acest acord istoric va pune bazele pentru ca România să utilizeze expertiza și tehnologia SUA cu o echipă multinațională pentru construirea unităților 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă și retehnologizarea reactorului 1.
UPDATE Proiectul de 8 miliarde de euro va fi coordonat de AECom și va implica un consorțiu format din companii din S.U.A, România, Canada și Franța, informează Ambasada SUA în România.
Barajul Bradisor
Foto: Wikipedia

Hidroelectrica a modernizat și pus în funcțiune stația de 110kV aferentă CHE Brădișor

de C.P. HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Economie | Energie
Hidroelectrica a pus în funcțiune, în această săptămână, stația de transformare de 110kV care deservește CHE Brădișor, după efectuarea lucrărilor de modernizare. Costul lucrărilor - derulate în conformitate cu graficul asumat de prestator (TIAB S.A. București), precum și cheltuielile aferente efectuării probelor tehnice s-au ridicat la valoarea de 5.411.300 lei.
TurkStream
Foto: Hotnews

Gazprom acuză Bulgaria că tergiversează Turk Stream

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 9 Oct 2020 Economie | Energie
Proiectul Turk Stream va fi amânat cu o jumătate de an și va fi finalizat pe la sfârșitul anului 2020, conform promisiunilor Bulgariei, a scris gigantul rus Gazprom într-un memorandum pentru o nouă emisie de euroobligațiuni, potrivit publicației bulgare Duma, citate de Rador.
Adrian Zuckerman
Foto: Ambasada SUA

Veste de la Washington: Americanii se vor implica în construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă / Investiția este estimată la 8 miliarde de euro / România va primi un mare pachet de finanțare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 8 Oct 2020 Economie | Energie
România va încheia un acord cu SUA referitor la investițiile privind centrala nucleară de la Cernavodă, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman. Este o veste mult așteptată după ce Guvernul a renunțat la parteneriatul cu o companie chineză în privința construirii Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Ambasadorul a spus că ministrul economiei Virgil Popescu se va întâlni vineri cu Secretarul Departamentului de Energie Brouillette pentru a demara un acord privind implicarea SUA în construirea reactoarelor. Adrian Zuckerman spune că este un proiect de 8 miliarde de euro,în care intră și reabilitarea Reactorului 1. De altfel, România va beneficia de cel mare pachet de finanțare primit vreodată.
Elcen
Foto: ELCEN

Elcen, despre căldura din București: În această iarnă vom trece prin management de criză

de C.P. HotNews.ro
Joi, 8 Oct 2020 Economie | Energie
Sistemul de termoficare din București este în colaps. "Ca în bancul cu Petrică şi lupul, până în acest an unii nu credeau că suntem în colaps, dar iată că toată vara cetăţenii oraşului Bucureşti s-au plâns de calitatea serviciului, lipsa apei calde şi lipsa parametrilor de apă caldă", a afirmat Claudiu Creţu, administrator special al producătorului de energie termică Elcen, în cadrul unei conferințe a publicației Profit.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Gazele din Marea Neagră: Legea offshore va fi modificată imediat după alegerile parlamentare / România intră în competiție cu Turcia și Ucraina

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Joi, 8 Oct 2020 Economie | Energie
Producătorii de gaze din Marea Neagră au primit promisiunea din partea autorităților că Legea Offshore va fi modificată după alegerile parlamentare. De ce abia atunci? Din cauza unor dispute politice, modificările ar putea fi înțelese greșit, motiv pentru care este nevoie de consens din partea partidelor, consideră Niculae Havrileț, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Există deja un draft convenit cu investitorii interesați de gazele din Marea Neagră. Între timpp crește competiția din partea altor țări în Marea Neagră.
Emisii CO2
Foto: Profimedia Images/Global Warming Images/Alamy

Parlamentul European a votat pentru reducerea cu 60% până în 2030 a emisiilor de carbon

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Energie
Parlamentul European a votat marţi în favoarea unui obiectiv obligatoriu juridic de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în Uniunea Europeană cu 60% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, conform rezultatelor votului, făcute publice miercuri, relatează Reuters, potrivit Agerpres. Actualul obiectiv al UE pentru 2030 este o reducere a emisiilor cu 40%. Europarlamentarul român Cristian Bușoi consideră că votul Parlamentului European a fost dat într-o "notă exagerat optimistă și, pe alocuri, chiar populistă".
Virgil Popescu
Foto: Guvern

Ministrul Economiei, într-o vizită importantă în SUA / Va avea o întâlnire cu Secretarul pentru Energie

de C.P. HotNews.ro
Miercuri, 7 Oct 2020 Economie | Energie
Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, se află în aceste zile într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Cu această ocazie va avea o întâlnire cu Secretarul pentru Energie al SUA, Dan Brouillette, și cu alți înalți oficiali americani. Reamintim că actualul Guvern intenționează să atragă inclusiv parteneri americani în dezvoltarea proiectului reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Arbitrul pieței de energie primește acces la datele Agenției europene de reglementare pentru investigații

de C.P. HotNews.ro
Marţi, 6 Oct 2020 Economie | Energie
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) susține că a îndeplinit toate cerințele stabilite de Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER) cu privire la implementarea sistemelor de securitate a datelor privind integritatea și transparența pieței angro de energie, în baza Regulamentului UE 1227/2011 (REMIT).
OMV Petrom
Foto: OMV Petrom

OMV Petrom și-a externalizat mai multe servicii conexe activității de extracție a petrolului și gazelor naturale

de C.P. HotNews.ro
Joi, 1 Oct 2020 Economie | Energie
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom SA externalizează către J. Christof E&P Services S.R.L. și Christof Private Firefighting Services S.R.L unele operaţiuni şi servicii generale de suprafață. Sunt servicii conexe activităţilor de extracţie şi producţie a petrolului şi gazelor naturale, împreună cu activele şi angajaţii care le deservesc, informează autoriatatea de concurență.
E.ON
Foto: E.ON Romania

E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România fuzionează

de C.P. HotNews.ro
Joi, 1 Oct 2020 Economie | Energie
Societățile de furnizare ale Grupului E.ON din România, E.ON Gaz Furnizare și E.ON Energie România sunt implicate într-un proces de fuziune prin absorbție. E.ON Energie România este societatea absorbantă, iar E.ON Gaz Furnizare este societate absorbită, data efectivă a fuziunii fiind 30 septembrie 2020.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by