CARIERE
angajati
Foto: PxHere

Aproape 20% dintre angajaţii români spun că angajatorul și-a schimbat comportamentul într-un mod negativ în pandemie - studiu

de RA HotNews.ro
Joi, 24 Sept 2020 Economie | Cariere
Circa 19% dintre angajații din mediul urban din România au simțit că angajatorul și-a schimbat comportamentul într-un mod negativ în pandemie, fiind mai sever cu angajații, mai puțin implicat în relația cu aceștia și implementând soluții în defavoarea angajaților, potrivit unui studiu realizat de o companie de cercetare.
angajati
Foto: PxHere

ANOFM: Subvenții de 2.500 de lei pe lună pentru firmele care fac angajări

de CZ HotNews.ro
Marţi, 8 Sept 2020 Economie | Cariere
Firmele private și alți angajatori pot obține subvenții de până la 2.500 de lei pe lună pentru fiecare șomer pe care îl angajează din anumite categorii de vârstă, a informat, marți, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Fonduri europene de 1,2 milioane Euro pentru o cercetătoare româncă

de CZ HotNews.ro
Luni, 7 Sept 2020 Economie | Cariere
O cercetătoare româncă a obținut fonduri europene de aproape 1,2 milioane de euro din programul UE pentru inovare și cercetare Orizont 2020, pentru un proiect de istorie medievală pe care îl va dezvolta la Cluj.
Employer Branding Conference
Foto: Evensys

webPR: Comunitatea oamenilor de HR se reunește ONLINE la Employer Branding Conference

de Smile Media
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Cariere
În 2020, lumea a trecut prin cea mai mare provocare din ultimii 100 de ani. În numai 6 luni, Covid-19 a avut un impact de neimaginat la nivel socio-economic. La fel și în domeniul resurselor umane. Pandemia a adus schimbări notabile în comportamentul angajaților, modul de lucru și integrarea noilor angajați, obligând companiile să își reconsidere politicile de HR și modul în care este promovat brandul de angajator.
Telemunca
Foto: VMware

Românii continuă să caute joburi care pot fi desfășurate de acasă

de RA HotNews.ro
Vineri, 4 Sept 2020 Economie | Cariere
Joburile care pot fi desfășurate de acasă continuă să fie în topul preferințelor pentru angajații care caută un loc de muncă. Doar în august, candidații au efectuat aproape 100.000 de căutări pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată de oriunde, potrivit BestJobs.
Victor Cazacu-UPPER
Foto: Hotnews

Un român a deschis un startup de recrutare de IT-iști și a primit o finanțare de la fonduri de investiții, în Germania

de CZ HotNews.ro
Joi, 3 Sept 2020 Economie | Cariere
Un startup de resurse umane tech fondat la Berlin de un antreprenor român, care activează și în România, a obținut o finanțare seed din partea unor fonduri de investiții importante din Germania.
soferi
Foto: pxhere.com

Unde vor să lucreze românii? Joburile de şofer, inginer, contabil şi cele remote, în topul căutărilor

de RA HotNews.ro
Miercuri, 26 Aug 2020 Economie | Cariere
Din cele aproape 600.000 de căutări efectuate în luna august pe platforma de recrutare ejobs.ro, cele mai multe au venit din partea șoferilor, inginerilor și contabililor. Un număr mare de căutări au avut și joburile remote, care alături de cele part-time au înregistrat o creștere de aproximativ 10% față de luna trecută. Tot în evoluție față de luna iulie s-au aflat și căutările pentru locurile de muncă disponibile în IT, în special pentru Java Developer.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Românii continuă să amâne reîntoarcerea la muncă în străinătate. Câţi au aplicat pentru joburile din afară şi cele mai căutate ţări

de RA HotNews.ro
Joi, 20 Aug 2020 Economie | Cariere
Dacă în ceea ce privește numărul de aplicări pentru joburile din România luna iulie a adus un nou record istoric, pentru locurile de muncă din afara țării numărul de aplicări continuă să scadă, potrivit eJobs. Astfel, luna trecută, au fost înregistrate aproximativ 23.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, mai puțin față de luna precedentă, dar și față de aceeași lună a anului trecut. Concret, au fost 13.000 de candidați care au căutat un loc de muncă în străinătate.
Telemunca
Foto: VMware

România are cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă dintre ţările UE. Cei mai căutați candidați pentru joburile remote - studiu

de RA HotNews.ro
Miercuri, 19 Aug 2020 Economie | Cariere
Pentru România, cele mai recente date arată că doar 0,8% din forța de muncă ocupată din ţară muncea, de obicei, de acasă, în 2019, reprezentând aproximativ 45.000 de angajați. Cu aceste cifre, România este pe ultimul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote, arată o analiză OLX.
Ben Francis, Gymshark
Foto: Hotnews

Gymshark, cel mai nou „unicorn” european, a fost creat de un tânăr care livra pizza

de CZ HotNews.ro
Luni, 17 Aug 2020 Economie | Cariere
Firma Gymshark, care vinde și în România haine pentru practicanții de fitness și culturism, a ajuns zilele trecute la statutul de „unicorn”, cu o valoare estimată la 1 miliard de lire sterline, la 8 ani de când fusese fondat de către un tânăr britanic în vârstă de 19 ani, care muncea livrând pizza, la vremea aceea.
Takeaway.com
Foto: Hotnews

Cea mai mare companie de livrare de mâncare vrea să renunţe la modelul de lucru cu freelanceri

