BĂNCI
Lucian Anghel, BCR BpL
Foto: Agerpres

Renovarea apartamentelor vechi din Romania ar costa 15 miliarde de euro. Patru lucruri pe care e bine sa le stii atunci cand se discuta despre confortul locativ din tara noastra

de Dan Popa HotNews.ro
In Romania sunt circa 7.5 milioane de familii din care circa 7 milioane (94%) sunt construite inainte de anul 2000, iar 3 milioane construite inainte de 1989. In asemenea conditii nu e de mirare ca 8 din 10 romani au declarat ca au probleme cu locuinta. "Numai daca luam in calcul o suma de 5.000 de euro pentru renovarea unui apartamente vechi, am ajunge la un necesar de finantare de 15 miliarde de euro", a explicat sambata Lucian Anghel, presedintele BCR BpL in cadrul unei intalniri cu presa.
Excel
Foto: Hotnews

Salariul net in IT: 4,45% pierdere - Descarca Excelul cu noile calcule ale consultanului Angela Rosca

de CZ HotNews.ro
Vineri, 22 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Angajatii din sectorul IT care beneficiaza acum de scutire de impozit pe venit vor suferi pierderi de 4,45% la salariul net, daca din anul 2018 contributiile sociale de pe partea angajatorului vor fi mutate la angajat, fiind incluse astfel in salariul brut - reiese din calculele efectuate de consultantul fiscal Agela Rosca, de la Taxhhouse.
Split TVA
Foto: Dreamstime

PwC: Peste 70% din managerii de firme participanti la un studiu au declarat ca nu pot introduce TVA split la termenul impus de Guvern

de CZ HotNews.ro
Vineri, 22 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
72% dintre managerii de firme private care au participat la un studiu realizat de consultantii PricewaterhouseCoopers (PwC) au raspuns ca au nevoie de cel putin sase luni pentru implementarea platii defalcate a TVA in companiile lor, adica peste termenul de 1 ianuarie 2018, cand toate firmele platitoare de TVA din Romania vor fi obligate sa aplice sistemul Split TVA conform unei ordonante a Guverului.
Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR
Foto: Hotnews

BNR a amendat Credt Europe Bank cu 20.000 de lei si pe ProCredit cu avertisment scris. In acest an, 4 banci au fost sanctionate de reglementator

de DP HotNews.ro
Vineri, 22 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Banca Centrala a mai sanctionat doua banci- Credit Europe Bank si ProCredit Bank, urcand la 4 numarul institutiilor de credit sanctionate in acest an. ProCredit s-a ales doar cu un avertisment scris (in baza Ordinului Prim-viceguvernatorului Băncii Naționale a României nr.47/16.08.2017) in vreme ce Credit Europe a primit o amenda de 20.000 de lei.
Sergiu Manea
Foto: Hotnews

Manea, CEO BCR: Intelegerea corecta e baza increderii, iar neincrederea are costuri mari/ Nu cred sa existe vreo institutie bancara care sa nu fi platit taxele si impozitele legal datorate statului

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 22 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Este extrem de important sa dovedim deschidere, iar discutiile sa fie clare, concrete si educate intre toti participantii la piata: institutii financiare, legiuitor, autoritati de reglementare si control, sustine Sergiu Manea, CEO-ul BCR intr-o discutie cu reporterul HotNews. BCR a fost in ultima perioada subiectul unor dispute publice legate de un posibil comportament fiscal neadecvat. banca aparand si pe lista celor 31 de institutii financiare care nu ar fi platit impozit pe profit, desi institutia de credit neaga vehement si sustine ca a virat bugetului in ultimii 10 ani circa un miliard  de lei impozit pe profit si pe dividende, pe langa 300 de milioane de lei anual, reprezentand alte taxe si impozite. Despre reprosurile privind comportamentul fiscal, cum e cu vanzarea de portofolii de credite neperformante si despre bancile cu perderi, in dialogul de mai jos.

