Consiliul Concurenţei a efectuat, miercuri, inspecţii inopinate la sediile companiilor Electrica şi CEZ, suspectând practici anticoncurenţiale privind blocarea migraţiei consumatorilor de la un furnizor la altul, în contextul liberalizării pieţei, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din sectorul energetic.

Electrica FurnizareFoto: Electrica

"Cele două companii sunt suspectate de faptul că ar fi blocat migrarea consumatorilor spre alţi furnizori din piaţă. Una dintre practici ar fi fost ameninţarea consumatorilor de către compania de distribuţie din grupul Electrica, respectiv CEZ, că întreruperile în alimentarea cu energie nu vor mai fi soluţionate cu prioritate dacă se mută la alt furnizor. Altă practică ar fi fost contraofertele pentru consumatorii care ar fi dorit să schimbe furnizorul", au spus sursele menţionate.

Mai mulţi furnizori de energie au depus plângeri pe această temă atât la Consiliul Concurenţei, cât şi la ANRE, potrivit Agerpres.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată, iar consumatorii casnici nu mai plătesc preţuri reglementate. Consumatorii se îşi pot schimba oricând furnizorul de electricitate.

Pentru mai multe amănunte pe aceată temă, citește și: