TELECOM
Protocol publicat in Monitorul Oficial: Fiscul va putea accesa electronic, 'in baza unei motivari temeinic justificate' datele detinatorilor domeniilor de internet .ro/Ambele institutii se angajeaza sa respecte legislatia privind protectia datelor personale Fiscul va putea accesa printr-o conexiune electronica securizata si 'in baza unei motivari temeinic justificate', datele de identificare ale detinatorilor drepturilor de utilizare a domeniilor de internet .ro (nume, prenume, adresa de domiciliu, CNP) din baza de date a ICI - Bucuresti (detinatorul domeniilor de internet .ro), potrivit unui protocol incheiat in luna iunie intre cele doua institutii, care a intrat in vigoare joi, 3 august, cand a fost publicat in Monitorul Oficial. Ambele institutii se angajeaza sa respecte legislatia privind protectia datelor personale.
OTE: Veniturile Telekom Romania au scazut cu 2,6% pana la 235,5 milioane de euro in trimestrul doi din acest an/Profitul EBITDA a crescut cu 5,9% pana la 39,2 milioane euro Veniturile grupului de firme Telekom Romania (fostele Romtelecom si Cosmote) au scazut cu 2,6% pana la 235,5 milioane de euro in trimestrul doi din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care cresterea cu 1,4% a veniturilor din operatiunile fixe nu a putut compensa reducerea veniturilor din operatiunile mobile, se arata in raportul grupului elen OTE. Fostul Cosmote a raportat o scadere cu 13,3% pana la 4,84 milioane de clienti. Pe de alta parte, profitul EBITDA al celor doi operatori a crescut cu 5,9% pana la 39,2 milioane de euro.
Tineri pensionari angajati la stat: Cum a ajuns un fost spion militar, cu atestat de detectiv particular, sa lucreze la arbitrul pietei telecom "Informatiile pe care le solicitati nu sunt de interes public, drept pentru care nu vi le putem pune la dispozitie". Acesta este raspunsul transmis joi de conducerea arbitrului telecom (ANCOM) intrebata de HotNews.ro daca Lucian Curea, pensionar de 51 de ani din MApN, fost ofiter activ in domeniul contrainformatiilor militare si cu atestat de detectiv particular, a fost angajat in institutie si daca da, de ce nu si-a publicat declaratia de avere asa cum au facut ceilalti pensionari MApN angajati recent in institutie. In ciuda refuzului de a oferi informatii oficiale, HotNews.ro a obtinut CV-ul lui Lucian Curea depus la ANCOM, precum si informatii care arata ca acesta a fost angajat ca expert.
Ce pensii au fostii militari din MApN, angajati recent pe salarii de mii de euro la arbitrul telecom: Cristian Victor Cismigiu, fost colonel in Directia Generala de Informatii a Apararii, a incasat o pensie de 108.264 lei in 2016 Cristian Victor Cismigiu, fost colonel in Directia Generala de Informatii a Apararii (DGIA), care a fost angajat recent ca sef al serviciului de securitate si documente clasificate in cadrul autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM), a incasat anul trecut o pensie de 108.264 lei, potrivit declaratiei sale de avere. Un alt proaspat angajat ca sef birou in ANCOM este si Nuta Gheorghe (51 de ani), fost sef al transmisiunilor in MApN si fost sef al comunicatiilor in Batalionul 26 infanterie 'Red Scorpions' din Kandahar, Afganistan. Ca pensionar MApN, Nuta a incasat anul trecut o pensie de 96.137 lei. Sefii de departamente si directorii executivi din ANCOM au salarii nete cuprinse intre circa 3.000 de euro si aproximativ 4.000 de euro pe luna.
Autoritatile schimba din nou strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra: Doar posturile TVR vor fi transmise free to air si fara plata, nu si cele private Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), operatorul national care transmite posturile publice de radio si televiziune, va fi obligat sa transmita 'free to air' si fara plata unui abonament, doar posturile publice de televiziune, nu si posturi TV private asa cum era mentionat anterior in strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Comunicatiilor. Masura este motivata, printre altele, de 'lipsa interesului din partea radiodifuzorilor privati, de a fi trasmisi, la nivel national, free to air si fara plata' de catre SNR.
Serghei Bulgac, directorul general al DIGI si al RCS&RDS, la un pas de a fi trimis in judecata de DNA pentru spalare de bani DNA a dispus luni, 31 iulie, punerea in miscare a actiunii penale sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare de bani cu privire la Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications si al RCS&RDS, se arata intr-un comunicat publicat pe bursa de operatorul de comunicatii. Punerea in miscare a actiunii penale reprezinta ultima faza a urmaririi penale. Cu alte cuvinte, ancheta procurorilor a ajuns la final, iar acestia considera ca sunt suficiente probe pentru trimiterea in judecata. "Reiteram ca vom continua sa cooperam deplin in cadrul anchetei si credem ca RCS&RDS, Integrasoft (filiala RCS & RDS) si fostii sau actualii membri ai conducerii acestora au actionat corect si in conformitate cu legea", se mai arata in comunicatul DIGI.
