CARIERE

România este pe primul loc în UE privind tinerii în câmpul muncii expuşi riscului sărăciei

de I.B. HotNews.ro
În 2017, 31,3% dintre tinerii care muncesc în România în vârstă de 18-24 ani au fost expuși riscului sărăciei. Aşa indică datele unui sondaj al Agenției Europene de Statistică Eurostat. La acest indicator, țara se situează pe locul 1 în Uniunea Europeană, potrivit Dnevnik.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Ce se întâmplă când angajatul greşeşte: Patru din zece sunt criticați sau penalizați de către șefi - studiu

de RA HotNews.ro
Marţi, 22 Ian 2019 Economie | Cariere
Greșelile la job sunt adesea criticate de către șefii români sau chiar penalizate, în funcție de gravitate. Astfel, patru din zece angajați români spun că au primit critici de la șeful lor atunci când au făcut o greșeală, dintre care cei mai mulți (63,3%) au fost criticați între patru ochi, aproape un sfert, de față cu colegii de echipă, iar restul (12,6%) au fost inclusiv penalizați pentru greșelile lor, arată un studiu UP! Your Service. Cum pot fi motivaţi angajaţii.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Cu ce probleme s-au confruntat angajatorii anul trecut

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Joi, 10 Ian 2019 Economie | Cariere
Cea mai mare problemă a firmelor a fost găsirea angajaţilor. Aproape 9 din 10 companii au avut un an mai dificil în recrutare, în 2018 față de perioadele anterioare, arată un studiu realizat de HappyRecruiter. Iată cu ce provocări s-au mai confruntat angajatorii, cât de fericiţi sunt angajaţii la locul de muncă şi de ce îşi schimbă joburile des.
Bani
Foto: Pexels

Premiu de 70.000 euro: Antreprenorii români se pot înscrie la o competiție de idei de afaceri

de Adi Iacob HotNews.ro
Miercuri, 9 Ian 2019 Economie | Cariere
S-a dat startul înscrierilor la competiţia de idei de afaceri EU-Startups Summit, unde startup-urile au șansa de a obține o finanțare de 70.000 de euro. Competiția are loc între 2-3 mai, în Barcelona, iar pe lângă premiul în bani, antreprenorii au ocazia să cunoască potențiali investitori, fonduri de investiții, reprezentanți ale acceleratoarelor de startup-uri din toată lumea și business angels.
bani
Foto: Dreamstime

Salariul minim 2019 este mai mare: Cât e salariul în mână pentru angajat, cât plătește patronul. Cum e la studii superioare și la construcții. Procedura în REVISAL

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 1 Ian 2019 Economie | Cariere
Salariul minim pe economie s-a majorat de la 1 ianuarie 2019, fiind prevăzute și praguri superioare pentru angajații cu studii superioare și pentru cei din sectorul construcțiilor, în anumite condiții.
Romania PFA
Foto: Pixabay

Termen: Zeci de mii de PFA riscă radierea, dacă nu se conformează legii până pe 17 ianuarie 2019

de CZ HotNews.ro
Joi, 27 Dec 2018 Economie | Cariere
Zeci de mii de persoane fizice autorizate (PFA), înființate înainte de data de 17 ianuarie 2018, riscă să fie radiate, dacă nu își reduc la cel mult 5 numărul de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN, până la termenul de 17 ianuarie 2019, prevăzut de o lege intrată în vigpare în 2018.
Miliardari tineri
Foto: StartupCafe

TOP 10 tineri antreprenori: Au miliarde de dolari și 28-36 de ani

de CZ HotNews.ro
Luni, 24 Dec 2018 Economie | Cariere
Cei mai tineri antreprenori care au ajuns la averi de miliarde de dolari au fondat afaceri pe internet, potrivit celor mai recente date din topul Forbes.com, pe final de an 2018. În topul Forbes al miliardarilor lumii apar și tineri de 22 de ani care au moștenit averi impresionante de la familiile lor bogate, de generații întregi de omeni de afaceri. Însă în clasamentul pe care l-am selectat ne-am rezumat la 10 miliardari antreprenori, adică acei tineri care au avut o idee de afacere, au muncit la visul lor, au luat decizii inspirate și au executat riguros....
Computer
Foto: Pixabay

Românii, ultimii în UE la utilizarea calculatoarelor la job și la ponderea programatorilor

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 20 Dec 2018 Economie | Cariere
România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea lucrătorilor care utilizează calculatorul la serviciu, precum și la procentajul programatorilor în rândul acestora, relevă datele pe anul 2018, emise joi de Biroul european de statistică Eurostat.
Afaceri cu prajituri
Foto: Pixabay

8 idei de afaceri cu mâncare în România: Rețetele bunicii și aplicațiile nepoților

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Cariere
De la rețetele bunicii, păstrate cu grijă peste generații în familiile românilor, până la aplicațiile de smartphone ale nepoților, 8 mici afaceri românești în domeniul culinar au ieșit din „cuptor” în „bucătăria” Hubcelerator Food 2018, un accelerator de afaceri dezvoltat de Impact Hub Bucharest.
Romania PFA
Foto: Pixabay

​DOCUMENT România PFA: Lipsa de joburi i-a împins pe români să lucreze pe cont propriu

