MEDIA & PUBLICITATE
Vânzarea companiei-mam�� a Pro TV, CME, c��tre grupul ceh PPF e pe cale s�� se încheie - publica��ii cehe ��i bulgare / Detalii despre rezultatele afacerii din România, sub impactul OUG 114 Grupul de investi��ii PPF, de��inut de cel mai bogat om de afaceri ceh, Petr Kellner, este pe cale s�� încheie negocierile pentru cump��rarea pachetului majoritar în Central European Media Enterprises - CME, compania-mam�� a Pro TV - de la conglomeratul american AT&T, potrivit Reuters, care citeaz�� publica��ii din Cehia ��i Bulgaria.Plus: Ce spune CME despre rezultatele din România ��i cât a câ��tigat Pro TV din publicitate ��i tarife aplicate cabli��tilor, în trimestrul al treilea
Ce afaceri a avut în trimestrul al treilea liderul pie��ei de media din România, Pro TV: venituri nete mai mici, profit în u��oar�� cre��tere Cea mai mare companie media privat�� din România, Pro TV, a înregistrat în trimestrul al treilea venituri nete în u��oar�� sc��dere fa���� de aceea��i perioad�� a anului trecut, în timp ce rezultatul OIBDA (profit operational înainte de depreciere ��i amortizare) a crescut, potrivit rezultatelor financiare anun��ate joi de compania-mam��, Central European Media Enterprises (CME). Cre��terea OIBDA a fost semnificativ mai mare la nivelul grupului, în timp ce veniturile nete ale acestuia au avut o u��oar�� cre��tere.
Libertatea: Fost redactor-��ef Adev��rul va fi numit ��eful comunic��rii PLUS Dan Marinescu, redactor-��ef al publica��iei Adev��rul pân�� în august, va fi noul purt��tor de cuvânt al partidului lui Dacian Ciolo��, scrie, miercuri, Libertatea, care citeaz�� surse din cadrul PLUS.
UE va lua m��suri împotriva ��tirilor false ��i a interferen��elor electorale str��ine Eurodeputa��ii au avertizat c�� imixtiunea electoral�� str��in�� amenin���� serios societ����ile democratice europene în beneficiul for��elor anti-UE, de extrem�� dreapta ��i populiste. Încerc��rile de a influen��a procesul decizional în UE vor pune în pericol societ����ile democratice europene, a declarat Parlamentul European, potrivit Emerging Europe, citat de Rador.
INFOGRAFIC Studiu: cât se uit�� românii la TV ��i ce fel de con��inut online consum�� / Cât au crescut Neflix&Co / Ce posturi ar lua cu ei pe o insul�� pustie Românii care apeleaz�� la servicii TV petrec în fa��a televizorului, în medie, 3,3 ore în timpul s��pt��mânii ��i 3,7 ore în zilele de sfâr��it de s��pt��mân��, potrivit unui studiu dat publicit����ii vineri. Acesta arat�� c�� tinerii se uit�� la TV cu o or�� mai pu��in decât cei în vârst��. Iar dac�� ar fi s�� plece pe o insul�� pustie, cu acces la un singur canal TV, peste un sfert dintre responden��i aleg Pro TV.
"Marc�� etic��" pentru reclame, introdus�� de anul viitor pentru a atesta "onestitatea ��i transparen��a" în publicitate Consiliul Român de Publicitate, organiza��ie ce promoveaz�� autoreglementarea ��i etica în publicitate, a anun��at oficial, joi, o "marc�� etic��", proiect menit s�� "ofere o garan��ie a onestit����ii ��i transparen��ei în comunicarea comercial��.
Adina Anghelescu înceteaz�� "total" colaborarea cu Lumea Justi��iei Adina Anghelescu Stancu de la Lumea Justi��iei anun����, într-un comentariu publicat pe site-ul realizatorului Radu Tudor de la Antena 3, c�� a încetat orice form�� de colaborare cu Luju.ro. Ea arat�� c�� pleac�� ��i din ac��ionariatul Jurindex Media, unde a de��inut 50% din asocierea cu R��zvan Savaliuc.