​EXCLUSIV ANI: Seful arbitrului telecom, Adrian Dita, este obligat sa se abtina de la luarea sau participarea la luarea oricarei decizii precum si de la semnarea oricarui document in legatura cu Telekom Adrian Dita, numit de guvernarea PSD-ALDE la conducerea ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata de patru miliarde a comunicatiilor electronice, dupa ce anterior a fost director de relatii publice in Telekom Romania, are obligatia de a se abtine de la luarea sau participarea la luarea oricarei decizii precum si de la semnarea oricarui document in legatura cu acest operator, se arata intr-un raspuns al Agentiei Nationale de Integritate catre ANCOM, document obtinut de HotNews.ro. Arbitrul telecom a facut aceasta solicitare catre ANI in conditiile in care Telekom tocmai s-a clasat pe primul loc intr-o licitatie de peste 1,3 milioane euro pentru achizitia de licente Microsoft. ANI a mai precizat catre ANCOM ca, daca dreptul de semnatura si decizie in acest caz a fost delegat altor persoane, nu este generata o situatie de conflict de interese.
Veniturile Orange, in crestere cu 11% pana la 266,8 milioane de euro in trimestrul doi din acest an Orange Romania, cel mai mare operator local de comunicatii mobile, a realizat in trimestrul doi din acest an, incheiat la 30 iunie, o cifra de afaceri de 266,8 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat joi compania. La 30 iunie 2017, operatorul avea 10.080.000 de utilizatori, mentinand constant numarul de abonati, comparativ cu primul trimestru al anului. Serviciul de televiziune prin cablu si satelit, Orange Home TV, numara 351.000 abonati, in crestere cu 15,3% fata de aceeasi perioada din 2016.
Factura de 250 de lire pentru un apel la serviciul de relatii cu clientii Georgina Jolley, o britanica de 22 de ani, din Buckinghamshire, a primit o factura de 250 de lire in urma unui apel catre linia de relatii cu clientii a companiei de telecomunicatii la care era abonata, noteaza Daily Mail.
Agitatie la arbitrul telecom: Cine va semna contractul cu Telekom, care tocmai s-a clasat pe primul loc intr-o licitatie de peste 1,3 milioane euro pentru achizitia de licente Microsoft? Telekom Romania s-a clasat pe primul loc in cadrul unei licitatii organizate de arbitrul telecom (ANCOM) pentru achizitia de licente Microsoft, au declarat pentru HotNews.ro oficialii Telekom. Problema este cine va semna acest contract in valoare de peste 1,3 milioane euro, in conditiile in care Adrian Dita, noul presedinte al ANCOM, dar fost director al Telekom, si-a delegat atributiile in astfel de cazuri pentru a evita conflictul de interese. La randul sau, Ciprian Bolos, directorul executiv de dezvoltare, si responsabil de zona IT, a fost anterior membru in CA-ul Telekom. Arbitrul telecom s-ar fi adresat astfel Agentiei Nationale de Integritate (ANI), sustin mai multe surse din piata telecom.NOTA: Autoritatea are nevoie urgenta de reinnoirea licentelor Microsoft, in conditiile in care peste 98% din aplicatiile sale sunt dezvoltate pe aceasta tehnologie, iar contractul anterior de inchiriere expira pe 31 iulie.
​SURSE Continua 'militarizarea' arbitrului telecom: La ANCOM au ajuns un fost ofiter de contrainformatii in spionajul militar si un fost combatant in Afganistan si Irak Adrian Dita, numit de guvernarea PSD-ALDE la conducerea ANCOM, autoritatea care reglementeaza piata de 4 miliarde euro a telecomunicatiilor, a angajat in institutie inca doi oameni cu zeci de ani experienta in zona de informatii a Ministerului Apararii (MApN). Curea Lucian, care a fost ofiter activ timp de 30 de ani in Ministerul Apararii, in domeniul contrainformatiilor, si Nuta Gheorghe, fost sef al transmisiunilor in MApN si fost sef al comunicatiilor in Batalionul 26 infanterie 'Red Scorpions' din Kandahar, Afganistan, ar fi fost angajati in cadrul nou infiintatului Serviciu de Securitate si Documente Clasificate al autoritatii, au precizat pentru HotNews.ro surse din cadrul ANCOM. Cei doi apar si intr-o lista publicata miercuri de ZF cu 25 de oameni angajati recent in ANCOM. Reactia conducerii ANCOM: "Nuta Gheorghe este detasat in cadrul ANCOM in functia de sef al Biroului Securitate si Probleme Speciale din cadrul Serviciului Securitate si Documente Clasificate. Referitor la cel de-al doilea nume mentionat in solicitarea Dvs., va informam ca nu exista o persoana cu numele respectiv care sa lucreze in cadrul ANCOM'.