Comisia Europeana creeaza un forum de experti pentru a depasi obstacolele transfrontaliere

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 22 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
In vederea valorificarii intregului potential economic al regiunilor frontaliere ale UE, unde locuiesc 150 de milioane de cetateni, Comisia Europeana a lansat miercuri initiativa denumita 'Punctul de Contact Frontalier', cu obiectivul de a sustine regiunile in vederea inlaturarii obstacolelor din calea investitilor si crearii de locuri de munca, a anuntat executivul comunitar intr-un comunicat.
Angela Rosca
Foto: Facebook

VIDEO Noul salariu brut: Cum ar creste netul angajatului, cum ar castiga patronul. Atentie la IT-isti/ Antreprenor: Multumim din inima Partidului!

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Un consultant fiscal a calculat doua scenarii de mutare a contributiilor sociale de pe partea angajatorului pe partea angajatului, cu majorarea salariului brut, asa cum intentioneaza guvernantii. StartupCafe.ro a vorbit cu Angela Rosca, managing partner la Taxhouse, care are 2 scenarii de baza. In schimb, antreprenori importanti din Romania ironizeaza Guvernul pentru intetiile de a obliga prin lege firmele sa majoreze salariile brute pentru  a se asigura ca angajatii nu vor pierde la net dupa mutarea contributiilor.
Antreprenori RBL
Foto: Hotnews

​VIDEO Antreprenori: TVA Split va lovi mai ales micile firme oneste, nu pe fraudatori. Ce se cere de la Guvern

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Sistemul de plata defalcata a TVA obligatorie, care urmeaza sa fie impus de Guvern de la 1 ianuarie 2018, va lovi mai ales firmele mici si mijlocii (IMM) oneste, fara a reduce cu adevarat frauda si evaziunea fiscala, considera antreprenori si consultanti fiscali membri ai fundatiei Romanian Business Leaders. Antreprenorii au vorbit si despre efectul TVA split in comertul online si au propus Guvernului alte masuri in locul platii defalcate a TVA, pentru reducerea evaziunii fiscale.
Furtuna de la Timisoara
Foto: AGERPRES

Guvernul aloca in 10 judete afectate de furtuni, 36 de milioane de lei pentru reparatii, din care 4,4 milioane de lei sunt pentru lacasuri de cult

de CP HotNews.ro
Guvernul a aprobat joi alocarea a circa 36 de milioane lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse de furtuni. Potrivit unui comunicat al Guvernului, autoritatile locale din 10 judete vor primi suma de 29,81 milioane lei pentru repararea de gradinite, scoli, muzee, unitati spitalicesti si alte cladiri si constructii apartinand administratiilor locale. Pentru lacasuri de cult se aloca inca 4,45 milioane lei. De asemenea, Ministerul de Interne va primi 1,58 milioane de lei pentru sedii de politie. Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii, a spus ca aceasta este o prima etapa, urmand sa fie alocati si alti bani.

Pentru a 19-a zi consecutiv, cursul leului in fata monedei unice ramane in zona 4.59

de DP HotNews.ro
Leul pare "inghetat" in zona 4.59 de unitati in fata euro, de 19 zile cursul monedei nationale ne-inregistrand variatii, in ciuda discutiilor aprinse de pe scena economica. Reamintim ca BNR mentine un regim de flotare controlata a monedei natinale, care ii permite interventii discrete in piata pentru a influenta un anumit nivel al cursului pe care il considera optim prin prisma misiunii Bancii Centrale.
Imagine de la conferinta PwC de joi
Foto: Hotnews