Televiziunea public�� a pierdut procesul prin care încerca s�� închid�� gura propriei Comisii de Etic�� TVR a pierdut, la Curtea de Apel Bucure��ti, procesul prin care încerca s�� anuleze o decizie a propriei Comisii de Etic��, decizie prin care conducerea institu��iei era criticat�� pentru modul cum a ac��ionat în cazul P��traru.
Pagina de media: Realitatea TV a pierdut în instan���� contesta��iile, dup�� ce i-a fost declarat falimentul. La sfâr��itul lunii, postului îi expir�� ��i licen��a Ultimele decizii ale justi��iei în cazul Realitatea TV pun sub semnul întreb��rii viitorul postului de televiziune. Potrivit Paginademedia.ro, c��ile de atac folosite Realitatea Media dup�� ce Curtea de Apel a decis c�� societatea trebuie s�� intre în faliment nu au avut succes ��i, mai mult decât atât, la finalul acestei luni, postului de ��tiri îi expir�� licen��a audiovizual�� ��i risc�� s�� fie închis pentru c�� dosarul de prelungire a licen��ei nu este complet.
BBC: ��tirile false, pe agenda unui acord între agen��ia rus�� Tass si cea nord-coreean�� KCNA Agen��ia rus�� de pres�� Tass ��i agen��ia nord-coreean�� KCNA au semnat la Phenian, pe 8 octombrie, un acord de cooperare, potrivit BBC, care citeaz�� Tass. Sursa citat�� preia declara��iile directorului agen��iei nord-coreene, Kim Chan-gwang, potrivit c��ruia combaterea dezinform��rii este una dintre aspectele-cheie ale cooper��rii dintre cele dou�� agen��ii.
webPR All About Visual Communication. Descoper�� cele mai tari idei de comunicare vizual�� pentru brandul t��u! Sub umbrela “All about visual communication”, un concept unic în România, î��i punem la dispozi��ie 3 expozi��ii, 4 evenimente atr��g��toare ��i 550 de branduri locale ��i interna��ionale – toate în acela��i timp ��i în acela��i loc.
Jurnalistul german Paul Arne Wagner, dus la sec��ie ��i amendat la protestele din 20 iunie 2018, a câ��tigat procesul cu Jandarmeria Jurnalistul german Paul Arne Wagner, care a fost dus la sec��ie ��i amendat cu 500 de lei în urma protestelor din 20 iunie 2018, a anun��at, luni, pe pagina sa de Facebook c�� a câ��tigat definitiv procesul cu Jandarmeria, printr-o decizie a Tribunalului Bucure��ti. "Justi��ia mi-a dat dreptate în fa��a Jandarmeriei ��i în fa��a unui guvern autocrat ��i neru��inat. Mie ��i altor sute de oameni care în ultimii ani sunt victimele abuzurilor Jandarmeriei Române (...)", scrie el.
Paginademedia.ro: Dup�� seriale, ��i vloggerii vor s�� fac�� produc��ii cu bani de la Guvern. 5Gang - The Movie prime��te ajutor de stat. Ce buget au A primit serialul Vlad, a primit Sacrificiul, a primit ��i Profu', acum e rândul vloggerilor. Proiectul dezvoltat de Matei Dima (BRomania), 5Gang The Movie, va primi bani de la Guvern, prin proiectul dedicat sprijinirii industriei cinematografice, dezv��luie paginademedia.ro.
Radio Europa Liber�� a ob��inut de la Guvern aprobare prealabil�� pentru opera��iunea din România, dup�� aproape un an Guvernul D��ncil�� a dat und�� verde, printr-o hot��râre adoptat�� miercuri, func��ion��rii în România a Organiza��iei non-profit Radio Free Europe/Radio Liberty INC, în baza careia trebuie s�� func��ioneze Radio Europa Liber��. Decizia vine la aproape un an de când, potrivit procedurilor, guvernului i s-a cerut acest lucru de c��tre partea american��.