Cum raspunde SRI intrebarilor legate de faptul ca BAE Systems, gigantul britanic care ar fi furnizat unor tari arabe sisteme de supraveghere in masa, va participa la realizarea SII Analytics, sistemul IT care va permite cautari avansate in baze de date de la ministere si institutii cheie din Romania "In implementarea proiectului (n.a SII Analytics) contractantul nu va avea acces in bazele de date ale ministerelor si institutiilor publice din Romania", a precizat luni SRI, raspunzand unei solicitari HotNews.ro cu privire la BAE Systems, gigantul britanic care ar fi furnizat unor tari arabe sisteme de supraveghere in masa, si care va participa la realizarea SII Analytics, sistemul IT care va permite cautari avansate in baze de date de la ministere si institutii cheie din Romania. 'Accesul la sistemul informatic se realizeaza in baza principiului nevoii de a cunoaste, cu respectarea drepturilor de acces, in baza competentelor conferite de legislatia in vigoare, in conditiile politicii de securitate, inclusiv cu auditarea stricta a consultarilor', spune SRI.
Ravinder Takkar, presedintele si directorul general al Vodafone Romania, despre noile taxe anuntate de Guvern: Impredictibilitatea este principala problema/Mi se pare un lucru gresit sa taxezi si mai mult companiile care iti cresc PIB-ul 'Fiecare companie cu afaceri semnificative va fi afectata cu siguranta de noile taxe si impozite, dar provocarea nu este ca vom plati noi taxe. Problema este cu impredicitibilitatea introducerii acestor taxe. Avem un plan de afaceri, actionari care trebuie informati de schimbarea acestor taxe si in loc sa ne concentram pe cresterea afacerilor, calitatea serviciilor si satisfactia clientilor, suntem distrasi de astfel de masuri", a precizat luni Ravinder Takkar, presedintele si directorul general al Vodafone Romania, intrebat despre noile taxe si impozite anuntate de Guvern. Takkar a spus ca 'nu a facut un studiu de impact, dar ca nu e greu de observat ca de la o contributie de 0,08% din cifra de afaceri la 1% este un salt semnificativ. In opinia mea este un lucru gresit sa taxezi si mai mult companii care iti cresc PIB-ul".
RCS&RDS a anuntat ce tarife cu suprataxe aplica in roaming de la 1 iulie: Pentru o saptamana in UE, la un consum mediu obisnuit, abonatii vor plati 3,95 euro, in plus la abonamentul lunar de 2,88 euro din tara RCS&RDS a anuntat vineri ca tarifele cu suprataxe care vor fi aplicate in roaming, de la 1 iulie, vor fi mai mici decat cele anterioare. Astfel, pentru o saptamana in orice tara din UE/SEE,  daca vor fi consumate apeluri, date si/sau SMS-uri potrivit unui consum mediu obisnuit va fi platita in luna respectiva suma de 3,95 Euro (TVA inclus) in plus fata de valoarea abonamentului lunar de doar 2,88 Euro (TVA inclus), rezultand pentru luna respectiva o valoare totala de plata de numai 6,83 Euro (TVA inclus), a exemplificat operatorul.
Cine va conduce Vodafone Romania, de la 1 septembrie 2017: Murielle Lorilloux, care anterior a condus Vodacom din Republica Democrata Congo Murielle Lorilloux, CEO al Vodacom din Republica Democrata Congo (RDC), a fost desemnata CEO al Vodafone Romania, incepand cu 1 septembrie 2017, pozitie din care ii va raporta lui Ahmed Essam, CEO Europe Cluster, a anuntat vineri al doilea mare operator local de comunicatii mobile. Ea il va inlocui pe Ravinder Takkar, care va prelua functia de Presedinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol in care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone in India si de dezvoltarea business-ului in regiunea Africa, Orientul Mijlociu si Asia Pacific (AMAP).