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | Cariere
Principalul motiv pentru care românii se apucă de o formă de activitate pe cont propriu, cum ar fi persoanele fizice autorizate, este faptul că nu și-au găsit job la care să se angajeze cu contract de muncă, relevă datele publicate, marți, de Biroul european de statistică Eurostat. În alte țări, lucrătorii pe cont propriu - self-employed - preferă această formă de activitate pentru că o consideră o oportunitate.
HG Salariu minim 2019
Foto: Monitorul Oficial

Salariul minim 2019, publicat în Monitorul oficial. Cât va fi netul primit de angajat

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Cariere
Hotărârea de guvern privind salariul minim care va fi impus inclusiv în firmele private, de la 1 ianuarie 2019, a fost publicată luni în Monitorul Oficial.
Angajati
Foto: Comisia Europeana

TOP UE: Românii, ultimii la formarea profesională a adulților

de CZ HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Economie | Cariere
Angajații din România sunt ultimii în Uniunea Europeană în ceea ce privește urmarea cursurilor și trainingurilor de formare profesională sau educație formală, în timp ce vecinii unguri sunt printre fruntașii Europei la instruirea continuă a adulților, potrivit celor mai recente date disponibile, publicate luni de Eurostat.
Cursuri
Foto: StartupCafe

Burse de studiu de 50.000 euro: Competiție de antreprenoriat pentru liceeni și studenți în Iași, Galați, Sibiu, Cluj și Timișoara

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 6 Dec 2018 Economie | Cariere
The Entrepreneurship Academy (EA), prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, împreună cu Banca Transilvania, lansează competiţia naţională EntrepreNation CityStart, destinată liceenilor şi studenţilor în anul I pasionaţi de business, management, antreprenoriat şi intraprenoriat. Aceasta este destinată dezvoltării aptitudinilor antreprenoriale a peste 300 de tineri, iar câştigătorii vor avea acces la burse de studiu în valoare totală de peste 50.000 de euro.
TIR-uri
Foto: Agerpres

Acord obținut cu greu la Bruxelles privind condițiile de muncă ale transportatorilor rutieri. România s-a abținut

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 5 Dec 2018 Economie | Cariere
Miniștrii transporturilor din Uniunea Europeană au ajuns la un compromis pe aplicarea regulilor detașării în acest sector. Opt țări, din Europa de est în special, au refuzat totuși să-și asume compromisul, care a fost adoptat cu o majoritate a celor 28: printre ele, Bulgaria, Irlanda, Ungaria, Polonia, Lituania sau Letonia… România a preferat să se abțină, scrie Le Monde, citat de Rador.
Concurs de afaceri pentru studenti
Foto:

Înscrieri online: Concurs de idei de afaceri pentru studenți și liceeni români, premii totale de 150.000 Euro

de CZ HotNews.ro
Joi, 29 Nov 2018 Economie | Cariere
Studenții și liceenii români se pot înscrie online la un concurs de idei de afaceri cu premii totale de 150.000 de euro, în bani și deplasări la competiții internaționale de business, a informat, joi, organzația Junior Achievement (JA) România, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Comisia Europeana
Foto: Hotnews

Reacția Comisiei Europene pentru Teodorovici: Libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în UE

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 28 Nov 2018 Economie | Cariere
Libera circulație a lucrătorilor din statele membre ale Uniunii Europene pe teritoriul UE este un drept fundamental al blocului comunitar, subliniază, miercuri, Comisia Europeană, printr-un purtător de cuvânt, ca reacție la declarațiile ministrului român de Finanțe, Eugen Teodorovici, de marți, privind restricționarea pieței muncii.
InfoEducatie
Foto: Google Blog

Google: Concurs IT pentru liceeni români

de CZ HotNews.ro
Luni, 26 Nov 2018 Economie | Cariere
Liceenii români pot participa anual la concursul de tehnologie InfoEducație, realizat de Asociația Profesorilor de Informatică din România, cu susținerea ofertă de Google de 7 ani.
Femeia Antreprenor 2018
Foto: Pixabay

Excursii pentru femei, pe banii statului: Londra, Paris, Madrid, Roma

de CZ HotNews.ro
Luni, 26 Nov 2018 Economie | Cariere
Statul a stabilit destinațiile și perioadele orientative în care urmează să trimită, pe cheltuială publică, 80 de femei de afaceri românce, pe care le va selecta în programul Femeia Antreprenor 2018.
Salariul minim
Foto: Wikimedia Commons

Salariul minim: majorarea ar putea fi amânată

de CZ HotNews.ro
Vineri, 23 Nov 2018 Economie | Cariere
Majorarea salariului minim pe economie, care va fi impusă și la firmele private, ar putea fi amânată o lună, din câte a spus vineri ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Sam Altman
Foto: YouTube

Antreprenorul care s-a lăsat de facultate și a ajuns profesor acolo: Marea capcană în care e ușor să cazi

de CZ HotNews.ro
Joi, 22 Nov 2018 Economie | Cariere
Sam Altman, care a făcut milioane de dolari până la vârsta de 26 de ani, este președintele importantului accelerator de startupuri din Silicon Valley Y Combinator și are câteva sfaturi de carieră pentru tinerii antreprenori.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version