Anghel, vicepresedinte ANAF: Relatia cu structurile ANAF este proasta si din vina colegilor si din vina sistemelor de care dispunem la aceasta ora. Va trebui sa facem ceva foarte rapid/Vom fi pregatiti pentru split TVA

de DP HotNews.ro
Prezent la o conferinta organizata de PwC pe tema split TVA, vicepresedintele ANAF Daniel Florin Anghel, coordonator al activităţii de colectare a veniturilor bugetare, a fost tinta intrebarilor catorva sute de intreprinzatori, pe tema dificultatilor legate de aplicarea noului sistem de plata a TVA, optional de luna viitoare si obligatoriu din 2018. Anghel a recunoscut ca are o misiune foarte dificila de a dialoga cu sutele de oameni de afaceri si nu de putine ori interventiile sale au fost intrerupte fie de zambete fie de admonestari. El a sustinut ca Fiscul va fi gata pentru aplicarea split TVA de la 1 ianuarie si ca toate posibilele probleme ridicate de CECAR au fost analizate, fiind gasite solutii.
Imagine din timpul conferintei PwC de joi
Foto: Hotnews

Split TVA. Cinci dificultati punctuale si posibile solutii

de DP HotNews.ro
Plata defalcata a TVA devine operationala in Romania, in mod optional de la 1 octombrie si obligatoriu de la 1 ianuarie 2018. Prioritara pentru companii va fi din acest moment adaptarea sistemelor IT si rezolvarea dificultatilor de flux de numerar determinate de noul mecanism pentru TVA. In plus, companiile ar trebui sa se pregateasca, in masura in care acest lucru este posibil, si pentru posibile blocaje la nivelul Trezoreriei si al ANAF. Acestea sunt cateva dintre concluziile conferintei PwC dedicata introducerii sistemului platii defalcate de TVA, desfasurata joi la Bucuresti.
Dolarul isi revine pe pietele financiare
Foto: sxc.hu

Sedinta Fed s-a incheiat fara majorari de dobanda, dar dolarul a ajuns la maximul ultimelor doua luni

de G.S. HotNews.ro
Dolarul a urcat joi pana la maximul ultimelor doua luni fata de yen si si-a continuat aprecierea fata de euro dupa ce tonul “hawkish” (de inasprire a politicii monetare) al Rezervei Federale a alimentat asteptarile privind o majorare de dobanzi in decembrie.
Calu Monica, Expert APC in dreptul consumului
Foto: Hotnews

Cazul Andriciuc vs Banca Romaneasca. O posibila interpretare

de Calu Monica HotNews.ro
Miercuri, 20 septembrie 2017, Curtea de Justitie a Uniunii  Europene a pronuntat hotararea din speta Andriciuc vs Banca Romaneasca in cauza C-186/16 si, totodata a emis un comunicat de presa cu privire la decizia preliminara din aceasta cauza. De la bun inceput, trebuie precizat ca trimiterea preliminara permite instantelor din statele membre ca, in cadrul unui litigiu cu care sunt sesizate, sa adreseze Curtii intrebari cu privire la interpretarea dreptului Uniunii sau la validitatea unui act al Uniunii. Curtea de Justitie a Uniunii  Europene  nu solutioneaza litigiul national. Instanta nationala are obligatia de a solutiona cauza conform deciziei Curtii. Aceasta decizie este obligatorie, in egala masura, pentru celelalte instante nationale care sunt sesizate cu o problema similara.

UPDATE Cardurile, ATM-urile si POS-urile Bancpost nu vor functiona in noaptea de vineri spre sambata

de DP HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Cardurile, ATM-urile si POS-urile Bancpost nu vor functiona in noaptea de vineri spre sambata (22/23 septembrie 2017), in intervalul orar 22:00 - 8:00 a.m., pe fondul unor lucrari de imbunatatire la sistemul informatic, au transmis miercuri reprezentantii Bancpost. Banca recomanda clientilor sa efectueze operatiunile necesare inainte de perioada mentionata, pentru evitarea oricaror incoveniente.

