CARIERE
Salariul minim
Foto: DepositPhotos.com

Salariul minim mărit în funcție de studii a picat la Curtea Constituțională. Noul coș minim se aplică

de CZ HotNews.ro
Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională noua grilă prin care urma să se stabilească salariu minim mai mare în funcție de studii și calificări. În schimb, CCR a admis ca salariul minim să fie stabilit de Guvern pe baza unui coș minim de cheltuieli extins la peste 200 de bunuri și servicii necesare lucrătorului.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Cele mai căutate joburi în iunie

de RA HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Economie | Cariere
Românii continuă să caute intens un nou loc de muncă sau o schimbare a locului de muncă actual, arată un site de joburi. Luna iunie a adus, astfel, o nouă creștere a numărului de aplicări la job-uri, de peste 40% față de luna mai și de mai bine de 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Registrul femeilor din cybersecurity
Foto: Pixabay

Româncele din Registrul european al expertelor în securitate cibernetică

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
Firmele care au nevoie de specialiști în securitate cibernetică pot accesa acum un registru online al femeilor europene care activează în cybersecurity, în care se regăsesc și românce.
Dan Toma
Foto: Facebook

Mitul antreprenorului care renunță la facultate pentru afaceri: „E un fel de cargo cult... Bill Gates și Zuckerberg au renunțat la Harvard, nu la bac”

de CZ HotNews.ro
Marţi, 7 Iul 2020 Economie | Cariere
O fi bine să nu mai faci o facultate și să te ocupi, în schimb, de afaceri, din tinerețe? Dar de ce să se excludă una pe alta, de ce nu amândouă, de ce nu una după alta? Sunt cazuri de mari antreprenori care au intrat la facultate și pe urmă au renunțat înainte să o absolve, ca să se poată dedica afacerilor. Dan Toma, mentor în mai multe acceleratoare de afaceri din Europa și Asia, îi compară pe unii dintre tinerii care renunță la studii cu populațiile indigene din Pacific care îi imitau pe militarii americani.
Banca Transilvania
Foto: StartupCafe.ro

Se fac înscrieri la bursele Executive MBA University of Hull, de 30.000 Euro, oferite de Banca Transilvania și SIF Moldova

de CZ HotNews.ro
Vineri, 26 Iun 2020 Economie | Cariere
Antreprenorii și managerii români care îndeplinesc condițiile se pot înscrie, începând de vineri, 26 iunie 2020, la o nouă competiție pentru bursele de studiu la Executive MBA University of Hull, dublu acreditat internaţional, oferite de Banca Transilvania și SIF Moldova.
Muncitori
Foto: Money Express

Eurostat: Românii muncesc, dar tot săraci sunt. Un sfert dintre români merg la WC în fundul curții

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marţi, 23 Iun 2020 Economie | Cariere
Românii muncesc, dar tot săraci sunt - așa se poate rezuma un raport al Uniunii Europene, care se uită la viața oamenilor din statele membre UE. Și condițiile de locuit din România sunt printre cele mai dificile, românii având cea mai mare rată a persoanelor fără toaletă cu apă în interiorul locuinței.
Fonadatorii Canva
Foto:

Platforma de design Canva, fondată de o tânără care s-a lăsat de facultate, valorează 6 miliarde de dolari

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Iun 2020 Economie | Cariere
Platforma oline Canva, prin care utilizatorii fără aptitudini artistice pot realiza design grafic pe bază de tamplate-uri, a obținut, luni, o nouă rundă de finanțare, de 60 de milioane de dolari americani, la o valoare estimată a startup-ului de 6 miliarde de dolari.
angajati
Foto: PxHere

De ce se tem patronii: Angajații vor putea să-și facă mai ușor sindicate reprezentative

de CZ HotNews.ro
Luni, 22 Iun 2020 Economie | Cariere
Angajații din firmele românești își vor putea face mai ușor sindicate reprezentative pentru negocieri colctive cu patronii, conform unei propuneri de lege - atrage atenția, luni, o organizație de patroni de firme mici și mijlocii, care solicită Parlamentului să respingă inițiativa legislativă.
Lucru de acasa
Foto: Shutterstock

Românii și lucrul de acasă: Lipsa sprijinului angajatorului, izolare socială, responsabilități familiale

de CZ HotNews.ro
Luni, 15 Iun 2020 Economie | Cariere
Majoritatea angajaților din domeniul serviciilor din România au lucrat de acasă în perioada crizei epidemiologice, confruntându-se cu o serie de provocări, de la lipsa sprijinului din partea angajatorului până la responsabilitățile familiale, relevă un sondaj realizat de Ipsos, făcut public, luni, de BestJobs.
Mircea si Ankur
Foto: StatusToday

Un startup IT de resurse umane fondat de un român a fost cumpărat de o companie italiană. „În corporații e un pic plictisitor. În startup e prea mult haos”

de CZ HotNews.ro
Vineri, 12 Iun 2020 Economie | Cariere
Startup-ul IT de resurse umane Status Today, care are și un cofondator român, a fost vândut vineri unei firme italiene de profil.
angajati
Foto: PxHere

