MEDIA & PUBLICITATE
Raport Curtea de Conturi - 2018
Foto: Captura de ecran

Curtea de Conturi: Prea mulți bani pentru șefii Radioului și Televiziunii publice, probleme confirmate la Cerbul de Aur, nereguli fiscale la Agerpres

de C. Ionescu HotNews.ro
Prea mulți bani pentru directorii generali, nereguli la Cerbul de Aur, călătorii și alte proceduri se numără printre problemele identificate de Curtea de Conturi la TVR și/sau la Radioul public, potrivit raportului pe 2018, dat acum publicității. Același raport identifică nereguli fiscale și la agenția de știri Agerpres.
Laura Stefanut
Foto: Facebook

Laura Ștefănuț de la Libertatea scrie ca "fostă jurnalistă", ca urmare a relației cu Vlad Voiculescu / "Așa am considerat, nu vreau să stabilesc standarde de etică"

de C. Ionescu HotNews.ro
"O relație cu candidatul la primărie Vlad Voiculescu" este motivul pentru care jurnalista Laura Ștefănuț, ex-Digi24 și care mai recent a semnat în Libertatea, se prezintă, acum, drept "fostă jurnalistă". Ea a scris, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook, motivele pentru care mai scrie doar la rubrica opinii, în urma relației cu reprezentantul PLUS. Contactată de HotNews.ro, ea a precizat că "am vrut să (...) nu pară ceva ascuns, e nevoie de transparență".
Politicieni la conferinta sustinuta de Google
Foto: Hotnews

Luat în vizor pentru dezinformare la Revoluție, Meleșcanu vorbește despre dezinformare la un eveniment despre copyright și informare corectă / Politicieni și Google, umăr la umăr la aceeași masă

de Costin Ionescu HotNews.ro
Chiar în momentul în care o instituție a statului anunța oficial, marți dimineață, că îl ia în vizor pe Teodor Meleșcanu pentru că ar fi "participat în calitate oficială la dezinformarea și diversiunea exercitate de regimul totalitar" în legătură cu Revoluția din 1989, președintele Senatului ținea un discurs despre dezinformare. "Fiecare cetățean să fie conștient că poate să devină o victimă a dezinformării", avertiza el la o conferință susținută de Google, ce ar fi avut drept scop să informeze, dar care avea toate ingredientele unui eveniment de lobby despre știrile în mediu digital/Google/Directiva UE privind drepturile de autor.
  • Plus: Un studiu CJI arată cât de inutilă e discuția despre reglementarea europeană, pentru un public antrenat să fie dezinformat - adolescenții
Media Fact Book - 2020
Foto: Initiative

​Piața de reclamă va crește mai lent în 2020 comparativ cu anul trecut / Cheltuielile de publicitate vor depăși 500 de milioane de euro - raport Initiative

de C.I. HotNews.ro
Piața de media din România a crescut cu 7% în 2019 și se va majora cu 5,5% în 2020, potrivit datelor actualizate ale raportului Media Fact Book, date luni publicității de agenția Initiative. Piața va depăși, astfel, anul acesta pragul de 500 de milioane de euro, crescând de la 487 milioane de euro la 514 milioane, arată studiul citat.
Tudor Musat
Foto: Facebook

Jurnalistul Tudor Mușat - în locul lui Moise Guran la "România în direct" / Europa FM

de C.I. HotNews.ro
Emisiunea "România în direct" de la Europa FM, găzduită în ultimii ani de Moise Guran, va fi realizată, începând de luni, de jurnalistul Tudor Mușat, anunță postul de radio. El a început să lucreze din 2019 la Europa FM, în cadrul emisiunii de interviuri ""Piața Victoriei", unde va continua să lucreze.

Instanța obligă Antena Group să retragă un serial de pe toate platformele sale - Paginademedia.ro

de RH HotNews.ro
Curtea de Apel a obligat Antena Group să retragă serialul "Fructul Oprit" de la difuzare pe platformele sale, inclusiv platforma online Antena Play, scrie Paginademedia.ro. Instanța a dat astfel câștig de cauză unor scenariste din Turcia, într-un proces privind drepturi intelectuale asupra serialului.
Politically correct
Foto: pixabay.com