Ce suprataxe maxime in roaming are voie sa aplice RCS&RDS, incepand din 30 iunie: Abonatii vor plati in final tarife mai mici decat pe care le plateau anterior - spune arbitrul telecom RCS&RDS a primit autorizarea sa aplice clientilor anumite suprataxe, in plus fata de tarifele nationale, pentru serviciile de roaming in Spatiul Economic European (SEE), adica in tarile din UE, plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein, a anuntat vineri arbitrul telecom (ANCOM). Autoritatea spune ca a luat aceasta decizie pentru a-i permite companiei recuperarea costurilor de furnizare a serviciilor de roaming si mentinerea tarifelor pentru serviciile oferite in Romania, in conformitate cu reglementarile europene privind roaming-ul. Chiar daca operatorul va aplica suprataxele maxime, abonatii RCS&RDS ar urma sa plateasca in final tarife mai mici decat cele pe care le plateau anterior.
Lucian Sova, avizat in Parlament ca ministru al Comunicatiilor, despre relatia de afaceri cu Boris Golovin, fost ofiter in spionajul armatei ruse: Nu am mai vorbit de 10 ani si fiti siguri ca nu mint la cate mandate de interceptare am avut/Daca ar fi fost ceva vinovat cu siguranta ar fi fost decelat pana acum "Daca era ceva de ascuns sau daca ar fi fost ceva vinovat, lucrul acesta ar fi fost decelat in ultimii 10 ani de catre cei care au in domeniul de activitate supravegherea si evaluarea acestor tipuri de activitati ale unor cetateni straini si desigur si activitatea mea avand in vedere ca am functionat in mediul public cel putin in ultimii 5 ani, dar si mai demult", a declarat joi Lucian Sova, care a fost avizat de Parlament ca ministru al Comunicatiilor cu 13 voturi pentru si 7 impotriva. 'Cu Boris Golovin nu am mai vorbit de 10 ani si fiti siguri ca nu mint pentru ca la cate mandate de interceptare am avut in ultimul timp date si comunicate de autoritatile statului, daca as fi vorbit sigur ati fi stiut', a mai spus acesta.Vezi in articol ce spune Lucian Sova despre cum a ajuns in afaceri cu fostul ofiter in spionajul armatei ruse, despre perioada de 4 ani in care a fost anchetat de DNA si ce planuri are la Ministerul Comunicatiilor
VIDEO Cum explica RCS&RDS de ce vrea sa aplice o suprataxa la serviciile utilizate de clientii proprii in roaming in UE: Suprataxa va fi undeva in jur de 6 euro pe Gbyte de trafic de date, o scadere de 10 ori fata de tariful anterior RCS&RDS, operator cu cele mai mici preturi la telefonia mobila pe piata locala, a explicat marti de ce a cerut autorizarea aplicarii unei suprataxe pentru serviciile de comunicatii utilizate de clientii proprii in roaming in UE/SEE. "Tarifele in roaming vor fi mult mai accesibile decat cele din prezent, iar suprataxa va fi undeva in jur de 6 euro pe Gbyte de trafic de date, care este o scadere de 10 ori fata de tariful anterior. Noi platim in prezent catre operatorii europeni 7,7 euro pe Gbyte. Deci noi ii vom tarifa pe clienti cu 6 euro pe Gbyte, dar vom plati mai mult operatorilor europeni pentru ca utilizatorii nostri sa foloseasca acel Gbyte oriunde in Europa.
Valentin Popoviciu, vicepresedintele RCS&RDS: Vom extinde acoperirea 4G in tunelurile metroului, pana in septembrie 2017/Serviciile de voce 4G vor fi introduse spre sfarsitul acestei veri RCS&RDS, operator de telecomunicatii controlat de miliardarul oradean Zoltan Teszari, a anuntat marti ca va extinde acoperirea retelei 4G in tunelurile metroului din Bucuresti, in conditiile in care in prezent acoperirea 4G este doar in statii. Operatorul a anuntat de asemenea si ca va lansa comercial serviciile de voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWifi) pentru sfarsitul acestei veri (lunile august-septembrie), in urma finalizarii cu succes a testelor de retea cu primele terminale compatibile.
Arbitrul telecom a lansat oficial consultarea publica privind noi drepturi de utilizare a spectrului radio in perspectiva tehnologiilor 5G Arbitrul telecom (ANCOM) a lansat oficial luni consultarea publica privind noile drepturi de utilizare a spectrului radio in perspectiva tehnologiilor 5G. HotNews.ro a prezentat anterior proiectul de consultare 5G care a fost realizat de o echipa numita de Adrian Dita, noul presedinte al ANCOM, echipa condusa de Bogdan Iana si Eduard Lovin, doi fosti directori executivi, care au organizat si licitatia 4G din 2012 care a adus statului venituri de aproape 700 milioane de euro. A doua zi dupa ce au finalizat proiectul de consultare publica, Dita le-a desfiintat posturile si le-a trimis preavize de concediere celor cei doi executivi.ESRI

Top 5 articole cele mai ...
citeste mai multe stiri pe www.bursa.ro

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri