BĂNCI
Impozitarea criptomonedelor in 2019
Foto: Pixabay

Fiscalitate 2019/ Impozitarea criptomonedelor: Câștigi sau pierzi, plătești impozit

de Florin Barbuta HotNews.ro
Autoritățile au estimat venituri totale de circa 90 milioane euro în 2016-2017 realizate de români din tranzacțiile cu criptomonede, mare parte dintre acestea fiind realizate de persoane fizice. Acestei valori îi corespunde un impozit pe venit de aproximativ 14,3 milioane euro. În anul 2018 au fost estimate venituri de circa 72 milioane euro, valoare căreia îi corespunde un impozit pe venit de aproximativ 33 milioane lei.

Importurile mari au împins deficitul balanței bunurilor la peste 11.5 miliarde de euro după primele 10 luni. Deficitul balanței turismului: peste un miliard de euro.

de DP HotNews.ro
Importurile uriașe din primele 10 luni ale anului au dus deficitul balanței bunurilor la peste 11,5 miliarde de euro, în vreme ce în domeniul turismului deficitul balanței de plăți a fost de peste un miliard de euro. La nivel agregat, balanța de plăți a înregistrat în perioada ianuarie - octombrie 2018, un deficit de aproape 8 miliarde de euro. Pe zona serviciilor avem un excedent de 6.7 miliarde, potrivit datelor furnizate vineri de Banca Națională. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri şi servicii la 31 octombrie 2018 a fost de 4,8 luni, în comparaţie cu 5,4 luni la 31 decembrie 2017.
Fiscalitate 2019. Schimbarile care vor avea loc
Foto: Pixabay

Fiscalitate 2019/ Schimbări pentru ONG-uri în 2019. Vor trebui să se înscrie într-un registru la ANAF

de Florin Barbuta HotNews.ro
Organizațiile neguvernamentale, pentru a continua să primească finanțare, vor trebui să fie înscrie în Registrul entităților/unităților de cult la Fisc. Această schimbare a legislației a fost acceptată de Ministerul Finanțelor și face parte din modificările Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 25/2018. Acestui act normativ i s-au adăugat la începutul săptămânii mai multe amendamente în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, iar săptămâna viitoare ar urma să fie adoptate de Plen.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​​Corporate Report Guvernul din Ontario concediază trei directori pentru un proiect cu Google; Cadourile de sărbători la Trump Store oferă puține produse „Made in USA”; Orașul New York stabilește în premieră plata minimă pentru șoferii Uber și Lyft;

de A. Th. C. HotNews.ro
Cea mai bogată provincie canadiană este nemiloasă cu oficialii care „aranjează” parteneriatul public-privat ● „Made in America” este un slogan pentru națiune, nu și pentru Trump Store ● Lyft o conduce pe Uber în cursa pentru listările la bursă care le vor aduce multe miliarde de dolari ● Municipalitatea din New York îi ajută pe taximetriști prin metode mai civilizate și judicioase decît ale Bucureștiului: să ne mirăm?
Jumatate din populatia urbana locuieste in blocuri de peste 34 de ani
Foto: sxc.hu

Aproape jumătate din populaţia oraşelor locuieşte în imobile mai vechi de 34 de ani (sondaj IRSOP)

de Dan Popa HotNews.ro
Aproape jumătate din populaţia oraşelor locuieşte în imobile mai vechi de 34 de ani, iar procentul este mai mare în rândul persoanelor cu venituri mici, se arată într-un studiu realizat de IRSOP pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR). Reamintim că, deși noa lege privind contractele de economisire-creditare a fost publicată în luna iulie, nici până acum nu s-au dat și normele care să o facă pe deplin operațională, cele două instituții care operează pe acest segment- BCR BpL și Raiffeisen BpL neputând încheia noi contracte.
Eugen Teodorovici
Foto: Guvern

Teodorovici: Parcuri întregi de mașini confiscate blochează punctele vamale. Am încercat să iau o mașină la Minister și s-a constatat că e furată de 6 ani

de Florin Barbuta HotNews.ro
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va trebui să renunțe la evaluatori, să aibă un site pe care să vândă mașinile pe care le confiscă, ca să nu se mai degradeze în timp, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, recent, într-o conferință.
Servicii medicale
Foto: Hotnews
 documente
(13 Dec 2018) PDF, 333KB

