CARIERE
Tiruri
Foto: Hotnews

Germania caută de urgenţă 60.000 - 80.000 de şoferi de tir / Situație grea și în Marea Britanie: ”Pleacă șoferii români și polonezi”

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 15 Sept 2021 Economie | Cariere
Asociația Companiilor de Transport (BGL) din Germania a lansat un nou apel pentru ocuparea zecilor de mii de locuri de muncă din domeniul transporturilor. Situația se înrăutăţeşte continuu, întrucât în fiecare an se pensionează 30.000 de șoferi, în timp ce numărul celor nou-intraţi în această profesie nu depășește 15.000, scriu grecii de la Kathimerini.
fakepath\joburi-dreamstime
Foto: Hotnews

​eJobs: Record de joburi disponibile pentru lucrătorii români

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Sept 2021 Economie | Cariere
Vara aceasta „a doborât toate recordurile din ultimii trei ani” în ceea ce privește numărul de joburi disponibile pentru lucrătorii români - anunță, marți, site-ul de recrutare eJobs.ro.
salariu minim
Foto: Dreamstime.com

Creșterea salariului minim 2021, cerută de PSD guvernului Cîțu

de CZ HotNews.ro
Luni, 6 Sept 2021 Economie | Cariere
În acest moment, guvernul Câțu este practic unul minoritar, după ce miniștrii USR-PLUS și-au anunțat oficial demisia, iar PSD pune presiune pe executiv să crească din nou salariul minim pe economie, inclusiv în firmele private.
Telemunca
Foto: PwC România

De ce au nevoie companiile pentru a adopta un model de lucru hibrid / Avantaje și dezavantaje

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 3 Sept 2021 Economie | Cariere
Companiile caută formule flexibile pentru a-și adapta dinamica de lucru la evoluția pandemiei și la nevoile angajaților. Ideea combinării muncii la distanță cu munca la birou este considerată drept cea mai eficientă, dar trebuie să depășească obstacole precum tendința spre prezență și adaptarea la noile reguli, potrivit El Pais.
Angajati
Foto: Dreamstime.com

eJobs: Românii cu vârste de peste 45 de ani se simt discriminați la angajări. Ce motive invocă angajatorii

de CZ HotNews.ro
Marţi, 24 Aug 2021 Economie | Cariere
Românii cu vârste de peste 45 de ani se plâng că sunt discriminați pe criterii de vârstă atunci când încearcă să obțină un loc de muncă, relevă un sondaj realizat de platforma online de recrutare eJobs, care are și explicații din partea angajatorilor.
Oana Filipescu
Foto: WU Executive Academy

[P] Programele de Executive MBA au devenit un „nice to have” pe piața internațională a joburilor

de Smile Media
Marţi, 24 Aug 2021 Economie | Cariere
Ținta oricărui manager de top este o carieră internațională, iar odată cu implementarea sistemului de lucru remote, oportunitățile de locuri de muncă la nivel global au devenit mult mai variate și mai accesibile. Pentru a se pregăti pentru o astfel de experiență și a-și îmbunătăți abilitățile profesionale, mulți manageri aleg să urmeze cursurile unui Executive MBA, program care face diferența pe piața internațională a joburilor.
Tineri angajati
Foto: Dreamstime.com

​BestJobs: Top domenii care atrag tinerii fără experiență, pe piața muncii, în România. Salariile oferite

de CZ HotNews.ro
Joi, 19 Aug 2021 Economie | Cariere
Tinerii fără experiență în muncă au intensificat căutările de job-uri în vara anului 2021, nivelul aplicărilor la poziții destinate începătorilor ajungând la 44% din numărul total de aplicări pe platforma românească de rectrutare BestJobs, care a identificat și domeniile care atrag cei mai mulți tineri, precum și salariile pe care le oferă firmele în aceste cazuri.
Angajată HoReCa
Foto: Dreamstime.com

eJobs: Patronii HoReCa au crescut salariile și cu 20% față de perioada de dinainte de pandemie, dar tot nu-și prea găsesc angajați

de CZ HotNews.ro
Marţi, 3 Aug 2021 Economie | Cariere
Patronii români din sectorul HoReCa au crescut salariile din firme cu până la 20% în anul 2021 față de 2019, dar tot întâmpină greutăți în recrutarea de lucrători, relevă o cercetare realizată de platforma online de joburi eJobs.
angajati toxici
Foto: Dreamstime.com

Cum să eviți să angajezi oameni toxici - și ce efect nefast au asupra echipei

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Vineri, 30 Iul 2021 Economie | Cariere
Într-o organizație, oamenii toxici sunt asemenea unui măr stricat, care le va altera și pe celelalte; pe unele mai repede, pe altele mai târziu. „Am văzut cazuri în care angajatorul evita să ia măsuri în cazul unei persoane toxice pe motiv că ‘are rezultate bune’. Cifrele sunt bune, însă cu ce preț? Pe termen mediu, dacă pleacă mai mulți din cauza unui om toxic, dacă scade încrederea oamenilor în management, prețul plătit nu prea se justifică” - explică Georgeta Dendrino, trainer și Managing Director la Interact, pentru StartupCafe.ro.
mileniali
Foto: Flickr

„Nimeni nu mai vrea să muncească”: Cum a ajuns o afirmație simplă țapul ispășitor pentru toate problemele de piața muncii din SUA (și România)

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Economie | Cariere
Poate ai auzit-o pe autobuz, în discuțiile de la reuniunile de familie sau pe platformele social media: „Nimeni nu mai vrea să muncească”. De unde vine însă afirmația?
Pasageri avion
Foto: pixabay.com

Pandemie: Drepturile pasagerilor din transportul aerian „nu au fost garantate” în UE (Curtea de Conturi Europeană)

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 30 Iun 2021 Economie | Cariere
„Drepturile esențiale” ale pasagerilor transportului aerian nu au fost „garantate” în timpul pandemiei, a decis marți Curtea de Conturi Europeană, regretând întârzierile sau chiar absența rambursărilor de la companiile aeriene în urma anulării furturilor, potrivit AFP.
pantofi Lia Popescu
Foto: Hotnews

„Am un vis”: S-a lăsat de PR și marketing după 20 de ani ca să facă pantofi

de Vera Iurcu HotNews.ro
Luni, 28 Iun 2021 Economie | Cariere
După aproape 20 de ani în PR și marketing, o româncă a schimbat macazul în pandemie și a pornit cu afacere cu pantofi handcrafted, adoptând conceptul slow fashion.
Confectii metalice
Foto: Hotnews

De la avocatură la confecții metalice: cum pandemia împinge spre antreprenoriat

de Vera Iurcu HotNews.ro
Vineri, 25 Iun 2021 Economie | Cariere
În pandemie, când locurile de muncă și veniturile deveniseră o incertitudine, doi soți, Diana și Valentin Datcu, s-au gândit că au nevoie de o sursă de venit în situația de criză, așa că au deschis un atelier de confecții metalice.
Angajată HoReCa
Foto: Dreamstime.com

eJobs: Patronii români HoReCa se confruntă acum cu lipsa lucrătorilor, care pleacă în străinătate

de CZ HotNews.ro
Joi, 17 Iun 2021 Economie | Cariere
Patronii român din domeniul HoReCa au reluat recrutările de personal la un nivel similar celui din 2019, dar se confruntă cu lipsa lucrătorilor, care pleacă în străinătate, pentru salarii mai mari, sau care s-au reorientat către alte domenii în urma disponibilizărilor din timpul pandemiei.
Nicu Ivanescu (stanga) si Ovidiu Neacsu (dreapta)
Foto: Hotnews

FOTO Afaceri în pandemie: Cum s-au întâlnit un antreprenor din București cu un artist sibian ce prelucrează lemn să pună bazele Xylino Showroom

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Vineri, 11 Iun 2021 Economie | Cariere
Pandemia a pus pe butuci întregi sectoare din economie, nu doar în România ci în întreaga lume. Unii au văzut însă oportunități în tot dezastrul și nu doar multi-miliardarii planetei care fac mereu înconjorul presei internaționale.
Angajat HoReCa
Foto: Dreamstime.com

Acum, altă problemă pentru patronii HoReCa: Lucrătorii români pleacă în străinătate

de CZ HotNews.ro
Marţi, 8 Iun 2021 Economie | Cariere
Firmele din România ezită încă să facă angajări, de teama unui val patru al pandemiei COVID-19, după cum arăta un sondaj recent, dar acum patronii din HoReCa au, de fapt, altă problemă: lucrătorii români pleacă în străinătate și antreprenorii nu mai au cine să relanseze afacerile din țară.
angajați
Foto: Dreamstime.com

Sondaj: Firmele din România ezită să facă angajări, de teama valului patru al pandemiei COVID-19

de CZ HotNews.ro
Marţi, 1 Iun 2021 Economie | Cariere
Firmele din România ezită încă să facă angajări de teama valului patru al pandemiei COVID-19, potrivit rezultatelor unui barometru de opinie în rândul unor manageri de companii, transmise marți StartupCafe.ro.
Alexandra Micu
Foto: Hotnews

INTERVIU: „O mamă este expertă în multitasking” - She is MOM, proiectul care demolează prejudecățile despre rolul femeilor pe piața muncii

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Miercuri, 19 Mai 2021 Economie | Cariere
În 2019, într-o vacanță pe care și-o petrecea în România, Alexandra Micu a întâlnit-o pe cea care a inspirat-o să înceapă un nou proiect: mutată într-un colț de rai autohton, aceasta lucra remote într-o corporație, făcând astfel bani din pasiunea ei - toate acestea în timp ce era mama a trei copii. Intrând mai mult în povestea ei, a descoperit că fix copiii au fost motorașul care au adus-o în punctul respectiv.
antreprenor
Foto: Dreamstime.com

Despre tirania lui „trebuie” în antreprenoriat - și cum poți să scapi de ea

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Miercuri, 5 Mai 2021 Economie | Cariere
Calea spre epuizare și burnout trece și prin „trebuie” - acest imperativ absolutist care este dăunător atunci când devine un gând negativ automat. Pentru că nu e altceva decât un factor suplimentar (și adesea inutil) de stres pe care ni-l autoimpunem
Viviana Gradinaru
Foto: LinkedIn

140 milioane dolari pentru startup-ul deschis de o cercetătoare româncă alături de alți antreprenori, în SUA

de CZ HotNews.ro
Luni, 3 Mai 2021 Economie | Cariere
O cercetătoare româncă stabilită în SUA a deschis un startup de biotehnologii în urmă cu 2 ani, alături de alți antreprenori, iar acum au reușit să-și asigure o finanțare totală de 140 de milioane de dolari de la investitori americani din domeniul pharma.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by