Ziariști polonezi de dreapta au lansat în Franța un site care prezintă știri nedifuzate în Hexagon din cauza "politically correct": Dacă un musulman asasinează pe cineva, nu se spune că este musulman

de R.M. HotNews.ro
Ziariști polonezi de dreapta au creat și finanțat un site de știri, France Libre 24 (FL24.net), care își propune să ofere francezilor informații care nu sunt publicate în Hexagon din cauza "politically correct", a declarat joi unul dintre fondatorii săi, Tomasz Sommer, citat de AFP.
Comunicat CJI
Foto: Captura ecran - CJI.ro

Cazul jurnalistului Guran, care a lucrat la "programe" USR și PLUS: Jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile - poziția CJI

de C.I. HotNews.ro
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a luat, joi, poziție în urma afirmațiilor lui Moise Guran, potrivit cărora el nu a considerat că ar fi "conflict de interese" să lucreze, jurnalist fiind, la programe ale USR și PLUS. Potrivit ONG-ului de presă, "jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile (...) Principala armă și protecție a jurnalistului este credibilitatea lui, credibilitate care se câștigă în ani și se pierde într-o secundă".
Moise Guran la România în direct
Foto: Captura ecran

Moise Guran, despre presă și politică în ultima ediție "România în direct": Cum a fost curtat de Ponta, Vâlcov, Cioloș / Val de laude și încurajări pentru el și partid, la Europa FM / Ce se întâmplă cu Biziday și cu emisiunea radio

de C.I. HotNews.ro
Moise Guran, care miercuri a anunțat că renunță la presă și intră în politică, a spus joi, în ultima ediție a emisiunii "România în direct" pe care a realizat-o la Europa FM, că a fost de mulți ani curtat de politicieni și chemat să își spună părerea pe diverse teme politice. El a reafirmat că a acceptat să lucreze pentru programele USR-PLUS când a fost chemat să "ajute". Emisiunea, în care au primit un val de încurajări și laude, de la ascultători și unii colegi, atât Guran, cât și mișcarea USR-PLUS, s-a încheiat cu mesajul postului: "De acum, Moise Guran va fi direct pentru România".
Ene Dogioiu
Foto: Facebook

UPDATE Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, la Europa FM. „Nu vin în locul lui Moise Guran, e o coincidență”

de Redactia HotNews.ro
Jurnalista Ioana Ene Dogioiu de la Ziare. com se alătură de joi echipei de realizatori „Piaţa Victoriei” de la Europa FM, unde îi ia locul lui Moise Guran, care s-a retras din presă și a intrat în politică, la USR-PLUS.
Sondaj Moise Guran in politica
Foto: Hotnews

SONDAJ Moise Guran - din presă în politică, la USR(-PLUS). Cine câștigă mai mult?

de Red. Stiri HotNews.ro
​Jurnalistul Moise Guran de la Europa FM iese definitiv din presă pentru a-și "asuma un rol politic" și se alătură USR-PLUS. Pe de o parte, el a explicat că "nu există cale de întoarcere la meseria" de până acum și că "a comentat de pe margine suficient". Pe de altă parte, el a spus, la Digi24, că USR și PLUS i-au făcut, în 2018, o ofertă de a coordona campania, „ofertă pe care am refuzat-o, n-am considerat că este un conflict de interese dacă lucrez cu ei și din toamna lui 2018 am lucrat cu ei la programe, separat, și cu USR și cu PLUS."
  • Sondaj HotNews.ro: Moise Guran - din presă în politică, la USR(-PLUS). Cine câștigă mai mult?
Logo ProTV
Foto: ProTV.ro

Paginademedia: Demisii la Pro TV Cluj. Toți cei trei corespondenți locali au părăsit postul TV

de I.B. HotNews.ro
Trei din trei. Întreaga echipă de corespondenți Pro TV Cluj, formată din trei oameni, a plecat de la postul de televiziune. Cei trei oameni de la Cluj erau Ștefan Pășcuță, Raisa Humeniuc și Laura Goarnă. Publicitate Din informațiile Paginademedia.ro, toți cei trei corespondenți și-au încheiat perioadele de preaviz la începutul acestui an.
Sigla CNA
Foto: Agerpres

CNA cere posturilor radio-TV să trateze responsabil subiectul morții Cristinei Țopescu

de RH HotNews.ro
Consiliul Național al Audiovizualului transmite, luni, posturilor radio-TV "rugămintea de a trata cu decență și responsabilitate orice subiect referitor la decesul jurnalistei" Cristina Țopescu. Forul amintește că legea prevede "obligația de a respecta drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum și dreptul la viaţă privată, inclusiv pentru familia aflată în suferință".
Cristina Topescu - interviu TVR
Foto: Captura Facebook - TVR

VIDEO Cristina Țopescu - ultimul interviu la TVR 1, despre Revoluția din 1989

de RH HotNews.ro
TVR1 a prezentat ultimul interviu realizat cu jurnalista Cristina Țopescu, în data de 22 decembrie 2019, în care aceasta povestește cum a trăit Revoluția din 1989. În interviul acordat jurnalistei TVR Camelia Csiki, Cristina Țopescu povestește cum a fost eliberată din închisoare pe 19 decembrie 1989 și cum a ieșit pe străzi alături de fratele ei.
Moise Guran la Europa FM
Foto: Captura EuropaFM.ro

Libertatea: Șefii USR-PLUS i-au propus lui Moise Guran să coordoneze campaniile electorale din 2020. Ce spune ziaristul

de RH HotNews.ro
Liderii USR-PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, i-au propus lui Moise Guran de la Europa FM să coordoneze campaniile electorale din 2020, scrie, luni, Libertatea, precizând că jurnalistul "nu se grăbește să dea un răspuns". Contactat de HotNews.ro, Guran a spus doar că "pot să vă confirm că am fost invitat la o discuție".
Logo Discovery
Foto: Facebook

​Discovery România respinge propunerea Telekom de a reveni în oferta operatorului: "Ne discriminează"

de C.I. HotNews.ro
Discovery România a răspuns negativ, vineri, propunerii făcute de Telekom pentru a reveni în oferta operatorului, după ce negocierile pentru prelungirea contractului au eșuat la sfârșitul anului, posturile Discovery&Eurosport încetând să mai fie distribuite de Telekom de la 1 ianuarie. Discovery afirmă, într-o poziție transmisă HotNews.ro, că propunerea ca posturile sale să fie incluse într-un pachet special "ne discriminează".
Scrisoare deschisa Telekom-Discovery
Foto: Captura ecran

UPDATE O dispută comercială Telekom-Discovery a ajuns la scrisori deschise / Propunere - un pachet separat pentru Discovery-Eurosport / Discovery: Propunerea ne discriminează

de C.I. HotNews.ro
O dispută comercială purtată public, în ultimele două săptămâni, de operatorul Telekom și Discovery-Eurosport, cauzată de neînțelegeri privind condițiile de continuare a contractului de distribuție, a ajuns într-o nouă etapă. Vineri, unul dintre șefii Telekom i-a transmis managerului de țară de la Discovery Networks o scrisoare deschisă prin care propune, ca soluție, un pachet separat Discovery-Eurosport.
  • UPDATE Discovery a anunțat că nu poate accepta propunerea Telekom, deoarece ar discrimina posturile sale
Studiu - presa in 2020
Foto: Reuters Institute

Ce va merge și ce nu va merge în media, în 2020 / Editorii au încredere în business-ul de presă, dar și rezerve privind starea jurnalismului - raport Reuters Institute

de C.I. HotNews.ro
Anul 2020 se anunță unul bun din punct de vedere al afacerilor media, cred marii editori de presă din lume, care sunt, în schimb, îngrijorați de situația generală a jurnalismului, potrivit ultimului raport privind starea pieței de media și tehnologie realizat de Reuters Institute. Studiul publicat joi indică, pentru anul acesta, o atenție mai mare a instituțiilor de presă asupra modalităților de plată pentru conținut.
Sanna Marin
Foto: Flickr/ FinnishGovernment

Povestea unei "știri false": cum s-a răspândit în presa lumii informația că în Finlanda ar fi introdusă săptămâna de lucru de patru zile

de RH HotNews.ro
Presa britanică și publicații din alte părți ale lumii au distribuit, în ultimele zile, informația că noul premier finlandez ar pregăti schimbări pe piața muncii, inclusiv reducerea săptămânii de lucru la patru zile. Informația, însă, este una veche și reluată denaturat acum, scrie ediția finlandeză a Newsnow, citată de radiodifuzorul public din țara nordică, Yle.
Lionel Messi
Foto: Banca Transilvania

VIDEO Lionel Messi apare într-o reclamă pentru Banca Transilvania

de Adi Iacob HotNews.ro
Jucătorul Barcelonei ― Lionel Messi ― a filmat un spot publicitar în care promovează Banca Transilvania și Mastercard. În spotul publicitar, deţinătorul a şase Baloane de Aur face cumpărături, online și offline, pe care le plătește cu un card al băncii românești.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by