MEDIA & PUBLICITATE
Dragnea in Brazilia
Foto: Rise Project

Raportul MCV: Libertatea presei trebuie asigurată în contextul noului regulament privind protecția datelor

de C.I. HotNews.ro
Statele membre au obligația să asigure libertatea presei, în contextul noului regulament european privind protecția datelor, arată raportul MCV privind România, publicat marți. Mențiunea apare după câteva considerații generale privind presa, la capitolul "Situația generală". Amintim că săptămâna trecută autoritatea pentru protecția datelor a invocat acest nou regulament pentru a cere RISE Project, sub amenințarea unei amenzi de 20 de milioane de euro, să-și dezvăluie sursele în investigația Valiza TelDrum.
Logo RISE PROJECT
Foto: RISE PROJECT

Un grup de ONG-uri explică autorității pentru protecția datelor ce înseamnă libertatea de exprimare

de C.I. HotNews.ro
Un grup de 12 ONG-uri active în domeniile drepturilor omului și libertății de exprimare au transmis, marți, o scrisoare deschisă Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care explică ce înseamnă libertatea de exprimare și cum trebuie ea înțeleasă în contextul protecției datelor. Scrisoarea vine la câteva zile după ce, invocând regulile privind respectarea datelor personale, autoritatea a transmis RISE Project o cerere de a-și dezvălui sursele în ancheta "Valiza", amenințând instituția de presă cu o amendă de 20 de milioane de euro.
Claudia Nicolae
Foto: Agerpres

Claudia Nicolae a primit avizul Comisiilor de Cultură pentru a prelua conducerea agenției de presă Agerpres

de C.I. HotNews.ro
Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat, marți, numirea Claudiei Nicolae în funcția de director general al agenției naționale de presă Agerpres, la propunerea guvernului, relatează agenția. Claudia Nicolae vine de la Ministerul de Interne, unde din iulie a a fost consilier al ministrului Carmen Dan. În prealabil a fost director general adjunct Agerpres.

Parlamentarii audiază marți pe candidații pentru membrii CNA și pentru șefia Agerpres și ASF

de Ionut Baias HotNews.ro
Membrii comisiilor pentru buget și politică economică ale Camerei Deputaților și Senatului îi vor audia, marți, de la ora 10.00, pe candidații pentru numirea Consiliului ASF. În comisiile de Cultură vor fi audiați candidatul pentru șefia Agerpres și candidații pentru CNA, potrivit Mediafax.
Fake News
Foto: Flickr/ Mike MacKenzie

De ce "fake news" ameninţă presa şi democraţia?

de I.B. HotNews.ro
lapresse.be, asociația editorilor de presă cotidiană belgiană francofonă, lansează o mare campanie de sensibilizare împotriva "fake news", percepute ca o ameninţare pentru democraţie şi pentru modelul economic de "informaţie de origine controlată", potrivit Rador, care citează Le Soir.
Alexandru Ioa Giboi
Foto: Facebook

Directorul Agerpres Alexandru Giboi își anunță demisia, la două săptămâni după ce se declara demis

de C.I. HotNews.ro
Alexandru Ioan Giboi, cel care a condus agenția națională de presă Agerpres în ultimii 5 ani, a publicat luni, pe Facebook, demisia sa din această funcție începând cu data de marți, 13 noiembrie. Demisia, transmisă Guvernului și celor două Camere ale Parlamentului, vine la două săptămâni după ce Giboi, aflat interimar în funcție de la începutul anului, anunța că ar fi fost "demis".
Logo RISE PROJECT
Foto: RISE PROJECT

Zeci de ziariști - protest după ce o autoritate a statului a cerut RISE Project să-și dezvăluie sursele: "Atac la libertatea presei"

de C.I. HotNews.ro
Câteva zeci de ziariști solicită, într-un protest difuzat luni, "tuturor forțelor democratice și persoanelor de bună credință să condamne cel mai recent atac împotriva libertății presei din România", anume cererea adresată RISE Project de către o instituție a statului, să dezvăluie sursele în investigația "Valiza-Teldrum".
Viorica Dancila, în viziunea QMagazine
Foto: Captura Facebook