���Cazul Caracal: Digi 24, România TV ��i Realitatea TV - amendate pentru c�� au difuzat înregistr��rile 112 cu vocea Alexandrei CNA a amendat posturile Digi 24, România TV ��i Realitatea TV cu câte 35.000 de lei pentru c�� au difuzat înregistr��rile de la 112 cu vocea Alexandrei, în relat��rile despre cazul Caracal, potrivit Paginademedia.ro. Celelalte posturi nu au fost sanc��ionate deoarece au ales s�� dea doar vocea operatorului, nu ��i pe cea a adolescentei.
Fran��a: Google nu îi va pl��ti pe editorii de pres�� pentru extrasele din con��inutul acestora Google nu îi va pl��ti pe editorii de pres�� europeni, în Fran��a, atunci când afi��eaz�� extrase din articolele, fotografiile ��i clipurile lor, dar nici nu le va afi��a printre rezultatele c��ut��rilor, f��r�� acordul respectivilor editori, a anun��at miercuri un reprezentant al grupului american, citat de AFP.
UPDATE Curtea de Conturi a constatat la TVR cinci abateri legate de Cerbul de Aur 2018 ��i contractele de drepturi de autor - raport prezentat de Gigel ��tirbu. ��eful Comisiei de Cultur�� cere demisia Doinei Gradea / ��efa TVR: Deputatul face "afirma��ii false"
Curtea de Conturi a constatat mai multe abateri la TVR, în urma unui audit financiar asupra activit����ii Televiziunii publice în 2018, abateri legate în principal de Festivalul Cerbul de Aur ��i de diverse contracte de drepturi de autor, dup�� cum reiese în datele furnizate de Curte deputatului Gigel ��tirbu, ��eful Comisiei pentru Cultur��, Arte ��i Mijloace de Informare în Mas��. Acesta a transmis, miercuri, HotNews.ro r��spunsurile Cur��ii, el afirmând într-un comunicat c�� pre��edintele TVR, Doina Gradea, a înc��lcat legea, fapt pentru care îi cere acesteia demisia.UPDATE Pre��edintele-director general al TVR, Doina Gradea, r��spunde, într-o pozi��ie transmis�� HotNews.ro, c�� deputatul Gigel ��tirbu face "declara��ii politice care dep����esc sfera argumentelor ra��ionale ��i reale"
Grupul ceh PPF ar putea pl��ti dou�� miliarde de dolari pentru operatorul de televiziune CME Grupul de investi��ii PPF al miliardarului ceh Petr Kellner a r��mas singurul licitator pentru achizi��ionarea operatorului de televiziune Central European Media Enterprises (CME) de la AT&T, a anun��at mar��i portalul ceh de ��tiri hlidacipes.org, transmite Reuters, citat de Agerpres.
PE SCURT Horia Gru��c�� - reales ��ef al Comisiei de etic�� din TVR / Paginademedia.ro: Fosta ��ef�� a vânz��rilor Pro TV - la Antena 1 / Ioani��oaia - o nou�� emisiune Noua Comisie de etic�� din TVR l-a ales ��ef pe Horia Gru��c��, cel care a condus ��i în ultimii an acest for. Paginademedia.ro scrie c�� fosta ��ef�� a vânz��rilor Pro va veni la Antena 1. Iar Ovidiu Ioani��oaia va avea o emisiune pe site-ul publica��iei pe care o conduce.
Dan Turturic��, Alison Mutler ��i al��i jurnali��ti au lansat un nou site de ��tiri - Universul.net Fostul redactor-��ef al site-ului Digi 24, Dan Turturic��, împreun�� cu Alison Mutler, care timp de peste 25 de ani a fost corespondent�� Associated Press, semneaz�� la un nou site de ��tiri ��i opinie, Universul.net. Acesta este, din informa��iile HotNews.ro, de��inut de echipa de ziari��ti, care urmeaz�� s�� fie anun��at�� în viitorul apropiat.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by