Ordonanță de urgență, pe masa Guvernului: Cei cu venituri din activități independente vor putea avea calitatea de asigurat, anul viitor, și în perioada de până la depunerea declarației unice

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Guvernul discută joi un proiect de Ordonanță de Urgență care reglementează norme tranzitorii pentru anul 2019, astfel încât să nu se ajungă la un blocaj în sistemul de asigurări sociale de sănătate și la discontinuități în acordarea serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale, pentru persoanele asigurate, cu venituri din activități independente. În lipsa acestor măsuri, un contribuabil care depune în termenul legal declarația unică nu ar putea avea calitatea de asigurat între data de 31 decembrie 2018 și data efectivă de depunere a declarației.
Fiscalitate 2019. Schimbarile care vor avea loc
Foto: Pixabay

​DOCUMENT Fiscalitate 2019 / Principalele 10 modificări care vor intra în vigoare de anul viitor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Anul 2019 vine cu noi modificări în materie de fiscalitate. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat miercuri, într-o conferință, că a lucrat în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților la modificarea unei ordonanțe prin care se introduc mai multe elemente în materie de fiscalitate, precum clasificarea firmelor. HotNews.ro a obținut lista modificărilor care vor avea loc și care au fost adoptate de comisie. De asemenea, este foarte posibil ca acestea să fie adoptate săptămâna viitoare în Plenul Camerei Deputaților.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Prima pagină a presei străine: Autoritatea Theresei May, serios zdruncinată. Cum să măsurăm mai bine PIB-ul.Marile firme nemțești au trecut deja la programe de austeritate

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Theresa May a supraviețuit votului de încredere, dar autoritatea ei a fost serios zdruncinată, iar partidul rămâne divizat● Virajul costisitor de 180 de grade al lui Macron pune la încercare fermitatea UE în privința Italiei ● Les Echos. Joseph Stiglitz: Trebuie să măsurăm mai bine economia pentru a putea evita viitoarele crize● L Echo: Puterea de cumpărare a crescut în ultimii 20 de ani ● Handelsblatt: Marile firme nemțești se pregătesc pentru următoarea criză adoptând deja programe de austeritate. Lectură plăcută!
Imagine de la conferinta de miercuri
Foto: Hotnews

Patronatele bancare și sindicatele au încheiat primul contract colectiv de muncă în cadrul sectorului. Salariul minim negociat: 2500 de lei

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Bancherii reuniți în cadrul Consiliului Patronatelor Bancare (CPBR) au negociat cu sindicaliștii primul contract colectiv de muncă, după aproape 12 luni de discuții și negocieri. Ținta finală a acestui contract colectiv este îmbunătățirea serviciilor bancare oferite în agenții și sucursale. La eveniment a participat și Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, unde sunt afiliate și sindicatele bancare. Băncile se află de o bună bucată de timp sub o dublă presiune. Pe de o parte presiunea exterioară, datorată unei comunicări ne-inspirate cu clienții, a luptei pentru cote de piață care a condus la abuzuri și practici incorecte, De cealaltă parte e presiunea internă, venită din partea unor angajați plătiți prost și deseori, insuficient instruiți.
TVA
Foto: Dreamstime

Lege: TVA redusă la 5% pentru mai multe tipuri de afaceri în turism și agrement

de CZ HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Lista tipurilor de afaceri turistice la care se aplică TVA redusă la 5% se extinde cu anumite domenii de activitate, potrvit unei legi adoptate miercuri de Parlament și trimise la promulgare.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici anunță controale la companiile mari și medii de anul viitor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Statul consumă foarte multe resurse cu verificări către companiile mici, astfel că trebuie schimbată abordarea, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precizând că pe fiecare zonă de interes va acționa prin ANAF.
Eugen Teodorovici
Foto: Agerpres

Teodorovici vrea să pună băncile să finanțeze mediul de afaceri în aceeași măsură în care finanțează statul

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că băncile ar trebui ca atunci când finanțează statul cu o anumită sumă, proporțional să finanțeze economia.
Eugen Teodorovici
Foto: Guvern

De anul viitor se introduce ratingul fiscal. Firmele vor fi clasificate A, B și C. Cele din categoria A vor avea anumite facilități

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, miercuri, că vor avea loc modificări pe legislație. El a precizat că au fost făcute câteva amendamente în Parlament la OUG-urile 25 și 89. Astfel, prin una dintre acestea se introduce împărțirea firmelor din România pe trei criterii.
Marius Budai
Foto: Agerpres

Budăi: Majorarea punctului de pensie ar putea fi făcută printr-un act normativ, dacă nu trece de Parlament noua Lege a pensiilor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Dacă noua lege a pensiilor nu va trece de Parlament în această sesiune parlamentară, atunci Guvernul va veni cu un act normativ care să prevadă majorarea punctului de pensie, a anunțat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budăi.
Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Centrale
Foto: Hotnews

Isărescu: Plata impozitelor ne dă dreptul să cerem statului român modern să își îndeplinească menirea

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
”​Mai avem ceva de făcut la nivelul mentalităților: să conștientizăm faptul că plata impozitelor este unul din actele cetățenești care ne dă dreptul să cerem statului român modern să își îndeplinească menirile. Ne place să dormim liniștiți, să avem educație, să fim în siguranță când mergem pe străzi, să avem servicii bune de sănătate, să avem infrastructură de calitate... Dar trebuie să știm că toate acestea se fac din impozitele colectate”...
Liviu Dragnea
Foto: Facebook
Articol actualizat

Fondul de 10 miliarde euro, anunțat de Dragnea, nu va avea atâția bani în cont. Primăriile trimit proiecte care vor fi finanțate.Sau nu / Precizările lui Teodorovici

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Noul fond de investiíi locale, anunțat de Liviu Dragnea și care va fi creat de Guvern, nu va fi alimentat cu 10 miliarde de euro, așa cum se înțelegea din declarațiile oficialilor, ci va primi bani pe măsură ce primăriile vor trimite proiecte la care deja au o autorizație de construcție, de exemplu. Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză (CNSP) a declarat pentru HotNews.ro că va fi "un fel de mecanism de granturi".
Corporate report
Foto: pixabay.com

Corporate report: Tesla preia fabrici abandonate și le repopulează. Panasonic transferă cartierul general european de la Londra la Amsterdam. Volkswagen își apără președintele

de A. Th. C. HotNews.ro
Miercuri, 12 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
O inovație de mare importanță la Tesla: preia fabrici abandonate și le reumple cu tehnică de vârf și oameni (alții le-au demolat și au construit mall-uri...) ● Japonezii prevăd că Regatul Unit vrea să devină paradis fiscal și... nu le place! Pleacă, dar nu-și iau toate jucăriile ● Marriott își pune „sursele” să dea vina pe guvernul chinez pentru un cumplit atac informatic, dar dovezile sunt palide și pare că mai degrabă se laudă cu numărul de clienți ● Volkswagen a fost jupuit de miliarde de către Uncle Sam și mai are de furcă și cu propriii acționari, dar obrazul președintelui trebuie să rămână nepătat.
Depozit eMAG
Foto: Hotnews

TVA în comerțul online: UE ia măsuri asupra vânzărilor independente pe marketplace-uri gen Amazon, Alibaba sau eMag

de CZ HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Marile marketplace-uri de vânzări online, cum sunt Amazon sau Alibaba, vor avea responsabilitatea, din anul 2021, să se asigure că vânzătorii online independenți din afara UE, care fac comerț pe aceste site-uri mari, nu fac evaziune fiscală cu taxa pe valoarea adăugată (TVA), potrivit unei propuneri anunțate, marți, de Comisia Europeană.

FMI: Nori de furtună se adună deasupra economiei mondiale

de DP HotNews.ro
Marţi, 11 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Nori de furtună se adună deasupra economiei mondiale iar guvernele şi băncile centrale ar putea să nu fie pregătite corespunzător pentru a face faţă turbulenţelor, a avertizat marţi prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, transmite Reuters, citată de Agerpres. "Ca mulţi dintre voi, văd adunându-se nori de furtună, şi mă tem că munca de prevenire a crizei este incompletă. Băncile centrale ar trebui probabil să încheie perioada de explorare a măsurilor neconvenţionale de politică monetară. Cu toate că eficienţa lor este incertă, trebuie să fim îngrijoraţi de influenţa politicii monetare", a afirmat David Lipton la o conferinţă bancară organizată la Londra de Bloomberg.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version