QMagazine, articol-omagiu pentru Viorica Dăncilă: Premierul-minune în țara m...iștilor, un om normal într-o lume anormală

de R.M., C.I. HotNews.ro
QMagazine, revista Florianei Jucan, publică un articol-omagiu dedicat Vioricăi Dăncilă, „premierul-minune” și „un om de desăvârșit bun simț, neconflictual, opusul isteriei și al limbajului suburban” care a avut însă ghinionul să pice într-un „univers aberant” al românilor care au un comportament „colectiv adolescentin”, respectiv, după cum ne informează autoarea, „arogant și depresiv, agresiv și defetist, în același timp; temerar, când este vorba de a începe, și fatalist, când este vorba să termine treaba”.
  • Relația Q Magazine cu Guvernul nu se rezumă doar la asta. Secretariatul General al Guvernului a cumpărat în februarie 30 de albume „Români de Centenar” by Q Magazine. Albume au mai cumpărat, în noiembrie și decembrie anul trecut, și Ministerul Turismului(50), Primăria Sectorului 5(100) și RAR(50).
Elena Dumitru, RISE Project
Foto: Hotnews

​​VIDEO Jurnalistă RISE Project: Interesul public apare în toate legile invocate de cei care amenință în urma anchetelor Tel Drum / Povestea investigației legate de valiza "obținută prin metode pur jurnalistice"

de Costin Ionescu HotNews.ro
Toate legile care vizează procesarea datelor personale includ prevederi clare ce vizează activitatea jurnalistică, arată, într-un interviu acordat HotNews.ro, Elena Dumitru, jurnalist RISE Project și unul dintre semnatarii anchetei #Teleormanleaks, publicată la începutul săptămânii. După ce o autoritate a statului a amenințat RISE cu o amendă de 20 de milioane de euro și a cerut să deconspire sursa în dezvăluirile privind Tel Drum, ziarista declară că "tot ce publicăm considerăm că o facem în interes public. (...) Interesul public e prevăzut în toate legile invocate atât de autoritate ".
  • Vezi ce spune jurnalista RISE Project despre amenințările și somațiile primite de la autorități, dar și despre despre ancheta ce va continua, în cazul "valizei obținute prin metode pur jurnalistice"
Dragnea in Brazilia
Foto: Rise Project

#TeleormanLeaks RISE Project: Gruparea „Dragnea” încearcă să ne intimideze. Autoritatea pentru protecția datelor ne solicită divulgarea surselor și ne amenință cu penalități de 20 mil. euro

de V.M. HotNews.ro
Publicația de investigații RISE Project anunță joi că a primit o notificare de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în care i se solicită divulgarea surselor în cazul anchetei #TeleormanLeaks. Potrivit celor de la RISE Project, instituția îi „amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice”.
Bursele JTI pentru Jurnalisti
Foto: Admedia Consult

webPR 10 ziariști români la Bruxelles

de webPR.ro
Programul Bursele JTI pentru Jurnaliști – ediția 2018-2019 a desemnat 10 câștigători care vor participa la stagiul de pregătire în cadrul unor instituții și organisme europene, pe timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Cei 10 ziariști vor efectua o vizită de lucru de o săptămână la instituțiile europene din Bruxelles, la sediul NATO, precum și la alte autorități, organizații sau firme relevante.
Fake News
Foto: Flickr/ Mike MacKenzie

Știrile false în alegerile din SUA. Oxford: E mai rău ca în 2016

de C.I. HotNews.ro
Volumul de știri false, senzaționaliste sau conspiraționiste care au circulat în rețelele sociale în perioada premergătoare alegerilor de mijloc de mandat pentru Congresul SUA a fost mai mare decât în campania pentru prezidențialele din 2016, câștigate de Donald Trump, arată o cercetare a Institutului pentru Internet al Universității din Oxford. Fenomenul crește în pofida eforturilor depuse în ultimii ani de media, de instituțiile publice și de corporațiile de tip Facebook de a reduce fenomenul fake news.
TJA 2018
Foto: Freedom House

webPR Concursul Național "Tânărul Jurnalist al Anului 2018" aniversează 20 de ani

de webPR.ro
Fundația Freedom House România este în plină pregătire a ediției aniversare a Concursului Național "Tânărul Jurnalist al Anului". Aniversăm 20 de ani – o vârstă rotundă, primii laureați fiind desemnați în 1998 – și 18 ediții desfășurate. Concursul a ajuns astfel la vârsta maturității, venind cu obișnuitele premii de 1.000 de euro acordate tinerilor jurnaliști de presă scrisă și online, sub 35 ani, viitoare modele și mentori în meserie.
Capra primita de HotNews.ro
Foto: Hotnews

VIDEO PressOne a făcut cadou HotNews.ro o statuie: „Să trăiasca (și) capra vecinului!”

de Catiusa Ivanov HotNews.ro
Atmosfera de pe Calea Victoriei din Capitală a fost animată marți dimineață de o apariție inedită - statuia unei capre. Nu este vorba despre alți bani împușcați de Primăria Capitalei, nici un semn secret al statului paralel sau un mesaj pentru Rise Project, care are redacția în zonă. Colegii de la PressOne ne-au făcut statuie în cadrul unei campanii anti-invidie, intitulată  ”Trăiască capra vecinului”. HotNews.ro a fost recompensată pentru că de 19 ani aduce „cel mai rapid știri verificate”. 