CJUE: In cazul in care o banca acorda un imprumut incheiat in moneda straina, aceasta trebuie sa furnizeze clientului informatii suficiente pentru a-i permite sa adopte o decizie prudenta si in cunostinta de cauza

de DP HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
In anii 2007 si 2008, doamna Ruxandra Paula Andriciuc si alte persoane, care, in aceasta perioada, isi primeau veniturile in lei romanesti (RON), au contractat cu banca romana Banca Romaneasca imprumuturi incheiate in franci elvetieni (CHF) in vederea achizitionarii unor imobile, a refinantarii altor credite sau a satisfacerii unor nevoi personale. Potrivit contractelor de imprumut incheiate intre parti, imprumutatii erau obligati sa ramburseze ratele lunare ale creditelor in CHF si au acceptat sa isi asume riscul legat de fluctuatiile eventuale ale cursului de schimb al RON in raport cu CHF, arata Curtea de Justitie a UE.
Afacerile transportatorilor trec de 10 miliarde de euro
Foto: sxc.hu

Afacerile transportatorilor romani depasesc nivelul istoric de 10 miliarde de euro (studiu KeysFin)

de DP HotNews.ro
Miercuri, 20 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Cresterea economica si investitiile semnificative in parcul national auto de marfa au dus piata transporturilor la un nivel istoric, depasind anul trecut granita de 10 miliarde de euro. Peste 34.000 de firme, cu 156.000 de angajati asigura, in prezent, transportul de marfa in tara si in strainatate. Romania a devenit, in ultimii ani, unul dintre jucatorii cei mai activi la nivel european.
Lista Ministerului Finantelor
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

Lista controversata a Ministerului Finantelor cu bancile care nu ar fi declarat profit: printre ele se afla banci falimentate demult, dar si banci care au inregistrat profit in ultimii ani

de CP HotNews.ro
Marţi, 19 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Ministerul Finantelor a trimis Parlamentului o situatie a bancilor care nu ar fi platit profit in ultimii cinci ani. Potrivit documentului trimis de Ministerul Finantelor si consultat de HotNews.ro, din lista fac parte banci falimentate demult, precum Banca Columna, Banca de Investitii si Dezvoltare, Banca Internationala a Religiilor, dar si banci precum Banca Comerciala Romana (BCR). Or, BCR arata intr-un punct de vedere remis redactiei ca a platit profit in anii 2016, 2015, 2013, in timp ce in 2012 si 2014 a inregistrat pierderi.
Daniel Daianu
Foto: Hotnews

Daianu: Este incorecta teza unora ca BNR nu doreste intrarea Romaniei in zona euro

de DP HotNews.ro
Marţi, 19 Sept 2017 Economie | Finanţe & Bănci
Teza unora ca BNR nu doreste intrarea Romaniei in zona euro sau ca are o atitudine "conservatoare" vizavi de Uniunea Bancara este incorecta, a declarat, marti, Daniel Daianu, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, la o conferinta organizata de cursdeguvernare.ro, citat fiind de Agerpres. "BNR a fost si este implicata adanc in integrarea Romaniei, economic si institutional, in Uniune. Este incorecta teza unora ca BNR nu doreste intrarea Romaniei in zona euro sau ca are atitudine 'conservatoare' vizavi de Uniunea Bancara", a spus Daianu.
Banca Nationala a Romaniei
Foto: USER UPLOADED

Finantele nu au notificat BNR inlocuirea sefului CEC Bank, asa cum cere procedura. Pana la obtinerea avizului BNR, Ghetea ramane in functie

de Dan Popa HotNews.ro
La nivelul Directiei Supraveghere nu s-a primit nici o solicitare privind aprobarea de noi membri in conducerea CEC Bank SA, au transmis luni HotNews, reprezentantii Bancii Nationale. "Totodata, va facem cunoscut ca potrivit prevederilor art. 53 alin. (1) si (2) din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr.6/2008 cu modificarile si completarile ulterioare,  "Cu exceptia notificarilor de achizitii propuse pentru care procedura si termenul de evaluare sunt prevazute de O.U.G. nr. 99/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, Banca Nationala a Romaniei hotaraste cu privire la aprobarea cererilor formulate de institutiile de credit potrivit prezentului regulament, in termen de 30 de zile de la data primirii informatiilor si documentatiei complete in sustinerea cererii de aprobare", se mai arata in raspunsul primit de la BNR.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version