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Luni, 17 Aug 2020 Economie | Cariere
Şeful Just Eat Takeaway.com, care oferă servicii de livrare de mâncare inclusiv în România spune că ar vrea să renunţe la modelul de muncă cu colaboratori şi să aibă proprii angajaţi. Colaboratorii beneficiază de un program de muncă flexibil da nu şi de aceleaşi drepturi ca angajaţii, precum concedii şi taxe plătite - spune Jitse Groen, fondatorul companiei, potrivit BBC.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Unu din cinci angajați români ia în calcul o schimbare totală în carieră din cauza pandemiei - sondaj

de RA HotNews.ro
Joi, 13 Aug 2020 Economie | Cariere
Puțin peste 20% dintre angajații români care au participat la un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs spun că iau serios în calcul să-și schimbe domeniul de activitate din cauza efectelor pandemiei de Covid-19, fiind inclusiv dispuși să o ia de la zero în carieră. Aproape un sfert dintre respondenți spun că se văd nevoiți să facă primii pași către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual și tot atâția spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur. Cei mai mulți dintre aceștia lucrează în prezent în domenii precum vânzări, producție, turism sau transporturi.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Record de aplicări pentru joburi în iulie: Cele mai căutate domenii

de RA HotNews.ro
Luni, 10 Aug 2020 Economie | Cariere
1,3 milioane de aplicări pentru joburile din România și din străinătate au fost înregistrate în perioada 1-31 iulie pe platforma de recrutare eJobs.ro. Numărul este în creștere nu doar față de luna trecută, când, pentru prima oară s-a atins pragul de 1,2 milioane de aplicări, ci și cu 50% mai mare față de aceeași lună a anului trecut.
Angajati
Foto: Pexels

Cele mai căutate joburi în iulie

de RA HotNews.ro
Vineri, 7 Aug 2020 Economie | Cariere
Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20% față de luna iunie a acestui an, potrivit site-ului de joburi BestJobs. Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, interesul angajaților în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă a crescut de la o lună la alta, inclusiv în rândul specialiștilor care au fost până acum mai puțin activi în căutarea unui nou loc de muncă
Sedinta la birou
Foto: pxhere.com

Bloomberg: Pandemia a lungit ziua de muncă cu 48 de minute și a crescut numărul ședințelor și al e-mailurilor (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 4 Aug 2020 Economie | Cariere
Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute, la sporirea numărului ședințelor și întâlnirilor și la un număr mai mare de mesaje electronice trimise, arată un studiu la care au participat 3,1 milioane de persoane din America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu, potrivit Bloomberg.
A.Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul

De ce nu s-au întors meseriașii din străinătate

de A.Nuntu Smile Media
Luni, 27 Iul 2020 Economie | Cariere
Mă întrebam, acum câteva luni, când abia debutase pandemia în Europa, iar românii din diaspora dădeau buzna la loc în patrie, dacă asta o fi șansa care ni se oferă ca să schimbăm ceva în modul nostru de viață, în felul în care ne tratăm unii pe ceilalți. Îmbătat oarecum de multiplele dovezi de solidaritate ale comunităților în fața pericolului, și cu curcubeul speranței deasupra capului, mărturisesc că am îndrăznit să mă gândesc chiar că numeroșii profesioniști care au fugit de România în ultimele decenii se vor întoarce acasă și vor descoperi că pot să-și facă meseria și aici, acasă.
Antreprenori romani tech
Foto: LinkedIn

Afacerile mărunte ale marilor antreprenori tech români

de CZ HotNews.ro
Vineri, 17 Iul 2020 Economie | Cariere
Până să ajungă miliardar din IT, fondator și CEO al unei companii globale, până și Daniel Dines a început cu o afacere măruntă, în România anilor '90. Daniel Dines (UiPath), Radu Georgescu (RAV Antivirus), George Haber (CompCore Multimedia) și Florin și Măriuca Talpeș (Bitdefender) sunt cunoscuți pentru brandurile mari pe care le-au creat, dar hai să vedem și afacerile mărunte cu care au pornit la drum, în vremuri tulburi.
doctori
Foto: fshoq.com

Cei mai căutați candidați români pentru joburile din străinătate, în luna iunie

de RA HotNews.ro
Miercuri, 15 Iul 2020 Economie | Cariere
Aproape 21.000 de joburi noi au fost postate, doar în luna iunie, pe eJobs.ro, de către angajatorii din străinătate, în creștere cu 60% față de luna precedentă. Încă o dată, personalul medical reprezintă categoria cea mai căutată atunci când vine vorba de import de forță de muncă. Ce alţi angajaţi mai caută angajatorii de afară.
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Salariul minim mărit în funcție de studii a picat la Curtea Constituțională. Noul coș minim se aplică

de CZ HotNews.ro
Marţi, 14 Iul 2020 Economie | Cariere
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională noua grilă prin care urma să se stabilească salariu minim mai mare în funcție de studii și calificări. În schimb, CCR a admis ca salariul minim să fie stabilit de Guvern pe baza unui coș minim de cheltuieli extins la peste 200 de bunuri și servicii necesare lucrătorului.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi în iunie

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Cariere
Românii continuă să caute intens un nou loc de muncă sau o schimbare a locului de muncă actual, arată un site de joburi. Luna iunie a adus, astfel, o nouă creștere a numărului de aplicări la job-uri, de peste 40% față de luna mai și de mai bine de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by