Cum va arăta piaţa muncii şi ce candidaţi vor căuta angajatorii, după pandemie

de RA HotNews.ro
Joi, 11 Iun 2020 Economie | Cariere
Schimbările ultimelor luni au pus o amprentă puternică pe piața muncii, care arată acum complet diferit față de începutul anului. Cel mai mult s-a simțit inversarea raportului de forțe dintre angajatori și candidați – dacă, până nu demult, primii erau cei care aveau dificultăți în a ocupa locurile de muncă disponibile, acum cererea din partea candidaților depășește cu mult oferta de joburi, arată o analiză eJobs. Iată care sunt cei mai căutaţi angajaţi după pandemie.
angajati
Foto: PxHere

Cele mai căutate joburi în străinătate: Specialiştii au ajuns mai solicitaţi decât muncitorii

de RA HotNews.ro
Marţi, 2 Iun 2020 Economie | Cariere
Aproape 1,3 milioane de români s-au întors în țară în ultimele două luni, determinați, în cea mai mare parte, de pierderea locurilor de muncă pe care le aveau în țări precum Spania, Italia, Marea Britanie sau Germania, potrivit eJobs. Speriați de impactul pe care pandemia l-a avut asupra economiilor din țările în care plecaseră la muncă, dar și de valul uriaș de infectări, aceștia s-au întors acasă și au început, în primă fază, să își caute joburi noi în România.
Euro
Foto: Public Domain Pictures

Competiție de idei de afaceri cu premii de 20.000 de euro pentru tinerii antreprenori. Înscrieri până pe 3 iunie

de Adi Iacob HotNews.ro
Vineri, 29 Mai 2020 Economie | Cariere
Tinerii cu idei antreprenoriale orientate către viitor mai au la dispoziție 5 zile pentru a aplica la Future Makers, un program educațional dedicat celor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Termenul limită pentru înscrierea în competiția de idei de afaceri cu premii totale în valoare de 20.000 euro este 3 iunie.
Job
Foto: pxhere.com

Românii au depus 1 milion de aplicări la joburi în ultima lună: Topul celor mai căutate locuri de muncă

de Adi Iacob HotNews.ro
Joi, 21 Mai 2020 Economie | Cariere
Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi pe o platformă de recrutare online, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce privește dorința românilor de a-și găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidați.
Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane
Foto: Hotnews

Job-urile în perioada crizei sanitare. Vlad Sarca, antreprenor în resurse umane, răspunde la întrebări #deladistanta, miercuri 13 mai 2020, de la 17.00

de Ovidiu Popica HotNews.ro
Miercuri, 13 Mai 2020 Economie | Cariere
Peste 350.000 de contracte de muncă erau încetate la 12 mai 2020, arată datele oficiale publicate de Ministerul Muncii. Cum îți regăsești de lucru în perioada următoare, cum te reinventezi pe piața muncii, ce faci dacă ai revenit din străinătate și vrei să lucrezi la tine în țară, cum îți păstrezi job-ul în perioada de criză? Discutăm la întâlnirea online #deladistanta cu Vlad Sarca, antreprenor și CEO EGV International, o firmă specializată în recrutarea forței de muncă.
Parinti si copii. Coronavirusul nu atinge tandretea
Foto: Hotnews

Câți angajați au fost lăsați de angajatori cu copiii acasă pe perioada închiderii școlilor

de CZ HotNews.ro
Vineri, 8 Mai 2020 Economie | Cariere
Au trecut aproape două luni de când patronii din România sunt obligați să le acorde zile libere plătite salariaților care au copii și trebuie să stea cu ei acasă pe perioada în care sunt închise școlile, iar acum avem unele cifre care ne oferă o imagine a dimensiunilor aplicării Legii 19/2020.
Cautare joburi
Foto: pexels.com

Joburi disponibile versus joburi căutate, pe platformele românești eJobs și Best Jobs

de CZ HotNews.ro
Marţi, 5 Mai 2020 Economie | Cariere
Două dintre principalele platforme online de recrutare din România, eJobs și BestJobs, au anunțat marți ce fel de lucrători caută firmele să angajeze și ce joburi își caută acum lucrătorii de la noi.
Nicolas Schmit, comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale
Foto: Comisia Europeana

Comisar UE: Lucrăm mai departe la inițiativa privind un salariu minim

de CZ HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Cariere
Comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, a afirmat, joi, că alături de partenerii sociali, continuă lucrul la inițiativa privind un salariu minim european.
angajatii din companii
Foto: DoN CIO

Firmele de HR trec pe scădere, pentru prima dată în ultimii 10 ani

de RA HotNews.ro
Joi, 30 Apr 2020 Economie | Cariere
Piața locală de servicii de resurse umane va scădea cu aproximativ 15% în 2020, acesta fiind de altfel primul an de corecție al acestei industrii, din ultimii 10 analizați, ca urmare a maturizării pieței și a pandemiei de coronavirus, potrivit studiului realizat de o companie de consultanţă.
Gregoire Vigroux
Foto: Hotnews

VIDEO Omul care și-a deschis o afacere în plină criză: „Dacă nu suntem optimiști, nu suntem antreprenori”

de CZ HotNews.ro
Joi, 16 Apr 2020 Economie | Cariere
Un om de afaceri, care și-a lansat un magazin online de telefoane second hand în plină criză, în România, cu o investiție de 200.000 de euro, este convins că a făcut ceea ce trebuia. „Noi suntem antreprenori, este un nivel de risc, când ești antreprenor”, spune Gregoire Vigroux, într-un interviu #deladistanta la StartupCafe.ro.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by