Secventa din spotul Papaya
Foto: Captura Facebook

UPDATE Jurnalistul Vlad ​​Petreanu: Cine sunt parlamentarii care au reclamat spotul "Copiii referendumului" al agenției Papaya / Publicitarul Tiderle: Autoritatea pentru Protecția Copilului putea să le răspundă simplu și rapid

de C.I. HotNews.ro
Spotul "Copiii referendumului", realizat de agenția Papaya înainte de referendumul privind definiția familiei a fost reclamat de 15, nu de 13 parlamentari, iar cei mai mulți sunt de la PNL, scrie jurnalistul Vlad Petreanu pe blogul său. Marți dimineață, șeful agenției Papaya, Robert Tiderle, este convocat la poliție să dea explicații în acest caz, după cum HotNews.ro a scris vineri.
  • UPDATE La ieșirea de la audierile ce au avut loc marți dimineață la poliție, Robert Tiderle, șeful agenției Papaya, a spus că "poliția s-a comportat foarte ok" și că "singura care nu și-a făcut treaba e Autoritatea pentru Protecția Copilului".
Rovana Plumb
Foto: Facebook/ Rovana Plumb

Licitație de 10 mil. lei organizată de ministerul condus de Rovana Plumb pentru o campanie de publicitate a fondurilor europene, inclusiv cu spot-uri difuzate pe televiziuni de știri

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Nov 2018 Economie | Media & Publicitate
Ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb, organizează o licitație de 10,8 milioane de lei pentru o campanie de publicitate care să promoveze tocmai fondurile europene, relatează G4Media.ro. Publicația citată scrie că, potrivit anunțului publicat pe portalul de licitații electronice (SICAP), mare parte a sumei este destinată realizării și difuzării de spoturi publicitare video la trei posturi TV de știri cu acoperire națională.
Secventa din spotul Papaya
Foto: Captura Facebook

Publicitar chemat să dea socoteală la poliție pentru un spot anti-referendum, la sesizarea a 13 parlamentari

de C.I. HotNews.ro
​Robert Tiderle, managerul agenției de publicitate Papaya, ce a realizat clipul "Copiii referendumului" ce îndemna la boicot în referendumul privind redefinirea familiei în Constituție, este chemat marțea viitoare la poliție pentru a da lămuriri în privința acestui spot, în urma unei reclamații depuse de 13 parlamentari.
Adriana Saftoiu
Foto: Agerpres

Iohannis a promulgat legea ce obligă televiziunile să subtitreze și filmele românești

de G.S. HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care televiziunile cu acoperire naţională şi locală vor subtitra filmele româneşti pentru a veni în sprijinul persoanelor cu deficienţe auditive, transmite Agerpres.
Experience Bucharest
Foto: Captura Experience-Bucharest.com

Primăria Capitalei promovează Bucureștiul cu ajutorul influencerilor străini. În program - tururi istorice, experiențe culinare, dar și petreceri "gothic circus"

de C.I. HotNews.ro
Bucureștiul este promovat ca destinație turistică printr-un program adresat "influencerilor" străini și derulat de Primărie, prin  Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în perioada 2-5 noiembrie. Potrivit unei informări de presă, este vorba despre a patra ediție a proiectului "Experience Bucharest", ce include atât elemente standard pentru programe de promovare - tururi cu tematică istorică sau culinară - cât și petreceri, inclusiv una cu acces 18+ , găzduită de un mare club bucureștean.
Logo Chill FM
Foto: Hotnews

Digi lansează un nou post de radio în București - Chill FM

de C.I. HotNews.ro
Grupul Digi - RCS&RDS lansează la 1 noiembrie un nou post de radio, Chill FM 103.8. Potrivit companiei, radioul se poziționează ca unul "dedicat deconectării de la ritmul galopant al orașului și va difuza non-stop muzică chill out".

ESRI

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version